⭕️ ماجرای قتل جنجالی دکتر فرشید هکی فاش شد
🔹عصر روز چهارشنبه (25 مهر) شهروندان در محله باغ فیض تهران با صحنه آتشسوزی یک خودرو سواری مواجه شدند و بلافاصله ماموران آتشنشانی را در جریان قرار دادند.
🔹پس از حضور آتشنشانان در محل مورد نظر و اطفای حریق خودرو، جسد شخصی توسط ماموران آتشنشانی از خودرو خارج شد، همچنین بلافاصله موضوع به اطلاع قاضی کشیک قتل پایتخت رسید و وی همراه با ماموران کلانتری 140 باغفیض بر سر صحنه حاضر شدند.
🔹پس از بررسیهای صورت گرفته و احراز هویت متوفی، بنابر اعلام نظر پزشکی قانونی علت مرگ خودسوزی اعلام شد.
🔹با اعلام نظرپزشکی قانونی مبنی بر خودسوزی متوفی، تحقیقات از خانواده وی برای روشن شدن علت خودکشی این فرد آغاز شد، بنابر اظهارات اعضای خانواده متوفی، وی بارها از وضعیت موجود در زندگی و مشکلات مالی و خانوادگی اعلام نارضایتی کرده و بارها از تصمیم خود مبنی بر پایان دادن به زندگی خود خبر داده بود.
🔹به همین دلیل با توجه به شواهد، دلایل و مستندات به دست آمده و همچنین بنابر نظر پزشکی قانونی هرگونه وقوع جنایت در پرونده فوت متوفی رد میشود
🔹این در حالی است که صبح امروز عبدالرضا داوری از حامیان دولت نهم و دهم که مدیر یک نشریه اقتصادی نیز هست در یک توئیت نوشته بود دکتر فرشید هکی ساعاتی قبل به طرز فجیعی به قتل رسیده است و در نامهای به قوه قضائیه خواسته بود که موضوع سریعاً بررسی شود
🔹پیام توئیتری داوری باعث شد بسیاری از شبکههای ضدانقلاب هجمههایی را علیه جمهوری اسلامی آغاز کنند./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️ مشکلات اقتصادی؛ محصول ائتلافهای نیمبند
👤 محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی:
🔹مشکلاتی که امروز به ویژه در حوزه اقتصادی با آن روبرو هستیم، عمدتا محصول سوء و ضعف مدیریت کسانی است که با یک ائتلاف نیمبند دولت را اداره می کنند.
🔹کارگزاران و اصلاحطلبان و حزب اعتدال و توسعه دور هم جمع شدند و چینش دولت یازدهم و دوازدهم را سامان دادند، ماه عسل آنها تمام شده و اختلافات آنها در پس بیانیه ها و سخنرانیها بیرون آمده است. آنها بدون آنکه به وعده هایی که به مردم داده اند و شعارهایی که مطرح کردهاند، توجه کنند سیاست «کی بود کی بود من نبودم» را پیش گرفته اند!
🔹مدتی است برخی از اصلاح طلبان همصدا با منافقین از واژه فروپاشی اجتماعی سخن می گویند. خوشبختانه پاسخ آن را اساتید دانشگاه و نخبگان سیاسی داده اند؛ حالا واژه «فروپاشی» را رها کرده اند و روی واژه «بحران» متمرکز شده اند.
🔹به عبارتی کار آنها پمپاژ ناامیدی در جامعه و تلقین همین واژگان دشمن پسند، بعلاوه واژه «بن بست»! شده و سعی دارند ناکارآمدی خودشان را به ناکارآمدی نظام نسبت دهند و برای فرار از پاسخ منطقی به واژه سازی روی آورده اند؛ همان واژه ای که بنی صدر و دولت اصلاحات مطرح کرده اند و طرفی هم نبستند.
🔹(در پاسخ به یک سؤالی در مورد سیاستهای ارزی دولت و کاهش ارزش پول ملی) بر کسی پوشیده نیست که وظیفه دولت صیانت از ارزش پول ملی است. از زمان شکل گیری سامانه نیما دولت اعلام کرد اگر ارز پتروشیمی ها به این سامانه بیاید قیمت ارز متعادل می شود اماً نشد.
🔹دولت ابزارهای زیادی دارد که این ارز به سامانه نیما بیاید اما از این ابزارها استفاده نمی کند. دولت نه تنها در این مورد تلاشی نمی کند، در صورتی که می تواند از این ظرفیت ارزی برای بالابردن ارزش پول ملی استفاده کند.
🔹(با اشاره به نظرسنجی که اخیراً از فعالین اقتصادی صورت گرفته است) ۷۶ درصد فعالان اقتصادی معتقدند شرایط قبل از برجام بهتر بود و وضعیت بخش خصوصی نسبت به ۴ سال گذشته بدتر شده است.
🔹۶۰۰ فعال اقتصادی در این نظر سنجی شرکت کرده اند و گفته اند خود تحریمی، عدم تصمیم گیری درست، تصمیم گیری های با تاخیر، تعدد نرخ ارز باعث شده است اوضاع برای فعالان اقتصادی سخت شود و دولت باید فکری کند و وعده های برجامی که بر باد رفت را پاسخگو باشد؛ ضمن اینکه همین سرنوشت در انتظار FATF است. و دولت دارد زمان را از دست می دهد.
🔹نگاه محتاطانه و مدبرانه به شرق یک راه برون رفت از این اوضاع است. اگر دولت برای سامان دادن به روابط با شرق و برای افزایش تولید و افزایش ظرفیت صادرات کشور برنامه داشته باشد، مطمئن باشید مردم و فعالان اقتصادی و نیز اقتصاددانان به کمک او می شتابند./ مهر
@Rasad_tahlil
⭕️ تلویزیون پرقدرتترین و اثرگذارترین رسانه در میان رسانههاست/ رسانهها در جمهوری اسلامی ایران، القایی کار میکنند/ تکرار، فشنگ جدید مدیران صدا و سیما است
👤 علی درستکار؛ مجری تلویزیون
🔹من به شخصه اعتقاد راسخ و متفاوتی به رسانه تلویزیون به معنای عام دارم. یعنی با وجود رسانههای متفاوتی که در این عصر در اختیار جامعه بشری قرار گرفته است، همچنان معتقدم تلویزیون پرقدرتترین و اثرگذارترین رسانه در میان رسانههاست. هرچند رسانههای دیگر هم اثرگذار هستند اما تاثیر آنها نسبی است.
🔹در پاسخ بهاینکه آیا تلویزیون ما روی مخاطب اثر میگذارد یا نه باید گفت بله اثر دارد، اما نکته دیگری هم در این میان وجود دارد، باید گفت در یک تقسیمبندی، نگاهی که مدیران رسانه میتوانند داشته باشند، شامل نگاه القایی و اقناعی است.
🔹رسانهها در جمهوری اسلامی ایران، القایی کار میکنند و سعی در القای مطالب، خط و تفکر مورد نظر حاکمیت به مخاطب دارند. از این منظر باید گفت به دلیل اینکه تفکر مورد نظر خود را در ظرف اثرگذار با وصفی که برشمردم میریزند، تفکری که در نظر دارند، القا میشود و در وجود مخاطبشان به معنای عام فرو مینشیند. کمااینکه در مقاطع مختلف انتخاباتی و انقلابی و سیاسی و اجتماعی که در این 40 سال داشتهایم، دیدهایم که با وجود هر اندازه خشم در مردم یا با وجود هراندازه عزم در آنها برای مشارکت نکردن در انتخابات، در ساعات پایانی آن رویداد، رسانه و حاکمیت موفق شده است نظر مورد توجه خودش را القا و اعمال کند و مردم را به حرکت وادارد.
🔹مدیران صدا و سیما، اخیرا فشنگ جدیدی به خشاب خودشان افزودهاند به نام تکرار، تکرار بیش از آنچه تا حالا بوده است. با ظهور شبکههایی مثل آی فیلم، نمایش و حتی نسیم که به فیلمهاو سریالها امکان تکرار میدهد، مدیران توانستهاند حتی سریالهایی را هم که بینندگان به دلایلی آنها را پس زدهاند، آنقدر تکرار کنند تا دیده شوند. چون عدهای آگاهند که وقتی آثار دیده شوند، در وجود مخاطب ورود، نفوذ و رسوب میکنند.
🔹به نظرم آنها خیلی آگاهانه و با مهارت، رسانهها و به خصوص تلویزیون را اداره و در این راه بسیار ورزیده عمل میکنند، در واقع از نظر من دست مرداک را هم از پشت بستهاند. هر چند ممکن است به لحاظ ظاهری اهل فن یا عالمان ارتباطات اشکالاتی هم بگیرند و دانشمندان ارتباطات معتقد باشند مدیران سیما به طور زنندهای برخورد میکنند، با این حال چه زننده چه غیر زننده، تلویزیون اثر خودش را میگذارد.
🔹در بحث تعدد نیروی انسانی هم در مقاطعی به دلایلی استخدام به صورت رهاشده صورت پذیرفت و انباشتی نیرو هم همچنان وجود دارد، در حالیکه سازمان رادیو و تلویزیون یک سازمان حرفهای است و باید بدنه و پرسنل غالب آن کارکنان حرفهای و آموخته باشند تا کارکنانی که صرفا در بدنه اداری بخواهند کارمندی کنند.
🔹گفته میشود که آقای سرافزار بنا داشت در حدود ده هزار نفر را کم کند که با تقابلی که با ایشان پیدا شد چنان ضربهای را زدند که دیگر کسی هوس اصلاح نکند، هرچند روشی که آقای سرافراز برای کوچک کردن سازمان پیشه کرده بود روش تند و تیزی بود./ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⌛️رصد سه شنبه (1آبان، 13صفر، 23اکتبر):
1328؛ تشكیل جبهه ملی به رهبری "محمد مصدق"
1356؛ شهادت "حاج سید مصطفی خمینی" فرزند ارشد امامخمینی در منزل مسكونی خود در عراق
1358؛ اعلام اعطای پروانه اقامت به محمدرضا پهلوی در آمریكا توسط كارتر، رئیس جمهور آمریکا
1360؛ تشكیل مركز زرهی سپاه پاسداران
1364؛ آغاز عملیات عاشورای 4 در منطقه هورالهویزه
1365؛ در اعتراض به بازگشایی سفارت ساحل عاج در بیتالمقدس، ایران روابط سیاسی خود را با این كشور قطع كرد
303ق؛ وفات احمد نسايي معروف به "شيخ الاسلام" محدث شهير مسلمان
370ق؛ وفات "محمد ازهري هروي" دانشمند و عالم
1193ق؛ درگذشت وكيل الرّعايا "كريم خان زند" مؤسس و فرمانرواي سلسله زنديه
1983م؛ انفجار مقر تفنگداران آمريكايی و فرانسوی در بيروت با 286 کشته؛ بدنبال این اتفاق، این نیروها لبنان را ترک کردند
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان:
🔹اگر دیدید #جهانگیری یا #لاریجانی بر فاصله از دولت یا نقد و اپوزیسیون بازی اصرار دارند طبیعی بدانید
🔹لازمه حضور ۱۴۰۰نقد وضع موجود است نمی توانند با دولت تا آخر پالوده بخورند بعد در معرض انتخاب قرار گیرند.در این صورت به سرنوشت ناطق نوری ۱۳۷۶گرفتار خواهند شد
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمدسعید احدیان، مدیرمسئول روزنامه خراسان:
🔹ظاهراً رسانه ملی می خواهد #اقتدار اش را پس بگیرد وقتی با رفتار غیر حرفه ای #فردوسی_پور مثل همه رسانههای معتبر دنیا جدی برخورد می کند، دیگر هر کارگردان درجه دویی و هر بازیگری جرأت نمی کند درباره فیلم در حال پخشاش علیه صدا و سیما بهانه تراشی کند و خبر پخش کند
#نود
@Rasad_tahlil
✍ حسین قدیانی، فعال رسانه ای
⭕️ ضرغامی یا زِرغامی؟!
🔹واضح بود که در شب تأدیب شومن ۹۰ سیلی از فحش، روانهی پیج مدیر جوان شبکهی ۳ بشود و خب! وقتی اینچنین قرار است مادر و خواهر علی فروغی، ناسزا بشنوند، گمان نکنم بازی با اسم مدیر پیشین صداوسیما خیلی هم دارای هتک حرمتی باشد، بهخصوص ناظر بر مواضع اخیرش! والله دیشب خواستم ذیل عکسش، متنی در پیجم بگذارم با این شرح؛ «آهای ملت! تا از دست نرفته، سر جدتان در انتخابات بعدی ریاستجمهوری به طرف رأی بدهید!» الغرض! عادل را مجری ماهری میدانم! نیز ۹۰ را برنامهای جذاب ولو کمی تا قسمتی مریض و شیطان و دوبههمزن! با همهی این اوصاف، نظم و نسق سازمان صداوسیما، بالاتر از شئونات هر شومنی است! نه فردوسیپور و نه حتی فروغی، بالاتر از رسانهی ملی نیستند!
🔹بگذارید اعترافی بکنم؛ با همهی نقدهایم به پارهای از بیعدالتیهای ورزشی و صدالبته سیاسی عادل، دوست داشتم امشب ۹۰ پخش میشد! و اساسا هر دوشنبهای! لیکن مدیر شبکهی ۳ فقط که نباید به دل دوستداران فوتبال نگاه کند! بگذریم که همهی فوتبالیها هم عاشق فردوسیپور یا ۹۰ نیستند! کاش میشد منبعث از رفتار غیرحرفهای اخیر عادل- که معالاسف مشتی بود نمونهی خروار!- فردوسیپور جوری جریمه میشد که منجر به عدم پخش ۹۰ نشود لیکن بیاییم بررسی کنیم چرا کار مدیر جوان و مجری جوان به اینجا کشیده!
🔹بگذار حرفم را رک بزنم؛ مقصر، ضرغامی است! خیلی هم ضرغامی است! آنقدر که من از تیتر «ضرغامی یا زِرغامی؟!» هیچ نترسم! بله! امشب ۹۰ پخش نشد، چون ضرغامی، خواسته یا ناخواسته عادل را به این توهم رساند که حتی از سازمان صداوسیما هم بزرگتر است! ضرغامی اگر همهی سالیان مدیریتش بر تلویزیون، به عادل و امثالهم میفهماند که «نازنینی تو، ولی در حد خویش» هم امشب ۹۰ پخش میشد و هم پیج فروغی اوضاع عادی میداشت! گمانم گرهای که میشد با دست، باز کرد را؛ از بس ضرغامی بیخیالی طی کرد و رو داد که برسیم به امشب! لذا معتقدم؛ ضرغامی فقط به فروغی ظلم نکرده؛ به عادل هم کرده! او با عادل کاری کرد که شومن ۹۰ برای خود «حق لوس بودن» قائل شود!
🔹آقای ضرغامی! شما هم یک اصولگرای لوسی که چون دلت میخواهد رئیسجمهور شوی، به هیچ نظم و نسقی پایبند نیستی! به #جمنا چه که سرکار، نه مدیریت #قالیباف را داری، نه محبوبیت #رئیسی را؟! نه! ریاست بر کابینه، فقط به ژست موافقت با حضور زن در سکو نیست! که اگر هم باشد، شما صف آخر پوپولیسمی! ختم سخن؛ دیروز گوش عادل را گرفته بودی، امروز ۹۰ کمربند نمیخورد! فروغی هم فحش نمیخورد.../ صفحه اینستاگرامی حسین قدیانی
@Rasad_tahlil
⭕️ وزرای پیشنهادی روحانی شخصیتهای موجهی هستند/٧٠٪ کارخانهها و معادن کشور تعطیل شدند
👤 سید مصطفی میرسلیم؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹(درباره گزینههای پیشنهادی رئیسجمهور به عنوان وزرای کار، اقتصاد، صنعت و راه) افراد پیشنهادى شخصیتهاى موجهى هستند و اینجانب شناخت نسبى از 3 تن از آنها دارم.
🔹اولا امیدوارم هر چهار گزینه پیشنهادی رأى بیاورند زیرا فرصتى که رئیسجمهور با تأخیر در اصلاحِ ترکیب گروه وزراى اقتصادى دولت از دست داده قابل جبران نیست و بى سر و سامانى وزارتخانهها نسبت به عدم انتخاب افراد واجد تمام شرایط مطلوب بیشتر به ما ضرر مىزند . ثانیا شایستهسالارى فقط در سطح شعار در کشور ما مطرح بوده است و کمتر شاهد انتخاب مسئولان بر مبناى معیارهاى علمى شایستهسالارى بودهایم. براى ترویج شایستهسالارى و فدانکردن آن در برابر انتخابهاى سلیقهاى و سیاسى و تنگنظرانه هنوز خیلى باید زحمت بکشیم.
🔹وجه غالب فعالیتهاى تولیدى کشور تحت اشراف وزارت صنعت، معدن و تجارت است و براى آن وزارت به مدیرى دانشمند و با تجربه و مورد اعتماد صنعتگران و بازرگانان و مبرا از هرگونه شائبه منافع شخصى و خانوادگى و گروهى نیاز است تا بتواند براى خروج از رکود فلجکننده کنونى و گسترش تولید کالاهاى ایرانى با کیفیت و تأمین نیازهاى داخلى و تسخیر سهم برازندهاى از بازار جهانى، به کمک مردم بویژه اهل فن و بنگاههاى دانشبنیان و با همراهى سایر وزراى اقتصادى، موفق شود.
🔹ما در وزارت صمت دیگر مجالى براى کارآموزى نداریم؛ یادمان باشد نزدیک ٧٠٪ کارخانهها و کارگاهها و معادن در کشور تعطیل یا ورشکسته شده است. امید است پیشنهاد رئیسجمهورى آن مرد کهنى باشد که شایسته این وظیفه خطیر است./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ زیباکلام: عرضه بنزین هزارتومانی تیشه بر ریشه منافع ملی کشور است
👤 صادق زبباکلام، استاد دانشگاه تهران در روزنامه شرق نوشت:
🔹تصور نمیکنم کسی با این نظر که «عرضه بنزین هزارتومانی تیشه بر ریشه منافع ملی کشور است»، مخالفتی داشته باشد.
🔹قانون هدفمندی یارانهها مصوب دیماه 88 و قانون برنامه پنجم (90-94) دولت را موظف کرده بود تا پایان آن برنامه قیمت حاملهای انرژی، یعنی نفت، گاز، آب، برق، بنزین، گازوئیل و... را به قیمت تمامشده آن برساند.
🔹اگر آقايان احمدينژاد و روحاني قانون را اجرا کرده و در 9 سال گذشته به تدريج قيمتها را واقعي ميکردند، امروز بهاي بنزين هزار تومان نبود.
🔹قيمت تمامشده بنزين بر اساس نفت بشکهاي متوسط 65 دلار، 56 سنت است. البته قيمت فوب خليجفارس در مهر حدود 60 سنت بود. حسب اينکه دلار را چقدر بگيريم، بهاي تمامشده بنزين از حداقل سه هزار تا بيش از هفت هزار تومان در نوسان است.
🔹هر وقت از افزايش قيمت بنزين صحبت شده است، بسياري مخالفت کرده و استدلال ميکنند اگر در اروپا يا حتي ترکيه قيمت بنزين يک دلار است، بايد درآمد را هم در آن کشورها در نظر گرفت که سخن درستي است؛ بنابراين من قيمت بنزين را نه با يکدلارو 30 سنت که ميانگين قيمت جهاني آن است، بلکه بر اساس بهاي آن در کشورهاي همسايهمان که درآمدهايشان اگر کمتر از ما نباشد يقينا بيشتر هم نيست، مقايسه کردهام:
🔹بهای بنزين به دلار در کشورها: اروپا 30/1، پاکستان 85 سنت، افغانستان 75 سنت، عراق 65 سنت، ايران 24 سنت (دلار چهارهزارو 200 تومانی)، ايران 12سنت (دلار هشتهزارتومانی)
🔹هر ليتر بنزين با دو هزار و هر ليتر گازوئيل را با دوهزارو 700 تومان تخفيف به مصرفکننده عرضه ميشود.
🔹روزانه 105ميليون ليتر گازوئيل عرضه ميشود که يارانه يکساله آن ميشود بيش از صد هزار ميليارد تومان. از آنجا که مصرف گازوئيل عمدتا براي حمل بار و مسافر است، ما اين صد هزار ميليارد تومان را ميگذاريم به حساب يارانه حملونقل عمومي.
🔹مصرف بنزين در حدود 90 ميليون ليتر در روز است (بخشي از آن واردات است). يارانه بنزين يا درستتر گفته باشيم دوهزارتومانهايي که نظام برای بنزين نميگيرد، در سال بالغ بر 65 هزار ميليارد تومان ميشود.
🔹مطالعات صورتگرفته نشان ميدهد سه دهک ثروتمند جامعه، 25 برابر سه دهک فقير جامعه از يارانه بنزين بهرهمند ميشوند.
🔹بنزين مفت باعث شده ميانگين مصرف سوخت در ايران حتي بيشتر از کشورهاي ثروتمند اروپايي بشود.
🔹از منظر آلودگي محيط زيست نگاه کنيم، مصرف بالاي بنزين از يکي، دو هفته ديگر و با سردشدن هوا، مصيبت سالانه آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ خواهد شد.
🔹 چرا نه دولت، نه مجلس، نه مجمع تشخيص نظام و نه هيچ نهاد و تشکيلات ديگري اقدامي نميکنند؟ پاسخ متأسفانه روشن است؛ چون هيچ دستگاه و مقامي نميخواهد با طرح افزايش قيمت بنزين، چهرهاش نزد مردم خراب شود.
🔹دولت با ترس و لرز در نظر داشت در لايحه بودجه 97 آن را به هزارو 500 تومان افزايش دهد؛ اما تا مختصر سروصداي اعتراضی بلند شد، آن را بايگاني كرد.
🔹آيا بهجز اطلاق مديريت به روش پوپوليسم، نام ديگري بر آن ميتوان نهاد؟/ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ قطع برنامه نود نشانه بی اعتنایی به مردم است/ نفوذی ها را در این حوزه ها دنبال کنید
👤 سید محمد علی ابطحی؛ رئیس دفتر رئیس جمهور دولت اصلاحات
🔹آقای رادیو تلویزیون
🔹باور کنید جز یکی دوتا، برنامه هاتان بیننده گسترده ندارد.
🔹عادل فردوسی پور مجری فرهیخته ای است. محدوده های تنگ و ترش را هم مراعات می کرد.
🔹اما اگر همه خط قرمزهای ورزشی را هم رد می کرد باز هم نشستن جوانان کشور پای تلویزیون رسمی برای نظامی که فکر میکنید می خواهید تقویتش کنید بهتر بود.
🔹قطع برنامه نود یکی از بزرگترین نشانه های بی اعتنایی به مردم در این روزهای سخت است.
🔹نفوذی ها را در این حوزه ها دنبال کنید که اخرین پیوندهای مردم را با رسانه رسمی حکومتی قطع می کنند./ صفحه اینستاگرامی سید محمد علی ابطحی
@Rasad_tahlil