فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥معیار تصمیم گیری در بررسی صلاحیتها رای اکثریت مطلق است/برای پرونده ۱۰ داوطلب، دو مرتبه رایگیری کردیم
🔸ره پیک، قائم مقام دبیر شورای نگهبان:
🔹معیار تصمیم گیری در بررسی صلاحیتها همانند سایر تصمیماتی که در شورای نگهبان گرفته میشود، اکثریت و رای اکثریت مطلق است از این رو هر تصمیمی که در شورای نگهبان میگیریم این تصمیم باید با حداقل۷رای به تایید برسد.
🔹در ادوار شورای نگهبان در جایی که نیاز به رایگیری بوده حتی یک مورد هم سراغ نداریم که تایید یا احرازی صورت گرفته که از این نصاب کمتر باشد، زیرا غیر قانونی است.
🔹پرونده هر فردی که داوطلب شده و شرایط اولیه ثبت نام را داشته مورد بررسی قرار گرفته، بطوری که ۱۰ پرونده را دوبار رای گیری کردیم و یک پرونده را سه بار به رای گذاشتیم.
🔹ما درباره پرونده یکی از نامزدها حدود ۴ ساعت بحث کردیم و همه ۴۰ پرونده مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹باید به این نتیجه برسیم که فرد شرایط لازم را دارد و لذا اعضا باید از نظر وجدانی اغنا شوند که البته این امر کار سختی است، حدود ۷ جلسه فشرده مفصل بیش از چهار ساعت داشتیم تا پروندهها را بررسی کنیم.
👉🏻 yjc.news/00Waz7
🇮🇷#انتخابات
🇮🇷#ما_منتظر_انتخاباتیم
🇮🇷#درست_انتخاب_کنیم
📍درباره تصمیم جنجالی شورای نگهبان
🔻 ردصلاحیت ها گسترده تر از آن بود که پیش بینی می شد. واقعیت اینست که مخالفان و متحیران هم حق دارند. کدام حق؟ چند گزاره را با هم مرور کنیم.
1⃣ اول اینکه احراز صلاحیت با ردصلاحیت متفاوت است. همه را یک دست قضاوت نکنیم.
2⃣ وظیفه شورای نگهبان تنها و تنها اجرای مر قانون است. وظیفه شورای نگهبان نه ایجاد مشارکت است و نه صیانت از رقابت.
3⃣ شورای نگهبان ایندوره شفاف عمل کرد. همینکه شاخص های خود را مستند به سیاست های کلی انتخابات منتشر کرد قابل تقدیر است.
4⃣ ردصلاحیت علی لاریجانی در ترکیبی که برادر و برخی نزدیکان وی در شورا بودند ممدوح است.
5⃣ اثر تصمیم شورای نگهبان ممکن است در عمل منجر به حذف حامیان و بانیان وضع موجود باشد، اما شورای نگهبان مستند به قانون عمل می کند و علت تصمیمش مهم است نه اثرش. ایندو با هم متفاوت است.
✅ اما این ۵ گزاره به کنار؛
با همه اینها یک ملاحظه اساسی وجود دارد که نمی توان و نباید از کنار آن به سادگی گذشت. فراتر از شورای نگهبان، نظام حاکمیت ما باید برایش این حیرت اجتماعی پس از ردصلاحیت ها اهمیت داشته باشد و نباید به سادگی از کنارش بگذرد.
قرار نیست مردم از پشت درهای بسته از تصمیم شورای نگهبان قانع شوند. حجیت شورای نگهبان برای تصمیمش یک سویه ماجراست و اقناع افکارعمومی از این تصمیم سوی دیگر. اگر بی اعتنایی کنیم، هم مشروعیت انتخابات و هم مشروعیت شورای نگهبان صدمه می بیند.
بالاخره سوال است که فارغ از نقدهای سیاسی به برخی نامزدها، چطور ممکن است افرادی که تا همین امروز مورد اعتماد نظام بودند، امروز صلاحیت شان رد شود؟
✅ یک راه حل ساده وجود دارد
و آنهم شفافیت شورای نگهبان و نامزدها در بیان منطق ردصلاحیت ها و عدم احراز صلاحیت هاست.
شورا معتقد است بیان علنی علت ردصلاحیت ها خلاف اخلاق اسلامی است. حرف دقیق و درستی است. اما شورا می تواند مشروح دلائل و مستندات ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت را در اختیار نامزد ها قرار دهد و افراد به اختیار و برای تنویر افکار عمومی، دلائل شورا را منتشر کنند.
راه حل نهایی اینست که رسانه ها و دلسوزان و منتقدان از نامزدها درخواست کنند، بجای اعتراض و حرف های کلی، مشروح دلائل ردصلاحیت خود را از شورای نگهبان مطالبه کنند و آنرا علنی و منتشر سازند.
این اقدام می تواند صلاحیت نامزد و تصمیم شورای نگهبان را مورد قضاوت شفاف افکار عمومی قرار دهد./محسن مهدیان
🇮🇷#انتخابات
🇮🇷#ما_منتظر_انتخاباتیم
🇮🇷#درست_انتخاب_کنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چطور فردی که در انتخابات مجلس رد صلاحیت شده، در انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است؟
🇮🇷#انتخابات
🇮🇷#ما_منتظر_انتخاباتیم
🇮🇷#درست_انتخاب_کنیم
یادداشت|کوتاه درباره احراز صلاحیتها
🔹مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: مشارکت حداکثری اگرچه یک ضرورت حیاتی و نیاز ضروری است ولی مسئولیت آن بر عهده شورای نگهبان نیست. این شورا نمیتواند گزاره یاد شده را به شرایط ضروری نامزدها اضافه کند!
🔹گفته میشود انتظار آن بوده و هست که شورای نگهبان برای هر یک از جناحها و سلیقههای سیاسی موجود در کشور، نامزد معرفی کند که باید گفت وظیفه قانونی شورای نگهبان احراز صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده - صرفنظر از وابستگیهای حزبی و جناحی آنها- است.
🔹نامزدهای مطرح برای ریاست جمهوری از کره مریخ که نیامدهاند! آنها در مسئولیتهای قبلی خود عملکردی داشتهاند که برای مردم نیز شناخته شده است.
🇮🇷#انتخابات
🇮🇷#ما_منتظر_انتخاباتیم
🇮🇷#درست_انتخاب_کنیم
12.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
8.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا