📮 #توییت
⭕️ امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا:
🔹در دعوا بر سر اسناد کشف شده، اگر جرم ترامپ ثابت شود، یک رییس جمهوری سابق آمریکا متخلف شناخته می شود؛
🔹اگر جرم ترامپ ثابت نشود، یک نهاد قضایی آمریکا به دسیسه چینی سیاسی متهم می شود.
🔹بازی دو سر باخت برای اعتبار سیاسی ایالات متحده آمریکا
▪️ابوالفتح در توییت دیگری نیز نوشت:
🔹دعوا بر سر اسناد کشف شده در خانه ترامپ یک دعوای مرسوم حزبی در ایالات متحده نیست؛ یک جنگ تمام عیار جامعه اطلاعاتی آمریکا به عنوان بازوی اجرایی «دولت پنهان» با یک سیاستمدار ساختار شکن است؛ جنگی بر سر حفظ اصل نظام.
@Rasad_tahlil
⭕️ ضرورت جرم انگاری جهانی توهین به مقدسات ادیان الهی
▪️خراسان:
🔹در حالی که پیشتر سازمان ملل قطعنامه محکومیت انکار هولوکاست را تصویب کرد ،غرب توهین و اهانت به پیامبران الهی ر ا ازنشانه های آزادی بیان میداند.راهکار جلوگیری از این استاندارددوگانه چیست؟
🔹حشمت ا...فلاحت پیشه فعال سیاسی معتقد است که توهین به ارزش های دینی و بزرگان و پیامبران باعث می شود آستانه تحریک مذهبی بالا رفته و شاهد بروز تنش های مذهبی و به چالش کشیدن امنیت چه در داخل کشورها و چه در فضای بین المللی باشیم.وی براین باور است که اگرچه جمهوری اسلامی عضو شورای امنیت نیست اما می تواند از ظرفیت خود در سازمان ملل استفاده کند و با رایزنی و تعامل با کشورهای همسو و عضو در شورای امنیت این مهم را به نتیجه برساند.
🔹حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل: باید در ابتدا از منظر حقوقی برای جرم انگاری کردن اهانت به پیامبران الهی در سطح بین الملل تعریفی جامع و مانع که مورد قبول عموم کشورهای جهان باشد، ارائه کرد/ کار سخت دیگری که دستگاه دیپلماسی کشورمان در این زمینه دارد این است که در بیانیه ها و پیش نویس های خود در این زمینه باید مسائل مختلف و مبهم از جمله کیفیت رسیدگی به این ناهنجاری ها را روشن و کم و کیف مجازات های حقوقی را به گونه ای در این ماجرا تدوین و تبیین کند که قابلیت اجرا در مراکز قضایی عموم کشورهای بین المللی را داشته باشد
🔹رحمان قهرمان پور دیگر کارشناس روابط بین الملل: برای تحقق این مسئله در سطح بین المللی و این که صرفا یک مسئله نظری و اندیشه ای نباشد، در مرحله نخست باید به دنبال ایجاد یک بلوک قوی در میان کشورهایی باشیم که این موضوع یعنی اهانت به پیامبران الهی برای آن ها مهم است و تحریک عواطف مذهبی پیامدهای منفی سیاسی و اجتماعی و دینی برای آن ها دارد. پس از آن به واسطه وجود این بلوک قدرتمند و حمایت و همراهی کشورهای همسو در این زمینه، می توان به جرم انگاری اهانت به پیامبران و ایجاد پیامدهای حقوقی و قضایی برای آن در سطح جهانی امیدوار بود که البته کار بسیار سخت و دشواری است
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر جمهوريت را از نظام ايران بگيريد فرقي با طالبانيسم نخواهد داشت/ انتخابات 1400 تجربه تلخي براي جمهوري اسلامي بود
👤 ابراهيم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب و دبیرکل حزب انجمن اسلامي مهندسان ايران:
🔹ما در اين كنگره، پيام ارزشمند سيد محمد خاتمي را داشتيم كه ايشان به قاعده «الحق لمن غلب» اشاره كرد.
🔹در دوران جنگ دوم جهاني برنامه راديو برلن به زبان انگليسي با اين شعار آغاز ميشد: Might is Right كه اين عبارت اُخراي تيتر اين مطلب است: «حق با قوي است» يا كسي كه پيروز ميشود، محق است.
🔹قاعدهاي كه سيد محمد خاتمي در پيام خود به كنگره به آن اشاره ميكند، قاعدهاي است كه در دنياي اسلام طرفداراني دارد. نظريه «تغلّب»، در فلسفه سياسي مسلمانان، عبارت از ديدگاه فقهي- سياسي است كه نيزه و شمشير را منبع مشروعيت سياسي دانسته و غلبه كردن و قدرت را مترادف حقانيت ميخواند. تمام اسلامگراهاي تندرو از اين اصل پيروي ميكنند. نظير طالبان و گروههاي اسلامگراي راديكالي مانند داعش، بوكوحرام و القاعده و حتي بنيادگراهاي غيرمسلمان چه مسيحي و چه يهودي براي قدرتيابي به هر جنايت و خشونتي به نام خدا دست ميزنند. برايشان نظر مردم ملاك نيست.
🔹آيا واقعا ميان انقلاب ايران و ثمره آن، تاسيس جمهوري اسلامي بر مبناي قانون اساسي و نظام پارلماني و انتخابات ادواري با حكومتي كه طالبان به زور اسلحه در افغانستان تاسيس كردهاند، فرقي نيست؟
🔹فقه سياسي شيعه معتقد است در تشكيل حكومت مشروعيت الهي كافي نيست و مقبوليت بين عامه مردم و رضايت مردم هم لازم است. در اين نظريه زور و قدرت و غلبه جايگاهي ندارد.
🔹ما سالهاست كه انتخابات، ظرفيتهاي دموكراتيك قانون اساسي و ميراث غيرقابل انكار رهبر فقيد انقلاب كه معتقد بود «ميزان راي ملت است» را داريم. اما در ميان اصولگرايان هستند اشخاصي كه انتخابات آزاد و دموكراتيك را برنميتابند و آن را بازي مرگ و زندگي خود ميپندارند.
🔹مرزبندي ما با طالبان و ديگر بنيادگرايان، دقيقا از همين نقطه حساس و نكته كليدي آغاز ميشود يعني جمهوريت. اگر جمهوريت را از نظام ايران بگيريد فرقي با طالبان و طالبانيسم نخواهد داشت. اگر نهادهاي انتخابي استحاله شده و به نهادهاي انتصابي تبديل شوند، اين مساله نقض غرض بوده و ما هم طالبان شدهايم.
🔹متاسفانه انتخابات 1400 تجربه تلخي براي جمهوري اسلامي بود./ رقابت از ميدان ميان اصولگرايان و اصلاحطلبان به ميدان رقابت ميان حاكميت و مردم كشيده شد. نزديك 60 درصد مردم ايران يا در انتخابات شركت نكردند يا آن را تحريم كردند
🔹در جريان انتخاب رياستجمهوري دوره سيزدهم، بالاترين تصفيههاي درون سيستمي صورت گرفت تا وظيفه تشكيل دولت اسلامي به فرجام رسانده شود. اگر بنا بر اين باشد كه ما همچنان با يك انتخابات مهندسي شده خالي از معنا روبهرو باشيم به نظرم، حق داريم رسما اعلام كنيم راه سياستورزي به كلي مسدود شده و در انتخابات ما سمت مردم خواهيم ايستاد.
🔹در حالي كه در انتخابات اخير تصميم رسمي جبهه اصلاحات عدم معرفي نامزد انتخابات رياستجمهوري بود، تعدادي از احزاب در روزهاي آخر، به معرفي نامزد نيابتي همت گماشتند و ناكامي بزرگي را در انتخابات رقم زدند. خوشبختانه انجمن مهندسان دچار اين رويافروشي نشد و نامزدي معرفي نكرد.
🔹برخي دوستان محافظهكار ما بنا دارند به هر قيمت و تحت هر شرايط تحقيرآميزي در انتخابات شركت و راي گدايي كنند! با گدايي كردن و صدقه گرفتن نميشود سياستورزي كرد و قدرت به دست آورد.
🔹تفكر افراطي مسلط بر كشور كه پيش از اين در قالب دولت پنهان و نيروي موازي چوب لاي چرخ دولت اصلاحطلب و اعتدالي ميگذاشت اينك تار و پود دولت و مجلس حاضر را در قبضه خود دارد و سياستهاي خود را از تريبونها و مجاري رسمي پيش ميبرد. كافي است به تعداد نظاميان مستقر در دولت و مجلس فعلي دقت كنيد./ اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ عملکرد تقریباً هیچ بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن
🔹مجلس در قالب قانون جهش تولید مسکن، پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن به 1.2 میلیون نفر در سال را به نظام بانکی تکلیف کرده است و بانک مرکزی نیز 16 آبان سال گذشته سهمیه بانکی و سقف فردی این تسهیلات را ابلاغ کرد. با این حال بررسی اطلاعات یک نهاد نظارتی بیانگر آن است که 22 بانک از 27 بانک عامل پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، هیچ وام ساخت مسکنی پرداخت نکردهاند و 4 بانک هم کمتر از 10 میلیارد تومان تسهیلات دادهاند و بخش کمی از تسهیلات هم توسط بانک مسکن پرداخت شده است. گفتنی است مسئله تامین مالی این قانون از جمله مواردی بوده که کارشناسان راجع به آن هشدار داده بودند. ضمن این که بخشی از این ضعف عملکرد به موانع اجرای طرح نهضت ملی مسکن برمی گردد./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ رهبری جهان در افکار عمومی
🔹نتایج نظرسنجی گالوپ نشان میدهد با رویکار آمدن ترامپ، آمریکا جایگاه رهبری خود را در افکار عمومی مردم جهان از دست داده است و آلمان از ایالات متحده پیشی گرفته است.
🔹کمترین میزان موافقتِ افکار عمومی با رهبری آمریکا در بین ۱۱۶ کشور جهان متعلق به ایران است./ کیو آنالتیکز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رییس جمهور:
🔹آمریکا از هدف استراتژیک خود در خروج از توافق ۲۰۱۵ و اعمال سیاست فشار حداکثری عقب نشینی کرد. آمریکا به دنبال ۱- برجام ابدی و ۲- مذاکرات منطقه ای و موشکی بود که نهایتا از جاه طلبی های خود عقب رانده شد.
@Rasad_tahlil
📊رتبه اول کاربران ایرانی در گوشی های آلوده
🔹بیش از ۳۵ درصد از گوشی های کاربران ایرانی به وسیله ابزارهای تبلیغاتی آلوده شده اند.
@rasad_tahlil
⭕️مهاجرت کشاورزان ایرانی در پی بحران آب به استرالیا و کانادا
📝روزنامه شرق در گزارشی با اشاره به بحران بی آبی برای کشاورزان نوشت:
🔹زمینهایمان شوره بسته است. آب نیست... نه خودمان میتوانیم کشاورزی کنیم نه زمینهایمان مشتری دارد که بفروشیم و برویم در شهر کارگری کنیم». این توضیح زامل کشاورزی از روستای شاکریه خوزستان است.
🔹نورالدین کشاورز ۵۰ ساله دهستان لوتک زابل هم میگوید که سردر خانههایشان پرچم زدهاند و خانه و مزرعه و گاوداری را برای فروش آگهی کردهاند اما دریغ از یک مشتری. آنها میگویند که کشاورزان هستونیستشان را به بیآبی باختهاند.
🔹لعل بیبی، کشاورز دیگری از دهستان لوتک میگوید که همه کشاورزان منطقهشان زیر پوشش نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد هستند.
🔹این سرنوشت کشاورزان فقیر ایرانی است و مزرعهداران و باغداران ثروتمندتر در حال مهاجرت هستند.
🔹قائم مقام خانه کشاورز میگوید که تقاضای فروش باغ و مزرعههای بزرگ بهطور چشمگیری افزایش داشته و بسیاری از کشاورزان و باغداران در حال مهاجرت از ایران هستند.
🔹حالا کافی است که در مرورگر گوگل عبارت «ویزای کشاورزی» را جستوجو کنید تا با انبوهی از مؤسسات مهاجرتی مواجه شوید که کشاورزان ایرانی را به استرالیا، کانادا، نیوزلند، هلند و ... میبرند.
🔹آنها میگویند که تقاضای مهاجرت کشاورزان به استرالیا و کانادا بیشتر از سایر کشورهاست و البته میگویند که برخی کشاورزان کمدرآمدتر تقاضای مهاجرت به ترکیه و حتی عراق را دارند.
@rasad_tahlil