🔴 سه نکته مهم #کاربردی در شروط اعلامی رهبری معظم
📚 مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین، علاوه بر تبیین اقدامات آمریکا در #براندازی_نظام و بی نتیجه بودن آنها، شروط شش گانه ای را برای برجام اروپایی بیان نمودند. ایشان با این #شروط_پیش_دستانه، #دیپلماسی_انفعالی و التماسیِ دولت را به #دیپلماسی_تهاجمی و طلبکارانه نظام تبدیل کردند. تغییر زمین و مدل بازی به معنی آرایشی جدید در مقابل حریف بدعهد و بدسابقه ای است که تعامل با آن الزامات خود را دارد. هرچند هیچ چشم اندازی برای قبول این شروط توسط اروپا وجود ندارد اما از بعد #کاربردی؛ نکات مهمی در آن وجود دارد:
🔻 ۱. محور فرمایشات رهبری بر اصلِ ثابتِ #لغو_تحریم هاست. یعنی اساس و هدف هرگونه مذاکره با طرف های اروپایی و آمریکایی باید لغو تحریم ها باشد و عباراتی هم چون "ثبیت حقوق هسته ای" ؛ "بی آبرو کردن آمریکا" و ... تنها در صورت تحققِ آن اصل، قابل تعریف است. #عدم_لغو تحریم ها، دقیقا به معنی عدم دستیابی به هدف مذاکرات و بی نتیجه بودن آن است.
🔻 ۲. از میان شروط شش گانه رهبری معظم؛ شرط دوم یعنی《 اروپا قطعنامهای علیه آمریکا به شورای امنیت ببرد که آمریکا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است》، #کم_هزینه_ترین، کوتاه ترین شرطی است که در مقابل اروپا قرار داده شده است. اروپایی ها تصریح می کنند که آمریکا برجام را نقض کرده است. از این موضع گیری باید حداقل دو بهره عینی و ملموس برد:
🔹الف. موضع اروپا تا هنگامی که به قطعنامه شورای امنیت تبدیل نشود عملا در سطح یک موضع گیری سیاسی غیرالزام آور باقی خواهند ماند و اثر عملی خاصی برای ایران ندارد. این موضع گیری باید تبدیل به سند شود.
🔹ب. حتی با فرض #وتوی قطعنامه پیشنهادی اروپا توسط آمریکا، این قطعنامه به عنوان یک #سند_تاریخی در سازمان ملل و افکار عمومی جهانیان ثبت خواهد شد.
از این رو رهبری معظم تاکید دارند که موضع گیری اروپا، تبدیل به قطعنامه شورای امنیت شود. این شرط زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانیم بجز یک ضلع آن (آلمان) ، فرانسه و انگلیس از اعضای دائم شورای امنیت هستند.
🔻 ۳. نحوه اعلام شروط توسط رهبری علاوه بر اینکه نشان از بعد کارشناسی، صراحت و اقتدار آنها داشت؛ بیانگر آن است که باید توسط مردم و جریان انقلابی، تبدیل به یک #مطالبه_عمومی شود. شروط اعلامی قبلی برای پذیرش برجام و برخورد شعاری دولت و مجلس با آن شروط و نهایتا بی توجهی عملی به آنها؛ عملا موجب وارد آمدن خسارت بزرگی به صنعت هسته ای کشور و یا برچیده شدن آنها شد. در این مرحله باید شروط اعلامی رهبری تبدیل به #مطالبه_عمومی از دولت و مجلس شود تا این شروط علاوه بر عدم فراموشی؛ به دام قرائت ها و تفاسیر مختلف جریان های سیاسی کشیده نشود.
#شروط_شش_گانه_رهبری
#مطالبه_عمومی
⚫️جزئیات حمله موشکی صهیونیستها به فرودگاه نظامی حمص/ پدافند ارتش سوریه بار دیگر موفق عمل کرد + نقشه میدانی
🔰ساعتی قبل جنگنده های رژیم صهیونیستی با تجاوز به حریم هوایی جنوب لبنان، دو موشک به سمت پایگاه های ارتش سوریه در استانحمص شلیک کردند.
🔰پدافند هوایی تیپ ۷۲ ارتش سوریه با استفاده از سامانه های دفاعی توانست موشک های شلیک شده از سوی جنگنده های رژیم صهیونیستی را رهگیری کند و هدف قرار دهد.
🔰بقایای یکی از موشک های منهدم شده صهیونیست ها به حومه فرودگاه «الضبعه» برخورد کرد، و موشک دوم ساقط شده به انبار سلاح برخورد کرد که منجر به انفجار بخشی از دخایر مهمات شد
رییسجمهور فرانسه در کنفرانس رسمی خبری با پوتین اعلام کرد، "مذاکره در مورد برنامه موشکی و برخی موضوعات منطقهای با روحانی آغاز کردهایم"
دولت روحانی در این چند سال با عوام فریبی به فرمایشات و شروط رهبری ظاهرا چشم میگوید ولی درپنهان در حال مذاکرات محرمانه و پشت پرده است
چهار ایرلاین تحریم شده از سال ۵۷ تحریم هستند
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با فارس:
🔹هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده است، زیرا شرکتهایی که از سوی وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شدهاند از ابتدای انقلاب و سال ۵۷ تحت تحریم ظالمانه قرار دارند.
🔹تعداد هواپیماهای ما از ۲۵ فروند در سال ۵۷ به بیش از ۳۰۰ فروند تاکنون افزایش یافته است و سال گذشته حدود ۳۰ میلیون مسافر از طریق صنعت حملونقل هوایی کشور جابهجا شد.
تا چند هفته آتی درباره ماندن در برجام تصمیم میگیریم
رویترز به نقل از یک مقام ایرانی:
🔹تا چند هفته آتی درباره ماندن در برجام تصمیم می گیریم.
🔹بسته پیشنهادی اروپا باید تا پایان ماه می ارائه شود.
🔹این مقام ایرانی در گفت وگو با خبرنگاران در وین گفت: «انتظار داریم این بسته تا پایان ماه می به دست ما برسد»
🔹وی همچنین تاکید کرد که ایران طی چند هفته آتی، درباره باقی ماندن یا خروج از توافق هسته ای تصمیم گیری نهایی انجام می دهد.
⭕️مفتح: افزایش ۲۰درصدی حقوق کارمندان باید از اول فروردین اجرا شود
🔹 سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه استفساریه افزایش ۲۰درصدی حقوق کارمندان اصلاحیه قانون بودجه است گفت: بنابراین دولت موظف است این افزایش حقوق را به شرط تایید شورای نگهبان از فروردین محاسبه و ما به التفاوت آن را به کارمندان پرداخت کند.
🔴ابعاد جدید از معمای ریاض🔴
🔷منابع اطلاعاتی احتمال میدهند که ماجرای تیراندازی یک ماه پیش در کاخ الخزامی ریاض، به اختلاف محمد بنسلمان با برادرانش بر سر موضوع زندانی شدن مادرشان مرتبط باشد.
🔷پیشتر «سیبیاس» به نقل از یک مقام مطلع آمریکایی مدعی شده بود که محمد بن سلمان، بیش از دو سال است که مادرش «فهدة بنت فلاح» را زندانی کرده تا وی، مانع اقدامات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شاهزاده نشود. دربار سعودی از دو سال پیش به این سو ناپدید شدن مادر بن سلمان را با بهانههای مختلف توجیه نموده است. شایان ذکر است سلمان بن عبدالعزیز سه بار ازدواج کرده که همسر اول وی «سلطانة بنت ترکی» فوت نموده و همسر سوم «سارة بنت فیصل» نیز طلاق گرفته است. سلمان دارای 12 فرزند پسر و 1 فرزند دختر است.
🔷با این شرایط معمای ریاض دو مجهوله شد و علاوه بر محمد بنسلمان، سرنوشت همسر پادشاه نیز نامعلوم است. در این میان برخی منابع از فوت «فهدة بنت فلاح» در زمان محبوس بودن خبر میدهند. از طرف دیگر چنانچه موضوع فوت همسر سلمان صحت داشته باشد، احتمالِ اختلاف محمد بنسلمان با برادرانش بر سر موضوع زندانی شدن مادرشان نیز تقویت میگردد.
🔴نشست مشترک برجامی ایران و ۵ کشور در وین
🔰عراقچی: هنوز به این تصمیم نرسیدهایم که در برجام خواهیم ماند یا نه/ همه چیز به اعضای دیگر برجام بستگی دارد
✅سیدعباس عراقچی رئیس هیات ایرانی در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام عنوان کرد که نشست امروز کمیسیون مشترک برجام یک نشست اضطراری است و به درخواست ایران برگزار می شود.
🔰وی با اشاره به برگزاری جلساتی بین ایران و اروپا در سطح کارشناسی، معاون وزیر خارجه و وزیر خارجه در طول دو هفته گذشته در ارتباط با برجام و خروج آمریکا از این توافق بینالمللی، افزود: ما در این جلسات نظرات یکدیگر را میشنویم و قطعا این بررسیها در نتیجه و نوع تصمیمگیری ما در ارتباط با برجام موثر خواهد بود.
♦️تکمیلی/ معاون وزیر خارجه ایران پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین: تمامی اعضاء باقی مانده در برجام موضع کاملا متحد خودشان را در خصوص ادامه تعهداتشان در برجام اعلام کردند
🔹آنها همچنین از خروج آمریکا ابراز تاسف و اعلام کردند که تامین خواستههای ایران در برجام و عادی سازی همکاریهای اقتصادی با ایران برای بقای برجام یک امر کاملا ضرور است.
🔹آنها بر تعهد خودشان به مذاکرات فشرده با ایران تاکید کردند، و تلاش دارند در زمینههای مختلفی از جمله نفتی و بانکی، بحثهای مربوط به سرمایه گذاری و تجارت، بیمه، مالی و بانکی بتوانند به راهکارهای عملی برای تامین خواستههای ایران برسند.
🔹طی چند هفته آینده مذاکرات ما در همه سطوح ادامه پیدا خواهد کرد که البته اولویت با سطح کارشناسی است که بتوانیم به یک جمع بندی برسیم و یک تصویر کاملا روشنی پیدا کنیم که ادامه مسیر چگونه خواهد بود و بعد جمهوری اسلامی ایران تصمیم خواهد گرفت که آیا در برجام باقی خواهد ماند یا خیر
سرمایهگذاری اتحادیه اروپا در ایران با تحریمهای آمریکا غیرممکن است
مدیرعامل شرکت توتال فرانسه:
🔹تلاشهای اتحادیه اروپا برای سرمایهگذاری در ایران با وجود تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم علیه این کشور برای شرکتهای بزرگ نفتی غیرممکن است، چرا که این شرکتها نیاز به دسترسی به نظام بانکی آمریکا دارند.
🔴پالایشگاههای اروپایی به دنبال جایگزین نفت ایران
📣منابع کارگزاری نفتی در اروپا:
🔹به دلیل نزدیک شدن موعد اعمال شدن تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران، پالایشگاههای اروپایی جایگزین نفت ایران با نفت دیگر کشورها را آغاز کردند.
🔸مؤسسه S&P گلوبال آنالیتیکس اعلام کرده است، انتظار میرود در آینده نزدیک و با شروع تحریمهای آمریکا علیه ایران صادرات نفت این کشور ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد.
✍یکی از شش شرط اصلی رهبر انقلاب که اروپاییها برای ماندن ایران در برجام باید تضمین بدهند مسئله فروش نفت ایران است که ظاهرا اروپا برای نقض آن در حال زمینه چینی است
🔻به عنوان یک شاهد عینی شهادت میدهم در آن 6 سالی که مسئول گفتگوهای هسته ای بودم با اینکه در تمام طرفهای مقابل ما در طول مذاکرات، دولتها عوض شدند و احزاب مختلف به قدرت رسیدند اما ذرهای رفتار طرفهای مقابل در برابر ایران عوض نشد!
مثلا در امریکا وقتی بوش رفت اوباما به قدرت رسید یا در فرانسه بعد از سارکوزی، اولاند سر کار آمد که از حزب مقابل به پیروزی رسیده بود یا در انگلیس بعد از حزب کارگر، محافظهکاران به قدرت رسیدند اما رفتارشان در برابر ایران ذره ای تغییر نکرد زیرا اصول سیاست خارجی آنها مشخص و ثابت است.
🔹بخشی از سخنرانی دکتر جلیلی در دانشگاه سمنان/ مهر 95
پامپئو: غنیسازی اورانیوم برای ایران مناسب نیست
🔹وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای که متن آن بامداد شنبه منتشر شده گفته کشورش تولید مواد هستهای یا غنیسازی اورانیوم را برای ایران مناسب نمیداند.