⭕️ هر کسی انبار پُر از کالا دارد محتکر نیست؛ اشتباه نکنید
👤 حمید شهرستانی، استاد اقتصاد دانشگاه اوهایو آمریکا
🔹سرک کشیدن به انبار تولیدکننندگان، تجار و بازرگانان کار اشتباهی است این کار دخالت در اموال مردم و تولیدکنندگان بوده و صد در صد اشتباه است.
🔹آیا اگر شخصی 3 سال پیش آهن و میلگرد خریده و حالا ساختمانش را ساخته است، امروز هم قیمت ساختمانش را با همان قیمت 3 سال پیش حساب میکند؟ مسلما این گونه نیست. چه تفاوتی بین این شخص و تولیدکننده یک کالا وجود دارد.
🔹تبعات ریختن به انبارها به جرم احتکار این است که مردم رفته رفته از کار تولیدی و بازرگانی بیزار میشوند، بخش خصوصی دلسرد شده، دست از کار کشیده و دیگر در تولید سرمایه گذاری نخواهد کرد و به این ترتیب اشتغال پایین می آید.
🔹این حرف که می گویند "تو اگر فلان چیز را بخری و نگه داری بازار را مختل میکنی" جز این که تبعات منفی داشته باشد اثر دیگری در اقتصاد نخواهد داشت، راه حل این است که هیچ دخالتی نکنند. بگیر و ببندهای اخیر که هر انباری را میگیرند و میگویند تو محتکر هستی، در آینده باعث خواهد شد تا تجار و بازرگانان به سراغ واردات کالا نروند و بترسند که اگر کالا وارد کنند حتما انبار آنها پلمپ خواهد شد. این مسئله باعث کمبود کالا در آینده خواهد شد و باید مراقب تصمیمات این چنینی باشیم. نمیدانم این چه کار اشتباهی است که انجام میشود. احتکار تعریف دارد و هر انبار پر از کالایی را احتکار نمیگویند.
🔹بزرگترین مشکل وجود ارز 4200 تومانی است، زیرا با دادن این ارز باید یک کنترل هم بر روی توزیعش وجود داشته باشد که این کار بسیار سختی است.
🔹الان 75 قلم کالا را مشخص کرده اند که به این ها ارز 4200 تعلق می گیرد، همین تصمیم هم اشتباه است، یک تولیدکننده و فعال اقتصادی یا می تواند در شرایط بازار آزاد فعالیت کند و یا نمی تواند، اگر نمی تواند باید کنار برود و حذف شود.
🔹دولت باید فقط برای کالاهای اساسی مانند ارزاق و دارو سوبسید بدهد آن هم نه این که به آن ها ارز داده شود بلکه تولیدکننده باید با ارز آزاد قیمت تمام شده خود را حساب کند و وقت فروش کالایش و به میزان فروشش دولت به او سوبسید بدهد./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ عارف: رقیب جریان اصلاحات نشان داد نمی تواند پاسخگوی مطالبات مردم باشد در حالیکه اصلاحطلبان کارآمدی خود را در ادوار مختلف نشان دادند
👤 محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس:
🔹در دهه 90 علی رغم تلاشهایی که برای حذف اصلاح طلبان از حاکمیت انجام شد اما با تشخیص درست راه و مسیر،جریان اصلاح طلب بعد از یک دوره رخوت و عزلت نشینی که بخشی از آن به دلیل فشارها و تهدیدهای صورت گرفته به این جریان تحمیل شد در انتخابات سال 92 فعالانه حضور پیدا کرد و مانع از تداوم عقب گرد در اهداف انقلاب شد.
🔹رقیب جریان اصلاحات نشان داد نمی تواند پاسخگوی مطالبات مردم باشد در حالیکه اصلاحطلبان کارآمدی خود را در ادوار مختلف نشان دادند به همین دلیل باید در صحنه بمانیم و تاثیر گذار باشیم و با مسئولیت پذیری،مطالبات مردم را در همه زمینه ها بخصوص در زمینه مسایل اقتصادی،معیشتی و اشتغال جوانان و آسیبهای اجتماعی پیگیری کنیم.
🔹کسانیکه شبانه روز در تبلیغات خود به دنبال القاء ناکارمدی جریان اصلاحات هستند حداقل این شجاعت را داشته باشند و بگویند زمانیکه خود در راس کار بودند چه دستاوردهایی داشتند ؟کسانیکه در انتخابات سال 84 و 88 از نامزد انتخاباتی خود در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند چرا حاضر نیستند از عملکرد کاندیدای مورد حمایت خود دفاع کنند؟این نوع رفتار اوج بی صداقتی و شفاف نبودن با مردم است.
🔹شرط ماندگاری یک جریان سیاسی تحمل،صبر ، بردباری و امید است. گاهی برای پیگیری مطالبات خود نیاز است فریاد بزنیم و گاهی هم باید سکوت کرد .اما نباید هیچگاه فرصت طلبی کرد چرا که فرصت طلبی یک جریان سیاسی خیانت به رای مردم است.
🔹اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و 96 به درستی عمل کردند. ما(اصلاح طلبان) در حمایت از آقای روحانی به وظیفه خود عمل کردیم و از حمایت هایی که از ایشان انجام دادیم پشیمان نیستیم البته در پیگیری مطالبات مردم با هیچ کسی تعارف نداریم و وظیفه ملی و تشکیلاتی خود را انجام میدهیم و امیدواریم با تلاش بیشتر دولت و همکاری همه نهادها و جریانات با دولت،وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد./ امیدنامه
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (19شهریور، 29ذی الحجه، 10سپتامبر):
1288؛ انتقال "محمدعلی میرزا" پادشاه مخلوع قاجار به روسیه
1358؛ درگذشت عالم مجاهد مبارز آیت الله "سید محمود طالقانی" اولین امام جمعه تهران
1361؛ رحلت فقیه جلیل، آیت الله "حاج شیخ ضیاءالدین آملی"
1377؛ اعلام شهادت خبرنگار و دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف بدست طالبان، پس از گذشت یك ماه
690ق؛ تصرف شهر بيروت توسط سپاهيان مسلمان شام و مصر در جنگ با صليبي
1914م؛ آغاز نبرد "مازوری" میان آلمان و روسیه در جریان جنگ جهانی اول
1990م؛ قتل "ساموئل دوئه" رئیس جمهور اسبق كشور افریقایی لیبریا در یك كودتا
@Rasad_tahlil
⭕️پدرم گفت فرزند من نیستی اگر ایرانی بکشی!
👤علی کمیلی، فعال مسائل جهان اسلام
🔹اولین سفرم به عراق را تنهایی رفتم. از ثمرات سفر های شخصی، کسب تجربه اجتماعی است که گوهری است گرانبها و در کتب، نایاب!
🔹 در مسیر بازگشت یک پرستار عراقی کنار من بود. با او به سخن نشستم. گفتمش شما سه چیز می خورید که حتما مایه مریضی است: چای پررنگ، چربی زیاد و شیرینی زیاد.
جواب داد که تکان دهنده بود: اینها مردم ما را مریض نکرد ولی بمب های غیرمجاز آمریکا بلایی بود که حالا پدیده بچه های ناقص الخلقه یک امر رایج شده است!
🔸 برایم تعریف کرد که در زمان جنگ مجبور شده شرکت کند چون صدام چند نفر از خانواده شان را بخاطر عدم حضور در جنگ اعدام کرده بود! ولی موقع رفتن پدرم گفت این انقلاب یاران حقیقی حسین ع اند و اگر کسی را بکشی فرزند من نیستی!
🔹 من هم در عملیات، تیر هوایی می زدم تا اینکه خدا لطف کرد و یک جوان ایرانی روی من رگبار گرفت و به عقب منتقل شدم. از همان وقت، پس از بهبود پرستار شدم و بارها جان اسرای ایرانی را نجات دادم.
🔹 راستی اگر این تاریخ شفاهی کار شده بود تحریک دشمن خبیث اینطور تحریک جاهلیت ضد عربی ما را می کرد؟
@Rasad_tahlil
⭕️آمارهایی از ازدواج و طلاق / نسبت ازدواج به طلاق از 5 به 3 کاهش یافت
🔹آمارهای ثبت احوال نشان می دهد در سال گذشته ۱۷۶ هزار ۹۲۲ طلاق به ثبت رسیده است که استان تهران، خراسان رضوی و استان اصفهان به ترتیب بیشترین طلاقهای ثبت شده را به خود اختصاص داده اند.
🔹بر اساس آمارهای موجود در سال ۹۶، ۹۱.۱درصد از طلاق ها در مردان برای بار اول و ۸.۲ درصد بار دوم و ۷ دهم درصد بار سوم و بیشتر به ثبت رسیده است، همچنین ۹۱.۴ درصد طلاق زنان برای بار اول، ۸ درصد بار دوم و ۶ دهم درصد بار سوم و بیشتر به ثبت رسیده است.
🔹نسبت جنسی افراد بی همسر در اثر طلاق این گونه است که ۱۷۹ زن در برابر ۱۰۰ مرد به ثبت رسیده.
۸۱ درصد از بی همسرها زنان هستند که ۶۲ درصد آنها در اثر فوت همسر در این آمار قرار گرفته اند و همچنین ۱۹ درصد زنان مطلقه هستندو همچنین سهم مردان از بدون همسری ۱۹ درصد است که ۱۰ درصد آنان مطلقه و ۹ درصد نیز در اثر فوت همسر در این آمار قرار دارند.
🔹۸۵ درصد زنان و ۷۵ درصد مردانی که طلاق می گیرند در سن کمتر از ۴۰ سال قرار دارند.
🔹نسبت ازدواج به طلاق در استان تهران در سال ۹۵، ۲.۴۷، استان البرز ۲.۵۸ و استان قم ۲.۹۵ بوده که این رقم در سال ۹۶ در تهران به ۲.۲۰، البرز ۲.۵۱ و قم ۲.۷۴ رسیده است.
🔹مقایسه سال ۹۲ تا ۹۶ نشان می دهد در کل کشور تعداد ازدواج های رخ داده در مقابل هر یک طلاق از ۵ به ۳ کاهش یافته است.
🔹بالاترین میزان طلاق در گروه سنی زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله رخ داده که ۲۹.۸۴ درصد بوده و همچنین بالاترین میزان طلاق در مردان ۲۰ تا ۲۴ ساله نیز ۲۳.۵۰ بوده و ۴۵ درصد طلاق ها مربوط به همسران متعلق به یک دهه سنی بوده است.
🔹بیشترین فراوانی در مورد اشتغال زنان طلاق گرفته ۴۱.۲ درصد کارمند امور دفتری و اداری بوده، ۹.۹ درصد خدمات و فروشنده و ۳۰.۹ درصد متخصص بوده اند و همچنین مردان نیز ۲۶.۸ درصد صنعتگر، ۲۵.۵ درصد کارمند امور دفتری و ۱۳.۳ درصد نیز نیروی خدماتی بوده اند./مهر
@Rasad_tahlil
⭕️بعضی نمایندگان به من میگویند تو مهدور الدمی!
👤پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران
🔹(واکنش ها بعد نطق سلحشوری )یا به شوخی و یا جدی خیلی از نمایندگان به من میگویند تو «مهدور الدمی»، «به اعدام نزدیکی»، «سلحشور! کمپوت باید بیاوریم»... من هم میگویم من دیابتی هستم برایم نان خشک بیاورید (خنده).
🔹آقایان ذوالنوری، امیرآبادی بعد از نطقم با من صحبتهای تندی داشتند. عداد نمایندگانی که نسبت به نطق من انتقاد داشتند زیاد بود اما حضور ذهن ندارم.
🔹سر ماجرای کودک همسری و گشت ارشاد شاهد تهدید و توهین بودهام
🔹 بعد از نطق من چند تن از همکاران اصولگرای تند نزد آقای عارف رفتند و با ایشان صحبت کردند که چرا سلحشوری و حیدری به این شکل حرف میزنند و خواستار ورود ایشان شدند. آقای عارف اما از ما حمایت کردند و گفتند که نمایندگان طبق قانون اساسی در نطق آزاد هستند و هر حرفی را که خواستند میتوانند بزنند./اعتماد آنلاین
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فائزه هاشمی: متن برجام را نخواندم اما از آن دفاع می کنم
@Rasad_tahlil
⭕️نظر برخی نمایندگان مجلس در مورد کمپین #رایت_را_بگو
🔺میرزایی نماینده ايلام: من حتی زمانی که نمایندگان برای طرح این موضوع امضاء جمع میکردند نیز مخالفت خود را اعلام کردم و در روز رای گیری نیز به طرح شفافیت آرای نمایندگان رای منفی دادم
🔹سید قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه: بصورت کلی موافق این طرح بوده و هستم اما باید برای اعلام آراء دسته بندی قائل شد
🔹حسن سلیمانی نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ کنگاور، صحنه، هرسین: موافق این طرح بوده، هستم و خواهم بود زیرا مردم باید از آراء نمایندگان خود مطلع باشند
🔺حشمت الله فلاحت پیشه،نماینده حوزه انتخابیه اسلام آباد غرب، دالاهو، گهواره و حمیل: خدا را شاکرم که این طرح را امضاء نکردم، زیرا این طرح تنها بازی تعدادی از نمایندگان بود!
🔺احمد صفری،نماینده کرمانشاه: از امضاء کنندگان طرح بودم اما از صمیم دل موافق این طرح نیستم زیرا در مواردی نمی توان رای را شفاف اعلام کرد
🔺عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه: با بخش هایی از این طرح موافقم اما طرح شفافیت آراء اولویت کنونی جامعه نیست
🔹سیدمحمد باقرعبادی نماینده مردم بیرجند،درمیان،خوسف : بنده موافق طرح بودم
@Rasad_tahlil
⭕️ رهبری برای FATF به مجلس و دولت اختیار دادند/FATF فیفای بانکهاست
👤حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
🔹بعد از چندبار رد و بدل شدن نامه با دفتر مقام معظم رهبری در رابطه با FATFنهایتا ایشان اعلام کردند که خود دولت و مجلس تصمیم بگیرند یعنی این اختیار را به مجلس ودولت دادند.
🔹 اینکه برخی نماینده ها و بعضی افراد میخواهند دوباره موضوع را به زمین دفتر مقام معظم رهبری بیندازند ظلم به خود رهبری است .
🔹به هر حال FATF دردنیای امروز فیفای بانکهاست
🔹 ما از هر گونه مانع تراشی که ممکن است در راه تعاملات بانکی وخارجی کشور ایجاد شود جلوگیری خواهیم کرد.
@Rasad_tahlil
⭕️ بدهی بانکها عامل اصلی رشد نقدینگی
👤مسعود نیلی ، دستیار سابق ویژه اقتصادی رئیسجمهور
🔹 حجم نقدینگی در دورههای چهار ساله به شدت رشد کرده و همواره چند برابر شدن نقدینگی در دامنه ۲٫۴ تا ۲٫۹ درصد در جریان بوده است به نحوی که سالانه متوسط رشد نقدینگی ۲۷ درصد بوده است.
🔹خالص دارایی بانک مرکزی، بدهی دولت به بانک مرکزی و بدهی بانکها به بانک مرکزی عوامل تشکیلدهنده پایه پولی هستند که هر یک میتوانند آثار تورمی خود را بر جای بگذارند به این معنا که رفتار خالص دارایی خارجی بانک مرکزی منعکس کننده کسری تراز عملیاتی بودجه دولت است و افزایش بدهی دولت و بانکها به بانک مرکزی نیز ناترازی بودجه و نظام بانکی را نشان میدهد.
🔹بررسیها نشان میدهد که بدهی دولت به بانک مرکزی عنصر مهم در پایه پولی کشور است.
🔹بدهی بانکها به بانک مرکزی با شیبی فراتر از سایر متغیرها در حال افزایش است به نحوی که در سال ۹۶ نسبت به سال ۸۱ بدهی بانکها به بانک مرکزی ۵۶ برابر، نقدینگی ۳۶ برابر و پایه پولی ۱۸ برابر شده است.
🔸اگر افزایش حجم نقدینگی خطر اصلی اقتصاد ایران است باید عناصر فزاینده پایه پولی را اصلاح کرده و بدهی بانکها به بانک مرکزی را به هیچ عنوان افزایش ندهیم.
@Rasad_tahlil