⭕️کره جنوبی طوری عمل کرد که فقط 10 درصد اقتصادش تعطیل شد
👤مجید شاکری، کارشناس اقتصادی
🔹کشورها به تنهایی نمی توانند کرونا را شکست دهند به فرض اگر کشوری موفق شد کرونا را کنترل کند وقتی ممالک دیگر همچنان درگیر آن هستند ریسک شروع مجدد برای کشوری که کرونا را مهار کرده وجود خواهد داشت.
🔹چین توانسته با برخوردهای قاطع ویروس کرونا را مهار کند اما در ادامه ناچار شده تمامی پروازهای ورودی مسافری به داخل خاک خود را مسدود و کنترل کند اما سئوال این است که تا چه زمانی می تواند این کار را انجام دهد؟
🔹سئوال بعدی اینکه اگر یکسال ویروس کرونا مهار نشد و کشور همچنان درگیر این بیماری بود چقدر راه حل قرنطینه برای این مسئله مناسب است؟
🔸کره جنوبی تست کرونا را به شدت افزایش داد و همینطور افراد مبتلا به کرونا را قرنطینه کرد.
🔸در کره جنوبی به دلیل برخورداری از زیرساخت های مناسب، فقط 10 درصد اقتصاد این کشور به سبب قرنطینه کردن افراد مریض تعطیل شد./تسنیم
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ احمد نادری، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم:
🔹هیات نظارت برمطبوعات که ظاهرا به شاه سابق سعودی علاقه وافر داشت،بخاطر این تیتر،وطن امروز را به دادگاه کشاند.
🔹اما تیتر خلاف امنیت ملی روزنامه اعتماد قطعا ربطی به هیات نظارت ندارد! وصحبت های سخنگوی سیاسی وزارت بهداشت هم اصلاشروع کمپین نبود.
🔹شورای عالی امنیت ملی هم همچنان درخواب است
@Rasad_tahlil
⭕️ رونمایی از آمار بانک مرکزی درباره تورم سال ۹۸/ ثبت بالاترین رکورد تورم بعد از سال ۷۴
🔹عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی در نامه ای به سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در تاریخ 10 فروردین ماه 1399 و در راستای اجرای تکالیف قانونی محول شده به این بانک مطابق با ماده 4 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی (مصوب اردیبهشت ماه 77) و برخی قوانین دیگر، شاخص تورم سالانه و ماهانه سال 1398 و سال های قبل را جهت محاسبه میزان مهریه و خسارت تاخیر تادیه چک اعلام کرد.
🔹نرخ تورم سال های 1397 و 1398 براساس محاسبات بانک مرکزی به ترتیب 31.2 درصد و 41.2 درصد بوده است. براساس این آمار، نرخ تورم سال گذشته در چهار دهه اخیر، بالاترین نرخ تورم سالیانه کشور بعد از سال 1374 بوده است.
🔹این در حالی است که مرکز آمار ایران، نرخ تورم سال های 1397 و 1398 را به ترتیب 26.9 درصد و 34.8 درصد اعلام کرده است.
🔹آخرین باری که بانک مرکزی به صورت رسمی، نرخ تورم را اعلام کرده بود، آبان ماه 1397 بود. از آذرماه 1397 و همزمان با نزدیک شدن نرخ تورم به 40 درصد، دولت دستور داد صرفا مرکز آمار نرخ تورم را منتشر کند/ فارس
@Rasad_tahlil
📮 #توییت | ظریف: نیازی به صدقه ترامپ نداریم
⭕️ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه:
🔹ایران از نظر منابع انسانی و طبیعی، غنی است. ما نیازی به صدقهدادن ترامپ که مجبور است دستگاه تنفس مصنوعی را از منابعی که خودش تحریم کرده خریداری کند، نداریم.
🔹چیزی که ما از او میخواهیم، این است که به ممانعت از فروش نفت و دیگر محصولات ایران، خرید نیازها، دریافتها و پرداختهای آن پایان دهد./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️تامین مالی مهار بحران کرونا از ذینفعان اقتصادی بحران کرونا
✍️مجتبی جهان تیغ
🔹طی ماه اخیر و حداقل نیم سال ابتدایی بخشی از صنایع حوزه خدمات برعکس سایر مشاغل ، مشاغل و صنایع ذینفع بحران کرونا هستند و بطور فزاینده از افزایش تقاضا مردم و شرایط خاص آنها سود می برند و سود اقتصادی آنها بشدت بالا رفته است.
لذا مالیات بر اساس #عدالت حکم میکند که صنایع و مشاغل متضرر با معافیت مالیاتی و صنایع متنفع از بحران با افزایش مالیات روبرو شوندتا از محل منابع دریافتی حمایت های اقتصادی اجتماعی بهداشتی درمانی از مردم تامین مالی و افزایش یابد.
🔹صنایعی چون سرویس های بازار ویدیوی اشتراکی ،
بیش از 25هزار فروشگاه اینترنتی ، اپلیکیشن های موبایل و کسب درآمد از طریق اشتراک یا پرداخت درون برنامه ای (آمار سال 97 ، ماهانه بیش از130 میلیون تراکنش توسط کدهای دستوری USSDو موبایلی) ، فقط
درآمد اپلیکیشن آپ ، 3 هزار و 400 میلیارد تومانی آپ در 9 ماه اول 97 بوده است. درآمد اپراتور ها موبایل حدود ۲۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ بوده است.
،صنعت بازی های اینترنتی و موبایلی ،
صنایع تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی ، ارایه کنندگان اینترنت و ...
🔹همچنین در حالی که عمده اقتصاد کشور دچار رکود و زیان است سرمایه داران پولی بواسطه نظام بانکی ربوی در این ایام کرونایی بصورت روزانه هزار میلیارد تومان سود و بهره دریافت میکنند و یعنی هیچگونه شراکتی در زیان اقتصاد کشور ندارند . لذا حداقل دریافت مالیات از آنها از اوجب واجبات اصلاح نظام مالیاتی است./ کانال مجتبی جهان تیغ
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ هادی محمدی، روزنامه نگار:
🔹ژاپن حدود هزارمیلیارد دلار و آلمان ۷۵۰ میلیارد یورو برای مقابله کوتاه مدت و بلند مدت با کرونا گذاشته اند. ایران حداقل به ده میلیارد دلار در کوتاه مدت نیاز دارد . یک میلیارد دلار اخیر تنها مسکن است . راه بهتر فشار برای کاهش یا تعلیق تحریمهای مالی و دسترسی ایران به پولهای خودش است
▪️پ.ن:
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست رئیس جمهور مبنی بر برداشت یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای مبارزه با کرونا موافقت کردند
@Rasad_tahlil
⭕️ برآوردی که اکنون وجود دارد این است که حدود ۵۰۰ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند
👤 حمید سوری، عضو ستاد ملی مدیریت کرونا:
🔹تا زمانی که ۶۰ درصد جمعیت کشور مصونیت پیدا نکنند، همچنان روند صعودی ایپدمی کرونا را خواهیم داشت. مصونیت ۶۰ درصد جمعیت کشور زمانی اتفاق می افتد که یا ۶۰ درصد واکسینه شوند یا ۶۰ درصد جمعیت مبتلا و مصون شوند.
🔹واکسنی برای مصونیت علیه کرونا نداریم بنابراین دو روش بیشتر نمی ماند یا اجازه دهیم ۶۰ درصد جمعیت مبتلا شوند که هزینه سنگینی خواهد داشت و در بدبینانه ترین حالت با رها کردن کال بیماران شاید ۴۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در کشور جان خود را از دست بدهند، یا اینکه با فاصله گذاری شدید اجتماعی نوعی قرنطینه عمومی برقرار کنیم.
🔹اگر طرح فاصله گذاری به صورت شدید، همان طور که روز ۱۳ فروردین اجرا شد، حداقل دو هفته ادامه پیدا می کرد، می توانستیم در زمان خیلی زودتری اپیدمی کرونا را در کشور کنترل کنیم. اما اکنون هیچ پیش بینی درباره آینده این اپیدمی و زمان رسیدن به مرحله پیک این اپیدمی نمی توانیم داشته باشیم.
🔹هر یک از افرادی که با بازگشایی مشاغل وارد خیابان می شوند می توانند مثل بمب خوشه ای دیگران را مبتلا کنند. واقعا نمی دانم پیش فرض هایی که باعث شده که چنین تصمیمی برای بازگشت مردم سر کار گرفته شود، چه بوده است اما به نظر می رسد بیشتر ملاحظات اقتصادی مد نظر بوده است.
🔹برآورد اولیه این بود که در صورت نبود مداخلات موثر و روند مصونیت گله ای بین ۳۰ تا ۶۰درصد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند. برآوردی که اکنون وجود دارد این است که حدود ۵۰۰ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و هنوز کمتر از یک درصد جمعیت مبتلا شده اند اما این آمار دقیق نیست زیرا بیماران کم علامت و خفیف شناسایی نشده اند و این یکی از اشکالات اساسی اقدامات بهداشتی در کشور است.
🔹عمده تست هایی انجام شده از مراجعات بیمارستانی بوده است بنابراین نمی توان بر اساس داده های موجود میزان همه گیری کرونا را در کشور برآورد کرد.
🔹در کره جنوبی روزانه از ۲۰ هزار نفر تست گرفته شد و طی یک ماه حدود ۶۰۰ هزار نفر را تست گرفتند، بنابراین می توانستند با تعمیم این آمار میزان شیوع کرونا را در کشورشان برآورد کنند. یکی از اشکالات اساسی در کشور ما این است که چنین برآوردی نداریم و بیماریابی در کشور ضعیف بوده است و منتظر بودیم افراد علامت پیدا کنند و به بیمارستان مراجعه کنند بعد تست بگیریم.
🔹البته غربالگری در معاونت بهداشتی انجام می شود اما بر اساس تست نیست بلکه بر اساس خوداظهاری است و دقیق نیست./ ایرنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 درسهایی از شرق آسیا
▪️ هنگکنگ، تایوان و سنگاپور چگونه در همسایگی چین کرونا را مهار کردند؟
🔹برخی کشورهای شرق آسیا از جمله هنگکنگ، تایوان و سنگاپور، با وجود بیشترین مرز خاکی و آبی با چین و بالاترین سطح مبادلات اقتصادی و مراودات اجتماعی با این کشور، آمار پایینی را در ابتلا به ویروس کرونا ثبت کردهاند، که این موضوع تحسین جهانی را برانگیخته است و کشورهای دیگر را به تأمل واداشته که آنها چگونه در مهار کرونا موفق بودهاند./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد چهارشنبه (20فروردین، 14شعبان، 8آوریل):
1359؛ قطع رابطه سیاسی ایران با آمریكا
1362؛ آغاز عملیات بزرگ والفجر یك در منطقه فكه توسط ارتش و سپاه
1372؛ شهادت هنرمند متعهد و سید شهیدان اهل قلم "سیدمرتضی آوینی"
1375؛ رحلت عالم نامی و فقیه جلیل، آیت اللَّه "سید مرتضی حسینی مرعشی نجفی"
639ق؛ درگذشت "موسی بن یونس" فقیه و ریاضی دان مسلمان
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های شرق، آفتاب یزد، اعتماد، ایران، جوان، خراسان، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ پروسه خرید کرونایی در کانادا
✍️زهرا امینی در صفحه اینستاگرامخود از تجربه خرید در روزهای کرونایی در کانادا میگوید:
🔹خريد كردن از فروشگاههاي مواد غذايي شده يه پروسه
🔹دم در يه صفه با فاصله، از در فروشگاه ميري داخل يه نفر وايساده ميپرسه مسافرت نبودی؟ تب نداری؟ بعد ردت ميكنه... ورودي فروشگاه چند تا استند گذاشتن (من نميدونم كي اينا رو طراحي كردن و ساختن) روشويي با تجهيزات كامل... بايد دستت رو ٢٠ ثانيه بشوري خشك كني يه نفرم بالا سرت ايستاده!
🔹تمام شد يه چرخ خريد كه تازه ضدعفوني شده ميارن جلو ميگن وردار... ميري داخل فروشگاه يه قسمتايي رو بستن فقط چيزاي ضروري قابل دسترسيه و با فاصله چيده شده تا بهم نزديك نشيم! قسمت ميوه و سبزيجات دستكش يه بار مصرف و يه سطل آشغال!
🔹توي راهرو يه جوره كه دو نفر نتونن روبروي هم قرار بگيرن. خيلي چيزا تنوع قبل رو نداره يك يا دو نمونه بيشتر نيس... جا به جا تابلو زدن و نوشته گذاشتن الكل و دستمال... و كارمندايي كه هي دارن كشوها و دستگيرهها رو ضد عفوني ميكنن
🔹خريدت كه تموم ميشه يكي وايساده راهنماييت ميكنه كه از كجا بري سر صندوق
يه جوريم تو سبد خريد آدم نگاه ميكنن انگار ميخوان بگن حالا خريدن اينا اينقدر واجب بود؟ شايدم من حسم اينجوريه!
يه حفاظ بلند شيشهاي بين صندوقدار و مشتري و اول ضدعفوني كارت! يه نفرم سريع وسايل رو بسته بندي ميكنه و خلاص!
🔹ديروز همكارم ميگه پسرم رفته دوستش رو ببينه پليس در خونه هر دوشون رو گرفته سوال و جواب بعدم نفري ٧٠٠ دلار جريمه شدن كه بيرون اومدنشون ضروري نبوده!
@Rasad_tahlil
#برگی_از_تاریخ
📸جشن مردمی قطع رتبطه ایران و آمریکا
🔹۲۰ فروردین پنجاه و نه
@Rasad_tahlil
⭕️سلبریتی ها و سرمایه داران آنها و سلبریتی ها و سرمایه داران ما
✍️ناصر باغستانی، فعال رسانه ای
🔹در ایام شیوع ویروس کرونا اخبار فراوانی از کمک سلبریتی ها و سرمایه داران خارجی برای کنترل ویروس و کمک به اقشار آسیب دیده منتشر شد که برخی از موارد آن به شرح ذیل است:
▫️جک دورسی٬ خالق و مدیرعامل توییتر :یک میلیارد دلار
▫️جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون: ۱۰۰میلیون دلار برای کمک به افرادی که شغل خود را اخیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا از دست دادهاند
▫️بیل گیتس بنیانگذار شرکت "مایکروسافت" : در حال تامین مالی هفت شرکت منتخب برای ساخت واکسن"کرونا ویروس"
▫️مارک زاکربرگ مدیر عامل فیسبوک: 25 میلیون دلار کمک به پروژه تحقیقاتی بیل گیتس
▫️مدونا، خواننده مشهور: 1 میلیون دلار کمک به پروژه تحقیقاتی بیل گیتس
▫️آنجلینا جولی، بازیگر:1 میلیون دلار برای مقابله با گرسنگی کودکان
▫️کیم کارداشیان، خواننده: 1 میلیون دلار به ستاد مبارزه با ویروس کرونا
▫️کایلی جنر : یک میلیون دلار برای کمک به کارمندان سلامت
▫️جیمز تیلور و همسرش: یک میلیون دلار به بیمارستان بوستون
▫️ آرنولد شوارتزنگر یک میلیون دلار به صندوق نیروهای امدادی
▫️ژاوری فوتبالیست: یک میلیون یورو برای بیماران کرونایی
▫️فیلیپ کوتینیو فوتبالیست: 20 تن مواد غذایی و مواد ضدعفونی به شهر واسکا دو گاما برزیل
▫️اردوغان رئیس جمهور ترکیه: 7 ماه حقوق به کمپین همدلی ملی ترکیه
▫️باشگاه آ اس رم ایتالیا: به تمام اعضای باشگاه هواداریش مواد خوراکی،مواد بهداشتی، شال و پیراهن امضا شده بازیکنان رو برای افزایش روحیه در قرنطینه اهدا کرد.
🔹در این زمینه دو سوال پیش می آید:
1️⃣سلبریتی های ما به جز رقص و پست چه آورده ای برای مبارزه با کرونا داشته اند؟
🔹امکان دارد برخی از کمک های فوق الذکر با نیت خالص باشد و برخی برای استفاده از معافیت های مالیاتی که در برخی کشور ها مرسوم است. (این مقاله (https://iranjournals.nlai.ir/article_90149_b580f2b1e2905053c38348530156598d.pdf) در اینباره توضیحاتی داده است)
2️⃣اما اگر فرض را بر کمک کردن برای رهایی از مالیات بگیریم بازهم سوالی مطرح می شود که چرا نظام مالیاتی برای هنرمندان در ایران تدوین نشده است؟
🔹سلبریتی ها معمولا با آنتن صدا و سیما ملی و یا بودجه های حمایتی نهادهای حاکمیتی از فیلم های سینمایی مشهور می شوند اما تا کنون هیچ پرداختی ای به بیت المال نداشته اند و حتی نمی توان با انگیزه های مالیاتی آنها را ترغیب به کمک های خیریه کرد.
@Rasad_tahlil
✍️محمد صادق شهبازی
🔹سید حسن نصرالله اکثر بحث نیمه شعبان امسالش را به نفی نوسترآداموسبازیها با نشانههای ظهور و تطبیقها با وقایع و اشخاص گذاشت.
🔹باوجود اینکه ما حتی در قم درس خارج علائم ظهور داریم، کسی اینقدر دقیق و خوب و با زبان عموم این انحرافها را توضیح نمیدهد.
🔹 این توجه به تجربه برمیگردد. نوستراداموسهای شیعه در شروع فتنه شام باهمین بازیها و تطبیق ماجرای سوریه با روایات درباره فتنه شام دل رزمندگان مقاومت را خالی میکردند.
🔸جالب اینکه ما ایرانیها هم فراموش کردیم نیمه شعبان، #روز_جهانی_مستضعفان بود. به بک سید دقت کنید. #یوم_المستضعفین. این است فرق مجاهد با عافیتطلبها.
@Rasad_tahlil
⭕️پنتاگون از کرونا خبر داشت؟ ا انتشار یک گزارش محرمانه در وبسایت «نیشن»
✍️محمد رستم پور
🔹با وجود ادعاهای مکرر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا تا این اندازه که اکنون آمریکا را درگیر کرده، «قابل پیشبینی» نبوده است، بر اساس مجموعه اسنادی که وبسایت نیشن (The Nation) به دست آورده؛ وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۱۷ به خوبی از امکان شیوع یک بیماری تنفسی و ویروس عفونی شبیه آنفلوآنزا که هر سال هزاران آمریکایی را میکشد، آگاه بوده و حتی از پیامدهای اسفبار آن مانند کمبود تختهای بیمارستانی، کمبود ماسک و دستگاههای تنفس مصنوعی نیز اطلاع داشته است.
🔹در این گزارش آمده است: «محتملترین و مهمترین تهدید، شیوع یک بیماری تنفسی جدید، به ویژه شبیه آنفلوآنزاست». کوید ۱۰، نیز یک بیماری تنفسی ناشناخته است. در چند جای این گزارش ۱۰۳ صفحهای از ویروس کرونا نیز بحث شده. برای نمونه گفته شده: «عفونتهای ویروس کرونا اینک در سراسر جهان معمول و رایجند».
🔹 «دنیس کافمن» که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، به عنوان رئیس بخش بیماریهای عفونی و اقدامات متقابل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا مشغول به کار بود، میگوید «نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده سالهاست که از شیوع ویروس کرونا باخبرند». کافمن که در دسامبر ۲۰۱۷ بازنشسته شده، اضافه میکند: «نهادهای اطلاعاتی حداقل برای دو دهه است نسبت به خطرات شیوع ویروسهای عفونی آنفلوآنزا هشدار میدهند. در مورد ویروس کرونا، حداقل ۵ سال است هشدارها داده شده است ... اخیراً اظهاراتی عنوان شده که شیوه کرونا را بدترین شکست اطلاعاتی آمریکا توصیف کردهاند. چنین اظهاراتی باعث میشود مردم نسبت به نهادهای اطلاعاتی بیاعتماد بشوند».
🔗بیشتر بخوانید
(https://www.thenation.com/article/politics/covid-military-shortage-pandemic/)
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمدرضا جوادی یگانه، معاون شهردار تهران در امور اجتماعی و فرهنگی:
🔹با نیمهتعطیل شدن شهر یکسوم مردم تهران گرفتار معاش روزانهاند و یکسوم هم نهایتاً تا یکی دو ماه دیگر دوام میآورند. اگر انتظار داریم مردم در خانه بمانند، برای معیشت این جمعیت باید چارهاندیشی فوری شود. بر اساس نظرسنجی اخیر، غیرحقوقبگیران آسیبدیدهترین گروه معیشتی هستند.
@Rasad_tahlil
⭕️ افزایش 100 درصدی مزد، تنها 3 درصد قیمت تمام شده کالا را افزایش میدهد/ کارفرمایان اندازه پیچ و مهره هم برای کارگران ارزش قائل نیستند
👤 سیدجواد نوفرستی، اقتصاددان:
🔹(با اشاره به مقاومت کارفرمایان در برابر افزایش مکفی حداقل دستمزد) باتوجه به اینکه در هیچ یک از سالهای اخیر، حداقل دستمزد به صورت شایسته، مکفی و بالاتر از خط فقر اعلامی تعیین نشده است، میتوان گفت که کارگران از پیش ۲ به ۱ در مذاکرات مزدی باختهاند و هیچگاه هم به حقشان نمیرسند.
🔹(وی با اشاره به مطالعات خود بر اطلاعات ۴۰۰ شرکت بورسی، گفت) به استناد اطلاعات و ارقامی که سازمان بورس اوراق بهادار منتشر کرده است، با احتساب سهم دستمزد، پاداشهای مدیران، حقوق مدیران و اعضای هیات مدیره، سهم حقوق و دستمزد در قیمت تمام شدهی کالاهای تولیدی، زیر ۸ درصد است؛ اما اگر بخواهیم به تنهایی سهم هزینههای کارگران که حقوق انسانی آنها رعایت نمیشود را ارزیابی کنیم، سهم دستمزد در قیمت تمام شدهی کالاها به کمتر از ۴ درصد میرسد.
🔹با این حساب، حتی اگر ۱۰۰ درصد حداقل دستمزد افزایش یابد، هزینه نیروی انسانی در قیمت تمام شده کالاها حدود ۳ درصد افزایش مییابد. با این حال کارفرمایی که در چند نوبت از سال قیمت کالای خود را افزایش میدهد، بر سر ۳ درصد افزایش قیمت تمام شده کالای تولیدی خود مقاومت میکند.
🔹کارفرمایان نه تنها اندازهی پیچ و مهرههای فلزی که حتی اندازهی پیچ و مهرههای پلاستیکی کارخانهجات خود هم برای کارگران ارزش قائل نیستند. آنها به انکار زیر خطر فقر بودن کارگران میپردازند؛ درحالیکه اگر کارگر بداند دستمزدش به صورت واقعی ترمیم شده است، بهرهوری خود را افزایش میدهد./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ افت شدید سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی
🔹طبق آخرین آمار بانک مرکزی، در 11 ماه اول سال گذشته بیش از 818 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های مختلف اقتصادی پرداخت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 26 درصد رشد را نشان می دهد اما ملاحظه تغییرات تسهیلات پرداختی به بخش های مختلف اقتصادی حکایت از آن دارد که تسهیلات دریافتی توسط بخش بازرگانی با 96 درصدبیشترین رشد را داشته اما تسهیلات بخش مسکن و ساختمان شدیدا افت کرده و با کاهش 37 درصدی از 93 هزار میلیارد تومان به 58 هزار میلیارد تومان رسیده است./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ موسسه مودی: شیوع ویروس کرونا ۳۰ درصد از اقتصاد آمریکا را از بین برد
🔹مؤسسه اعتبارسنجی مودی هشدار داد در حالی که در بسیاری از ایالتهای آمریکا فرمان «در خانه بمانید» صادر شده است، محدودیتهای وضع شده برای کنترل شیوع ویروس، ۲۹ درصد از تولید ناخالص آمریکا را از بین برده است.
🔹رکود کامل اقتصادی به وجود آمده از بسته شدن صنایع و شرکتهای مختلف در سراسر آمریکا (از خردهفروشان گرفته تا مراکز تفریحی و صنایع دیگر) سالها دیده نخواهد شد. هرچند این اولین تخمینهای ارائه شده در مورد اقتصاد آمریکا است، با این حال تصویر ارائه شده بسیار تاریک است.
🔹طبق دادههای مودی، آسیب اقتصادی ویروس کرونا تا به حال از آسیبهای به وجود آمده از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر فراتر رفته است. در نتیجه تعطیلی ۳ هفتگی کسبوکار به دستور دولت، اقتصاد آمریکا ۳۵۰ میلیارد دلار ضرر کرده است، در حالی که حملات ۱۱ سپتامبر ۱۱۱ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا ضرر زده بود.
🔹مارک زندی، تحلیلگر مودی، اعلام کرد: خسارت ناشی از شیوع ویروس به حدی بالاست که گویی ایالت ایندیانا (یکی از بالاترینها در تولید) به مدت یک سال ناپدید شده است. این یک فاجعه طبیعی است. هیچ چیزی از رکود مالی بزرگ قبلی در حد بحرانی که در حال حاضر شاهد آن هستیم نمیباشد./ مهر به نقل از راشاتودی
@Rasad_tahlil
⭕️ ارسطو قاچاقچی نیست!
✍️ سید عزت الله ضرغامی، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی و رئیس سابق سازمان صدا و سیما
🔹صرف نظر از چند نقد بجا به پایتخت 6، باید مراقب بود که موارد مثبت سریال، بعنوان نکات منفی آن مطرح نشود. از جمله قاچاقچی شدن ارسطو در این قسمت!
🔹اینکه خیلی از آدمها به دلیل تخلفهای حقوقی با ارقام پایین سروکارشان به حبس میافتد و بعد از خلاصی و بسته بودن همه درهای زندگی سالم اجتماعی، مجبور به ارتکاب جرم میشوند، واقعیت امروز جامعه ماست.
🔹در نگاه حکیمانه و علاج جویانه، باید این آسیب اجتماعی به درستی شناسایی شده تا امکان رفع آن ایجاد شود.
🔹ارسطو باطناً از این کار متنفر است و نمیخواهد آلوده آن شود ولی بدهی 10 میلیونیاش او را مجبور میکند که فقط یکبار به آن تن دهد.
🔹از بین بردن علل گرایش به تخلفات، مهمتر از برخورد با معلولهاست. انسانها ذاتاً قاچاقچی و خلافکار و جنایتکار نیستند.
🔹قرار بود زندانهای ما ندامتگاه و تربیت کننده باشد نه محلی برای آموزش و انتشار مهارتهای جرم و جنایت!
🔹نظر به اهمیت مقوله زندان در زندگی اجتماعی، یکی از پست های قدیمی را در پی نوشت تکرار می کنم.
🔹پی نوشت
🔹زندان جای خوبی نیست! آرزو می کنم سر و کار هیچ کس به آنجا نیفتد!
🔹رهبری در دیدار با مسئولان سابق دستگاه قضایی، "افزایش تعداد زندانیان را تأسف بار خواندند" و فرمودند:"این مسأله از زوایای مختلف مالی، خانوادگی، اخلاقی و اجتماعی هزینه ساز است." .
🔹بسیاری از زندانیان، انسان های محترم، آبرومند و خانواده داری هستند که به دلیل خاصى سر از زندان در آورده اند. جرائم مالی با رقم های بسیار پایین، معتادان به انواع مواد مخدر، درگيرى هاى فيزيكى ناخواسته، اختلافات خانوادگى و ... از اين دست است.
🔹توقع این بود که "زندان"ها، فرصتی برای بازسازی شخصیتى و اصلاح اخلاق و رفتار مجرم و معنای واقعی ندامتگاه باشد، ولی نیست!! به نظر می رسد دستگاه قضایی بر اساس مطالبات رهبری، درصدد اقدامات جدیدی برای کنترل و تحدید این موضوع است.
🔹حداقل انتظار آن است که نسبت به زندانی، به ویژه خانواده و بستگان او و حقوق اجتماعی اش از چارچوب انصاف و اخلاق خارج نشویم./ صفحه اینستاگرامی سید عزت الله ضرغامی
@Rasad_tahlil
⭕️ دعای فرج امام زمان (عج)
إِلٰهِى عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ ، وَضاقَتِ الْأَرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ ، وَأَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكىٰ ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاءِ .
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أُولِى الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ ، فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ .
يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِىُّ ، يَا عَلِىُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيانِى فَإِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُرانِى فَإِنَّكُما ناصِرانِ .
يَا مَوْلانا يَا صاحِبَ الزَّمانِ ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى ، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِينَ.
▪️ترجمه استاد حسین انصاریان
خدایا گرفتاری بزرگ شد و پوشیده بر ملأ گشت و پرده کنار رفت و امید بریده گشت و زمین تنگ شد و خیرات آسمان دریغ شد و پشتیبان تویی و شکایت تنها به جانب تو است، در سختی و آسانی تنها بر تو اعتماد است، خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن صاحبان فرمانی که اطاعتشان را بر ما فرض نمودی و به این سبب مقامشان را به ما شناساندی، پس به حق ایشان به ما گشایش ده، گشایشی زود و نزدیک همچون چشم بر هم نهادن یا زودتر، ای محمّد و ای علی، ای علی و ای محمّد، مرا کفایت کنید که تنها شما کفایتکنندگان منید و یاریام دهید که تنها شما یاریکنندگان منید، ای مولای ما ای صاحب زمان، فریادرس، فریادرس، فریادرس، مرا دریاب، مرا دریاب، مرا دریاب، اکنون، اکنون، اکنون، با شتاب، با شتاب، با شتاب، ای مهربانترین مهربانان به حق محمّد و خاندان پاک او.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⌛️ رصد پنجشنبه (21فروردین، 15شعبان، 9آوریل):
🌸 255ق؛ ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، ولی عصر، امام زمان، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) 🌸
1344؛ ترور نافرجام "محمدرضا پهلوی" در كاخ مرمر
1358؛ تأسیس "بنیاد مسكن انقلاب اسلامی "به فرمان امام خمینی
1367؛ بمباران شیمیایی "مریوان" توسط قوای بعثی عراق در جریان جنگ تحمیلی
1378؛ شهادت امیر سپهبد "علی صیادشیرازی" جانشین ستاد كل نیروهای مسلح توسط منافقین
329ق؛ درگذشت "علی بن محمد سَمَری" نایب خاص امامزمان و پایان غیبت صُغری
447ق؛ انقراض سلسله آل بویه توسط "طغرل سلجوقی" مؤسس سلسله سلجوقی
1865م؛ پایان جنگهای داخلی امریكا معروف به جنگهای انفصال
1948م؛ قتل عام فلسطینیان روستای "دیریاسین" توسط صهیونیستها
1992م؛ آغاز رسمی جنگ در بوسنی و هرزگوین
2003م؛ تصرف بغداد توسط اشغالگران امريكايي و انگليسي در جريان حمله به عراق
2003م؛ سقوط "صدام حسین" دیكتاتور عراق در پی سقوط بغداد
▪️موشن پوستر از خانه طراحان انقلاب اسلامی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بی بی سی/ "ریچارد نفیو" طراح اصلی تحریم های ثانویه در دوره اوباما علیه ایران:
🔹اگرچه امریکا اعلام می کند دارو و غذا را علیه مردم ایران تحریم نکرده اما شرایط معامله، ترابری و مسائل مالی بر ایران تحریم شده پس در نتیجه ایران نمی تواند خریدی انجام دهد./ جام نیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ نمیتوان با نگاه ارزشمدارانه «پایتخت» را نقد کرد، اما از کنار «پیامهای بازگانی» بیناش بیتفاوت گذشت
✍️ رضا دانشمندی
🔹نمیتوان با نگاه ارزشمدارانه «پایتخت» را نقد کرد، اما از کنار «پیامهای بازگانی» بیناش بیتفاوت گذشت
🔹وقتی فرهنگ، باور، عرفان و معنویت یک جامعه به سویی و اقتصاد و رسانهاش به سوی دیگری میرود، پیامدی جز سرگردانی و گسیختگیِ هویت ندارد.
🔹احتمالاً رسانۀ ملّی تصوّر میکند که اگر در آگهیهای بازرگانی صرفاً «حجاب» بانوان رعایت شود، محتوا هم اسلامیزه میشود و رسانۀ دینی به مقصود خود رسیده است، غافل از اینکه باحجاب هم میتوان مُبلّغ ارزشهای مادّی، خودمدارانه و مصرفزدگی بود.
🔹نمیشود مستندهایی مثل «حدیث سرو» ساخت و قبل و بعدش پیامهای بازرگانی (مانند «بیاد و بشوره و ببره») پخش کرد – و شعار ضدّیت با سرمایهداری هم میداد.
🔹احسان علیخانی بین اجراهای شرکتکنندگان در «عصر جدید» [...] از «سفرههایی که واقعاً خالی» است میگوید و از مردم میخواهد برای فراهم کردن حدّاقلها مبلغی کمک کنند. بعد، پیامهای بازرگانی آغاز میشود: در سرایی که شبیه زندگی بیشتر مردم نیست [...] فردی با ولع و اشتها شیرینی و کبابِ چنجه میخورد و پس از پُرخوری نوشیدنی میطلبد تا «بیاد و بشوره و ببره»!
🔹اینگونه تبلیغات پُرآبورنگ را مقایسه کنید با تعریفی که از انسان معنوی و الهی در منابر دینی و مواعظ اخلاقی در اوقات مختلف (احیا و اعتکاف و ...) ارائه میشود.
🔹در احوالات «حاج میرزا احمد عابد نهاوندی» مشهور به «حاج مرشد چلویی» - که در بازار تهران (کنار مسجد جامع) طبّاخی داشت – گفته میشود:
🔹اغلب اوقات جناب مرشد در جلوی آشپزخانه ای که ایستاده بود، میگفت کسانی که میخواهند غذا بیرون ببرند، هدایت کنید تا از نزد او بگذرند. بیشتر کسانی که غذا بیرون میبردند، بچهها و نوجوانانی بودند که برای کارفرمایان و صاحبان مغازههایِ بازار غذا میگرفتند و میبردند و خودشان از آن غذا محروم بودند. مرحوم مرشد کودکی که با ظرف غذا در دست نزد او میآمد، قدر پلوی زعفرانی روی بادیه او میریخت و ظرف را کامل میکرد و بعد تکّه کباب یا لمۀ گوشت یا اگر تمام شده بود، تهدیگی زعفرانی داخل روغن میکرد و دهان آن پسربچه یا نوجوان میگذاشت، میگفت: این اطفال خودشان میآیند در مغازه و بوی غذاها را استشمام میکنند و دلشان میخواهد و بدین طریق من از همان غذایی که میبرند به آنها میچشانم تا اگر استادشان به آنها نداد، لااقل چشیده باشند (بهترین کاسب قرن؛ علی عابد نهاوندی)
🔹پیش از نقّادی تولیدات رسانه باید بههوش بود که اگر ایرادی هست، صرفاً متوجّه پایتخت نیست و این مجموهه هم بخشی از یک کلیت ناموزون است. قرنی است که تناقض سازندۀ ماهیت زیست اجتماعی ایرانیان شده؛ چراکه میخواهند همزمان مُبلّغ ارزشهای دنیای سنّت (مانند قناعت) و مطلوبهای دنیای جدید (مانند مصرفزدگی) باشند./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت ⭕️ محمدرضا جوادی یگانه، معاون شهردار تهران در امور اجتماعی و فرهنگی: 🔹با نیمهتعطیل شدن شهر
⭕️ ۸۰درصد شاغلان تهرانی با تعطیلی کسب و کارها برای مقابله با کرونا موافقند/ اعتماد پایین ۴۸ درصد از تهرانی ها به آمار رسمی ابتلا و فوت کرونا
▪️نتایج موج سوم نظرسنجی دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و ایسپا
🔹از مردم تهران سوال شده که ترجیح میدهند مردم سر کار خود برگردند تا شغل مردم حفظ شود یا تا مهار کرونا تعطیلی ادامه یابد؟ سه چهارم مردم موافق تعطیلی هستند.
🔹میزان موافقت با تعطیلی در بین حقوقبگیران بخش دولتی و خصوصی بالای ۸۰ درصد و در میان کارکنان مستقل و کارفرما حدود ۶۸ درصد است.
🔹۵۱ درصد از مردم تهران نگرانی زیادی در مورد ابتلای خود یا خانوادهشان به کرونا دارند و ۲۹ درصد نیز سطح نگرانیشان پایین است.
🔹نسبت به موج اول نظرسنجی در میانه اسفندماه، میزان نگرانی افراد از ابتلا به کرونا اندکی افزایش یافته و نسبت کسانی که نگرانیشان را «کم» اعلام کردهاند کاهش یافته و بر افراد با نگرانی متوسط افزوده شده است.
🔹در مورد علت شیوع کرونا شهروندان تهرانی به دلایل مختلفی اشاره میکنند. زنان بیش از مردان آن را نتیجه خشم و غضب خداوند و در مقابل مردان بیشتر از آن زنان، کرونا را حاصل یک توطئه میدانند. اعتقاد به قهر الهی در میان افراد با تحصیلات دیپلم و پایینتر به مراتب بیش از افراد با تحصیلات عالی است اما از نظر باور به توطئه تفاوتی چندانی میان دو گروه وجود ندارد.
🔹در ۱۶ درصد از خانوارهای تهرانی تنش خانوادگی به سبب در خانه ماندن افزایش یافته است. در ۵۸ درصد این خانوادهها تنش میان زن و شوهر افزایش داشته و ۴۶ درصد هم افزایش تنش والدین با فرزندان را تجربه کردهاند.
🔹۴۸ درصد از شهروندان اعتمادشان به آمار رسمی ابتلا و فوت کرونا در کشور پایین، ۲۵ درصد در سطح متوسط و ۲۷ درصد زیاد است. میزان بیاعتمادی نسبت به آمار رسمی در سه موج نظرسنجی روندی کاهشی داشته است.
🔹رضایت از دولت و دیگر نهادهای عمومی نیز همچون اعتماد به آمار رسمی در طول فاصله میان سه موج نظرسنجی بهبود یافته است. میزان نارضایتی از ۶۵ درصد در میانه اسفند به ۴۶ درصد در حال حاضر رسیده است./ ایرنا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ ۸۰درصد شاغلان تهرانی با تعطیلی کسب و کارها برای مقابله با کرونا موافقند/ اعتماد پایین ۴۸ درصد از
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️بخشی از نتایج نظرسنجی مشترک ایسپا و ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از زبان رییس ستاد
🔷 ۳۲ درصد مردم متأسفانه تجربه شستن ۲۰ ثانیه دستها را نداشته یا اعتقادی به آن ندارند.
🔹قریب ۸۶.۴ درصد شهروندان که در جامعه آماری ما قرار داشتند، با اعمال محدویتهای بیشتر در تهران در صورت تضمین سلامت خود موافقت دارند.
🔹 ۷۵ درصد تردد مردم در روزهایی که ادارات تعطیل بوده برای تأمین مایحتاج عمومی بود.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (22فروردین، 16شعبان، 10آوریل):
1361؛ كشف كودتای عناصر ضد انقلاب برای براندازی جمهوری اسلامی ایران
1376؛ فراخواندن سفرای اروپایی از تهران در پی حوادث دادگاه میكونوس. 10 ماه بعد سفرا با سرافکندگی به ایران بازگشتند
1308ق؛ دستيگري و تبعيد "سيدجمالالدين اسدآبادي" به دستور "ناصرالدين شاه"
1793م؛ وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب كبیر فرانسه
1931م؛ درگذشت "جَبران خلیل جَبران" نویسنده، شاعر و نقاش معروف عرب
1983م؛ ترور "عصام سرطاوی" نظریه پرداز فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی
@Rasad_tahlil
⭕️ سقوط ارزش حقیقی دستمزدها به نصف سال ۱۳۹۶ و ۴۰ درصد سال ۱۳۸۹
✍️ احسان سلطانی، کارشناس اقتصادی
🔹با سقوط ارزش پول ملی، حداقل دستمزد و مزایای قانونی نیروی کار از ۴۰۰ دلار در ماه در سال ۱۳۸۹، به حدود ۱۵۰ دلار در سال ۱۳۹۹ سقوط پیدا کرد.
🔹دستمزد ۱۵۰ دلار در ماه شامل اشتغال رسمی می شود و دستمزد میلیونها نفر شاغل غیررسمی در حدود ۱۰۰ دلار در ماه یا کمتر است.
🔹حداقل دستمزدها در کشورهای عربستان ۸۰۰ دلار، ترکیه ۶۰۰ دلار و چین، عراق و روسیه ۳۰۰ دلار است. میزان دستمزدها در ایران به سطح کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته کاهش یافته است.
🔹نظر به افزایش بهای بنزین و عرضه بخش مهمی از کالاهای اساسی و مواد غذایی به نرخ ارز آزاد، فشار تورم در سال ۱۳۹۸ و همچنین ۱۳۹۹ بر روی حقوق بگیران بیشتر شده است.
🔹یکی از مهمترین اهدافی که دولت از افزایش نرخ ارز مد نظر داشت، کاهش ارزش حقیقی حقوق و دستمزد کارکنان و کارمندان است، چه در غیر این صورت دستمزدها بایستی در سطحی متناسب با نرخ تورم تجمعی بالای ۱۰۰ درصدی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ افزایش پیدا کند./ کانال احسان سلطانی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید نظام الدین موسوی، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم:
🔹نمیدانم چرا خبرهای بد را درست میگذارند برای شب عید مردم.
🔹خبر ۳برابر شدن قیمت بنزین را شب میلاد پیامبر اعظم(ص) دادند.
🔹حالا هم بعد چند هفته کشمکش، خبر تعیین دستمزد کارگران به اندازه نصف نرخ تورم را گذاشتند برای شب نیمه شعبان.
🔹به قول باباطاهر: تو که نوشُم نه ای، نیشُم چرایی؟
@Rasad_tahlil
⭕️ بخاطر کرونا به چین حمله میکنند تا مسئولیت خود را فرافکنی کنند
👤 عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب:
🔹وضعیت کنونی ایران و کشورهای غربی عمدتاً ناشی از خطاهای خودشان است. از این رو به نظر می آید که حمله به چین اهداف دیگری هم دارد.
🔹حملاتی که ترامپ به چین می کند بیش از آنکه ناشی از تقصیرهای چین باشد برای پوشاندن ضعف های خود اوست
🔹ایران دو روز بعد از آنکه یک نفر فوت کرد پذیرفت که کرونا به ایران آمده است. یک نفر نیست که از این سیستم سوال کند شما تنها کشوری در دنیا هستید که اعلام پذیرش کرونا در کشورتان با مرگ و میر صورت گرفته است.
🔹در همه کشورهای دیگر بین شناخت اولین بیمار و اولین مرگ و میر به طور میانگین حدود ۳۰ روز فاصله وجود دارد.
🔹اگر شما ۳۰ روز فاصله داشتید یعنی به جای آنکه آخر بهمن تشخیص می دادید، در اول بهمن تشخیص داده و مثل کره عمل کرده بودید قطعا با وضعیت امروز مواجه نبودیم. این مسئولیت باید به عهده چه کسی باشد؟ به جای اینکه به این سوال پاسخ دهند به چین حمله می کنند. بنابراین بخشی از قضیه فرافکنی مسئولیت از خود به دیگران است.
🔹در غرب مساله حمله به چین فراتر از این حرفهاست. به نظر من حسادت و رقابت با چین هم در این موضوع دخیل است.
🔹اصلا فرض کنیم چین اطلاعات دقیقی به شما نداده است، اما رفتارش که حاکی از اهمیت ویروس کرونا بود.
🔹این یک حق طبیعی است که هر کسی انتقاد کند. اما سخنگوی وزارت بهداشت نمی تواند به این راحتی این کار را انجام دهد، چرا که سیاست خارجی ایران سیاست نزدیکی با چین است.
🔹البته یک سری کسانی که گرایش های غربی دارند منتقد این سیاست هستند. من نه از زاویه گرایش به غرب، اما این انتقاد را دارم که ایران باید در سیاست خارجی خود تنوع داشته باشد و نباید کاری کند که یک وابستگی ایجاد شود. الان عملا این وابستگی کم و بیش مشاهده می شود.
🔹البته این وابستگی تقصیر چین نیست و چون وابستگی قدیم نیست که به کشوری هجوم میبردند و آن کشور را اشغال و به خود وابسته می کردند، بلکه انتخابی است که حکومت ایران به خاطر دست های بسته خود در سیاست خارجی کرده که به نظرم اشتباهی جدی است.
🔹درست نیست که سخنگوی بخشی از دولت بیاید چنین حرفهایی بزند، فارغ از این که این حرفها درست هست یا نه. مجموعه دولت باید ذیل سیاست خارجی کار کند./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil