⌛️ رصد دوشنبه (23اردیبهشت، 7رمضان، 13می):
1309؛ انحصار چاپ اسكناس در ایران توسط بانك ملی ایران
1330؛ تهیه و تنظیم اولین آیین نامه راهنمایی و رانندگی در ایران
1358؛ لغو نهایی كاپیتولاسیون در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
10بعثت؛ وفات حضرت "ابوطالب" عمو و حامي بزرگ پيامبراكرم در مكّه بنا به روايتي
201ق؛ تحميل ولايتعهدی به حضرت امام رضا(ع) توسط مأمون عباسي
1948م؛ آغاز خروج نيروهاي انگلستان در پي پايان قيموميت بر فلسطين
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید یاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی:
🔹مشاور وزیر اقتصاد گفته است از ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیر نفتی فقط ۱۰ میلیارد دلار به کشور بازگشته و رسانهها سوال میکنند این ۳۰ میلیارد دلار کجاست؟
🔹اجازه بدهید این سوال را به شکل دیگری مطرح کنیم: منابع مالی چند ده میلیارد دلار قاچاق از کجا تامین میشود؟
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ پیشنهاد واردات خودروهای دست دوم، عملی نیست
👤 رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت:
🔹(درباره پیشنهاد حمید بعیدینژاد سفیر کشورمان در انگلستان مبنی بر اینکه برای کاهش قیمت خودور بهتر است ماشینهای دست دوم وارد کشور شود) با کدام منابع ارزی این کار باید صورت گیرد؟
🔹موضوعی که مطرح شده است اصلا پیشنهاد خوبی نیست و نمیتوان به آن جامه عمل پوشاند.
🔹برای اینکه بتوانیم مشکلات را در داخل کمتر کنیم، خودروسازان باید تولیدات خود را افزایش دهند.
🔹(درباره عدم ترخیص برخی از کانتینرهای جامانده در گمرک) ماندن کانتینرها در گمرک دلایل خاصی داشتند که تا حدودی هم برطرف شد.
🔹بخش عمدهای از آنها مشکل حقوقی داشتند و بخشی دیگر با مشکل ارز روبهرو بودند که این مشکل برطرف و ارز مورد نیاز تامین شد./ ایلنا
⚙️ #صمت | #اقتصادی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مهدی مهرپور، دبیر اقتصادی روزنامه فرهیختگان:
🔹طبق آمار گمرک، در سال 97 بیش از 34 میلیون دلار کاغذ روزنامه با ارز 4200 تومانی وارد کردیم که نسبت به واردات 6/7 میلیون دلاری کاغذ روزنامه در سال 96 رشد بالای 400 درصدی را نشان میدهد!
🔹اما روزنامهها با کمبود و گرانی شدید و عجیب کاغذ مواجه شدهاند!
🔹به چه نتیجهای میرسید!؟
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ پشت پرده عملیات فجیره کیست؟ایران،آمریکا، امارات یا القاعده؟
▪️«عملیات خرابکارانه»؛ این را امارات متحده عربی در توصیف حوادث دیروز در بندر فجیره گفته است. به گفتهی وزارت خارجهی این کشور، 4 نفتکش در فجیره، مورد حملهی خرابکارانه قرار گرفته که دو نفتکش متعلق به عربستان بوده است. منابع دیگر میگوید 7 تا 9 نفتکش مورد هجوم واقع شدهاند. به نظر میرسد چهار گروه از بازیگران ممکن است این عملیات را اجرا کرده باشند؛
1️⃣آمریکا و متحدانش برای اینکه امارات و عربستان را علیه ایران، بیشتر از قبل تهییج و تشجیع کنند. بهخصوص که اداره کشتیرانی آمریکا، دو روز قبل از عملیات، به کشتیهای تجاری و باربری این کشور، امکان حمله از سوی ایران را هشدار داده بود.
2️⃣امارات و عربستان خود در این ماجرا نقشآفرینی کردهاند تا با مقصر جلوه دادن ایران، زمینهی تشدید خصومتورزی آمریکا علیه ایران را فراهم کرده باشند. البته این سناریو با توجه به تکذیب ابتدایی ماجرا از سوی امارات، عدم مانور جدی رسانهای بر آن، جزئی معرفی کردن خسارات و همچنین پیامدهای اقتصادی و پرستیژی آن برای این کشور، ضعیف تلقی میشود.
3️⃣ایران و متحدانش برای اعلام هشدار به امارات و عربستان، دست به چنین عملیاتی زدهاند تا این پیام جدی را به طرف مقابل تفهیم کنند که همراهیهایش با تحریمهای آمریکا علیه تهران، بدون هزینه نخواهد بود. البته ایران به صورت رسمی خواستار تحقیق در خصوص این عملیات شده و همواره بر امنیت خلیج فارس و امنیت انتقال انرژی تاکید کرده است.
4️⃣القاعده و گروههای تروریستی پشت پردهی این عملیات قرار دارند. این سناریو یکی از ضعیفترین سناریوها است. این گروهها از آنجا که نیاز مبرمی به اعلام موجودیت دارند، در صورت نقش داشتن در چنین عملیاتهایی، بهسرعت مسئولیت آن را برعهده میگیرند که تا کنون به عهده نگرفته اند./تبیین
@Rasad_tahlil
⭕️مناظره ای بر سر برجام / اگر برجام بد بود چرا 20 دقیقه ای تصویب کردید/ برجام در مجلس نیامد
▪️مهمترین نکات مناظره «مقصر کیست؟» در دانشگاه شریف
👤نبویان، نماینده مجلس نهم
🔸شش سال گفتند که ما بی عرضه محض هستیم و فقط رابطه با آمریکا میتواند مشکلات ما را حل کند. این دیپلماسی غربگرا برای ما برجام آورده است.
🔸 خود آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی گفت که رهبری به خاطر مکث من در روبرو شدن با آقای جان کری تذکر داد، اما همین آقای ظریف بعد از آن، چند ساعت با آقای کری قدم زد؟
🔸در نطنز 16 هزار سانتریفیوژ داشتیم و به دستور آمریکا همه را جمع کردند و ریختند در انبار.
🔸آمریکا گفته که هر چه اورانیوم بیست درصد داشتیم را نابود کنید. این بیست درصد برای مریضهامان بود. همه خط را نابود کردند و گفتند برای مریضهاتان هم ما 5 تن، 5 تن به شما میدهیم.
👤تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹 اگر برجام صنایع هسته ای كشور را نابود كرد چرا اروپایی ها بعد از اولتیماتوم ایران به تکاپو افتادند كه ایران از برجام بیرون نرود.
🔹اگر برجام بد بود چرا 20 دقیقه ای آن را در مجلس تصویب كردید.(نبویان: برجام زیر سر 5 نفر یعنی علی لاریجانی،روحانی، ظریف،صالحی و شمخانی بود. برجام اصلاً در مجلس و شورای نگهبان بررسی نشد.)
🔹عمده مشکلات کوتاهمدت هم به دلیل مشکلات ساختاری کشور است. به عنوان روحانی گفته که اوباما 12 بار با من تماس گرفته و من کارهای نبودم. به نظر میآید که اوضاع به گونهای است که گویا دولت اصلا در سیاست خارجی دخالت ندارد. رهبری هم میگویند مجریان با من مشورت نمیکنند.
🔹هر نسلی حق دارد که سرنوشت خود را خود انتخاب کند. راه هم برگزاری انتخابات آزاد است
@Rasad_tahlil
⭕️آقای روحانی «اختیار لازم» را داشتید ولی آیا «توان لازم» را هم داشتید؟
👤حسین شریعتمداری، سردبیر کیهان نوشت:
t.me/GRasad_org/2277
▪️جناب روحانی گفتهاند:« اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سؤال و مطالبهای میشود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزهها اختیار دارد. باید در حد توان و در حوزه اختیارات رئیسجمهور از دولت مطالبه داشت». در این باره اشاره به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
1️⃣انتظار این بود که آقای رئیس جمهور میفرمودند که کدام اقدام را برای حل کدام مشکل انجام داده و یا در دست اقدام داشتهاند که نبود اختیارات لازم مانع از انجام آن شده است؟! مثلا برای مقابله با گرانی لجام گسیخته، تورم، بیکاری و ...کدام گام را برداشته بودید؟!
2️⃣ وقتی میدانستید رئیسجمهور- به قول خودتان- برای انجام وظایفی که قانون اساسی بر عهده او گذارده است، اختیارات لازم و کافی ندارد! چرا برای تصدی پست ریاست جمهوری نامزد شدید؟!
3️⃣ مگر جنابعالی نبودید که در تبلیغات انتخاباتی خود میفرمودید: «واللهالعلی العظیم اگر مشکلات این کشور راهحل نداشت کاندیدا نمیشدم.»
4️⃣فرض میکنیم تازه متوجه شدید که رئیسجمهور برای حل مشکلات، اختیارات کافی ندارد! خب، چرا برای بار دوم هم نامزد شدید و باز هم برای حل مشکلات موجود همان وعدههای غلیظ و پر رنگ را تکرار کردید؟!
🔸جناب روحانی،حضرتعالی برای پیمودن این راه «اختیار لازم» را داشتید ولی با عرض پوزش این سؤال در میان است که آیا «توان لازم» را هم داشتید!
@Rasad_tahlil
📮#توییت
👤آذر منصوری:
🔹چه مقدار از بودجه فرهنگی دست دولت و چه مقدار دست نهاد های دیگر است؟
@Rasad_tahlil
⭕️در دانشگاهها چه خبر است؟!
✍️سیدپویان حسین پور
🔹دقیقاً چه طراحی پشت عصبیسازی و تحریک دانشجوها به تجمع و اعتراض به دلایل و بهانههای کماهمیت وجود دارد؟!
🔹باید باور کنیم که مدیران وزارت علوم، یکهو انقلابی و متدین و پایبند به ارزشها شدهاند و یک روز آییننامه عجیب و غریب پایش رفتار دانشجویان در فضای مجازی منتشر میکنند و یکروز در دانشگاهها گشت ارشاد راه میاندازند؟!
🔹بهنظر میرسد اتاق فکر جریان سازش با غرب، به دنبال تغییر فاز مطالبات مردم از حوزه اقتصادی(که نماد ناکارآمدی دولت و حامیان اصلاحطلبش است) به حوزه فرعی آزادیهای اجتماعی با محوریت دانشجویان است. چیزی که کموبیش در لابهلای مصاحبهها و گفتههای لیدرهای فکری این جریان مثل جلاییپور و حجاریان و... مورد اشاره قرار گرفته است!
#دانشگاه_تهران
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (24اردیبهشت، 8رمضان، 14می):
1349؛ پايان حاكميت چند قرني ايران بر بحرين با رأي مجلس شوراي ملي
1352؛ ارتحال عالم بزرگوار و محقق و مولف معاصر، حكیم "مهدی الهی قمشه ای"
1364؛ رحلت عالم ربانی "سیدعلی نقی فیض الاسلام" مترجم و شارح نهج البلاغه
2ق؛ آغاز حركت پيامبر اسلام(ص) به سوي منطقه ي بدر
455ق؛ مرگ "سلطان طغرل سلجوقي" بنيانگذار سلسله ی سلجوقيان در ري
1948م؛ آغاز اولين جنگ اعراب و اسرائيل پس از اعلام موجوديت رژيم صهيونيستي
1948م؛ اشغال سرزمين فلسطين توسط صهيونيسم جهاني و اعلام موجوديت اسرائيل
@Rasad_tahlil