🏴 ثواب گریه بر
حضرت سیدالشهدا "سلام الله علیه"
حضرت امام صادق " سلام الله علیه " :
«وَ مَنْ ذُكِرَ اَلْحُسَيْنُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عِنْدَهُ فَخَرَجَ مِنْ عَيْنِهِ [عَيْنَيْهِ] مِنَ اَلدُّمُوعِ مِقْدَارُ جَنَاحِ ذُبَابٍ كَانَ ثَوَابُهُ عَلَى اَلله عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَمْ يَرْضَ لَهُ بِدُونِ اَلْجَنَّةِ» [۱]
🏴 «كسى كه يادى از حضرت حسين بن على " سلام الله علیهما " نزدش بشود و از چشمش به مقدار بال مگس اشك خارج شود اجر او بر خداست و حق تعالى به كمتر از بهشت براى او راضى نيست».
📚[۱]: کامل الزيارات، جلد ۱، صفحه ۱۰۰
هدایت شده از « ظهور منجی »
صلی الله علی المهدی
حضرت صاحب الزّمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمودند:
«به شیعیان ما بگویید خدا را به حقّ عمه ام حضرت زینب قسم دهند که ظهور و فرج مرا نزدیک گرداند» .
تعجیل در ظهور حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف: ۱۴ صلوات
🏴رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای حفظه الله تعالی:
«آن چهرهی مظلوم بی صدای سر به زیرِ منفعلی که از امام سجاد درست کردند به کلی برخلاف واقع است؛
چهرهی حقیقی امام سجاد علیهالسّلام چهرهی یک مبارزِ قهرمانِ خستگی ناپذیرِ آشتی ناپذیرِ پیگیری است، که با تدبیر تمام، با دقت کامل راهها را می شناسد و انتخاب می کند و به سمت هدفها این راهها را می پیماید، خودش خسته نمی شود و دشمن را خسته می کند.» ۱۳۶۵/۷/۴
هدایت شده از « ظهور منجی »
حضرت امام زين العابدين سلام الله علیه فرمودند:
«من ثبت علي موالاتنا في غيبة قائمنا، اعطاه الله اجر الف شهيد مثل شهداء بدر».
«کسي که در زمان غيبت قائم ما (عجل الله فرجه) بر موالات ما ثابت بماند خداوند به او پاداش هزار شهيد از شهداي بدر عطا مي فرمايد».
منبع: اعلام الوري/ ص402
دعای مکارم الاخلاق
بیستمین دعا از صحیفه سجادیه با 30 فراز و از معروف ترین دعاهای این کتاب محسوب می شود.
همچنین این دعا به دلیل دارا بودن مضامین و ابعاد تربیتی و سیر و سلوک عرفانی، مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته و با شرح و تفسیرهای متعددی بر آن منتشر شده است.
دعای مکارم الاخلاق هر قسمت را با درود بر محمد و آل محمد صلّی الله علیه و آله آغاز و حضرت امام سجاد(علیه السّلام) در ضمن هر فراز با درخواست آراستگی به برخی از اخلاق پسندیده یا طلب دوری از بعضی رذائل اخلاقی، ارزشها و ضدارزشهای اخلاقی را فرمودهاند.
گفتنی است دعای مکارم الاخلاق با ویژگی هایی چون؛ تکرار صلوات در ابتدای فرازها و درخواستها در این دعا از سیر ایمان و کمال و یقین تا نیکوترین نیتها و عملها و رسیدن به حالاتی است که بستر سیر وسلوک و نهادینه شدن اوصاف اخلاقی را فراهم کند، در بین دیگر دعاها معروف شده است.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#برخی_از_اذکار_روز_چهارشنبه
ـ{۱}
«یا حیّ یا قیّوم» ۱۰۰ مرتبه
ـ{۲}
«حسبی الله و نعم الوکیل» ۱۰۰۰ مرتبه
ـ{۳}
«یا متعال» ۵۴۱ مرتبه
برای عزّت در دو دنیا.
#فضیلت_شگفت_انگیز «یا حیّ یا قیّوم»
در روایات اسلامی برای اسمای خداوند مقام و منزلت خاصی ذکر شده و برای هر کدام از این اسماء ویژگی و خاصیت منحصر به فردی ارائه شده است.
در شرافت اسماء و صفات الهی همین بس که پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: اِنَّ لِلّهِ ـ عَزَّوجلَّ ـ تِسْعَةً و تِسعین اِسْما، مَنْ دَعا اللّهَ بها اِسْتَجابَ لَهُ، وَ مَنْ اَحْصاها دَخَلَ الجنةَ ؛ خداوند تبارک و تعالی نود و نه اسم دارد که هرکس خداوند را به آن اسامی بخواند، خداوند دعای او را مستجاب میگرداند و کسی که آنها را بشمارد داخل بهشت میگردد.
#بحارالانوار، ج۴، ص۱۸۷.
جمله« الله لا اله الا هو الحی القیوم» را همگی بارها و بارها شنیده ایم. این جمله یعنی؛ الله خدای یکتایی است که جز او خدایی نیست و او زنده و پاینده است. قیوم به وجودی اطلاق می شود که قائم به ذات است . ذات حضرت احدیت قائم به ذات است و قیومیت ، منحصر به ذات اقدس احدیت می باشد.
در روایتی آمده است که اگر کسی مشکلی دارد که از هیچ طریقی حل نشده باشد ذکر « یا قیوم » را ۱۵۶ مرتبه بخواند.
#ذکری_برای_زیادی_روزی
همچنین مداومت بر اسمهای« الحی القیوم »در زیادتی معاش اثری عظیم دارد و برای حصول مراد و مطلوب و غلبه بر دشمنان فایده بسیار دارد و اگر کسی در نصف شب هزار مرتبه بگوید « سبحان الملک الحی القیوم الذی لا یموت » روزی او وسیع گردد و گشایش در کارش پیدا شود. همچنین در روایات آمده است که وقتی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) را حالت اضطراب فرا می گرفت ذکر یا حی یا قیوم را می گفتند و فرج حاصل می شد.
#ذکری_برای_حیات_عقل_و_صفای_نفس
#آیةالله_حسن_زاده_آملی می گوید: آقای من! در نزد اولیاء الله مجرب است که إکثار ذکر شریف «یا حیّ و یا قیّوم یا من لا اله الّا انت» موجب حیات عقل است. وقتی با خدایت خلوت کن که بدن استراحت کرده باشد و از خستگی بدر آمده باشد و در حال امتلاء و اشتها نباشد. در آن حال با کمال حضور و مراقیت و ادب مع الله، خداوند سبحان را بدان ذکر شریف میخوانی. عدد ندارد؛ اختیار مدت با خود جنابعالی است، مثلا در حدود بیست دقیقه یا بیشتر و بهتر اینکه (تعدادش) کمتر از یک اربعین نباشد؛ بیشترش چه بهتر.
#نامه_ها_برنامه_ها ص۲۲۶
امام رضا (علیه السلام): هر که این دو نام «حیّ و قیّوم» را ورد سازد عمرش دراز گردد و مراد او حاصل شود.
#ثواب_کسی_که هر رور سی مرتبه بگوید: لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْحَقُّ الْمُبین
مرحوم شیخ صدوق به سند خود میفرماید:
أَبِي رَحِمَهُ اَللَّهُ قَالَ حَدَّثَنِي أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ هِلاَلٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى اَلْأَرْمَنِيِّ عَنْ أَبِي عِمْرَانَ اَلْخَرَّاطِ عَنِ اَلْأَوْزَاعِيِّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ قَالَ: مَنْ قَالَ فِي كُلِّ يَوْمٍ ثَلاَثِينَ مَرَّةً لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ اَلْحَقُّ اَلْمُبِينُ اِسْتَقْبَلَ اَلْغِنَى وَ اِسْتَدْبَرَ اَلْفَقْرَ وَ قَرَعَ بَابَ اَلْجَنَّةِ.
اوزاعی از آقا امام جعفر صادق (علیه السلام) از پدرش از پدرانش (علیهم السلام) روایت کرده است که فرمود هر کس در هر روز ۳۰ بار بگوید: « لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْحَقُّ الْمُبین » به سوی بی نیازی رو آورده و به تنگدستی پشت نموده و در بهشت را کوبیده است.
#منبع: ثواب الاعمال (ترجمه مهدی سازندگی از انتشاراتِ مؤسسه انتشاراتی امام عصر چاپ اول ۹۶) صفحه ۵۱، حدیث ۱.
ــــــــــــــ
(۱) گروه «گلدسته احکام و اخلاق» در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/KuRtbfGISkC0jrX7Ap9XGl
(۲) کانال «گلدسته احکام و اخلاق» در ایتا
http://eitaa.com/goldastehahkamakhlagh
(۳) کانال «گلدسته احکام و اخلاق» در تلگرام
http://t.me/goldastehahkamakhlagh
(۴) ارسال سؤال در سایت انهار
anhar.ir
(۵) مناسبتهای قمری و شمسی:
https://monasebat.anhar.ir/