فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دامِ قاچاق دام
🔺 هر هفته ۷۰۰۰ راس دام که بیشتر دام ماده است به خارج از کشور قاچاق می شود؛ کارشناسان این مساله را یکی از علل اصلی گرانی گوشت می دانند./ خانه ملت
#اقتصادی | #کشاورزی
@Rasad_tahlil
⭕️ آیا انجام نخستین تراکنش از طریق SPV در سال ۲۰۱۹، ممکن است؟
🔹بهلحاظ سیاسی اگر اروپا موفق به ایجاد یک «جریان مبادلات پولی» معتبر بر پایه یورو میشد و میتوانست آن را نهتنها درخصوص روابط اقتصادی با ایران، بلکه به موازات سیستم مبادلات «دلارپایه»، برای هر نوع تجارت و تبادل دیگر بهکار گیرد، آنگاه قادر بود مقتدرانه حتی آمریکا را تهدید به اخراج از ناتو کند.
🔹اما آرزوی فارغ از ظرفیت و توان/ امکان فروتر از آرزو، نتیجهاش حزم و بلکه کرنش است. آغاز فرآیندی با عنوان «سازوکار مالی اروپایی» برای انجام «پارهای» از تبادلات پولی و تسهیل نوعی خاص از تجارت با ایران در سالجاری میلادی هیچ بعید نیست؛ اما، اینکه این سازوکار بتواند پاسخگوی حجم قابل ملاحظهای از ضروریات تجاری بازرگانی و اقتصادی ارزی ایران بشود، قطعا محل تردید است.
🔹بهنظر میرسد رفع و رجوع بخشی از نیازهای خاص ایران، بهویژه غذایی و دارویی و تمرکز بر بخشهای خاصی که مورد اعتنای خود اروپا باشد، آن هم نه بیش از ۱۵درصد از سقف مورد انتظار ایران، نهایت کارآمدی این سازوکار اروپایی باشد./ دنیای اقتصاد
#اقتصادی | #SPV
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ با برجام چه بايد كرد؟ (1) ✍ مجید شاکری، اقتصاددان 🔹" برجام معامله ای بود که در آن پسری( ایران)
⭕️ با برجام چه باید کرد؟ (2)
✍ مجید شاکری، اقتصاددان
🔹فهم این که مغازه دار(آمریکا) به وضوح و اهستگی به سمت تشدید رژیم تحریم ها رفته است بدلایل مختلفی مهم است.
1⃣ ابتدا " تصويب" تحریم کاتسا روی میز آمد. ان هم به نحوی که اعمال آن با فاصله طولانی از زمان تصویب رخ می داد و واکنش ایران نسبت به فعل تصویب سنجیده می شد.
🔹تحریم کاتسا مفصلا و به وضوح ناقض بندهای 25،26،27 و 29 برجام و پی نوشت 16 از پیوست دوم برجام بود.
🔹واکنش ایران در آن زمان چه بود؟ ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را صرفا جمع بندی تحریم های قبلی و بی اهمیت دانست و از هر نوع اقدام عملی علیه این نقض همه جانبه برجام حتی در چارچوب برجام استنکاف ورزید.
🔹طرف آمریکایی مطمئن شد که "هیچ" واکنشی از طرف ایران وجود ندارد. این "هیچ" در ذات خود هم عدم تمایل و هم عدم امکان را جمع دارد. در واقع نقشه ارزی ایران بعد از برجام طوری سامان یافته بود که توان طرف ایرانی بر هر نوع واکنش اقتصادی به تحریم اقتصادی را به صفر میل می داد و طبعا سقف واکنش در سایر عرصه ها( اعم از سیاسی و نظامی) را به طرز ناامید کننده ای توام با احتیاط می کرد.
2⃣ در گام بعدی و با فاصله زمانی چند ماهه امریکایی ها فهرست اول افراد و شرکتهای تحریم شده ذیل کاتسا را منتشر کردند. فهرست تعمدا بدون اثر دامنه دار و بدون هر نوع واکنش زنجیره ای تنظیم شده بود.
🔹مثلا تنها موسسه مالی جدی ای که مورد تحریم قرار گرفته بود موسسه مهر اقتصاد بود که بدلیل بانک نبودن از تمام شبکه های تسویه ریالی قطع بود، پنجره ای با بانک مرکزی نداشت، در بازار بین بانکی حضور نداشت و مانند آن.
🔹در واقع تحریم به نحوی سامانه یافته بود که با "دُز" کم تزریق شود و بر اساس واکنش ایران، درباره دز تحریم های بعدی تصمیم گرفته شود. واکنش ایران به این افزایش دز تزریقی فریاد کشیدن و محکوم کردن بود و به خوبی آمریکا را مطمئن کرد که در مقابل تزریقات شدیدتر ایران "امکان" واکنش نخواهد داشت.
3⃣ در گام بعدی و با فاصله زمانی دور دوم تحریم کاتسا مجددا با دز بیشتر نسبت به بار قبل ولی باز هم تعمدا بدون اثر حیاتی بر اقتصاد ایران تنظیم شد. این بار یک سناریو هم به فهرست تحریم الصاق شده بود. فهرست تحریمی به مخاطب خود می گفت که افرادی مرتبط به سپاه در یمن اقدام به چاپ غیر قانونی پول یمنی کرده اند و افراد به این خاطر تحریم شده اند. سناریو بدلایل فنی بسیار واقع بیانه نبود ولی اولین باری بود که همراهی یک فهرست تحریمی با یک سناریو تست می شد. واکنش ایران هم که قابل حدس بود:"هیچ".
🔹موازی با این جنس افزایش تدریجی "دز تزریق" از جهات دیگر کارهایی به مراتب مهم تر و موثر تر ظاهرا از جانبی غیر از آمریکا سامان میافت که آثار بسیار پایدار تر و جدی تری بر اقتصاد ایران می گذاشت اما همچنان با همین الگوی مرحله به مرحله و اهسته و مبتنی بر سنجش واکنش احتمالی ایران اعمال می شد./ کانال اقتصاد سیاسی
🌐 #امور_خارجه | #اقتصادی | #سیاسی
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (8بهمن، 21جمادی الاول، 28ژانویه):
1293؛ تصرف آذربایجان توسط قوای روس در جریان جنگ جهانی اول
1296؛ شهرهای همدان، سنندج و بعضی شهرهای استان آذربایجان توسط قوای قزاق به آتش کشیده شد
1348؛ مرگ "سیدحسن تقیزاده" استاد اعظم لُژ فراماسونری و از چهرههای اصلی مبارزه با دیانت در نهضت مشروطه
1357؛ تحصن روحانیون انقلابی در مسجد دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاه های كشور
1357؛ كشتار مردم تهران که به سمت دانشگاه تهران در حرکت بودند، به دستور "بختیار"
1357؛ امام خمینی در پاریس گفتند : "به کودتای نظامی عادت کرده ایم و ترسی نداریم"
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، جوان، خراسان، شرق، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ صرفِ اعلام SPV هم روی بازار ارز تاثیر مثبت میگذارد
👤 مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین:
🔹(درباره نحوه کارکرد سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا) ماهیت آن چیزی که اروپایی ها به نام SPV مطرح کرده اند، در ملاعام اعلام نشده و آنچه ما اطلاع داریم نیز به صورت جسته و گریخته است.
🔹اما اینکه این سازوکار چقدر در مبادلات ما تاثیر دارد، باید گفت اگر باعث شود مبادلات جهانی ما روان تر شود، یعنی دسترسی دولت و بانک مرکزی به منابع ارزی آن که حاصل از فروش نفت است، روان تر شود قاعدتاً در تعیین نرخ ارز در بازار های داخلی تاثیر عملی دارد.
🔹صرف پذیرش و اعلام این سازوکار هم از نظر روانی میتواند تاثیرگذار باشد.
🔹بازار ارز ما، بازار واقعی نیست؛ بازاری است که یک عرضه کننده انحصاری به نام بانک مرکزی دارد و عده ای سفته باز در آن بازی میکنند؛ یعنی بازار مبتنی بر عرضه و تقاضا نیست. در نتیجه، همه عوامل واقعی یا روانی میتواند تاثیرات مثبت یا منفی روی این بازار بگذارد.
🔹این که بگوییم این سازوکار هیچ تاثیری نخواهد داشت، قابل قبول نیست و این که بگوییم صددرصد موجب تثبیت بازار ارری می شود، آن هم صحیح نیست./ انتخاب
#اقتصادی | #SPV
@Rasad_tahlil
⭕️ چند پرسش و پاسخ درباره SPV
✍ سید یاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی
🔹آیا ساز و کار مالی اروپا تحریمهای آمریکا را دور خواهد زد و این اتحادیه به تحریمهای آمریکا در مراودات تجاری با ایران بیاعتنایی خواهد کرد؟ خیر.
🔹آیا با راه اندازی SPV کشورهای اروپایی قادر خواهند بود اقلام تحت تحریم آمریکا را به ایران بفروشند؟ خیر.
🔹آیا پس از راهاندازی SPV کشورهای اروپایی خرید نفت از ایران را از سر خواهند گرفت؟ خیر.
🔹آیا پس از راهاندازی SPV شرکتهای اروپایی خارج شده از ایران به دلیل تحریم، بازخواهند گشت؟ خیر.
🔹پس با SPV قرار است دقیقا چه اتفاقی بیفتد؟ ایران خواهد توانست اقلام غیرتحریمی(غذا و دارو) را از شرکتهای اروپایی خریداری نماید اما چون در اروپا پولی ندارد و اروپاییها نفت ایران را نمیخرند، برای استفاده از SPV باید پول نفت از خریداران آسیایی به این کانال مالی منتقل شود تا خرید اقلام غیرتحریمی از اروپا ممکن باشد.
🔹آیا پس از تحریمهای ۹۱، پیش از برجام و بدون SPV تجارت ایران با اروپا متوقف شده بود؟ خیر.
🔹آیا پس از خروج آمریکا از برجام و پیش از راه اندازی SPV تجارت اقلام غیرتحریمی با اروپا متوقف شد؟ خیر.
🔹ساز و کار ویژه یا SPV دقیقا قرار است چه کاری انجام دهد؟ تنها اتفاق جدیدی که با SPV خواهد افتاد، انتقال پول نفت ما از آسیا به اروپا برای خریدهایی است که تاکنون با داراییهای ما در اروپا انجام میشد./ کانال سید یاسر جبرائیلی
#اقتصادی | #SPV
@Rasad_tahlil
⭕️ کریمی قدوسی: آذری جهرمی گفت به زودی اینستاگرام را فیلتر میکنیم
👤 جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹آذری جهرمی به من گفت اینستاگرام را به زودی فیلتر میکنیم.
🔹فیلتر اینستاگرام تصمیم حاکمیت است و وزیر ارتباطات به خود من گفت به زودی انجامش میدهم.
🔹(درباره عملیاتی نشدن فیلتر اینستاگرام تاکنون) روحانی نمیگذارد؛ زیرا رییس جمهور و وزیرش در بحث فیلترینگ با هم اختلاف نظر دارند.
🔹هر روزی که در اجرای این تصمیمات نظام سهلانگاری شود، از سیئات است.
🔹(درخصوص سخنان آذری جهرمی مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات نقشی در نسخههای فارسی تلگرام ندارد) اگر این فرد چنین اظهاراتی کند، از الفبای حاکمیت مطلع نیست و خودش را به عنوان وزیر زیر سوال میبرد و اختیاراتش را نفی میکند.
🔹تمام موضوعات اجتماعی و حتی به نحوی مسائل فردی و شخصی در یک نظام، حکومت و ایدئولوژی، به خصوص در عرصه منافع عمومی جنبههای حاکمیتی پیدا میکند و هیچکس نمیتواند بگوید فضای مجازی، پیامرسانها و هاتگرام خارج از حاکمیت و متعلق به بخش خصوصی است و ما به آن کاری نداریم.
🔹دولت باید از دین، ناموس و امنیت فرهنگی خانواده دفاع کند. هر خانوادهای در اثر سهل انگاری هر دولتی به خصوص این دولت، به ویژه در بحث فضای مجازی و به خصوص در ارتباط با این پیامرسانهایی که خود غربیها هم با آن مبارزه میکنند، کوتاهی کند، معصیت و گناه فروپاشی هر خانواده به گردن آن مسئول است.
🔹(در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارتباطات از جریان عرضه طلاگرام و هاتگرام کنار گذاشته شد، به گزارش وزارت اطلاعات در خصوص هاتگرام و طلاگرام اشاره کرد و توضیح داد) وزیر ارتباطات جزئی از پیکره وزارت اطلاعات بوده و سابقه کار در آنجا داشته و از هاتگرام و تلگرام طلایی مطلع بوده است.
🔹 آنها که اکنون در هاتگرام و طلاگرام مدیریت میکنند، در چارچوب وزارت ارتباطات کار میکنند و همگی جزء دولت و حاکمیت هستند./ خانه ملت
#فضای_مجازی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سید محمد بهشتی، دبیر اسبق جشنواره فیلم فجر و عضو موسس خانه سینما:
🔹در سینمای بعد از انقلاب ایران بیش از هر حوزه دیگری شعار استقلال محقق شده است
🔹خیلی از کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا سینما ندارند اما سینمای ایران با مدل استارتاپی شکل گرفت
🔹سینمای ایران در دهه شصت حبس شده و سینمای ترکیه کشورهای عربی را برطرف کرده!
🔹کارگردانهایی در دنیا داریم که افتخار میکنند پیرو مکتب سینمای ایران هستند
🔹بهترین کار این است که وزارت ارشاد را تعطیل کنیم!/ اینجا
📺 #رسانه | 🎞 #سینما
@Rasad_tahlil
⭕️ #شاخص | ۵ هزار و ۳۷۴ نفر حقوق ۹ تا ۱۰ میلیون تومانی از خزانه میگیرند
👤 مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه ریزی و بودجه کشور:
🔹سال آینده می خواهیم با مالیات پلکانی ضریب حقوق یکسان 20 درصد را جبران کنیم. 32 هزار میلیارد تومان بار مالی این افزایش ضریب حقوقی به جز بیمه ها، عیدی و ... است.
🔹نسبت هزینه های جاری به تولید ناخالص داخلی، 14 درصد ثابت است.
🔹1 میلیون و 593 هزار نفر تعداد حقوق بگیران هستند که به صورت متمرکز حقوق آنان از خزانه پرداخت می شود.
🔹87 درصد این افراد زیر 4 میلیون تومان حقوق می گیرند.
🔹7 هزار و 753 نفر حقوق 7 تا 8 میلیون تومان
🔹6 هزار و 78 نفر حقوق بین 8 تا 9 میلیون تومان
🔹و 374 نفر حقوق 9 تا 10 میلیون تومانی دریافت می کنند
🔹گزینه دولت در افزایش حقوق ها اعمال ضریب یکسان برای همه و دریافت پلکانی مالیات است.
🔹صرفه جویی در هزینه های شرکت های دولتی معنادار نیست.
🔹شرکت های دولتی بر اساس "درآمد هزینه" و قانون تجارت اداره می شوند و به دولت سود سهام و مالیات که در مجموع 75 درصد می شود پرداخت می کنند.
🔹25 درصد از این رقم مربوط به مالیات و 50 درصد سود ویژه است در حالی که از شرکت های خصوصی فقط 25 درصد مالیات گرفته می شود.
🔹آنچه که در بودجه شرکت های دولتی به عنوان سایر پرداخت ها آمده است مربوط به شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی یا یارانه گندم و ... است./ تسنیم
#اقتصادی | #دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ پاسخ مهدی محمدی به اظهارات مجید انصاری در مورد پذیرش FATF در دوره سعید جلیلی
▪️مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاریخچه بررسی لوایح چهارگانه در کشور گفت: بحث پیوستن به FATF اصلاً به دولتهای یازدهم و دوازدهم مربوط نیست؛ در زمان احمدی نژاد مطرح بود. حتی زمانی که آقای جلیلی در شورای عالی امنیت ملی بود با دستخط ایشان توصیه شده تا این کار صورت بگیرد.
▪️به گزارش تسنیم، مهدی محمدی از مسئولان تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت دهم، درباره اظهارات مجید انصاری اظهار داشت: مشکل اظهارنظر آقای انصاری این است که اصل موضوع FATF را با برنامه اقدام ویژهای که میان آقای طیب نیا وزیر اقتصاد دولت اول آقای روحانی با FATF تدوین شده، اشتباه میگیرند.
🔹وی افزود: ایران از گذشته به دنبال این بوده است که با حفظ مصالح و امنیت ملی خود راههایی برای تعامل با FATF پیدا کند. منتها آنچه در این دولت اتفاق افتاد این بود که یک برنامه اقدام ویژه برای ایران تدوین شد که در واقع توافق محرمانه دولت آقای روحانی با FATF بود و اکنون نیز همه دعواها بر سر همان است.
🔹محمدی خاطرنشان کرد: در دولت گذشته هرگز هیچ برنامه اقدامی آن هم با محتوای خطرناک فعلی برای تعامل با FATF تدوین نشد و چنین برنامهای هم وجود نداشت.
#سیاسی | #FATF
@Rasad_tahlil
⭕️ طرح کودک همسری در مجلس تصویب هم شود، شورای نگهبان آن را رد میکند/ قانون فعلی موجب سوءاستفاده از ازدواج زودهنگام دختران است
👤 محمد کاظمی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
🔹بحث کودک همسری قبل از اینکه یک موضوع فقهی و حقوقی باشد یک موضوع علمی، اجتماعی و پزشکی است.
🔹در جامعهای زندگی میکنیم که در برخی از مناطق حتی دختران زیر ۱۳ سال هم به لحاظ جسمی، رشد عقلی، شعور اجتماعی و سواد میتوانند ازدواج کنند ما نباید راه را برای ازدواج ببندیم اما باید کنترل کنیم.
🔹در حال حاضر ازدواج دختران زیر ۱۳ سال به دادگستری محول می شود و یک قاضی تشخیص می دهد دختری که زیر ۱۳ سال است می تواند ازدواج و زندگی را اداره کند یا خیر.
🔹باید ازدواج دختران کمتر از ۱۳ سال را به یک هیات کارشناسی محول کنیم
🔹در کمیسیون حقوقی و قضایی بر روی بحث کودک همسری بسیار کار کردیم. از مرکز پژوهش ها، متخصصین فن، پزشکان و روانشناسان، مرکز پژوهشهای فقهی حوزه علمیه قم توضیحات بسیاری دادند و در نتیجه رد این طرح شد. ممکن است با طرح در صحن علنی مجلس تصمیم دیگری گرفته شود اما نباید محدودیت را خیلی شدید کرد.
🔹قانون فعلی موجب سو استفاده از ازدواج زود هنگام دختران است. البته در حال حاضر از قانون موجود سواستفاده میشود و گاهی پدران و مادرانی که نمی توانند معیشت دخترانشان را تامین کنند یا اعتیاد دارند دخترشان را می فروشند که باید آن را محدود کرد و جلوی آن را گرفت.
🔹شورای نگهبان بحث فقهی دارد و این شورا برای ازدواج دختران سن ۱۳ سال و برای پسران ۱۶ سال را مدنظر دارد. بنابراین به نظر نمی رسد اگر در مجلس سن بالاتری را برای ازدواج در نظر بگیریم شورای نگهبان آن را تایید کند.
🔹طرح کودک همسری که در کمیسیون حقوقی و قضایی رد شد اگر در صحن علنی مجلس به تصویب برسد هم در شورای نگهبان رد میشد و بعید است که به مجمع هم ارجاع شود./ اعتمادآنلاین
#اجتماعی
@Rasad_tahlil