⭕️ سعید جلیلی: وعده هلو جواب نداد مردم را از لولو میترسانند
🔹سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پنجمین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، مسئله باور عمومی جامعه نسبت به موضوعات مختلف را مهم دانست و گفت: این همان چیزی است که گفتمان غالب جامعه را میسازد.
🔹وی با بیان اینکه باید کمک کنیم تا افکار عمومی طبق همان چیزی شکل بگیرد که باور انقلاب است، تصریح کرد: بدتر از تحریمهتی غلط، تحلیلهای غلط و فلحکننده است.
🔹جلیلی با بیان اینکه گاهی یک تحلیل غلط یا وعده غلط، برای جامعه بسیار مضر است، اظهار داشت: یک زمانی وعده هلو داده میشد اما بعد که به جایی نرسید، مردم را از لولو میترسانند. در حالی که هم آن وعده و هم این ترساندن، توهمی بیش نبود و نیست.
🔹وی، به سهگانه اسلامهراسی، ایرانهراسی و انقلابیهراسی اشاره کرد و گفت: در سطح دنیا، سعی دشمنان این است که با تشکیل گروهکهایی چون داعش، مردم جهان را از اسلام بترسانند. به منطقه که میرسند، سعی میکنند مردم را از ایران بترسانند و در داخل کشور، سعی میکنند مردم را از گفتمان انقلاب بترسانند.
🔹جلیلی با بیان اینکه گاهی اوقات، فضایی در داخل کشور شکل میگیرد که ناشی از کمکاری امثال بنده است، اظهار داشت: باید واقعیتها را به خوبی برای مردم ترسیم کرد.
🔹وی با بیان اینکه در مصاف با آمریکا، و نه عروسک هایش، ایران در همه عرصهها پیروز بوده، به خواستههای مختلف آمریکا ازجمله در موضوع سوریه، حضور در منطقه و حفظ صدام اشاره کرد و گفت: اگر این مسائل را به شکل اقناعی در جامعه مطرح نکنیم، دشمنان انقلاب، انقلابهراسی را تبدیل به گفتمان غالب میکنند.
🔹جلیلی ادامه داد: مبتنی بر همین موضوع، میبینیم که یک زمانی گفته میشود لبخند موثر است و حالا هم مردم را از اخم میترسانند. همه اینها توهم است.
🔹وی با بیان اینکه برخیها سخن از فروپاشی نظام میگویند، گفت: آن چیزی که فروپاشیاش نزدیک است، رژیم تحریمهای آمریکا است و این، موضوعی است که خود آمریکاییها به آن اذعان دارند.
🔹جلیلی تصریح کرد: به برکت ایستادگی ملّت و خون شهدا، گزینه نظامی دیگر از روی میز آمریکاییها برداشته شده و ترامپ یکسال است که چیزی از حمله نظامی نمیگوید. باید کاری کنیم که با بیاثر کردن تحریمها، گزینه تحریم را برای همیشه از روی میز خود بردارند./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ شرایط کشور ۳ ماه دیگر بهتر خواهد شد
👤 سید حسین نقوی حسینی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
🔹قطعا از این شرایط سخت اقتصادی عبور خواهیم کرد. به هر حال امروز دشمنان ما همه تدارک خود را دیده است و همه ظرفیت و پتانسیل های خود را به میدان آورده اند و بر این باور هستند که با وجود این شرایط سخت اقتصادی به اهدافشان می رسند.
🔹آمریکا به دنبال این است که فروش نفت ایران را به صفر برساند و بارها این موضوع را عنوان کرده است، در این رابطه با چین نیز مذاکره کرده و از این کشور خواسته است به مدت ۳ ماه نفت ایران را خریداری نکند تا به زعم خود اقتصاد ایران را زمین گیر کند.
🔹آمریکا با ۳۷۰ میلیارد دلار واردات، بزرگترین شریک تجاری چین است و طبیعی است که آمریکا را با این حجم از مبادلات به خاطر ایران که حجم مبادلاتش فقط ۱۵ میلیارد دلار است، نادیده نگیرد.
🔹در گذشته نیز راه های بسیاری برای دور زدن تحریم های نفتی وجود داشته است. در حال حاضر نیز کشورهای زیادی آمادگی تعاملات اقتصادی با ایران را دارند و راه های بسیار متفاوتی را دنبال و توافقاتی هم کرده ایم و کارها در این چند ماه به خوبی پیش خواهد رفت تا ملت ایران از این ۳ ماهی که آمریکا فکر می کند می تواند کاری کند، با موفقیت عبور کند و شرایط کاملا تغییر خواهد کرد و بهتر می شود.
🔹عبور از این دوران سخت و بحرانی نیازمند تفاهم و همکاری بیشتر بین نهادهای مختلف کشور است تا بتوان کارها را در جهت رضایتمندی مردم پیش برد و انشاءالله دوباره در مسیر صعودی قرار بگیریم و تمام مشکلات حل شود./ مهر
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 بازشدن پای وزارت اقتصاد و اطلاعات به فساد واردات خودرو/واردکنندهها خودروهای غیرمجاز را با دادن تع
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حجم واقعی فساد واردات خودرو چقدر بود؟انتشار سندی از ثبتسفارش غیرقانونی ۳۴هزارخودرو/ تذکر نمایندهمجلس به وزیرصمت درباره نقش پسر و داماد او
▪️ آوانت | پرونده خودرو ؛کلاسه۴/۴
@Rasad_tahlil
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
📢📢 همراهان عزیز کانال تحلیلی رصد می توانند غیر از ایتا ما را در #سروش، #گپ، #بله و #تلگرام نیز دنبال کنند
🔹سروش:
▫️ sapp.ir/Rasad_tahlil
🔹گپ:
▫️ gap.im/Rasad_tahlil
🔹بله:
▫️ ble.im/Rasad_tahlil
🔹تلگرام:
▫️ t.me/Rasad_tahlil
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (27مهر، 9صفر، 19اکتبر):
1320؛ تبعید "رضاخان پهلوی" به جزیره موریس در جریان جنگ جهانی دوم بدستور انگلستان
1339؛ رأی اعتماد مجلس سنا به "جعفر شریف امامی" برای نخست وزیری
1354؛ بین ایران و انگلستان دو قرارداد همکاری انرژی اتمی امضاء شد
1357؛ بدنبال نامه علمای قم، تهدید بازاریان تهران و فشارگروههای چپ فرانسه، محدودیتهای امام خمینی در پاریس کاهش یافت
1362؛ عملیات والفجر4 با رمز "یا الله" در مریوان و پنجوین آغاز شد
1366؛ 4 ناوشکن آمریکایی به "جزیره رستم" و "میدان نفتی رسالت" حمله کرد؛ این حمله 9/5 میلیارد خسارت به ایران وارد كرد
37ق؛ شهادت جناب "عماریاسر" صحابی بزرگ پیامبر در جنگ صفین
38ق؛ وقوع جنگ نهروان بين سپاهيان امام علي(ع) و خوارج
1812م؛ عقبنشینی سپاه "ناپلئون بُناپارت" از روسیه به علت سرمای شدید منطقه
@Rasad_tahlil
✍ احمد زیدآبادی، روزنامه نگار اصلاح طلب
⭕️ دو دلیل سکوت رسمی ایران در برابر ناپدید شدن خاشقچی
🔹پرسش این روزهای برخی رسانهها و کنشگران مدنی و سیاسی این است که چرا جمهوری اسلامی در بارۀ ناپدید شدن جمال خاشقچی روزنامهنگار سعودی موضع رسمی روشنی نمیگیرد؟
🔹مشخص است که حکومت ایران در تمام سطوح خود، بیش از هر حکومتی در دنیا از اتفاقی که برای رقیب منطقهای خود پیش آمده، خوشحال و راضی است؛ اما به دو دلیل ترجیح میدهد که در این باره سکوت کند.
🔹دلیل نخست اینکه، موضع گیری شدید در بارۀ ناپدید شدن خاشقچی میتواند توپ را به زمین خودِ جمهوری اسلامی بیاندازد چرا که در برخورد با روزنامهنگاران بخصوص ماجرای زهرا کاظمی کارنامۀ قابل دفاعی ندارد.
🔹دلیل دوم اما مهمتر است. به نظرم مقامهای ایرانی امیدوارند که موضوع خاشقچی، روابط عربستان و کشورهای غربی را تضعیف و بلکه تخریب و نهایتاً سعودیها را منزوی کند. در صورت بروز چنین حادثهای، طبعاً سعودیها در صدد تغییر سیاست خارجی خود و بهبود روابط شان با دیگر کشورها برمیآیند بخصوص کشورهایی که در ماجرای خاشقچی، جانب احتیاط را رعایت کرده و بیمقدمه آنان را به ارتکاب قتل و جنایت و غیره متهم نکردهاند. به عبارت دیگر، داستان خاشقچی فرصتی برای بهبود روابط تهران - ریاض فراهم کرده است و از همین رو، مقامهای ایرانی به جای تأکید بر موضوع خاشقچی، میکوشند تا به سعودیها بفهمانند که غربیها متحدان قابل اعتماد و اتکائی نیستند و از این جهت به نفع عربستان است که به جای یادگاری نوشتن روی دیوار آنها، روابطاش را با تهران ترمیم کند./ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil
⭕️ دولت روحانی بعد از برجام تمام شد/ دولت از تز اقتصادی مناسب تهی است
👤 تقی آزاد ارمکی؛ جامعهشناس و استاد دانشگاه اصلاح طلب
🔹من معتقدم موقعیت دولت آقای روحانی با آقای هاشمی، رئیس دولت اصلاحات و احمدینژاد فرق میکند. از این جهت که دولت روحانی بعد از برجام تمام شد.
🔹وقتی که برجام بهم ریخت دولت روحانی نیز به اتمام رسید چون تمام هویت دولت را بر برجام گره زده بود. وقتی برجام مورد مناقشه قرار گرفت دولت روحانی هم دچار مشکل شد. آقای روحانی ایده دیگری را به جز برجام مطرح نکرده بود. اگر ایده دیگری داشت هم چندان ایدههای مهمی نبوده و نیستند. مثلا روحانی هیچوقت نگفته بود که من میخواهم در کشور سطح جدیدی از دموکراسی را مستقر یا توسعه ایجاد کنم.
🔹(با اشاره به تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری) در تبلیغات روحانی در سایه رقیب سخن گفت وقتی انتخابات دور دوم پیش آمد رئیسجمهور حرف جدیدی نزد و فقط نقد رقیب کرد. اما چون با تعامل با آقای جهانگیری توانستند بازی متن انتخاباتی کنند بازی را بردند نه اینکه ایده درستی دهند. آنها اصلا ایده جدیدی در انتخابات ارائه ندادند. اگر بهدنبال مفهومی به نام صلح آشتی ملی یا رشد و توسعه و افزایش امید ایرانیان، یا بازگشایی هویت ایرانی حداقل ایده جدید بود، اما روحانی هیچچیز جدیدی نداشت. چیزهایی هم که گفته شد ایما و اشاره بود و بحث اصلی نقد رقیب بود.
🔹جامعه چون میخواست رقیب روحانی نیاید به وی رأی دادند. حالا هم تقلای اصلی رئیسجمهور این است که برجام را سر و سامان دهد، اما پروژههای دیگر را زمین گذاشته است.
🔹روحانی اصلا کاری به پروژههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ندارد. جامعهای که این همه بحث نابرابری اقتصادی در آن میرود، یک نفر در کابینه وجود ندارد که بحث تز اجتماعی یا رفاه اجتماعی را مطرح کند. وزیر رفاه و تامین اجتماعی سابق دولت نیز که خیلی داعیه این کار را داشت هیچوقت چنین بحثی را نداشت. این خیلی مهم است، دولتی که در چرخه مهم اجتماعی قرار گرفته، خود را تغییر نمیدهد و بر اساس سخنان دیروز عمل میکند.
🔹مسئله تأمل برانگیز اینکه کشوری که مشکل اقتصادی دارد وزارت اقتصادش وزیر ندارد. این نشان میدهد که دولت از تز اقتصادی، مناسبات اجتماعی و فرهنگی تهی و پایان یافته است. اما پایان دولت به معنای رفتن دولت نیست بلکه باید دنبال پیدا کردن فضاهای گفتمانی الزامآور باشد. بدین خاطر است که اصلاحطلبان بحث حقوق مردم، فقرزدایی یا تصحیح رابطه با جهان را مطرح میکنند. اینها میتواند عناصر گفتمانی باشد که این دولت و دولت بعد را تحت تاثیر قرار دهد که از درون آن بازگشت نظم، آرامش و امید اجتماعی پیش خواهد آمد.
🔹اگر حرکت و گفتمان جدیدی شکل نگیرد، دولت نیز به همین وضعیت خود ادامه دهد و بلاتکیف باقی بماند وضعیت خطرناکی را شاهد خواهیم بود./ مهر
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمدی، کارشناس مسائل سیاسی: اجلاس #FATF اجرای اقدامات محدودساز علیه #ایران را تعلیق کرد چون برای اعمال مجدد این اقدامات اجماع نداشت...
▪️پ.ن:
🔹رویترز: FATF در نشست هفته جاری خود تصمیم گرفت تا به ایران تا چهار ماه دیگر (فوریه) مهلت دهد الزامات پیوستن به آن را اجرایی کند و تا آن زمان این گروه اقدامات مقابلهای علیه ایران را به تعویق میاندازد./ فارس
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حمید بعیدی نژاد، سفير ايران در انگليس:
🔹اجلاس هیات مدیره ی FATF علیرغم تلاش آمریکا و اسرائیل، با تمدید تعلیق ایران از لیست سیاه تبادلات بانکی و مالی تا جلسه بعدی موافقت کرد. این نشان داد که تلاشهای موثر مجلس و دیگر نهادهای قانونی کشور برای استانداردسازی مقررات بانکی و مالی ایران عمیقا مورد توجه کشورهای جهان قرار دارد.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حقوق/دان:
🔹همه پیش بینی ماازرفتار FATF امروز درست از آب در آمد.
🔹موافقان تصویب مدعی بودند اگر کنوانسیون های تی اف و پالرمو تصویب نشود دراین نشست تعلیق ها به حال قبل باز میگردد.ما نیز معتقد بودیم آمریکا درحال فرصت دادن به ایران است تااین موارد تصویب شود وتاآن زمان قطعا تعلیق ها تمدید میشود
@Rasad_tahlil
⌛️رصد شنبه (28مهر، 10صفر، 20اکتبر):
1341؛ ارسال نامه اعتراضی امام خمینی به اسدالله علم، در مخالفت با مصوبه "انجمنهای ایالتی و ولایتی"
1357؛ اعتصاب كارمندان "وزارت دارایی" علیه رژیم پهلوی
1357؛ ساختمان "حزب رستاخیز" در همدان توسط مردم به آتش كشیده شد
1366؛ شهادت مهندس "حسن آقاسی زاده شعرباف"
1378؛ اعتراض وزارت امور خارجه ایران به دخالت آشكار آمریكا در امور داخلی ایران
618ق؛ تصرف نيشابور و قتل بيش از يكونيم ميليون نفر توسط سپاهيان مغول
1203ق؛جلوس "لطفعلي خان زند" آخرين فرمانرواي زنديه بر تخت سلطنت
2011م؛ کشته شدن مُعَمَّر قَذّافی، دیکتاتور سابق لیبی
@Rasad_tahlil
⭕️واکنش ها به پذیرش مسئولیت قتل خاشقچی توسط عربستان
🔹دادستان عربستان سعودی اعلام کرد:
▫️تحقیقات اولیه نشان می دهد که خاشقجی در درگیری در کنسولگری فوت کرد
▫️بازداشت ۱۸ نفر در چارچوب تحقیقات مرگ خاشقجی
▫️همه افراد مقصر در مرگ خاشقجی را محاکمه و مورد بازخواست قرار می دهیم
▪️پذیرش قتل خاشقچی توسط عربستان واکنش های زیر را به همراه داشت:
👤 تیم کین سناتور دموکرات آمریکا:
🔸توضیح عربستان سعودی درباره کشته شدن جمال خاشقجی یک توهین به شمار می رود و کنگره باید جلوی این وحشی گری را بگیرد.
👤سخنگوی سازمان ملل گفت:
🔹آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل خواهان تحقیقات کامل درباره مرگ خاشقجی شده است.
🔹گوترش بر نیاز به تحقیقات شفاف، کامل و جدی درباره مرگ خاشقجی و پاسخگویی کامل عوامل آن تاکید کرده است.
👤ترامپ رئیس جمهور آمریکا
🔸سووالاتی درباره ماجرای خاشقجی داریم و ما با کنگره در این باره کار خواهیم کرد
🔸تفسیر سعودی ها درباره مرگ خاشقجی قابل اعتماد است
🔸گام نخست مهم و بزرگی است
🔸به حل مشکل بزرگی درباره ماجرای خاشقجی نزدیک می شویم
🔸با ولیعهد سعودی گفتگو خواهم کرد
🔸می خواهیم عربستان سعودی هم پیمان ما در مقابله با ایران بماند
👤سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید
🔹آمریکا از روایت عربستان در خصوص قتل خاشقجی مطلع شده است ولی همچنان تحقیقات در این خصوص را از نزدیک دنبال می کند.
🔹ما از کشته شدن جمال خاشقجی ابراز تاسف می کنیم و به خانواده و دوستان او تسلیت می گوییم و خواستار اجرای سریع و شفاف عدالت در مورد قضیه قتل خاشقجی طبق تمام معیارهای قانونی هستیم.
👤واکنش مجری الجزیره به بیانیه کاخ سفید درباره خاشقجی
🔸تصور کنید، فقط تصور کنید ایران خاشقچی را داخل کنسولگری اش می کشت، دو هفته انکارش می کرد و بعد اینقدر مضحک آن را گردن می گرفت. تصور کنید بیانیه آمریکا آن موقع چطور بود. بعد بیانیه (کاخ سفید) را بخوانید
@Rasad_tahlil