"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 فروش نفت از در پشتی ممنوع! 🔹چرا شرکت ملی نفت به جای سازوکار شفاف فروش نفت در بورس، به دنبال فروش
⭕️ انحصار خطرناک در فروش نفت خام ایران/ فروش نفت در اتاق تاریک موازی با بورس انرژی به ضرر منافع ملی است
👤 نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون تلفیق مجلس:
🔹(درباره جزئیات اظهارات بیژن زنگنه وزیر نفت در جلسه شنبه هفته قبل (۲۲ دی) کمیسیون تلفیق مجلس) وزیر نفت در این جلسه عنوان کرد که «در عرضههای قبلی نفت در بورس انرژی، خودمان به خریداران اعلام کردیم که از بورس انرژی نفت خام را خریداری کنند، اما از این به بعد میگوییم از این بازار خریداری نکنند» تا مشخص شود بورس تا چه حد توانایی جذب مشتری برای محمولههای نفت را دارد.
🔹عدم خریداری نفت در بورس سناریو شرکت ملی نفت برای مسدود کردن مسیر فروش این کالای استراتژیک از طریق بازار متشکل و تحت نظارت بورس انرژی است.
🔹انحصار در فروش نفت خام اقدام خطرناکی است که از سالهای قبل و در اتاقهای تاریک به وسیله شوراهای ۷ نفره بر سر قیمت و نحوه معامله نفت خام ایران تصمیمگیری میکردند.
🔹به نظر میرسد با مسدود کردن مسیر فروش نفت در بورس انرژی، جریانهایی به دنبال تحمیل بابک زنجانیها از طریق مجوزهای دستساز به کشور هستند.
🔹(در برابر این پرسش که مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای وزارت نفت برای فروش این کالا از مسیر واسطههای مختلف در اتاق تاریک همزمان با امکان عرضه در بورس انرژی تا چه حد میتواند از شفافیت لازم در اقتصاد برخوردار باشد) داشتن چنین مجوزی اساساً نگرانی نسبت به اینکه عملیاتی در راستای شکست خوردن عرضه نفت در بورس در جریان است را تأیید میکند. چنین اقدامهایی نگرانیها از بابت چشمانداز بازار نفت ایران را افزایش داده و امنیت اقتصادی جامعه را با خطر مواجه میکند.
🔹اینکه موازی با بورس انرژی، فروش نفت خام از طریق واسطهها در اتاق تاریک نیز ادامه یابد، به طور حتم به ضرر منافع ملی خواهد بود.
🔹اگرچه بر اساس مصالح ملی کشور گاهی برخی تصمیمها قابل توجیه خواهد بود، اما نباید موازی با بورس انرژی اقدامهایی صورت گیرد که منجر به شکست این بازار شفاف نسبت به واسطهگری و تصمیمگیریها در اتاق تاریک تمام شود.
🔹منطق حکم میکند برای مدتی مشخص عرضه نفت خام در بورس انرژی بدون آنکه بازار موازی دیگری در کنار آن باشد، ادامه یابد و در صورت عدم حصول نتیجه، بتوان برای آن فکر دیگری کرد./ فارس
🛢 #نفت
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 #مناظره | گزیده مناظره علیرضا زاکانی و سید مصطفی تاجزاده/ فارس #سیاسی @Rasad_tahlil
⭕️ مناظره دوم علیرضا زاکانی و سید مصطفی تاجزاده
👤 علیرضا زاکانی، فعال سیاسی اصولگرا:
🔹نگفتید تکلیف قتل های زنجیره ای چه شد؟ چه كسانی جز كسانی كه می خواهند نظام را بدنام كنند
🔹مجلس ششم که شما انتخابات آن را برگزار کردید فاجعه بود. با حکم حکومتی بود که توانستید از این وضعیت عبور کنید
🔹حکم حکومتی بیشتر از همه در کشور به کار شما آمده است
🔹فردی که آقای حجاریان را ترور کرد سال 88 در ستاد انتخاباتی آقای موسوی بود.
🔹مشکل شما قانون شکنی است. به هیچ چارچوبی پایبند نیستید
🔹شما هربار که در داخل نظام بودید بر جمهوریت نظام تاختند و هر بار خارج از آن بودید بر اسلامیت آن تاختهاید. وقتی که در نظام نیستید بر جمهوریت آن می تازید
🔹شما به ما مجوز ندادید و تحکیم وحدت تریبون داشت.
🔹نظام حاضر است به آقای موسوی و کروبی سرویس بدهد. آقای ضرغامی گفتند که ما حاضر به مناظره هستند ولی ایشان قبول نکردند. شما گفتید که تقلب نشده ولی هیچ گاه جسارت نکردید به مردم بگویید که تقلب نشده است.
🔹چرا آقای خاتمی که در محافل خصوصی میگوید تقلب نشده چرا این را علمی برای مردم نمی گوید
🔹ظریف در سال 87 در مصاحبه با پرس تی وی رسما اعلام كرد كه آمریکا دنبال كودتای مخملی در ایران است.
🔹میرحسین موسوی كه بعد انتخابات محصور نشد، بلکه 25 بهمن 89 و بعد از تلاش برای سوریه سازی و تجزیه ایران محصور شد.
🔹هر دولتی ضعف و قوت دارد اما اگر از فساد می گویید دولت آقای خاتمی فاسد ترین بود
🔹از دولت هاشمی شروع شد در دولت خاتمی ادامه داشت احمدی نژاد هم همین بود اما دولت روحانی روی همه را سفید کرد
🔹 (در پاسخ به سوال امتداد) رهبری به موسوی گفتند که از طریق قانون اساسی اعتراضت را پیگیری کن اما مرغ آقای موسوی یک پا داشت
👤 سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹آقای زاکانی میگویند انتخابات مجلس ششم مخدوش بوده می گوید که با حکم رهبری حل شده ولی چرا همین بحث درباره انتخابات 88 علیه نظام است؟ چرا شما نظام و حق هستید؟
🔹کسانی که هیچ حقی برای مخالف قائل نیستند، می شوند آزادی خواه و ما دیکتاتور، این نگاه دوگانه به کشور آسیب می زند.
🔹ما که یک بار مجوز تجمع ندادیم دیکتاتوریم شما که صدها بار ندادید اسمتان چه میشوید؟
🔹امام گفتند ورود سپاه به سیاست سم مهلک است ولی شما شروع به ریاکاری کردن می کنید
🔹سردار مشفق حرفهایی زد و ما بابت آن شکایت کردیم. این سند کودتاست. حتی اگر تقلب نکرده باشند، کودتاست. ماجرا از قبل شروع می شود و حتی فراتر میرود.
🔹سردار مشفق می گوید که نظام برای ایشان 180 فرصت ایجاد کرده است. [...] اولا 130 نامزد بیشتر نتوانستیم نامزد بدهیم. اما فرض بگیریم که درست است. معنا حرف این است که اگر 75 درصد جامعه به ما رای بدهد ما چند کرسی به دست می آوریم؟ می شود 135. رقیب ما 25 درصد رای دارد که می شود 45 کرسی. 45 + 110 کرسی می شود 155 کرسی که این به معنای کودتاست.
🔹این همه سال علیه میرحسین موسوی صحبت کردید، یک بار به اون تریبون ندادید. معیارها دوگانه نباشد.
🔹ما مفتخر هستیم که سالم ترین و پاک ترین دولت پس از انقلاب دولت میرحسین موسوی و محمد خاتمی بوده و هست. از سال 8 تا 92 تمام نهادها انتخابی و انتصابی دست اصول گرایان بود، فساد سیستماتیک شد.
🔹چرا دروغ می گویید، تحریم چه ربطی به 88 دارد، از وقتی اقای احمدی نژاد آمد تحریم ها شروع شد. گفتند کاغذ پاره است، حالا طلبکار هستند.
🔹خیلی درباره فتنه صحبت میکنند. مردم بدانند هیچ فتنهای بدتر از دخالت نیروهایی مسلح در سیاست، فرهنگ و اجتماع و... نیست.
🔹(در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس)برخوردی که جمهوری اسلامی با انتخابات سال 88 کرد برخورد دموکراتیکی نبود. چرا روش سرکوب را گرفتید. بعد از ده سال من توانستم درباره این موضوع صحبت کنم. چرا همین مناظره را در سال 88 نگذاشتید؟/ اعتمادآنلاین
#سیاسی
@Rasad_tahlil
⭕️ مراقب اقدامات خودسرها در خارج از کشور باشیم
👤 علی ماجدی، سفیر پشین ایران در آلمان (برکناری در پی اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان):
🔹اروپایی ها با ما کار میکنند ولی به ما اعتمادی ندارند. می بینیم که طی این چند وقت چه مسائلی بین ایران و اتحادیه اروپا رخ داده است. [...] این اتفاقات باعث شده که اعتماد اروپایی ها به ایران از بین برود.
🔹(برخی در کشور میگویند که اروپایی ها با ایجاد این چالشها و ادعاها میخواهند فرار به جلو داشته باشند به نحوی که ایران نتواند در مورد موضوع SPV از آنها مطالبه کند.) من اعتقادی به این تحلیل ها ندارم. اروپاییها در مورد ادعاهایی که مطرح کردهاند اسنادی آورده اند که ما نمی توانیم آن را به راحتی رد کنیم. گرچه آنها نیز نمیتوانند این اسناد را به راحتی اثبات کنند.
🔹ما در داخل کشور با موضوعی همچون "عملیات خودسرانه" مواجه هستیم، آیا میتوانیم منکر شویم که در خارج از کشور نیز نمونه ای از این اتفاقات رخ نمی دهد؟
🔹اگر کسانی مثلا منافقین به نام ایران اقدام به انجام برخی ازعملیاتهای خراب کارانه می کنند، باید بتوانیم آن را اثبات کنیم و این اعتماد را به وجود بیاوریم که این اقدامات در حالی به اسم تهران صورت میگیرد که از سوی ایران انجام نشده است.
🔹ایجاد اعتماد امری زمان بر است ولی تخریب آن راحت است، متاسفانه برخی فکر میکنند که با انجام برخی از اقدامات خودسرانه میتوانند منافع کشور را تامین کنند در حالی که این اشتباه است./ ایسنا
#سیاسی | 🌐 #امور_خارجه
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ مراقب اقدامات خودسرها در خارج از کشور باشیم 👤 علی ماجدی، سفیر پشین ایران در آلمان (برکناری در پی
⭕️ برخی واکنش های توییتری به اظهارات علی ماجدی
👤 علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی:
🔹آقای ظریف! کجای دنیا سفیری را میشناسید که در زمانیکه تمام ایرانستیزان جهان متحد شدهاند پاس گلی به این راحتی به دشمنان ایران بدهد؟ آقای ظریف! فردی مثل علی ماجدی که در چنین شرایطی چنین خبرسازی میکند یا یک خائن است یا یک نادان و در هر صورت شما مسئول انتخاب او به مقام سفارت هستید
👤 مهدی قاسم زاده، فعال رسانه ای:
🔹وقتی وزیرخارجه کشورمان، خودش علناً نظام را متهم به انجام پولشویی گسترده میکند، دیگر تعجب ندارد که سفیر سابق کشورمان در آلمان، دقیقاً چند ماه بعد از بازنشستگیاش، نظام را متهم به انجام عملیات تروریستی در اروپا کند و بنحوی بر تمام اتهامات چند وقت اخیرِ اروپاییها مهر تأیید بزند!
👤 توحید عزیزی، فعال توییتری:
🔹عجیب است که تیغ انتقادات به سمت ماجدی است و نه ایسنا. فکر میکنید ایسنا به طور اتفاقی چنین مصاحبهای را در این مقطع زمانی کار و منتشر کرده است؟
🔹چرا نفوذ را باور نمیکنیم؟
#سیاسی
@Rasad_tahlil
⭕️ چهرهنگاری نقدینگی ایرانی
🔹مقایسه کیفیت و کمیت نقدینگی در ایران با کشورهای توسعهیافته نشاندهنده سه تفاوت عمده است:
1⃣ نخست: نرخ رشدنقدینگی در ایران نه تنها از کشورهای توسعهیافته بلکه از کشورهایی نظیر عربستان و امارات نیز بالاتر است.
2⃣ همبستگی بین متغیرهای نقدینگی و رشد اقتصادی در ایران به مراتب پایینتر از کشورهایی چون آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. در نتیجه خلق پول در ایران آثار تورمی به مراتب بالاتری از این کشورها دارد.
3⃣ سومین تفاوت نیز در هارمونی نقدینگی نهفته است. در حالی که سهم پول از نقدینگی در اقتصاد ایران تنها ۱۳ درصد است این نسبت در کشورهای اروپایی، بر مبنای تعریف مرسوم نقدینگی در ایران حدود ۵۵ درصد، در آمریکا در حدود ۳۳ درصد و در عربستان بیش از ۲۵ درصد است. تفاوتی که باعث شده برخی از کارشناسان اقتصادی نقدینگی ایران را به صفت «بیکیفیت» موسوم کنند./ دنیای اقتصاد
#اقتصاد
@Rasad_tahlil
⌛️رصد پنجشنبه (4بهمن، 17جمادی الاول، 24ژانویه):
1293؛ ورود "روسیه" به ایران در جریان جنگ جهانی اول
1341؛ سفر "محمدرضا پهلوی" به قم در آستانه رفراندوم انقلاب سفید؛ شاه در سخنرانی اش روحانیت را "ارتجاع سیاه" خواند
1333؛ انبار بزرگی از مهمات و اسلحه متعلق به "حزب توده" در منطقه داودیه تهران كشف شد
1350؛ به دستور شاه "كمیته مشترك ضد خرابكاری" با هدف هماهنگ سازی عملیات سركوب مخالفان تاسیس شد
1357؛ ارایه لایحه عوام فریبانه "انحلال ساواك" توسط بختیار به مجلس در اوج انقلاب اسلامی
1357؛ بستن فرودگاه مهرآباد به دستور "بختیار" برای جلوگیری از ورود امام خمینی به ایران
1357؛ افسران و همافران پایگاه های اصفهان، شیراز و بوشهر به حمایت از امامخمینی تظاهرات كردند
1965م؛ مرگ "وينستون چرچيل" سياستمدار و نخست وزير پيشين انگلستان
@Rasad_tahlil
⭕️ طرح 80 میلیون لیتر برای٨٠ میلیون نفر شتابزده و غیرمنطقی است/ در مورد قاچاق سوخت بسیار اغراق میشود
👤 غلامحسین حسن تاش، کارشناس اقتصادی:
🔹این طرح شتابزده و غیرمنطقی است و قابلیت اجرایی آن اصلاً بررسی نشده و قابل اجرا نیست.
🔹باید دید چه سامانههای عظیمی لازم است به وجود آید که تک تک افراد یا حتی سرپرستان خانوار در اقصی نقاط کشور بتوانند بنزین سهمیه خود که به آن نیاز ندارند را بهصورت سالم و شفاف به فروش برسانند.
🔹این طرح یک روش منفعل و وارونه برای توزیع عادلانه درآمد و گسترش عدالت اقتصادی است
🔹چنین طرحهایی بر این ایده مبتنی است که داراترها [...] بیشتر از بنزین و یارانه ضمنی و مواهب آن برخوردارند و باید این مواهب را عادلانه بین ماشین دار و ماشین ندار توزیع کنیم.
🔺اینکه داراترها بیشتر از امکانات و مواهبی استفاده میکنند که محدود به بنزین نیست.
🔹مسأله توزیع درآمدی باید با الگوهای اقتصاد کلان و مدلهای درست اقتصادی حل شود نه اینکه ساختار اقتصادی به گونهای باشد که دائماً فقر و نابرابری را گسترش دهد، بیکاری را گسترش دهد، اختلاف طبقاتی را گسترش دهد و بعد بهصورت منفعلانه و فقیرپرورانه بخواهیم بخشی کوچک از آن را جبران کنیم.
🔹آیا حتی یک تجربه جهانی در این مورد وجود دارد؟
🔹(طرح جدید مجلس) میتواند آن (قاچاق) را تشدید کند چون همه صاحب بنزین میشوند و به فکر میافتند که چطور و درکجا میتوانند این را به بیشترین قیمت بفروشند.
🔹در مورد قاچاق سوخت بسیار اغراق میشود.
🔹بزرگواری ادعا میکرد بیست میلیون لیتر در روز قاچاق بنزین میشود
🔺اگر کسی احجام و امکانات لازم برای جابهجایی این حجم بنزین را بداند میفهمد که اگر این حجم بنزین از کشور قاچاق شود معلوم است یا مرزهای کشور به قول معروف روی هواست یا فقط آنهایی که باید حافظ مرزها باشند میتوانند چنین کاری بکنند که اگر خدای نکرده آنها به جای حفظ مرزهای کشور دنبال تجارت باشند بازهم امنیت مرزهای کشور روی هواست./ ایران عصر
🛢 #نفت
@Rasad_tahlil
⭕️ حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر در کشور سوخت قاچاق می کنند
👤 محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹(با اشاره به روند کاهش ارزش پولی ملی از زمان قاجار تاکنون) این روند نشان می دهد در رسیدن به وضعیت نامناسب همه حکومتها و دولتها شریک بوده اند.
🔹اشکال بزرگی که در اقتصاد کشور وجود دارد این است که مصرف و خرج کردن بیش از درآمد است.
🔹کشور ما در شدت مصرف انرژی رتبه سوم دنیا را دارد یعنی ایران 80 میلیون نفری معادل چین یک میلیارد و 780 میلیون نفری انرژی مصرف می کند در حالی که جمعیت چین 20 برابر جمعیت ایران است و 20 برابر کشور ما هم تولید می کند.
🔹بیش از 70 درصد بنگاههای اقتصادی کشور که دست اندرکار تولید هستند مزیت منفی تولید می کنند یعنی اگر موادی را که مصرف می کنند بفروشیم گرانتر از کالای تولیدی آنها می خرند.
🔹با توجه به وضعیت کمبود شدید آب در کشور کشت غرقابی جایز نیست.
🔹حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر در کشور سوخت قاچاق می کنند زیرا قیمت بنزین در ایران هزار تومان اما در تمام کشورهای اطراف ایران بیش از 10 هزار تومان است و حتی این تجارت چنان سودآور است که برخی از اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر در مناطق مرزی دست از قاچاق مواد مخدر کشیده و به قاچاق سوخت روی آورده اند.
🔹پولی که ایرانیان بابت هر لیتر بنزین می پردازند حتی بهای حمل بنزین از پالایشگاه تا باکهای خودروها هم نمی شود و این در حالی است که درآمد نفتی کشور 40 میلیارد دلار است و دولت سالانه 70 میلیارد دلار سوبسید نفتی می دهد.
🔹در بودجه سال 1398 کشور در حالی که بودجه عمومی دولت 400 هزار میلیارد تومان است دولت 900 هزار میلیارد تومان یارانه مخفی پرداخت می کند.
🔹باید وزرا و استاندارانی را بر کارها مستولی کرد که نه تنها به دنبال گرفتن پول از دولت نباشند بلکه توان خلق ثروت را هم داشته باشند./ ایرنا
🛢 #نفت | #اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ بارورسازی ابرها کنار گذاشته شود/ رشد 3 برابری بارشها در سال آبی جدید
👤 داوود پرهیزکار، رئیس سازمان هواشناسی کشور:
🔹خشکسالی در ایران پدیده جدیدی نیست. آنچه آن را برجسته کرده این بوده که طی 11 سال گذشته میانگین باران کشور یا در حد نرمال بوده یا زیر نرمال بوده و دو سال خشک خیلی شدید شاهد بودیم و کشور هیچ سال پربارشی را شاهد نبوده است.
🔹طی 50 سال گذشته میانگین بارش سالانه کشور بیش از 50 میلیمتر کم شده و دما بیش از دو درجه سلسیوس افزایش یافته است.
🔹در سال زراعی جاری وضعیت بارشها نسبت به گذشته خیلی بهتر شده اما نسبت به بلندمدت همچنان در برخی استانها مشکل داریم، بارش کل کشور 118 میلیمتر بوده و سال آبی گذشته تا این موقع 39 میلیمتر بوده که 22 درصد نسبت به بلندمدت بیشتر است و نسبت به سال گذشته 203 درصد رشد داشته یعنی حدود سه برابر شده است.
🔹بارورسازی ابرها ار نظر علمی و تئوریک مورد قبول است. در بارورسازی باید ابرها با تزریق هستههای تراکم تبدیل به بارش شود اما راه چاره و راهکار برای برطرف کردن کمبارشی نیست برای اینکه آبی استحصال نمیشود و بعضا اگر بدون اطلاعات انجام شود نهتنها افزایش بارش انجام نمیشود بلکه ابر عقیم میشود و همان قدر هم نمیبارد.
بررسی نشان داده که بارورسازی ابرها عدد قابل توجهی به میانگین بارش سالانه اضافه نمیکند و فقط توقع را در سطح جامعه افزایش میدهد، باید کنار گذاشته شود و مدیریت و فرهنگسازی در مصرف آب صورت گیرد.
🔹موضوع هارپ واقعی است اما تاثیری در زلزله و تغییرات جوی ندارد./ فارس
🏞 #محیط_زیست
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 همهچیز درباره ناآرامیهای ونزوئلا/ دانشجو
🌐 #بین_الملل
@Rasad_tahlil
⭕️ درباره تظاهرات ۲۳ ژانویه در کاراکاس
✍ امیر تفرشی
🔹جامعه ونزوئلا به شدت دو قطبی است. همیشه اینطور بوده است. در زمان حیات چاوز نیز همین آش و کاسه بود؛ نیمی این ور و نیمی آن ور. هر چند که در سالهای اخیر به دلیل شدت فشارهای اقتصادی و به لطف فضاسازی رسانههای بینالمللی، کفه اپوزیسیون سنگینتر شده است.
🔹دولت مادورو با این باد سرنگون نخواهد شد؛ مگر آنکه توافقات پشت پرده و سطح دخالت آمریکا متفاوت از آن چیزی شود که تا پیش از این بوده. دخالت برای کنار گذاشتن دولت کنونی ونزوئلا پروژهای خونین خواهد بود که در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد.
🔹دولت جمهوری اسلامی ایران به جای مواضع سُست که برای خالی نبودن عریضه از سوی سخنگوی وزارت خارجه بیان میشود، باید مبتکر تحرکات بینالمللی برای ممانعت از دخالت خارجی در ونزوئلا شود و با همپیمانان دو کشور تماس بگیرد. باید از ظرفیتهایی همچون جنبش عدمتعهد و سازمانهایی نظیر گروه۷۷ و حتی سازمان کنفرانس اسلامی در این مواقع استفاده کرد. اغلب اعضای این سازمانها با این ابتکار همراهی خواهند کرد./ کانال امیر تفرشی
🌐 #بین_الملل | 🌐 #امور_خارجه
@Rasad_tahlil