⌛️رصد سه شنبه (8آبان، 20صفر، 30اکتبر):
🏴 اربعين حسينی "روز زيارتی مخصوص حضرت سيدالشهدا"
1357؛ اعتصاب سراسری "كاركنان صنعت نفت" آغاز و به دنبال آن صدور نفت ایران به خارج قطع شد
1358؛ انتشار و به جریان انداختن سكه های جدید در انقلاب اسلامی
1359؛ نفوذ دشمن بعثی به "آبادان" در آغاز جنگ تحمیلی
1359؛ شهادت "محمدحسین فهمیده" نوجوان 13 ساله
1365؛ عملیات نامنظم "فتح 2" در منطقه دوكان در شمال شرقی عراق توسط سپاه پاسداران
1390؛ رحلت آیت الله "عباسعلی عمیدزنجانی"، استاد حوزه و رئیس سابق دانشگاه تهران
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔺 اغلب این عزاداران اگر زمان امام حسین(ع) بودند به امام می گفتند داری اشتباه میکنی/ افق
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران:
🔹بيش از يك سال و نيم است كه #وزارت_صمت اسامى دارندگان محدوده ها و پهنه هاى معدنى را از روى سامانه #كاداستر برداشته است. اين اقدام عقبگردى آشكار از #شفافيت است.
🔹بخش #معدن هر روز بيشتر به سيطره بخش شفافيت گريز عمومى در مى آيد و دولت هم گويا همراه است.
#كارنامه_مديران_عمومى
@Rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (9آبان، 21صفر، 31اکتبر):
1267؛ واگذاری "امتیاز كشتیرانی در كارون" به انگلیسی ها در زمان ناصرالدین شاه قاجار
1294؛ تصویب "قانون سربازگیری"، در مجلس شورای ملی
1304؛ تصویب انقراض حكومت قاجاریه توسط مجلس و آغاز دیكتاتوری "رضا خان میرپنج"
1357؛ شروع اعتصاب كارگران، كاركنان فنی، خلبانان، میهمانداران و كادر اداری هواپیمای ملی ایران "هما"
1357؛ "جیمیكارتر" رئیس جمهور آمریكا حمایت مجدد خود از شاه را اعلام كرد
1359؛ دكتر "محمدجواد تندگویان" وزیر نفت كابینه شهید رجایی، هنگام بازدید از تأسیسات نفتی به اسارت نظامیان بعثی درآمد
1359؛ عملیات "ذوالفقاریه" در منطقه آبادان و عقب راندن دشمن از آبادان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ بسته حمایتی غذایی، لازم اما ناکافی
🔹آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که خوراک و مسکن به ترتیب با سهم 25.5 و 37 درصدی در سبد هزینه های خانوار، دو نقطه آسیب پذیر خانوارهای شهری در صورت بروز شوک های قیمتی محسوب می شوند. پس از این دو بخش نیز، حمل و نقل و بهداشت و درمان قرار دارند.
🔹با توجه به این که در بخش بهداشت، تا حدی نگرانی به دلیل وجود انواع حمایت ها کمتر است، باید گفت در دو بخش مسکن و حمل و نقل، پس از خوراکی، اقشار آسیب پذیر شهری نیازمند حمایت های بیشتر و بسته های حمایتی هستند./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ کشور نیازمند دیپلماسی مرزی است
👤 حشمت الله فلاحت پیشه؛ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس
🔹(با یادآوری ربودن 12 مرزبان در میرجاوه و بازدید از این منطقه بعد از حادثه) پس از حادثه میرجاوه از این منطقه و نقطه صفر مرزی و محل شهادت مرزبانان قبل بازدید صورت گرفت، در واقع ما نیازمند دیپلماسی مرزی هستیم، جهت تحقق دیپلماسی مرزی باید ظرفیت و همه امکانات مرزی را برای رفع مشکلات و رفع اختلافات به کار گرفت.
🔹بخش عمده مردم در منطقه میرجاوه قبایل، ایل و عشایری هستند که اکثرا در آن سوی مرز ایران یعنی در خاک پاکستان حضور دارند اما مراودات فامیلی با یکدیگر دارند بنابراین در چنین شرایطی ما میتوانیم با استفاده از دیپلماسی مرزی نیازهای اقتصادی مردم این منطقه را هم رفع کنیم.
🔹بسیاری از مردم این منطقه زندگی وابسته به مرز دارند اما برخی سختگیریها سبب شده تا بعضی از خانوادهها سرپرست خود را از دست دهند، به ویژه افرادی که کار تجاری کوله بری داشتند. بنابراین اختیار دیپلماسی مرزی را باید به مسئولان مرز دهیم تا بتوانند اختیاراتی را برای مردم مرزنشین قائل شوند، در این راستا باید از ظرفیت نمایندگی استانهای مرزنشین هم استفاده شود.
🔹به نظر در دولتها شاهد سهلانگاریهایی هستیم به نوعی که از ظرفیتهای پیش آمده برای تبدیل وضع امنیتی مرز به یک وضعیت اقتصادی کوتاهی صورت گرفته است، در حال حاضر سرمایهگذاران بزرگی میتوانند مرزها را آباد و چند هزار نفر را مشغول به کار کنند لذا این فرصتها را نباید از دست داد. متاسفانه دولتها دچار نوعی خمودگی شدند.
🔹تا زمانی که دید غالب در مرزها امنیتی است، نه امکان تحقق دیپلماسی مرزی وجود دارد و نه امکان آبادی اقتصادی. در حقیقت نیازمند دیپلماسی نرم با پذیرش واقعیات و ظرفیتهای منطقهای با به کارگیری امور اقتصادی در مرزها هستیم./ خانه ملت
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم:
🔹این که وزیر کشور اعلام کند ما ظرفیت اعزام ده میلیون زایر اربعین داریم ،باعث شگفتی است ،كه دولت با اين همه وظايف واجب نسبت به مشكلات كشور ،خود را درگير عمل مستحبي كند كه به دولت هيچ ربطي ندارد ،جالتر اين كه مي گويد اكنون ستادهاي خود را آماده مي كنيم .واقعا باعث تعجب است !!
@Rasad_tahlil
⭕️ در سطح منطقه، ما بالاترین بدهی را انباشت کردهایم و دچار بحران بدهی هستیم
👤 احسان سلطانی؛ پژوهشگر اقتصاد
🔹تحریمها را موضوع اصلی اقتصاد کشور نمیدانم. اقتصاد ایران روند رو به انسداد ساختاری را طی میکند. در طول پنج سال اخیر، بحران بخش بانکی به مرحله فاجعهآمیزی رسیده و بدهیهای دولت بسیار افزایش یافته است. ما اکنون با بحران بدهیها مواجه هستیم. دولت در حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. بانکها ۵۵۰ هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی و مردم (براساس تفاوت سپرده با مطالبات آنها) بدهی دارند. در واقع، در سطح منطقه، ما به اندازه تولید ناخالص داخلیمان (GDP) بالاترین میزان بدهیها را انباشت کردهایم.
🔹البته برخی مدعی هستند که کشور آمریکا نیز به اندازه ۱.۲ تولید ناخالص داخلیاش بدهی دارد. اما نکته این است که ما نمیتوانیم خودمان را با آمریکا مقایسه کنیم. اگر در سطح منطقه نگاه کنیم کشورهایی همچون عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی و کویت کمتر از ۲۰ درصد تولید ناخالصشان بدهی دارند. این نسبت در ترکیه کمتر از ۳۰ درصد است. همانطور که گفتم در سطح منطقه ما بالاترین بدهی را انباشت کردهایم. بنابراین، یک بحران بزرگ در کشور ما، بحران بدهیها است.
🔹دیگر بحران کشور ما، قفلشدگی نظام بانکی کشور است. این امر به بدهیهای زیاد بانکی در کشور بازمیگردد. بانکهای خصوصی با مشکل مواجه هستند. بخش مهمی از سپردههایی را که دریافت کردهاند دیگر موجود نیستند و منابعشان پاسخگوی بهرههایی که در حال بازپرداخت آنها هستند، نیستند. بنابراین ناگزیر از استقراض از بانک مرکزی هستند.
🔹میبینیم که نرخ ارز پیش از تحریمها آغاز به افزایش کرد اما تحریمها به کمک سیاستمداران ما آمده تا با استفاده از آنها، سرپوشی روی مشکلات اقتصادی کشور بگذارند. لازم به یادآوری است از بعد از انقلاب، کشور تحت تحریمهای آشکار و پنهان بوده است. بنابراین، تحریم مساله جدیدی نیست اما مقامات، مشکلات ساختاری کشورمان را به تحریمها وصل میکنند و از این طریق آن را توجیه میکنند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ یقیناً ریشه مسائلی که در عرصه اقتصادی داریم در سیاست و به ویژه سیاستخارجی است/ تغییر وزرا برخوردی احساسی و غیرکارشناسانه است
👤 داریوش قنبری؛ نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹قطعاً و یقیناً ریشه مسائلی که در عرصه اقتصادی داریم در سیاست و به ویژه سیاستخارجی است و این موضوع با تغییر مدیران در آن سطحی که مجلس انتظار دارد حل نمیشود؛ با تغییر وزرا هم مشکلات حل نخواهد شد و بر مشکلات اضافه هم خواهد شد.
🔹کابینه فعلی نسبت به کابینه قبلی تغییر خاصی نکرده اما همین تیم اقتصادی در چهار سال ریاست جمهوری آقای روحانی ثبات اقتصادی خیلی خوبی را مجموع ایجاد کردند. البته متغیرهایی که باعث بهبود اوضاع اقتصادی شد هم ریشه در گشایشهایی داشت که در عرصه سیاست خارجی کشور ایجاد شده بود؛ برجام فضای روانی مثبتی را ایجاد کرد.
🔹اکنون و در وضعیت فعلی به یک سری اقدامات در عرصه سیاست و سیاست خارجی احتیاج داریم که مشکلات را به سمت حل شدن سوق دهد. ما باید اکنون یک ریشهشناسی دقیقی از مشکلات داشته باشیم و از اقدامات احساسی پرهیز کنیم.
🔹شاید افکار عمومی این انتظار را داشته باشد که با تغییر برخی وزرا و مدیران مشکلات ما برطرف شود اما این برخوردی احساسی و غیرکارشناسانه است. اکنون باید به دولت کمک شود که در عرصه سیاست خارجی بتواند تحرکات مناسبی داشته باشد تا مشکلات جاری ما حل شود./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil