⭕️رانتخواران، ایران را به اسارت گرفتهاند
👤محمد غرضی، فعال سیاسی:
🔹دولتهای پس از دهه ۶۰ بهشدت تحت تأثیر رانتخواریهای سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی قرار گرفتند. یعنی رانتخوارها در دولتها نفوذ کرده و بر همه امور تسلط یافتهاند و کشور را به اسارت گرفتهاند.
🔹مردم به اصلاح امور هیچ، تأکید میکنم، هیچ امیدی ندارند، دولتداری با مهرههای بیتجربه، هزینه کشورداری را افزایش میدهد.
🔹هر چقدر که پرسوجو کردم تا دلیل رد صلاحیتم را بفهمم، هیچ جوابی نگرفتم و آخرش هم نفهمیدم که چرا رد صلاحیت شدم/ خبرآنلاین
@rasad_tahlil
⭕️تضمینهای مقتضی، رفع تحریمها و حذف سپاه باید پیش از حصول توافق حل و فصل شود
👤خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار نخستوزیر لبنان:
🔹موضوعاتی از جمله ارائه تضمینهای مقتضی، رفع تحریمها و حذف سپاه از فهرست گروههای تروریستی آمریکا از مسائل مهمی است که باید پیش از حصول توافق بر سر برجام حل و فصل شود. البته حل این مسائل بستگی به اراده آمریکا دارد.
🔹راهحل مسائل لبنان، قطع مداخلات خارجی و انجام گفتوگوهای داخلی است.
🔹میقاتی نیز در این دیدار با ابراز امیدواری به رفع تحریمها علیه ایران تصریح کرد با رفع تحریمها، ایران از ظرفیت بالقوهای در ایفای نقش قوی در اقتصاد منطقه برخوردار خواهد بود/ ایرنا
👈 همچنین علی مطهری توییت کرد:
🔸 ایران باید بر خروج سپاه از فهرست تروریسم آمریکا اصرار بورزد
@rasad_tahlil
📊 ۸۷ درصد صادرات غیرنفتی ایران در مالکیت ۱۰ استان/ سهم ۱۰ استان انتهایی فقط ۱/۷ درصد است
🔹طی ۱۱ماهه سال ۱۴۰۰ درمجموع حدود ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کالاهای غیرنفتی از ایران به کشورهای مختلف صادر شده که بررسیها نشان میدهد ۸۷ درصد آن مربوط به صادرات ۱۰ استان بوده است.
🔹این ۱۰ استان شامل هرمزگان، بوشهر، خوزستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی و تهران است.
🔹با توجه به اینکه اغلب این ۱۰ استان، جزء استانهای مرزی هستند، در نگاه اول به نظر میرسد این آمار مربوط به خروجی گمرکی بوده و ربطی به تولیدات همان استان ندارد اما با مدنظر قراردادن این موضوع که حدود ۸۰ درصد از صادرات ایران مربوط به اقلام نفتپایه و معدنپایه و اقلام مربوط به منابع طبیعی است، به نظر میرسد تولیدکنندگان اقلام مذکور رتبههای برتر را در صادرات کسب کردهاند. /نود اقتصادی
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رابرت مالی،نماینده آمریکا در امور ایران
🔹میتوان به توافق نزدیک بود و به توافق نرسید
🔹تحریم ها علیه سپاه باقی می مانند
@rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (9فروردین، 26شعبان و 29مارس)
1291؛ به توپ بستن گنبد مطهر حرم حضرت امام رضا علیه السلام توسط سربازان روسیه
105ق؛ مرگ "يزيد بن عبدالملك بن مروان" خليفهي ستمكار اموی
1573م؛ صدور فرمان تاریخی "آزادی" توسط پادشاه فرانسه
1659م؛ امضای قرارداد تاریخی "پیرنه" میان اسپانیا و فرانسه
1676م؛ پیروزی امپراتوری عثمانی بر لهستان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ با همین بودجه 1401 میتوان بدون فشار به بودجه دولت، اجبار در سربازی رو حذف کرد
✍️ علی مروی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
🔹سربازی اجباری نوعی مالیات از پسران جوان و آماده به کار کشوره. مالیاتی بشدت غیرمنصفانه؛ چون از فردی گرفته میشه که در ابتدای راهه و ثروتی نداره.
🔹سربازی اجباری به شکلی که در ایرانه در کمتر جایی از دنیا هست. خیلی از کشورها سربازی اجباری را حذف کردهاند.
🔹مالیاتی که هر سرباز به دولت میده برابر تفاوت درآمدش در بازار و حقوق سربازیه. محاسبه این عدد کار سختیه اما میشه با یک سری فروض، به یک تخمین اولیه رسید. با محاسباتی که سال گذشته انجام دادیم، در سال 1400 به صورت میانگین هر سرباز حدود 60 میلیون تومان مالیات داده.
🔹اجبار افراد به سربازی یعنی وادار کردن آنها به خدمت در نیروهای مسلح ولو اینکه موافق نباشند. اجباری بودن و دستمزد پایین منجر به تقاضای بیش از نیاز میشه. این امر، هم هزینههای (آشکار+ضمنی) دفاع ملی را افزایش میده و هم باعث هدررفت بالای نیروی انسانی میشه. شان انسانی هم رعایت نمیشه.
🔹سربازی اجباری باعث میشه افرادی وارد خدمت نظام وظیفه بشن که مناسب این کار نیستند: کسانی که در مشاغل دیگه مولدترند یا اینکه به شدت از خدمات نظامی متنفرند. ضمن اینکه ممکنه باعث ادامه تحصیل با انگیزه معافیت، مهاجرت و ... بشه.
🔹علاوه بر اینها، افسردگی، خودکشی و اعتیاد در پادگانها هم از دیگر تبعات منفی سربازی اجباریه. مشکلات روانشناختی مانند بیماریهای روانی، ترس از سربازی یا مأموریت مرزی، عدم اطمینان در امنیت خانواده و نگرش منفی نسبت به سربازان، از جمله عوامل خودکشی سربازانه.
🔹چه باید کرد؟
🔹بهترین کار داوطلبانه کردن سربازیه. برای این منظور، باید دستمزد سربازان به گونه ای تعیین بشه که به میزان نیاز برای امنیت کشور، داوطلب وجود داشته باشد. با توجه به شرایط بازار کار کشور، پرداخت حداقل دستمزد احتمالا تعداد داوطلبی حتی فراتر از نیاز رو جلب میکنه.
🔹خوشبختانه در بودجه 1401 حقوق سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق غیرعملیاتی حداقل 60 درصد، مشغول در مناطق عملیاتی حداقل ۷۵ درصد و سربازان متاهل 90 درصد حداقل دریافتی کارکنان نیروهای مسلح تعیین شده. از طرف دیگه، 50 درصد سربازان فعلی برای تامین امنیت کشور کافی هستند.
🔹بنابراین، با همین بودجه مصوب میشه بدون فشار به بودجه دولت، اجبار در سربازی رو حذف کرد و اقدام به استخدام افراد داوطلب با حداقل دستمزد یا حتی بیشتر از حداقل دستمزد نمود. ایراد مهم سربازی داوطلبانه اینه که ممکنه نیروهای مسلح دستمزد سربازان را کمتر از میزان قانونی بپردازند.
🔹بنابراین نیاز به سازوکارهای قانونی برای عدم تخطی نیروهای مسلح داره. یا اینکه حقوق سربازان مستقیم از خزانه به حسابشون واریز بشه./ صفحه توییتری علی مروی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استرتژیک ریاست جمهوری در دولت روحانی:
🔹جوزپ بورل: «روسیه نمیخواست تحریم نفت ایران برداشته شود».
🔹از دید روسیه و چین، ایران باید معاند غرب بماند، نه آنقدر ضعیف که به زانو بیفتد و نه آنقدر قوی که از آنها بینیاز شود یا آنها را به چالش بگیرد. روزی که در این باره به اجماع برسیم، روز بازگشت تعادل به سیاست خارجی ماست.
👤 امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به توییت بالا:
🔹مگر برگرداندن تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران در زمان ترامپ با موافقت روسیه انجام شد که حالا برای برداشته شدن تحریم های ایران در زمان بایدن ، نیاز به موافقت روسیه باشد؟
🔹آمریکا اگر بخواهد تحریم ها را بردارد، به حرف هیچ کشوری حتی روسیه هم توجه نمی کند.
@Rasad_tahlil
⭕️ حداقل باید یک سال بگذرد تا عملکرد اقتصادی دولت در کوتاه مدت خودش را نشان دهد
👤 مجید انصاری، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹(به عملکرد اقتصادی دولت و مجلس چه نمرهای می دهید؟) هنوز نمی توان به دولت داد چرا که حداقل باید یک سال بگذرد تا عملکرد اقتصادی دولت در کوتاه مدت خودش را نشان دهد. دولت تازه روی کار آمده است و طبیعتا ماههای اول بیشتر وقت دولت صرف استقرار، تغییر مدیران و مسائلی از این دست می شود و نمی شود انتظار داشت که کار اساسی در اقتصاد کرده باشند که آثار آن در همین چند ماه نمایان شده باشد.
🔹لذا حتی در سال تحصیلی دانشگاه، دبیرستان و دبستان هم باید یکسال بگذرد تا بشود نمرهای را داد اما، از حیث چینش تیم اقتصادی انتظار عموم مردم انتظار بیشتری بود .
🔹یعنی انتظار این بود که تیمی با سابقه، قدرت و انسجام بالاتری انتخاب می شدند ولی باید در عمل دید که تیم اقتصادی موجود در یکی دو سال آینده عملکردشان چگونه خواهد بود. در عرصه اقتصاد کلان شاخصهای عمده تغییر چندانی نداشتند که بشود نمره قبولی یا نمره مطلوبی را داد.
🔹البته تاکید می کنم که هنوز برای داوری زود است اما ما همچنان تورم را خصوصا در اقلام اساسی مردم داریم
🔹البته، با توجه به تمهیدات دولت گذشته و تلاش دولت فعلی، صادرات نفت بیشتر شده و رشد اقتصادی مقداری مثبت شد. به خصوص بعد از حمله روسیه به اوکراین و گران شدن قیمت نفت، صادرات ما نیز افزایش پیدا کرده و یک رکورد تاریخی زد. با این حال، این رشد ناشی از ایجاد رونق در بخش های مولد اقتصادی نیست و بیشتر تاثیرات بیرونی دارد.
🔹از ناحیه بودجه تقنینی هم انتظار بیشتری می رفت. یعنی بودجه هم همچنان با کسریهای سنگین و منابع ناپایدار مواجه بود. همچنان بودجه ما نفت محور و فروش اوراق مشارکتی است، در مجموع تحول چشم گیری در لایحه بودجه به چشم نخورد و هزینههای عمومی خصوصا در بخش حقوق و دستمزد افزایش بسیاری داشته است. متاسفانه این مسئله در اواخر دولت قبل شروع شد و ادامه پیدا کرده است./ اقتصادنیوز
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رحیم پور ازغدی: رهاکنندگان فضایمجازی در آندنیا یقهشان گیر است/ فارس
🔺 حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
👈 این سخنرانی در 9 آذر 1397 منتشر شده است
▪️سخنرانی در وبگاه حسن رحیم پورازغدی 👇
yun.ir/j0mto1
@Rasad_tahlil
6.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خاندوزی، وزیر اقتصاد در گفتوگو با همشهری با اشاره به موضوع اشراف بر حساب های بانکی گفت: اشراف دولت و حاکمیت بر چرخش پول در کشور، از ارکان حکمرانی مدرن است
@Rasad_tahlil