⭕️سوال و جواب با قاضی پرونده شیر محمد علی/ انگیزه قاتلان و جرم مقتول چه بود؟
👤قاضی بابایی، قاضی پردونده قتل فجیع #علیرضا_شیرمحمدعلی در زندان،
▫️انگیزه اصلی متهمان برای قتل علیرضا چه بوده است؟
▪️ دو متهم مدعی شدند فقط برای رهایی از زندان فشافویه مرتکب قتل شدهاند و از آنجایی که علیرضا لاغر و ضعیف بوده است او را انتخاب کردهاند و بر خلاف شایعات موجود دستی پشت پرده این جنایت نیست.
▫️آیا فیلم صحنه جنایت به خانواده مرحوم نشان داده شد؟
▪️بله اما به خاطرشرایط روحی پدر و مادر مرحوم نتوانستند فیلم را به طور کامل ببینند.
▫️ آیا سهلانگاری مسئولان زندان در این پرونده محرز است؟
▪️اگر اشتباه و قصوری در این جنایت از سوی مسئولان رخ داده باشد به دستور ریاست قوه قضائیه با آنها برخورد خواهد شد.
▫️ مقتول به چه جرمی زندان بود؟
▪️این جوان در یک پرونده سیاسی به اتهام توهین به مقدسات به هشت سال زندان محکوم شده بود علیرضا قبلاً در یک تولیدی پوشاک کار میکرد و بعد هم وارد دانشگاه شد اما فریب یک گروه سیاسی را خورده و بهدنبال انتشار یک عکس در پروفایلش که دارای مضمون توهین به مقدسات بود بازداشت شد. اما بیگناه در زندان کشته شد.
▫️ حکم این پرونده کی صادر میشود؟
▪️با توجه به اقرار دو متهم و مدارک و اسناد موجود در پرونده و اظهارات مطلعین، حکم دو متهم روشن است اما زمان صدور آن پس از انجام تشریفات قضایی اطلاعرسانی خواهد شد.
▫️ برخی میگویند دو متهم این پرونده اجیر شده بودند تا مرحوم را به قتل برسانند؟
▪️خیر اصلاً چنین فرضیهای صحیح نیست
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنیه (31تیر، 19ذی القعده، 22جولای):
1331؛ كابینه دوم دكتر محمدمصدق تشكیل شد. این كابینه تا روز كودتای 28 مرداد 1332 دوام داشت
1331؛ رأی مثبت دادگاه "لاهه" نسبت به حقانیت ایران در اختلاف با انگلیس بر سر ملی شدن نفت ایران
1334؛ مرگ "احمد قوام" نخست وزیر دوره قاجار و پهلوی بر اثر سکته مغزی
1367؛ تهاجم مجدد و وسیع ارتش بعث عراق به خاك ایران پس از پذیرفتن قطعنامه 598
718ق؛ درگذشت "كمال الدین فارسی" ریاضیدان ایرانی
1238ق؛ انقعاد معاهده ی "اَرزَنة الروم" میان ایران و عثمانی
1750م؛ مرگ "يوهان سباستين ژان باخ" موسيقيدان و آهنگساز شهير آلمانی
@Rasad_tahlil
💬 #نظرسنجی | اعتقاد بیش از ۹۰ درصد مردم ایران به توحید و معاد/ ۷۰ درصد مردم جامعه ما نمازخوان هستند
👤 مهدی رفیعی، رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در برنامه زنده افق رادیو قرآن
🔹در بعد اعتقادات، میزان اعتقادات مردم ما وضعیت مناسبی دارد و در نقطه بالای ۹۰ درصد قرار دارد.
🔹در بعد اعتقادات؛ اعتقاد به خداوند، اعتقاد به معاد، اعتقاد به بهشت و جهنم، اعتقاد به عصمت پیامبر (ص) و ائمه (ع) و ... وجود دارد.
🔹در سال ۷۹، به میزان ۹۵.۹ درصد مردم گفتهاند که به معاد اعتقاد دارند و در سال ۹۵ هم ۹۱.۲ درصد مردم این اعتقاد را داشتهاند.
🔹در بحث اعتقاد به خدا هم، در سال ۷۹، ۹۷ درصد مردم اعتقاد به خدا داشتند و در سال ۹۵ هم ۹۵ درصد مردم اعتقاد خود به خدا را اعلام کردهاند.
🔹یک بعد دینداری؛ تجربه دینی یا دینداری عاطفی است و طرح پرسشهایی نظیر اینکه هر چند وقت یکبار احساس میکنید به خدا نزدیکتر شدهاید و یاد خدا میافتید
🔺کسانی که در پاسخ به این سوال اکثر اوقات، همیشه و خیلی زیاد و زیاد را انتخاب کردهاند، سال ۸۴، ۹۴ درصد بودهاند و در سال ۸۸، ۸۶ درصد مردم بودهاند. این رقم با کاهش ۹ درصدی مواجه بوده است. این رقم در سال ۹۵ هم تکرار شده و عدد قابل توجهی است
🔹در شاخص دیگری با عنوان اینکه هر چند وقت یکبار احساس نزدیکی به خدا میکنید، در سال ۷۹، ۸۱ درصد مردم همیشه را انتخاب کردهاند و در سال ۹۵، ۷۵.۵ درصد مردم احساس نزدیکی به خدا را همیشه اعلام کردهاند.
🔹درباره این پرسش که آیا نسبت به کسانی که به پیامبر (ص) توهین میکنند، احساس تنفر دارید، در سال ۹۵، ۸۵ درصد احساس تنفر خیلی زیاد و زیاد را انتخاب کردهاند. ۸۷ درصد مردم نیز در سال ۹۵ احساس تنفر از کسانی که به قرآن توهین میکنند را داشتند.
🔹۷۰ درصد مردم جامعه ما نمازخوان هستند، ممکن است افرادی هم باشند که همیشه نماز نخوانند ولی در هفته چند بار بخوانند، اما در اینجا در جمعیت نمازخوانها قرار میگیرند.
🔹در سال ۹۷، از مردم کل کشور در روز ۱۷ ماه رمضان پرسیدیم آیا روزه هستید؟ ۵۲ درصد مردم گفتند بله روزه هستیم.
🔹شاخص روزهداری روند منفی دارد، اما نکته این است که وقتی در پیمایشها از مردم پرسیدیم چرا روزه نمیگیرید؟ درصد قابل توجهی گفتند بیمار هستیم یا عذر شرعی داریم و آنهایی که دلایلی غیر از این موارد داشتند، میزان کمتری بود.
🔹 از میان افراد بالای ۵۰ سالی که گفتند روزه نیستیم، ۱۰ درصد آنها عدم اعتقاد را بیان کردهاند، این در حالی است که ۳۵ درصد جوانانی که روزه نگرفتهاند، اعلام کردند که اعتقادی به روزه نداریم.
🔹در سال ۷۹، ۲۰ درصد مردم گفتند در نماز جماعت شرکت میکنند و این آمار هنوز هم همین مقدار است.
🔹شرکت در نماز جمعه از سال ۷۹ تا به امروز میزان ۱۰ درصد است، یعنی از میان مردم کشور ما حدود ۱۰ درصد در نماز جمعه شرکت میکنند./ ایسپا
#اجتماعی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علیرضا سفیدچیان، متخصص اعصاب و روان:
🔹کلام برای "انعقاد" به:
ز🔹مان،موقعیت،محتوی،صوت،لحن،تماس چشمی(بویژه)،زبان بدن و گفتگوی چهره به چهره نیاز دارد!
🔹در فجازی، این پیوستار شکل نمیگیرد!
🔹بنابراین؛
🔹بحث، توضیح و مناظره در فجازی(که شرایط گفتگوی دنیای واقعی را ندارد)، کاریست بدون نتیجه! که عموماً باعث دلخوری افراد می شود.
🌐 #فضای_مجازی
@Rasad_tahlil
📊 #شاخص | استان های ناامن برای سرمایه گذاری
🔹در پاییز سال گذشته، استان تهران با اختلاف، ناامن ترین استان ها برای سرمایه گذاران بوده است. قبل از تهران نیر استان های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خوزستان قرار داشته اند. (در نمودار رقم شاخص امنیت سرمایه گذاری آمده و ارقام بیشتر بیانگر وضعیت بدتر است) منبع: مرکز پژوهش های مجلس/ خراسان
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ برابری دیه زن و مرد ایراد شرعی دارد/ اعلام دلایل ردصلاحیتها اشاعه فحشا است
👤 عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان:
🔹مخالف این هستم که نهادها رسانه مستقل داشته باشند، زیرا می بایست شفاف سازی در خصوص نحوه فعالیت آنقدر قوی باشد که نیازی به رسانه مستقل نباشد.
🔹قانون انتخابات کشور مربوط به دهه ۶۰ است و با توجه به پیشرفت جامعه این قانون دچار مشکل و نیاز به اصلاح دارد که امیدواریم مجلس شورای اسلامی هر چه سریعتر این قانون را اصلاح کند.
🔹در خصوص موضوع برابری دیه زن و مرد، دیوان عدالت تصمیم گرفته است که به این موضوع ایرادهایی هم از لحاظ شرعی و هم مالی گرفته شده است./ فارس
🔹اگر صلاحیت فردی برای حضور در انتخابات تأیید نمیشود، شورای نگهبان نمیتواند دلایل را مطرح کند زیرا منع شرعی و قانونی وجود دارد و این اقدام خود اشاعه فحشا است.
🔹قانون انتخابات گفته دلایل رد صلاحیت محرمانه به خود فرد ارائه شود و ما نمیتوانیم این مهم را رسانهای کنیم.
🔹هیچ تضمینی وجود ندارد که یک نماینده در طول مدت فعالیت تخلف خواهد کرد یا خیر؛ در کشورهای مختلف مکانیزم حزبی وجود دارد ولی باید قانون، راهکاری پیدا کند برای شایستهسنجی تا مشکلی در این زمینه شاهد نباشیم.
🔹شورای نگهبان تا زمان تأیید اعتبارنامههای افراد (نمایندگان مجلس) امکان نظارت بر عملکرد را دارد و بعد از تأیید آن این شورا هیچگاه ورود نمیکند و قانون نظارت بر نحوه عملکرد نمایندگان نیز در خود مجلس با تشکیل هیأتی انجام میشود؛ اگر ما شکایتی نیز نسبت به نمایندهای داشته باشیم به این هیأت مطرح میکنیم تا بررسی شود./ ایرنا
🗳 #انتخابات | #شورای_نگهبان
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | 22 درصد ایرانی ها اجاره نشین هستند!
🔹نسبت افراد اجاره نشین در ایران نسبت به ده سال گذشته 2 درصد رشد داشته است و در حال حاضر 22 درصد ایرانی ها اجاره نشین هستند.
🔹این رقم در ترکیه 40درصد و در مجموع کشورهای اروپایی 30 درصد است.
🔹اجاره نشین ترین استانهای ایران به ترتیب تهران، کردستان و خراسان رضوی هستند./ فرادید اقتصاد
📊 #شاخص
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ فرشته رفیعی، دبير اقتصادي خبرگزاري مهر:
🔹ضعف در حکمرانی یعنی:
🔹دولت پارسال با دلار نذری ۴۲۰۰تومانی،بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی را بر باد داد واین رانت بزرگ امسال هم برقرار است
🔹اما حاضر نشد قیمت منصفانهای برای خرید تضمینی گندم تعیین کند و قیمت پایین باعث شده کشاورزان از تحویل گندم به دولت خودداری کنند.
🌾 #کشاورزی | #دولت | #اقتصادی
@Rasad_tahlil
📷نسبت دستمزد یک کارگر ساده به مبلغ رهن یک خانه ۶۰ متری!
🔹گزارشهای میدانی از شهرهای حاشیه تهران و پرسوجو از بنگاههای مشاور املاک این مناطق نشان میدهد تعداد مراجعهکنندگانی که از شهر تهران برای اجاره یک ملک به مشاوران املاک مستقر در این شهرها مراجعه کردهاند، امسال بهشدت افزایش یافته است.
🔹افزایش اجارهبها بهحدی بود که تلویزیون نیز با راهاندازی کمپین #هشتک صاحبخانه خوب به موضوع افزایش اجارهبها ورود پیدا کرد و مالکان را به مراعات حال مستاجران تشویق کرد.
🔹با وجود این رئیسجمهور میزان افزایش اجارهبها در سال ۹۸ را ۳۰ درصد و این رقم را امیدوارکننده دانسته است!/فرهیختگان
@Rasad_tahlil
⭕️پدیده ماشین خوابی در تهران
👤پور سید آقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران:
🔹ما با پدیده ماشین خوابی در تهران مواجه هستیم
🔹ما جوانانی را میبینیم که با کمک یکدیگر ماشین خریده و محلاتی را به عنوان پاتوق و گعده در نظر گرفته و ماشین خوابی میکنند.
🔹اینها جوانان شهرهای دیگری هستند که به دلیل نبود شغل به تهران میْآیند و میبینیم که محلات تهران بین آنها تقسیم شده است و بچههای یک استان در یک محله و استانهای دیگر در محلات دیگر جمع میشوند و در خودروهایشان میخوابند/ایسنا
@Rasad_tahlil