👤امیر حسین ثابتی، مجری برنامه جهان آرا شبکه افق
🔹به چند ماه نرسید و همین امروز نخست وزیر کانادا گفت که تحریم های جدید را علیه ایران وضع می کند.
🔹آشوب و تحریم دو بال اصلی برای ضربه زدن به ایران هستند و دقیقا همان کسانی که چند سال قبل به آمریکا نامه نوشتند که تحریم های علیه ایران را بیشتر کن، این بار با آشوب پاس گل به غرب را دادند.
👤 احسان بداغی ، خبرنگار اصلاح طلب
🔸چی شد؟ مگه تحریم نعمت نبود؟ چرا حالا همراه با «آشوب» شده بال اصلی ضربه به کشور؟
@rasad_tahlil
⭕️ نشست استادان دانشگاه تهران با رئیس این دانشگاه در خصوص حوادث اخیر
👤علی مطهری: دعوت به گفت و گو کنید. خانمی که روسری خود را آتش زده بیاید حرفش را بزند.
👤ابراهیم متقی: تغییر نسلی شکل گرفته است؛ همه کسانی که سال 88 از کشور خارج شدند، جذب کجا شدند؟ معاون وزیر ارشاد شده رییس ایران اینترنشنال!
👤محمدجواد ظریف: ما مردمی داریم که در برابر حرف نادرست مقاومت می کنند. اشتباه بزرگی است، اگر فکر می کنیم می توانیم مردم را نادیده بگیریم. تصور اینکه بتوان مردم را خشونت حفظ کرد، تصوری است که خدا به پیغمبر می فرماید تو هم نمی توانی.
👤حدادعادل: جامعه ما به سرعت به سمت دوقطبی شدن پیش می رود. یک عده حزب اللهی محض، یک عده هم 100 درصد مخالف آنها.
👤محمود نیلی احمدآبادی: شورای انقلاب فرهنگی کمتر در کار دانشگاه ها دخالت کند.
👤عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی
🔹 یکی از مهمترین خصیصههای پساتجدد در هنر، معماری، ادبیات، سبک زندگی، بازیها ، بیقاعدگی است. پساتجدد اصولاً با نگاه بیاعتمادی به اصول تجدد و به اصول گذشته، به پدیدهها نگاه میکند و میگوید همه چیز را باید از آغاز شروع کرد. محصول این نگاه، بهمریختگی فکری و اجتماعی است
🔹۹۰ درصد آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده مربوط به تقویت حوزه شناخت نسل جوان و تقویت مهارتهای فکری نسل جوان است. تکالیفی در این مصوبات برای صدا و سیما، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگران مشخص شده است. ۱۲ هزار قانون در کشور داریم اما به خیلی از قوانین عمل نمیشود. دستگاهها مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم به طور درست عملیاتی نکردند چراکه اگر عمل میکردند با نسلی مواجه نبودیم.
👤تقی آزاد ارمکی: وقتی مداح ها در این کشور حاکم هستند چرا سلبریتی ها نباید نقش آفرین باشند؟
👤صادق زیباکلام: حکومتی داریم که هیچ نهاد مستقلی نمی خواهد.
👤پیروز حناچی: نگاهی در کشور وجود دارد که همه مسائل را امنیتی می کند. این بزرگترین سم برای کشور است.
@rasad_tahlil
⭕️ فرهنگ در این کشور فراموش شدهاست/ اخلاق در دانشگاه شریف تبخیر شدهاست/ اصلاً در دانشگاه اخلاق حاکم نیست
👤 مهدی گلشنی، اساتید باسابقه دانشگاه شریف و چهره ماندگار فیزیک:
🔹(در خصوص اتفاقات دانشگاه شریف) من در آن روز در دانشگاه حضور نداشتم، ولی به طور کلی شاهد قضایا هستم. در این خصوص باید یادآوری کنم که متأسفانه روی فرهنگ در این کشور کار نشدهاست. اگر از دبستان و دبیرستان روی فرهنگ کار و حس هویت ملی و دینی در دانشجو تقویت میشد، ما شاهد این اتفاقات نبودیم ولی متأسفانه به دلیل اینکه روی فرهنگ در این کشور کار نشده، سطح فرهنگی بسیار پایین است.
🔹در گذشته مدام تأکید کردهام که متأسفانه فرهنگ در این کشور فراموش شدهاست. به سیاست و اقتصاد اهمیت داده میشود، ولی آن چیزی که به آن پرداخته نشده فرهنگ است؛ حس هویت باید تقویت شود تا فرد منافع ملی را تشخیص دهد و حتی اگر فرضاً اعتراضات بحقی هم دارد، کاری نکند که خارجیها برضد کشور از آن بهرهبرداری کنند. الان از وقایعی که در دانشگاه شریف اتفاق افتاده فقط خارجیها بهرهبرداری میکنند.
🔹در این شرایط توجه داشته باشید که در دانشگاه شریف یا دیگر دانشگاهها رفتار استادها با دانشجویان هم خشن است. من در این دهههای اخیر اصلاً از وضعیت فرهنگی دانشگاه راضی نبودهام و علت آن هم به سالهای پایینتر و نحوه تربیت در مقاطع قبلی باز میگردد.
🔹به نظرم اعتراض صحیح حداقل باید بدون اینکه به کسی فحاشی شود، به کسی چیزی پرتاب شود و بدون اینکه ضرر مالی ایجاد شود، باشد. خیلی مسالمتآمیز باید میگفتند که این موضوعات خواسته ماست و بعد طرف مقابل مجبور میشد به خواست آنها احترام بگذارد، ولی وقتی اینگونه رفتار میشود همه چیز با هم مخلوط میشود.
🔹تحقیقات مفصلی را دیدهام که غرب در حال کار کردن روی محیط ماست و در دانشگاهها نیز نفوذ دارد؛ حتی قبلاً بارها به وزارت اطلاعات گزارش دادهام که فلان معاون در دانشگاه شریف جاسوس غرب است، ولی اصلاً هیچ توجهی به آن نشد.
🔹چند سال پیش به عنوان یک عضو هیئت علمی که سابقه بسیاری در این دانشگاه دارم، عرض کردم که اخلاق در دانشگاه شریف تبخیر شدهاست، ولی هیچکس به آن اهمیتی نداد؛ حتی بعضی از مواقع رفتار اساتید با اساتید نیز اصلاً محترمانه نیست و محیط بیاخلاقی حاکم است.
🔹در میان علمای گذشته برگزاری کلاس اخلاق خیلی معمول بودهاست. مثلاً خواجه نصیر کتاب درس اخلاق دارد، ولی اصلاً در دانشگاه اخلاق حاکم نیست. دانشجو میرود در اتاق استاد را میزند، استاد به دانشجوی دکتری پرخاش میکند که چرا الان آمدی، چرا اینگونه کردی، وقتی اخلاق نیست بیش از این نباید انتظار داشت؛ چون در کلاس نیز یک درس خشکی تدریس میشود و تمام شد و رفت. در حالی که آن چیزی که باید تعلیم داده شود، اخلاق، حس هویت ملی، تشخیص منافع ملی و مواردی از این دست است که اصلاً در کار نیست و اصلاً متوجه نیستند که دشمن چگونه از این چیزها استفاده میکند؛ فقط نگاهها به غرب است، حواس دانشجو فقط به این است که فارغالتحصیل شود و به امریکا، انگلیس، کانادا و مانند اینها برود.
🔹حدود ۲۰ سال پیش به معاون فناوری ریاست جمهوری گفتم، شما چه مقدار به یک دانشجوی نخبه میدهید؟ امریکا پنج یا شش برابر آن را میدهد که این دانشجوی نخبه را جذب کند، ولی متأسفانه متوجه این موضوع نیستند، خب مشخص است وقتی جاذبه این طرف ایجاد نکردهاید، بلکه دافعه ساختهاید و طرف هم فقط مسائل مادی مانند پول و رفاه را نگاه میکند اینگونه میشود، اگر اخلاق یاد داده میشد فقط پول مسئله نبود.
🔹(به عنوان کسی که سابقه بسیاری در دانشگاه شریف دارید، دورههای مختلفی مانند زمان ترورهای دهه شصت را در دانشگاه دیدهاید...) در آن دوره بیاخلاقی داخل دانشگاه نبود، حتی قبل از انقلاب نیز من وارد این دانشگاه شدم بیاخلاقی نبود و به دانشجوی مسلمان احترام گذاشته میشد، در حالی که دانشجوی کمونیست هم بود، بیاخلاقی نبود، چون هم استاد مراعات دانشجو را میکرد و هم دانشجو احترام استاد را داشت، در دهه اول و دوم انقلاب نیز تا حدی اخلاق در دانشگاهها وجود داشت./ جوان
@Rasad_tahlil
⌛️رصد پنجشنبه (14مهر، 9ربیع الاول، 6اکتبر):
🌸 260ق؛ سالروز آغاز امامت دوازدهمین پیشوا، صاحب الزمان، حضرت امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
1285؛ برگزاری اولین جلسه مجلس شورای ملی پس از پیروزی نهضت مشروطه
1359؛ تأسیس "ستاد پشتیبانی و امداد جنگ" به فرمان امام خمینی
1359؛ واگذاری بندر عقبه در اردن به عراق برای انجام تداركات جنگ علیه ایران
841ق؛ آغاز ساختمان مسجد "گوهرشاد" در مشهد به دستور گوهرشاد خاتون
1973م؛ آغاز جنگ چهارم اعراب و اسرائيل معروف به "جنگ رمضان"
@Rasad_tahlil
⭕️ اغتشاشات موجب تورم و گرانی برای مردم میشود
👤 حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی:
🔹(با تأکید بر ضرورت ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری) در حال حاضر به خاطر برخی از اغتشاشات پراکنده در کشور، خروج سرمایه از بورس و خروج سرمایه از کشور داریم و اقبال به خرید دلار هم به خاطر این است که عدهای میخواهند سرمایههای خود را از کشور خارج کنند.
🔹(در مورد اینکه چرا بعد از هر اغتشاش مانند فتنه سال 88 تحریمها علیه ایران تشدید شده است؟) هر نظام حاکمیتی وابسته به اقتدار خود در حوزه سرزمینی است به ویژه حاکمیت جمهوری اسلامی که وابسته به شرق و غرب نیست، بنابراین اگر فعالان اقتصادی احساس کنند که حاکمیت درونی ضعیف شده و علاقه مردم کم شده است در آن صورت چشم طمع اجانب به کشور بیشتر میشود در نتیجه فرصتی پیدا میکنند که تحریمها را علیه ملت ایران بیشتر کنند.
🔹(با اشاره به تحمیل هزینه از محل تحریمها به مردم) نکتهای که در نظامهای اقتصادی وجود دارد این است که وقتی ریسک یک اقتصاد بالا برود بیمهگری در اقتصاد گرانتر میشود و در هر کشوری که رتبه امنیت و آرامش کمتر باشد درصدهای اکچوری یا حق بیمه افزایش مییابد و در نتیجه سرمایهگذاری گرانتر تمام میشود. برای واردات و صادرات کالا هم پوشش بیمهای در اقتصادهای ناامن گرانتر تمام میشود در نتیجه قیمت کالاها و خدمات بالا میرود و باعث تورم و گرانی و فشار به معیشت مردم میشود./ فارس
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (15مهر، 10ربیع الاول، 7اکتبر):
🌸 25 عامالفيل؛ ازدواج پيامبر اكرم با حضرت خديجه(س) پانزده سال قبل از بعثت
1286؛ امضای متمم قانون اساسی توسط محمدعلی شاه قاجار
1286؛ تعيين رنگ پرچم كشور ايران
1301؛ كناره گیری عوام فریبانه "رضاخان" از مقام وزارت جنگ
1333؛ دولت ايران به عضويت شوراي امنيت سازمان ملل انتخاب گرديد
1356؛ تظاهرات مردم در صحن حضرت عبدالعظیم در حمایت از آیت الله خمینی، آزادی زندانیان سیاسی و سانسور مطبوعات
1357؛ آغاز اعتصاب سراسري معلمان در اعتراض عليه رژيم سفاك پهلوی
1365؛ انتشار طرح جمهوری اسلامی ایران برای امنیت منطقه در جریان جنگ تحمیلی
8عام الفیل؛ رحلت حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبراکرم(صلی الله علیه و آله)
913ق؛ اشغال جزيره ي هرمز توسط نيروهاي پرتغالي
1981م؛ به قدرت رسيدن "حُسني مبارك" در مصر پس از ترور "محمدانور سادات"
@Rasad_tahlil
⭕️ اسلام نزد مادران ما آیینی اخلاقی بوده است نه الگوبرداری از رساله فقیهان/ تحمیل معیارهای ظاهرگرایانه و سختگیرانۀ فقیهان بر آن سنت سهلگیرانه و به شدت اخلاقی، کار دست جامعه داده است
✍ احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی با عنوان «الگوی سنتی مادر من» نوشت:
🔹مادر من نمادِ یک زن سنتی روستایی بود. قوی و نترس و زحمتکش و معتقد، با چارچوبهای آهنین اخلاقی.
🔹او در برخورد با مردانِ فامیل و آشنا با آنها دست میداد. در سفرش به مشهد در سال 1346 پسرداییاش را که از کرمان به خراسان مهاجرت کرده بود، تصادفاً در صحن امام رضا میبیند. دو طرف در برابر چشم جمعیت دست در گردن هم میاندازند و ساعتها به تلخی گریه میکنند.
🔹مادرم در عروسیها با بلند شدن صدای دهل و سرنا، مثل دیگر زنان روستایی، جلوی جمعیتی انبوه از زن و مردم و پیر و جوان میرقصید و التفاتی به پنهان کردن موی خود نداشت.
🔹مادران ما در این سرزمین اینگونه زیستهاند. اسلام نزد آنها آیینی اخلاقی و مظهر همۀ مهربانیها و انساندوستیها و خوشقلبیها و مداراها و بخششها و خوبیهای روی زمین بوده است؛ الگوبرداری از رسالۀ فقیهان نبوده است.
🔹تحمیل معیارهای ظاهرگرایانه و سختگیرانۀ فقیهان بر آن سنت سهلگیرانه و به شدت اخلاقی، کار دست این جامعه داده است. این بحران از طریق بازگشت به آن سنت قابل عبور است./ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ایران غرق در توطئههای خارجی است
👤 کارشناس عرب:
🔹کارشناس شبکه سعودی میگوید ایران با پهپاد و موشک بالستیک به اعتراضات حمله کرده است
🔹میخواهید عليه ايران دروغ بگویید؟ حداقل چیزی بگویید که قابل باور باشد
🔹طبیعی است که مردم ایران نارضایتیهای اقتصادی و اجتماعی داشته باشند مخصوصا با توجه به وضعیتی که تحریمها ایجاد کرده
🔹از ایران دفاع نمیکنم اما اگر بخواهم بین ایران و رژیمهای کاریکاتوری عربی، یکطرف را انتخاب کنم تا مغز استخوان در کنار ایران خواهم بود
🔹ایران در محیطی حضور دارد که چه بخواهد و چه نخواهد انباشته از دشمنان است و نیازی به دشمن سازی ندارد
🔹اینطور نیست که بگویید ما دچار توهم توطئه شدهایم، توهمی در کار نیست، مساله این است که ایران غرق در توطئههای خارجی است.../ کاوش مدیا
@Rasad_tahlil
⭕️ بیانیه سازمان پزشکی قانونی درباره علت فوت مهسا امینی
🔹شرح مختصری از گزارش علت فوت مرحومه مهسا امینی ارائه شده به مرجع قضائی که بر اساس پرونده بیمارستانی عمل جراحی کرانیوفارنژیومای مغز در بیمارستان میلاد در سال ۱۳۸۶، پرونده درمانی بیمارستان کسری در زمان منتهی به فوت، شرح معانیه ظاهری جسد و کالبدگشایی، نتایج آزمایشهای سمشناسی و آسیبشناسی، تحقیقات قضایی و کمیتههای کارشناسی متعدد تخصصی و فوق تخصصی تنظیم یافته است به شرح ذیل اعلام میشود:
🔹متوفیه پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن ۸ سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیروئید) شده است.
🔹به علت این بیماری زمینهای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.
🔹ایشان در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۲ ساعت ۱۹:۵۶ بطور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین میافتد که با توجه به بیماری زمینهای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجاد شده را نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده که به دلیل انجام عملیات احیای قلبی تنفسی غیرموثر در دقایق حساس اولیه، دچار هیپوکسی شدید و در نتیجه آسیب مغزی شده است.
🔹علیرغم برگشت عملکرد قلبی متعاقب عملیات احیای پرسنل اورژانس، حمایت تنفسی انجام شده کارساز نبوده و با وجود انتقال ایشان به بیمارستان و زحمات کادر درمانی بیمارستان کسری، بیمار به علت نارسايی چند ارگانی (M.O.F) ناشی از هیپوکسی مغزی در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۵ فوت مینماید.
🔹لازم به ذکر است با استناد به مدارک پزشکی بیمارستانی، بررسی سیتیاسکن مغز و ریه، نتایج معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی، آزمایشات آسیب شناسی، فوت نامبرده ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است./ فارس
@Farsna
⭕️ صادرات ۵ کامیون هندوانه برابر با ۲۰ هزار متر مکعب آب مجازی است
👤 عطاالله هاشمی، عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی:
🔹بنابر آمار به ازای هر هکتار ۵۰ تن محصولات جالیزی برداشت میشود که برای تولید این رقم ۲۰ هزار متر مکعب آب مصرف شده است. براین اساس به ازای صادرات ۵ کامیون هندوانه، ۲۰ هزار متر مکعب آب مجازی خارج میشود.
🔹علی رغم آنکه برای کشت هر هکتار محصولات جالیزی ۱۵ تا ۳۰ هزار متر مکعب آب مصرف میشود، این میزان در خصوص گندم تنها ۵ هزار متر مکعب است؛ بنابراین توسعه کشت محصولات استراتژیک در راستای تامین امنیت غذایی و محدودیت کشت محصولات آب بر حتی تامین نیاز از طریق کشت فراسرزمینی باید در دستور کار قرار گیرد./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
31.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 آیا هندوانه واقعا قاتل آب در ایران است؟
🔹در تبلیغات دولتی، هندوانه محصولی است که آب مورد نیاز برای تولید آن بسیار بالاست و این تصور در مردم به وجود آمده که تولید هندوانه آب زیادی را هدر میدهد ولی واقعیت چیزی غیر از این است.
🔹بر اساس سامانهای که در حوزه کشاورزی ایران وجود دارد، برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در ایران، 200 لیتر آب مجازی مصرف میشود، در عین حال این رقم برای هر کیلو پسته، 11 هزار و 530 لیتر، برای سیب 700 و برای گندم 1300 لیتر است و جالب اینکه ارزآوری هندوانه برای ایران، بیشتر از پسته است.
🔹استفاده از ادبیات آکادمیک همچون «آب مجازی» برای سیاستگذاریهای کلان، جای سوال دارد آن هم در حالیکه ارزآوری محصولات جالیزی برای ایران، عدد چشمگیری است و وضع عوارض مالیاتی روی آنها، بازارهای صادراتی کشور را از دسترس خارج میکنند./ برنامه عیار
@Rasad_tahlil
⌛️رصد شنبه (16مهر، 11ربیع الاول، 8اکتبر):
1307؛ دستگیری و تبعید شبانه آیت اللَّه "سید حسن مدرس" به خواف به دستور "رضاخان"
1341؛ تصویب لایحه "انجمنهای ایالتی و ولایتی" در دولت اسداللَّه علم؛ حذف شرط سوگند به قرآن از شرایط انتخاب شوندگان
1352؛ صدور بیانیه "امام خمینی" به سران دول اسلامی برای بسیج علیه رژیم صهیونیستی
1365؛ اولین سرشماری عمومی نفوس و مسکن پس از انقلاب اسلامی انجام شد؛ جمعیت 50 میلیون نفر
1366؛ عراق منطقه "سومار" را بمباران شیمیایی کرد
1366؛ حمله بالگردهای آمریكایی به قایق های گشتی سپاه در خلیج فارس و شهادت 2 تن از پاسداران
1911م؛ آغاز "جنگ بالكان" با شركت بلغارستان، صربستان و يونان عليه عثماني
1990م؛ حمله نظاميان صهيونيستي به نمازگزاران فلسطيني در مسجد الاقصي، بيست تن از مسلمانانِ فلسطيني شهيد و دهها نفر ديگر را زخمي كردند
2001م؛ آغاز تهاجم نظامي نيروهاي امريكايي و متحدان آن به كشور افغانستان
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، فرهیختگان، ایران، خراسان، شرق، اعتماد، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ رکوردداران وام به خودی ها!
🔹جزئیات تسهیلات کلان و مرتبط بانکهای کشور نشان میدهد بانک آینده بدترین بانک کشور در شاخص «ارائه تسهیلات به اشخاص مرتبط بانک» است. این بانک در طول سالیان گذشته بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به اشخاص مرتبط اعطا کرده که اکثر قریب به اتفاق آن متعلق به سهامدار عمده (برای صرف در سرمایه گذاری های شخصی) بوده است.
🔹در رتبه دوم این شاخص، بانک رفاه با بیش از 65 هزار میلیارد تومان قرار دارد. البته تفاوت بانک رفاه با بانک آینده، در این است که بانک رفاه تسهیلاتی به سازمان تامین اجتماعی داده که این تسهیلات عموماً بابت جبران کسریهای این سازمان برای پرداخت حقوق به بازنشستگان بوده است./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ نود اقتصادی: مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی، اول عذرخواهی کنند بعد نامه سرگشاده بنویسند!/ اقتصاد ایران ۸ سال از ۱۰ گذشته، دست این ۵ اقتصاددان و دوستان آنان بود
▪️نود اقتصادی:
🔹به دنبال اعتراضات و ناآرامیهای اخیر در کشور، ۵ اقتصاددان که اغلب آنها در دهههای اخیر به عنوان مشاورین رسمی و غیر رسمی دولتهای گذشته (به خصوص در دولتهای یازدهم و دوازدهم) فعالیت میکردند در نامهای سرگشاده توصیههایی را برای خروج از وضعیت فعلی به مسئولان نظام کردهاند.
🔹مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی در شرایطی جامعه ایران را به انبار مواد محترقه تشبیه کردهاند که با جرقهای آتش میگیرد که خودشان در در سی سال گذشته بیشترین نقش را شکل گیری وضعیت فعلی ایفا کردهاند.
🔹در سه دولت سازندگی، اصلاحات و تدبیر و امید و طی سی سال گذشته معمولا دوستان و افراد نزدیک به این ۵ اقتصاددان پست های کلیدی مرتبط با سیاست گذاریهای اقتصادی را بر عهده داشته اند و به نظر می رسد کسانی این روزها باید بابت ریشه های اقتصادی ناآرامیهای اخیر پاسخگو باشند، همین افراد هستند اما این افراد به جای پاسخگویی به عنوان بانیان وضع موجود، با نگارش نامه اخیر سعی در وارونه نشان دادن شرایط دارند و به عنوان مدعی العموم به نصیحت کردن حاکمیت پرداخته اند.
🔹در بخشهایی از این نامه آمار ضعیف اقتصاد ایران در دهه ۹۰ ایران مورد بحث قرار گرفته و با دهه ۵۰ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه شده است. کاهش ۳۷ درصدی رفاه ایرانیان در دهه ۹۰ و افزایش افراد کم درآمد از ۱۱ به ۲۳ میلیون نفر در دهه ۹۰ که مورد اشاره این ۵ اقتصاددان بوده در شرایطی مورد انتقاد قرار گرفته که ۸ سال از ۱۰ سال دهه ۹۰ ، مدیران مورد علاقه این افراد در مراکز اصلی سیاست گذاری اقتصادی کشور مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور داشتند و جهت حرکت سیاست خارجی کشور هم در جهت برجام مورد نظر آنها بوده است.
🔹این نامه به فقیرتر شدن جامعه از سال ۹۶ به بعد اشاره می کند که سال آغاز دولت دوازدهم هست و اتفاقا این دولت با وعده ریشه کن کردن فقر در این سال توانسته بود رای اکثریت مردم را به سوی خودش جلب کند.
🔹این اقتصاددانان اعتراضات اخیر را در ادامه ناآرامیهای سالهای ۹۶ و ۹۸ معرفی کرده اند. این در حالی است که دولت مورد نظر آنها با سیاست های غلط خود زمینه اصلی اعتراضات آن سالها را فراهم کرده است.
🔹مسعود نیلی که به عنوان نویسنده ارشد این نامه معرفی شده، حداقلی در نیمی از دهه ۹۰ به عنوان مشاور اقتصادی و دستیار رئیس جمهور سابق فعالیت داشته و بسیاری از سیاست گذاری های اقتصادی کشور با نظر او اتخاذ شده است. افرادی مثل محمد طبییان، موسی غنی نژاد، حسن درگاهی و محمد مهدی بهکیش به عنوان مشاور اقتصادی با اکثر اعضای کابینه دولت گذشته مانند عباس آخوندی، ولی الله سیف، عبدالناصر همتی، محمد نهاوندیان، محمدرضا نعمت زاده و... کار می کردند.
🔹محمد مهدی بهکیش به عنوان یکی از نویسندگان نامه، چند دهه با عنوان دبیر کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) فعالیت می کرده و هیچ گاه گزارشی از عملکرد خودش منتشر نکرده و معلوم نیست حضور او در این نهاد چه کمکی به اقتصاد ایران و بخش خصوصی کرده است؟
🔹حسن درگاهی هم که در نگارش اکثر برنامه های توسعه ای بعد از انقلاب به عنوان مشاور فعالیت داشته است، در سال های دهه ۹۰ با حکم اسحاق جهانگیری معاون اول دولت سابق به عنوان عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی فعالیت داشته و نقش مهمی را در سیاست های اقتصادی کشور ایفا کرده است.
🔹بررسی جمیع موارد یاد شده نشان میدهد که آشوب ها و اعتراضات اخیر فرصتی را فراهم کرده که اقتصاددانانی که اصلی ترین نقش را در وضع فعلی اقتصاد کشور ایفا کرده اند از آب گل آلود ماهی بگیرند و جای متهم و شاکی را عوض کنند.
🔹شاید بهتر باشد این افراد ابتدا به دلیل سیاست های غلط دولت های گذشته به خصوص دولت حسن روحانی که با نظر آن ها اتخاذ شده و نقش اساسی را وضعیت موجود ایفا کرده، از مردم و افکار عمومی عذرخواهی کنند و سپس اقدام به نوشتن نامه های سرگشاده کنند!
@Rasad_tahlil
👤رسول جعفریان استاد دانشگاه
🔹 ایرانی ها به اینترنت داخلی بسنده نمی کنند... فشار زیاد انفجار می آورد.
@rasad_tahlil
⭕️ برخی افراد در صداوسیما با توهین منجر به تحریک ذهنهای آسیب دیده میشوند/ اگر برنامه تبیینگرانهای نداریم، سکوت بهتر از نمک بر زخم پاشیدن است
👤علی ربیعی
🔹مساله تاسفبار اینکه به جای دنبال کردن سیاستگذاریهای آشتیجویانه یا آرامشبخش، درست در جهت مخالف، سیاست تحریک جامعه و نوعی نمک به زخم پاشیدن را مشاهده میکنیم.
🔹اخیرا برخی مواضع از سوی تریبونها و همچنین برخی از افراد تحت عنوان «کارشناس» در صدا و سیما مشاهده میشود که با توهین به عموم جامعه و تعمیم ناروا، منجر به تحریک ذهنهای آسیب دیده میشوند. به هر حال به هر دلیلی این روزها بر روح جامعه، زخمهایی نشسته است.
🔹به کار بردن عبارات سخیف نه تنها تسلیبخش آلام نیست بلکه این گروه نیز همانند خارجنشینان مغرض، سبب سوق دادن جامعه به سمت دوقطبی شدن و عمیقتر شدن شکافها میشوند./ روزنامه اعتماد
@rasad_tahlil
⌛️رصد یکشنبه (17مهر، 12ربیع الاول، 9اکتبر):
🔹ولادت رسول خاتم، پيامبر اكرم(ص) بنابر قول اهل سُنَّت (سال عام الفيل)
🔹آغاز هفته ي وحدت
1267؛ رحلت عارف و فیلسوف شهیر حكیم "محمد رضا صهبای قمشه ای"
1343؛ درگذشت نویسنده، محقق و مترجم معاصر، استاد "محمد ابراهیم آیتی"
1352؛ قوای مصر منابع نفت صحرای سینا را که در تصرف ارتش اسرائیل بود به آتش کشیدند
1392؛ درگذشت پروفسور حبیب الله هدایت، پدر علم تغذیه ایران
241ق؛ درگذشت احمد بن حنبل، پيشوای مذهب حنبلی ها
1967م؛ اعدام "اِرْنِسْتو چِه گوارا" انقلابی معروف امریكای لاتین
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil