فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس جمهور دقایقی پیش وارد فرودگاه دوشنبه پایتخت تاجیکستان شد
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کنکوریها واکسن میزنند
🔹وزیر بهداشت: مقداری محدود واکسن برای ۱۷ سالهها که قصد شرکت در کنکور را دارند اختصاص دادیم که با خیال راحت به تحصیل و حضور در کلاسهای مختلف بپردازند
✅ @Rajanews
🔻آمار جدید از نقش دولت قبل در واردات واکسن/ روحانی: واکسن سوهان قم نیست که فراوان باشد!
محسن پورعرب:
🔹امروز دیدم ادعایی درباره خرید ۱۱۰ میلیون دز واکسن توسط دولت دوازدهم تا بهار ۱۴۰۰ مطرح شده است.
🔹لازم دونستم بدون حب و بغض سیاسی و باتوجه به اطلاعات و آمارهای موجود،سهم دولت دوازدهم و سیزدهم را در خرید و واردات واکسن شفافتر بنویسم.
🔹واکسن سینوفارم پیش خرید نمیشود (اساسا هیچ واکسنی پیش خرید نمیشود جز کووکس) و برای هر مرحله خرید، پول واریز میشود.
🔹سینوفارم خریداری شده در زمان دولت دوازدهم، حدود ۱۳ میلیون ۷۰۰ هزار دز بوده است. (۹.۳ تا پایان تیر و ۴.۴ تا نیمه مرداد)
🔹نکته بعد درباره آمار اسپوتنیک و بهارات است که از مجموع ۶۴ میلیون ثبت سفارش شده در دولت دوازدهم، تنها یک میلیون و ۱۷۰ هزار دز وارد کشور شده است.
🔹کووکس؛ تا ۲۱ شهریور از مجموع ۱۶.۸ میلیون دز ثبت سفارش شده، طبق آمار گمرک و البته محموله ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دزی سینوفارم از سبد کووکس، مجموعا ۶ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۴۰۰ دز واکسن وارد کشور شده است.
🔹بنابراین در زمانی (حدود ۷ ماه و نیم) که دولت دوازدهم متولی خرید و واردات واکسن بوده، واکسن محقق شده توسط این دولت، ۲۰ میلیون و ۵۰۲ هزار و ۴۰۰ دز واکسن بوده است.
🔹اما؛ حجم سینوفارم خریداری شده و وارد شده به کشور در دولت سیزدهم تاکنون حدود ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دز بوده است. (۴.۴ میلیون نیمه دوم مرداد و ۱۲.۲ میلیون در شهریور توسط هلال احمر+ ۵ میلیون دیگر از امارات در شهریور)
🔹بنابراین واکسن محقق شده توسط دولت سیزدهم در مدت زمان حدود یک ماه و نیم (نیمه مرداد تاکنون)، ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن بوده است.
🔹در پایان؛ جناب روحانی رئیس جمهور دولت دوازدهم در ۲۲ اردیبهشت ماه (همان زمانی که ادعا شده ۳۰ میلیون سینوفارم خریداری شده است) تاکید داشت: واکسن سوهان قم نیست که فراوان باشد!
✅ @Rajanews
🔻رژه اقتدار تانکرهای سوخت ایرانی در مقابل چشم دشمنان مقاومت
🔹بالاخره پس از ماهها دست و پنجه نرم کردن مردم لبنان با نبود سوخت که در پی تحریمهای آمریکا به وجود آمده بود، با ورود سوخت ارسالی ایران به این کشور، خنده بر لب لبنانیها نقش بست.
🔹صبح امروز(پنجشنبه) تانکرهای پر تعداد حامل سوخت ایران که از سمت بندر بانیاس سوریه به لبنان در حال حرکت بودند، در میان استقبال مردم، وارد این کشور شدند.
🔹سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی خود در روز عاشورا، با اشاره به بحران سوختی ایجاد شده در لبنان، اعلام کرد که به زودی کشتیهای حامل سوخت جمهوری اسلامی ایران به سمت لبنان حرکت خواهند کرد.
🔹با توجه به اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در تشدید نارضایتی مردمی در لبنان، سیدحسن نصرالله در سخنرانی یاد شده به آنها هشدار داد و گفت: از نخستین لحظه حرکت کشتی به سمت لبنان ما آن را قلمرو لبنان میدانیم.
🔹جمهوری اسلامی ایران با فروش سوخت به لبنان بهمنظور حل بحران سوختی این کشور، علاوه بر اینکه بیاثر بودن تحریم در تحت شعاع قرار دادن روابط دو کشور متحد را به دنیا مخابره کرد، نشان داد که متحدین منطقهای خود را در شرایط دشوار تنها نمیگذارد.
🔹در همین راستا دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی خود در روز عاشورای حسینی عنوان کرده بود که «ایران، علیرغم محاصره، تحریمها و فشارهای موجود بر آن هرگز متحدان خود را رها نکرده و دوستان خود را نیز سرخورده نکرده، و دست بریده شهید قاسم سلیمانی در محوطه فرودگاه عراق گواه این است که ایران دوستان خود را رها نمیکند.»
🔹البته شادمانی مردم لبنان بابت خریداری سوخت توسط حزبالله از سوی جمهوری اسلامی ایران یک سوی ماجراست. در طرف دیگر ماجرا، برخی مقامات لبنانیِ مخالف حزبالله و حامی آمریکا قرار دارند که بهنظر میرسد علاقه چندانی به حل بحران سوختی در این کشور ندارند و ترجیحشان این است که لبنان همچنان در بحران به سر ببرد.
🔹پس از سخنرانی مذکور دبیرکل حزبالله لبنان، سعدالدین حریری، رهبر حزب المستقبل اظهار کرد که «وارد کردن سوخت برای لبنان از ایران، وابسته کردن لبنان به کشوری است که زیر تحریمهای سنگین آمریکا و بخشی از جامعه جهانی قرار دارد و این امر برای لبنان نیز مصیبت ایجاد خواهد کرد.»
🔹با این حال آنچه که مشخص است این است که ایالات متحده و متحدانش به دنبال آن بودند که با محاصره اقتصادی و اعمال تحریم علیه کشورهای محور مقاومت، با ایجاد نارضایتی در بین مردم، آنها را نسبت به مقاومت بدبین کنند. اما جمهوری اسلامی ایران با ارسال میلیونها لیتر سوخت از قبیل گازوئیل و بنزین به لبنان، غرب را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت.
⬅️در رجانیوز بخوانید:
🌐 rajanews.com/node/351068
✅ @Rajanews
🔻پایان دروغ هشت ساله غربگرایان: تحریم و FATF مانع عضویت ایران در شانگهای است
🚨ظریف: این طمع ما در ارتباط با غرب بود که دوستان شرق را از ما دور کرد
🔰رئیسی چگونه در مدت کوتاهی اعتماد اعضای شانگهای را جلب کرد؟
🔹تیرماه ۱۳۹۴ برجام امضا شده و در دی ماه همان سال اجرایی میشود. پس از ۱۴ سال، رئیس جمهور چین به تهران سفر میکند. شی جین پینگ با شش وزیر، سه معاون نخست وزیر و تعداد زیادی از بازرگانان و رسانههای چینی وارد تهران میشود. این رویداد در تلاقی دو اتفاق مهم برگزار میشود: دو سال پس از طرح «جاده جدید ابریشم» و «اجرای برجام».
🔹چین، همراه دوره تحریم که در کنار هند به عنوان اصلیترین خریداران نفت ایران حضور داشتند، اکنون و با تصور تعلیق تحریمها به دنبال گسترش همکاریهای خود با ایران در سطح «راهبردی» است. موضوع مهمی که پیش از سفر شی جین پینگ به تهران در طی یادداشتی در روزنامه ایران به چاپ رسیده و در دیدار وی با رهبر انقلاب، مهر «درست و حکمت آمیز» میخورد.
🔹قبل از انعقاد برجام، در سوی دیگر دنیا، در ایالات متحده ساختار تحریمها به علت عدم همراهی قدرتهای بزرگ فرسوده شده و کارایی سابق را ندارد. جان کری میگوید «متحدانمان ما را همراهی نمیکنند اگر از آنها بخواهیم بیشتر از این فداکاری کنند و منافع تجاری و بانکهای خودشان را قربانی مخالفت آمریکا کنند» و اوباما اعتراف میکند که «برای اینکه این تحریمها ادامه پیدا کند باید برای مثال بزرگترین بانکهای جهان را تحریم میکردیم، یا باید کشورهایی مانند چین را از مبادلاتمان حذف میکردیم». در آمریکا جمعبندی بر این است که همکاری ایران با کشورهای قدرتمندی مانند چین، یعنی پایان تحریم!
🔹دولت یازدهم سرمست از توافق برجام با پشتیبانی کامل رسانههای زنجیرهای، لغو کامل تحریمها را جشن گرفتهاند. اصحاب «امضای کری تضمین است» گویا فراموش کردهاند که برای دوستان دوران سختی و تحریم، این میزان از سرمستی و خوشحالی برای پناه گرفتن در دامن غرب معنای خوبی ندارد.
🔹حالا در سال ۱۳۹۴ رئیس جمهور چین به ایران آمده و بر سر همکاری راهبردی در عالیترین سطح دو حکومت توافق شده است. اما حسن روحانی، هیات عالی و پرتعداد چینی را یک روز بیشتر میزبانی نکرده و مهمترین سفر دیپلماتیک آن ایام را «یک روزه» جمع و جور میکند و پرونده تفاهم راهبردی با چین به بایگانی وزارت خارجه میرود.
🔹این اما پایان ماجرا نبود. غربگرایان اصرار داشتند تا پیام روشنی به دوستان دوران تحریم بدهند: «شما فقط در دوره سختی به درد ما میخورید و اکنون دوره خوشی ماست!». حسن روحانی دقیقا روز بعد از بدرقه چینیها، عازم اروپا است تا ماه عسل توافق را در پاریس و رم بگذارند. اما او به طرز تحقیرآمیزی از سوی ایتالیا و فرانسه مورد استقبال قرار میگیرد. در رم، زیر مجسمه امپراتور فاتح ایران در دوران اشکانی پذیرایی میشود و در الیزه هم با استقبالی خلاف عرف دیپلماتیک روبرو میشود.
🔹پس از خروج آمریکا از برجام، دولت همچنان ترجیح داد تا همچنان در توافقی که دستاورد آن «تقریبا هیچ» بود باقی بماند. دولت روحانی به «سندروم استکهلم» مبتلا شده و عاشق زندانبان خود شده بود. به هیچ قیمتی حاضر نبود فرمان سیاست خارجی خود را از غرب به سمت شرق بچرخاند و پیام همکاری به خاور دور ارسال کند.
🔻برجام، نیمه جان شده و البته تحریمها بازگشته است. دولت همچنان به غرب چشم دوخته و توجیه ثابتی برای فاصله گرفتن از شرق دارد: «تحریم و FATF».
🔹 ظریف اما تحلیل دیگری دارد. او در روزهای پایانی دولت در اعترافی دیرهنگام میگوید: «اگر در مورد ضرورت کار متوازن با شرق و غرب به اجماع ملی رسیده بودیم و با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود نرنجانده بودیم، دوستان ما سرخورده نمیشدند و در دوران سختی ما را رها نمی کردند».
🔹سیدابراهیم رئیسی از روزهای آغاز کار خود، بر نگاه به شرق و چندجانبهگرایی و تمرکز بر همسایگان تاکید دارد. مواضع قاطع او در نخستین نشست خبری پس از انتخابات و نطق تحلیف، دوستان و همسایگان ایران را از آغاز دور جدید دیپلماسی آگاه کرد.
🔹ترکیب امیرعبداللهیان آشنا با منطقه و همسایگان، علی باقری قاطع در مذاکره و مهدی صفری متخصص در دیپلماسی اقتصادی، اثر خود را در ارسال پیام به آسیا نشان داد و آغوش باز سازمان شانگهای برای عضویت دائم ایران اولین پیامد آن است.
⬅️ متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/351072
✅ @Rajanews
📸 واردات ۵۸ میلیون دز واکسن کرونا
🔹 بر اساس آمارهای گمرک از بهمن ماه سال گذشته تا کنون ۵۸ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۶۰۶ دز واکسن مقابله با کرونا از طریق گمرک وارد کشور شده است.
🔹 بیشترین سهم واکسن وارداتی مربوط به شهریور ماه امسال بوده است که ۵۴ درصد از واردات و اکسن در شهریور ماه وارد کشور شده است.
✅ @Rajanews
📸توافق برای حل مساله گاز ایران و ترکمنستان
🔹روسای جمهور ایران و ترکمنستان طی دیداری در حاشیه اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای، درباره حل مساله گاز میان دو کشور توافق کردند.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظه امضا سند عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی در سازمان همکاریهای شانگهای
✅ @Rajanews
5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رئیسجمهور برای عضویت ایران در سازمان شانگهای شخصاً پیگیریهای گستردهای داشت
🔹وزیر امور خارجه: مردم آثار عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را در برنامههای اقتصادی خواهند دید
✅ @Rajanews
🔻 عملیات جستجوی اسرای جلبوع ۳۱ میلیون دلار خرج روی دست تلآویو گذاشت
🔹یک وبسایت صهیونیستی اعلام کرد، بسیج هزاران نیرو برای یافتن اسرای فراری از زندان جلبوع تا کنون ۳۱ میلیون دلار برای این رژیم خرج برداشته و با توجه به اینکه دو نفر از اسرا هنوز آزادند این هزینهها همچنان ادامه دارد.
✅ @Rajanews
📸 بدون شرح!
🔹فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم با اکثریت اصلاحطلب، صبح امروز اعلام کرده بود به دلیل چالش در برجام و FATF، ایران شانسی برای عضویت در شانگهای ندارد!
✅ @Rajanews
🔻 تشریح عملیات موفق نیروهای یمنی در پاسخ به تجاوز ائتلاف سعودی/ دهها حمله هوایی در خاک عربستان انجام شده است
یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن:
🔹عملیات نظامی منحصر به فرد ارتش یمن در استان مأرب منجر به آزادسازی مناطق گستردهای شده است.
🔹یگان موشکی دهها عملیات نظامی موفقیتآمیز انجام داده است که ۱۲۸ مورد آن در داخل خاک یمن و ۳۳ عملیات دیگر در عمق خاک عربستان سعودی انجام شده است. نیروهای ما در این عملیاتها از موشکهای بدر، نکال، قاصم، ذوالفقار و قدس ۲ استفاده کردهاند.
🔹 یگان پهپادی، ۳۱۹ عملیات انجام داد که ۱۳۶ مورد آن دشمن را در خاک کشورش هدف قرار داد و ۱۸۳ عملیات دیگر در خاک یمن انجام شد.
🔹 ارتش یمن موفق شد مقادیر زیادی تجهیزات نظامی از دشمن به غنیمت بگیرد و تلفات جانی وارد شده به دشمن ۳۰۰۰ کشته، ۱۲۴۰۰ زخمی و ۵۵۰ اسیر بوده است.
🔹 نیروهای یمنی توانستهاند حدود ۱۶۰۰ کیلومتر مربع را در جریان عملیات «البأس الشدید» آزاد کنند که از جمله مهمترین نتایج این عملیات، آزادسازی پایگاه «ماس» بزرگترین پایگاه نظامی دشمن طی سالهای گذشته بوده است.
✅ @Rajanews