eitaa logo
رصد اخباراقتدار ایران🍃🇮🇷🍃
312 دنبال‌کننده
4.6هزار عکس
3.4هزار ویدیو
101 فایل
📝 دلگیر نباش، دلت که گیر باشد رها نمی‌شوی یادت باشـد، بی‌تعلق بودن، شرطِ شهادت است ... 🕊️🌹🌿 🌹🌿آدرس کانال: https://eitaa.com/rasad_irr 🌹🌿ارتباط با ما، جهت انتقادات و پیشنهادات: @mohamad12mahde
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵 علت حادثه را میدانیم ولی....‼️ 🔷 کمالوندی سخنگوی سازمان‌انرژی‌‌اتمی: 🔹حادثه نطنز تلفات جانی نداشته اما خسارت‌های مالی‌اش قابل توجه بود و ممکن است این حادثه در برنامه میان‌مدتِ توسعه و تولید سانتریفیوزهای پیشرفته کُندی‌هایی ایجاد کند. 🔹 سوله آسیب‌دیده برای کارهای نهایی سانتریفیوژهای پیشرفته [غنی‌سازی] و مونتاژ این ماشین‌ها تجهیز می‌شده، پس‌از خروج آمریکا از برجام و دستور رهبرانقلاب برای تولید ۱۹۰هزارسو اورانیوم غنی‌شده افتتاح‌ و تا روز حادثه هم تکمیل می‌شده است. 🔹 در این سوله تجهیزات اندازه‌گیری و ابزار دقیق بوده که با این حادثه یا از میان‌رفته‌ یا خسارت دیده‌اند و به‌دلیل نوع تجهیزات حتی اگر حادثه کوچکتر نیز بود دیگر نمی‌توانست قابل استفاده باشد. 🔹 دستگاه های امنیتی کشور می‌دانند علت حادثه چیست اما بنا به ملاحظات امنیتی فعلا بنا ندارند صحبت کنند.
🔵 | قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین 🔷هیئت دولت هفته گذشته پیش‌نویس نهایی قرارداد ۲۵ ساله همکاری ایران و چین را به تصویب رساند. وزرای خارجه دو کشور، پس از برجام در ۱۳۹۵ در خصوص طرح اولیه به توافق رسیده بودند و مذاکرات مقدماتی در خصوص جزییات آن از سفر هیئتی دیپلماتیک به سرپرستی وزیر خارجه در تابستان ۱۳۹۷ به پکن آغاز شد و با مذاکرات درباره نقشه راه این قرارداد در تابستان ۱۳۹۸ ادامه یافت. 🔹 رییس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه هنوز قراردادی بین دو کشور منعقد نشده، دو حوزه سرمایه‌گذاری چین در ایران را صنایع نفت‌وگاز و زیرساخت‌های حمل‌ونقل عنوان کرده و از همکاری‌های مشترک دانشگاهی در زمینه صدور فناوری و همکاری امنیتی و دیپلماتیک در خصوص مبارزه با تروریسم نیز سخن گفته است. 🔹 با وجود اینکه طرح قرارداد حداقل ۳ سال پیش آماده شده بود ولی به نظر می‌رسد دولت با امیدواری به گشایش در روابط دوجانبه با غرب پس از برجام اراده جدی بر پیگیری آن نداشت ولی خروج آمریکا از برجام، خدشه جدی بر تصورات پیشین وارد کرد. 🔹 همچنین به نظر می‌رسد چین نیز با بهره‌مندی از تجربه کاهش همکاری‌ها پس از برجام قصد دارد با انعقاد یک قرارداد بلندمدت، حتی با فرض احیای برجام و گشایش دوباره در روابط تجاری ایران و اروپا، سهم خود از تبادلات اقتصادی ایران را تضمین کند. 🔹 ایران با عزم بر اجرای این توافق بلندمدت در شرایط کنونی ضمن افزایش اعتماد متقابل با چین، این پیام را به اروپا ارسال می‌کند که حتی با فرض حل‌وفصل اختلافات کنونی در چارچوب برجام و گسترش تبادلات دیپلماتیک با غرب، ایران راهبرد «نگاه به شرق» را دنبال کرده و چین یک هم‌پیمان مهم برای ایران محسوب می‌شود. 🔹 تلاش برای کسب فناوری‌های مهم چین در حوزه نفت‌وگاز و حمل‌ونقل و هم‌چنین تأسیس کارخانجات کالاهای چینی در ایران نقش مثبتی در منافع دوجانبه اقتصادی خواهد داشت. از منظر سیاسی نیز می‌تواند به تقویت ائتلاف ضدغربی در منطقه به نفع ایران منجر شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵ويژه| مروری كوتاه بر زندگی حضرت آیت‌الله سیدجواد حسینی خامنه‌ای؛ پدر رهبرانقلاب اسلامی 🔷بخش‌هایی از سخنان رهبرمعظم انقلاب و پيام تسليت امام خمينی(ره)
🔵واکنش کیهان به سخنان دیروز ظریف در مجلس: 🔷اگر آقای ظریف اقدامات و عملکرد وزارتخانه تحت مسئولیت خود را قابل دفاع می‌دانند چرا از خودشان مایه نمی‌گذارند و با ارائه اسناد متقن و دلایل محکم از آن دفاع نمی‌کنند؟ 🔷و چنانچه عملکرد وزارت خارجه را نا‌موفق ارزیابی می‌کنند چرا آن را به حضرت آقا نسبت می‌دهند؟! یعنی دقیقاً همان راهکاری که جناب رئیس‌جمهور نیز بارها برای توجیه ناکارآمدی‌های دولت به آن متوسل شده‌اند.
🔵وجود نمونه غیرفعال ویروس کرونا در فاضلاب اسپانیا قبل از چین 🔷محققان دانشگاه آکسفورد: 🔹ویروس کرونا حدود ۹ ماه قبل از چین در فاضلاب اسپانیا رصد شده ‌بود. 🔹 احتمالا نمونه غیرفعال ویروس کرونا در جهان وجود داشته است و شرایط محیطی باعث فعال شدن آن شده، با وجود اثبات این نظریه مشخص می شود کشور چین منشأ پیدایش ویروس نبوده است.
🔵پیام مقام معظم رهبری خطاب به «هنیه» 🔷شبکه المیادین محتوای پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را منتشر کرد. 🔷رهبر معظم انقلاب در این پیام خطاب به هنیه خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران به حکم وظیفه دینی و انسانی خود هرگز از هیچ تلاشی برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین در راستای بازپس گیری حقوق خود و دفع شر رژیم صهیونیستی فروگذار نخواهد کرد.
🔵تکمیلی/اسامی امضا کنندگان طرح سوال از رئیس‌جمهور 1-سیدناصر موسوی لارگانی 2-حجت الله فیروزی 3-مصطفی رضا حسینی 4-منصور شکراللهی 5-قدرت الله حمزه  6-یعقوب رضازاده 7-انور محرم زاده 8-انور حبیب زاده 9-مهدی اسماعیلی 10-محمود احمدی بیغش 11-مهدی عسگری 12- رمضانعای سنگدوینی 13-صالح جوکار 14-سید البزر حسینی 15-سید مسعود خاتمی 16-حسن رزمیان مقدم 17-حبیب الله دهمرده 18-منصورعلی زارعی 19-عفت شریعتی 20-علی زنجانی 21-محمدحسن آصفری 22-معصومه پاشایی 23-سیدجلیل میرمحمدی 24-علیرضا سلیمی 25-محمد رشیدی 26-مصطفی طاهری 27-عبدالله ایزدپناه 28-مجید نصیرایی 29-صدیف بدری 30-فداحسین مالکی 31-احمد مرادی  32-رضا حاجی پور 33-احمدحسین فلاحی 34-مسلم صالحی 35-سارا فلاحی 36- محمدتقی نقدعلی 37-کیومرث سرمدی 38-علیرضا پاک فطرت 39-زهره السادات لاجوردی 40-حسین حسین زاده 41-سیدمحمد پاکمهر 42-سیدمحمدرضا میرتاج الدینی 43-اقبال شاکری 44-شهریار حیدری  45-سیدمحمد مولوی 46-مالک شریعتی  47-رجب رحمانی 48-محمدجواد عسگری 49-سیدعلی یزدی خواه  50-علی خضریان 51-محمد وحیدی 52-مجتبی رضاخواه 53-روح الله متفکر آزاد  54-جواد نیک بین 55-پرویز محمدنژاد 56-فریدون عباسی 57-مجتبی ذوالنوری 58-جبار کوچکی نژاد  59-محمدرضا رضایی 60-امیرقلی جعفری 61-غلامحسین رضوانی 62-محمدرضا دشتی 63-سیداحمد رسولی نژاد 64-جلال محمودزاده  65-کمال حسین پور 66-محمد علی پور 67-عبدالرضا مصری 68-کمال علی پور 69-سید کریم حسینی 70-سید جواد حسینی کیا 71-احمد راستینه 72-عبدالکریم جمیری 73-هادی بیگی نژاد 74-مجتبی یوسفی 75-بهروز محبی  76-ابوالفضل ابوترابی  77-محمد سبزی 78-حسن شجاعی 79-علیرضا نظری  80-سیدجواد ساداتی نژاد  81-فاطمه محمدبیگی 82-رحمت الله فیروزی پور 83-حسینعلی شهریاری 84-ولی الله فرزانه  85-اکبراحمدپور 86-غلامحسین کرمی 87-الهام آزاد  88-روح الله عباسپور 89-حسن همتی 90-بهزاد رحیمی 92-محمدمهدی فروردین 93-محسن علیزاده 94-عادل نجف زاده 95-مجید ناصری نژاذ 96- علی اکبر بسطامی 97-محمدحسین فرهنگی  98-سلمان اسحاقی 99-سیدمهدی فرشادان 100-عزت الله اکبری تالارپشتی 101-محمدرضا احمدی 102-سیدعلی آقازاده  103-خلیل بهروزی فر 104-علیرضا منتظری 105-غلامرضا مرحبا 106-احسان ارکانی 107-علی اصغر عنابستانی 108-محسن فتحی 109-امان الله حسین پور 110-حسین میرزایی  111-سیدغنی نظری 112-سیدشمس الدین حسینی 113-علی رضایی 114-غلامرضا شریعتی 115-قاسم ساعدی 116-محمود عباس زاده 117-حسین عباس زاده 118-محمد سرگزی 119-عبدالعلی رحیمی 120-جلال رشیدی 121-لطف الله سیاه کلی 122-علی جدی 123-سید محسن دهنوی 124-مهدی شریفیان 125-علی اصغر باقرزاده 126-سیدکاظم موسوی 127-علی حدادی 128-احمد نادری  129-ولی اسماعیلی  130-سمیه محمودی  131-کیوان مرادیان 132-احمد جباری 133-زهرا شیخی مبارکه 134-محمدمهدی زاهدی 👆 اگر نام نماینده شهر شما در لیست وجود ندارد از او بپرسید چرا نیست
🔵#پوستر #حاج_احمد_متوسلیان | پوستر جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
🔵«آسم» در کمین نوجوانانی که دیر از خواب بیدار می‌شوند 🔷نتایج یک بررسی جدید پژوهشگران کانادایی نشان می‌دهد، نوجوانانی که دیروقت می‌خوابند و صبح‌ها دیرتر از حد معمول بیدار می‌شوند به میزان قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵آیت‌الله رئیسی: گاهی ترک فعل‌ها از انجام برخی اقدامان پرضررتر است 🔹عدم مدیریت بازار و نوسان قیمت‌ها مردم را آزرده کرده است و برای ایجاد ثبات در بازار نیاز به کار جهادی و طرح جامع اقتصادی داریم.
🔵دستور رئیسی برای بازخواست مقصران انفجار در کلینیک سینا اطهر و نطنز 🔷رئیس قوه قضاییه: 🔹سیاست قطعی دستگاه قضایی پیگیری و مواخذه مسئولی است که به وظایف خود عمل نکرده است. 🔹به سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، سازمان بازرسی و دادستانی گفته‌ام که طبق قانون باید مدیرانی که به مسئولیت خود عمل نکرده‌اند را مواخذه کنند. 🔹گاهی ترک فعل‌ها از انجام برخی اقدامات پر ضررتر است؛ عدم مدیریت بازار و نوسان قیمت‌ها مردم را آزرده کرده است و برای ایجاد ثبات در بازار نیاز به کارجهادی و طرح جامع اقتصادی داریم. 🔹بی انضباطی مالی به کشور آسیب می‌زند؛ نباید منابع کشور در اختیار افراد بی صلاحیتی قرار بگیرد که به تعهدات خود عمل نمی‌کنند. 🔹هم به تخلفات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان متخلف باید رسیدگی شود هم نام آن‌ها باید افشا شود.
🔵حسین شریعتمداری: چرا از خودتان مایه نمی‌گذارید؟! 📝یادداشت|مدیر مسئول روزنامه کیهان: 🔹دیروز آقای ظریف به مسائل و موضوعاتی اشاره کرده و درباره آنها توضیح داد که بعضاً یکصد و هشتاد درجه با واقعیات فاصله داشت! 🔹اگر آقای ظریف اقدامات و عملکرد وزارتخانه تحت مسئولیت خود را قابل دفاع می‌دانند چرا از خودشان مایه نمی‌گذارند و با ارائه اسناد متقن و دلایل محکم از آن دفاع نمی‌کنند؟ 🔹چنانچه عملکرد وزارت خارجه را نا‌موفق ارزیابی می‌کنند چرا آن را به حضرت آقا نسبت می‌دهند؟! یعنی دقیقاً همان راهکاری که جناب رئیس‌جمهور نیز بارها برای توجیه ناکارآمدی‌های دولت به آن متوسل شده‌اند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵تهیه جهیزیه و مراسم عروسی چقدر برای عروس و داماد آب می‌خورد؟
/ 🔵 | ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️ 🔷با اعلام خبر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پژواک های مختلف در فضای رسانه‌ای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند. 🔹این موضوع پس از اینکه مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد که تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود. 🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهای و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است. 🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.  🔷 خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیس‌جمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح می‌شود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمی‌شود (احتمالا‌ً دولت همچنان تصور می‌کرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام می‌شود که ایران پیش‌نویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد. 🔹دولت چین با اخذ این پیش‌نویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیش‌نویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیش‌نویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیش‌نویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیش‌نویس‌ها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود. 🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است. 🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است. 🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد. 🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد. 👤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵دعای فرج 🔷امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): برای تعجیل در فرج بسیار دعا کنید که آن فرج و گشایش شماست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔵 آقایان با خودتان خلوت کنید! 🔷 شما فکر این ملت، فکر این زاغه‌نشین‌ها، فکر این مردمی که همه چیزشان را دادند و شما را به مسند نشاندند، فکر آنها را بکنید. شب وقتی خلوت می‌کنید، فکر بکنید که من امروز که کار کردم برای خودم کردم یا برای مردم. امروز که صحبت می‌کنم برای خودم صحبت می‌کنم یا برای مصالح کشور. 📅 امام خمینی(ره) |۲۰شهریور ۱۳۵۹
🔵درخواست تخت روانچی برای روشن شدن سرنوشت ۴ دیپلمات ربوده شده ایرانی 🔹نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به گوترش خواستار کمک دبیرکل سازمان ملل برای روشن شدن سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی شد.
@Farsna(3).mp3
2.38M
🎙توکل...حجت الاسلام رفیعی
🔵حمله پهپادی آمریکا به سردار سلیمانی نقض حقوق بشر است 🔷«اگنس کالامارد» کارشناس حقوق بشر سازمان ملل: 🔹حمله پهپادی آمریکا در ماه ژانویه که منجر به شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی شد، نقض حقوق بین الملل است.
🔵آمادگی چین برای همکاری با ایران در زمینه‌های علمی 🔷سخنگوی وزارت امور خارجه چین: 🔹چین و ایران به عنوان دوستان سنتی یکدیگر، در زمینه توسعه روابط دو جانبه با یکدیگر در ارتباط هستند. 🔷برجام یک ستون مهم برای رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای و عامل صلح و ثبات در خاورمیانه است.
🔵واکنش رییس قوه قضائیه به برخی اظهارنظرهای سیاسی پیرامون شرایط کشور
🔵جان بولتون: روز ترور سلیمانی لحظه خوشحال‌کننده‌ای بود 🔹مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه‌ای از شهادت سردار سلیمانی به عنوان یکی از «لحظه‌های خوشحال‌کننده‌‌ای» نام برده که هنگام خروج او از دولت ترامپ اتفاق افتاده است. 🔹وی در در ادامه گفته که خروج از توافق هسته‌ای هم روز خوشحال‌کننده‌ای بود.
🔵نامه اسماعیل هنیه به سیدحسن نصرالله درباره معامله قرن و طرح اشغال 🔹رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در این نامه به خطرات ناشی از طرح‌های معامله قرن و اشغال کرانه باختری بر منطقه و مسئله فلسطین اشاره کرد و خواستار یکپارچه‌سازی صفوف و تلاش برای مقابله با این خطرات شده است.
🔵 | حاشیه های حضور ظریف و ماجرای از روحانی 🔷 حضور وزير امور خارجه مجلس با حواشی زيادی همراه بود. همچنين طرح سؤال از رئيس‌جمهور نیز در مجلس اعلام وصول شد. چند نکته در این خصوص: 1⃣ از حقوق و وظایف نمايندگان مجلس این است که هر يک از وزرا و حتي رئيس‌جمهور را برای ارائه توضيحات و يا پاسخ به سؤالات و ابهامات موجود به مجلس فرابخوانند. اين پيش‌بينی صورت گرفته در قانون اساسی مانع از يک‌جانبه‌گرايی در قوه مجريه ميشود. 2⃣ نشخيص اولويت‌ها و زمان استفاده مجلس از حق سؤال و استيضاح با توجه به مصالح کشور بسيار مهم است؛ از طرفی نبايد به‌گونه‌ای عمل شود که مجلس هرگز از اين اهرم‌ها استفاده نکند و به‌نوعي نقش تشريفاتی پيدا کند؛ بنابراين عمل مجلس بايد با سنجیدن همه جوانب بسيار هوشمندانه و فارغ از هرگونه افراط‌وتفريط باشد. 3⃣ نحوه مطالبه حق اگر مبتنی بر اخلاق اسلامی نباشد، ماهيت حق را خدشه‌دار می‌کند و به همين منوال اگر نمايندگان در سؤال يا استيضاح رفتار اسلامی را رعايت نکنند نه‌تنها موضوع سؤال در حاشيه قرار مي‌گيرد بلکه مشکل جديدی به مشکلات کشور افزوده می ‌شود. 4⃣ بگومگوهای ایجادشده بين نمايندگان و وزير خارجه، در شأن مسئولين کشور نبود و بايد تلاش نمود که فضای گفتگو به ميدانی برای جدل های بیهوده سیاسی و خصومت بدل نشود. طرفين بايد تلاش کنند تا عواطف و احساسات و هيجان عقلانيت را به حاشيه نبرد. بالأخص آنگاه که ناظران عمومی نيز شاهد اين جلسات هستند و نزاع و تنش پیام‌های منفی برای افکار عمومی خواهد داشت. 5⃣ در مورد طرح سؤال از رئيس‌جمهور نيز بايد به اين نکته توجه نمود که هرچند اين مسئله جزو اختيارات نمايندگان مجلس است، اما بايد با رعايت جوانب کار و مصالح کشور دنبال شود. درحالی‌که کشور هم‌اینک درگير چالش‌های جدی در عرصه اقتصاد بوده و کنترل و ايجاد تعادل در بازار به مهم‌ترین معضل دولت تبديل شده است، هر اقدام ديگر بخش‌های کشور بايد در مسير حل و رفع اين مشکلات باشد، وگرنه اقدام بی ‌موقع و ناصوابی خواهد بود که کمکی به کشور و مردم نخواهد کرد. سؤال از رئیس‌جمهور نيز با همين معيار بايد سنجيده شود. اگر سؤال راهگشای مشکلی در سال پايانی عمر دولت نيست و تنها عاملی برای ايجاد کدورت بوده و بين دولت و مجلس فاصله خواهد انداخت، اقدامی ناصوابی است که بايد از آن پرهيز شود. 👤