🔴 خطرات تصویب کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)
🔹معاون وزارت خزانهداری آمریکا درباره CFT از ایران چه خواست؟
🔺در تیرماه 95، ایران برنامه اقدام Action plan پیشنهادی گروه ویژه اقدام مالی FATF را با تعهد سطح بالای سیاسی بصورت محرمانه توسط علی طیب نیا وزیر وقت اقتصاد پذیرفت و تاکنون، دولت 37 بند از 41 بند این برنامه را راسا اجرا کرد و در این مدت هم هیچ تاثیر مثبتی در روابط بانکی و مولفه های اقتصادی کشور نداشت، اما برای رضایت FATF می بایست چهار لایحه نیز در مجلس شورای اسلامی تصویب بشود تا جهت ضمانت اجرای توصیه های FATF ، تبدیل به قوانین داخلی ایران شود. یکی از این لوایح، لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم CFT» است که پس از اینکه در کمیسیون امنیت ملی تایید شد، به زودی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می گیرد. دو مساله درباره این موضوع قابل ذکر است:
1️⃣برخلاف مدعای بعضی مدافعان FATF در دولت و مجلس که اظهار می کنند این لوایح ربطی به FATF ندارد، پیوستن به این کنوانسیون از مطالبات مهم FATF از ایران است که در برنامه اقدام به آن تصریح شده است. در بند 29 برنامه اقدام آمده است: «امضا، تصویب و اجرای کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» و همچنین در بیانیه پایانی نشست ماه فوریه (اسفند 96) نیز به صراحت مطالبه تصویب این کنوانسیون از ایران مطرح شده است. حتی سیگال مندلکر معاون وزارت خزانه داری آمریکا، در سخنرانی در لابی ضد ایرانی بنیاد دفاع از دموکراسی ها در اواسط خردادماه امسال، رسما یکی از مطالبات این کشور از جمهوری اسلامی ایران را، تصویب و اجرای با حسن نیت کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم اعلام می کند.
🔺 اما این کنوانسیون چه مساله ای را در برمی گیرد که هم مطالبه جدی FATF است و هم معاون اتاق جنگ اقتصادی آمریکا به دنبال تصویب آن در مجلس شورای اسلامی ایران است؟! تصویب کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم منجر به ایجاد زیرساخت های حقوقی در کشور برای مقابله با محور مقاومت می شود. دو مساله اساسی و خطرناک در این کنوانسیون وجود دارد: اولا تعریف گسترده و کلی از تروریسم است و دوما همکاری قضایی میان کشورها برای مقابله با آنچه تروریسم اطلاق می کنند، است. در بند1 ماده 2 کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم تعریف کلی و گسترده از تروریسم ارائه شده است، آنطور که اقدامات ضداشغالگری، ضداستعماری و فعالیت های گروه های مقاومت همچون حزب الله لبنان و امثال آن را نیز شامل می شود که همین امر با توجه به شناسایی گروه های مقاومت مانند حزب الله لبنان به عنوان گروه های تروریستی توسط کشورهای غربی و آمریکا موجب آن خواهد شد که ایران بدلیل همکاری با محور مقاومت، متهم به نقض این کنوانسیون شود و علاوه بر تبعات امنیتی، به سادگی می توانند ایران را بخاطر حمایت از محور مقاومت محکوم و با تنبیه های اقتصادی مواجه کنند. از طرف دیگر، الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در تضاد با اصول مصرح در قانون اساسی است و ناقض اصل 3 و اصل 154 قانون اساسی مبنی بر حمایت از مبارزه حقطلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان به عنوان یکی از اصول اساسی انقلاب و قانون اساسی ایران است.
2️⃣ مساله دوم در ادامه به رسمیت شناختن تعاریف مجامع بین المللی از تروریسم، در مورد الزام کشورها به همکاری های اطلاعاتی و قضایی برای مقابله با تروریسم با تعاریف مذکور است. و با پیوستن ایران به این کنوانسیون، با موجی از مطالبات بین المللی جهت همکاری اطلاعاتی و قضایی برای شناسایی و قطع تامین مالی تروریسم(بخوانید تامین مالی محور مقاومت) روبرو خواهد شد و در صورت عدم همکاری نه تنها با تنبیه های مالی روبرو خواهد شد، بلکه بصورت حقوقی متهم به حمایت از تروریسم و با تبعات امنیتی گسترده ای مواجه می شود.
🔺لذا پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم(CFT) چیزی جز ایجاد زیرساخت های حقوقی و قانونی در داخل کشور برای مقابله با محور مقاومت از حزب الله لبنان تا حماس و جهادی اسلامی و امثال آن نخواهد بود. و این تازه تبعات اولیه تصویب این کنوانسیون است. چنانکه تصویب این کنوانسیون در کنار اجرای بقیه برنامه جامع اقدام در آینده به تشدید تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران کمک فراوانی خواهد کرد.
برای این دو سؤال چه پاسخی دارید؟!
«شریعتمداری»، مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت:
🔹فاجعه تصویب لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT)، یکی از لوایح زیرمجموعه FATF بارها با ارائه مستندات و دلایل غیر قابل انکار از سوی کارشناسان و صاحبنظران مطرح شده است.
🔹ولی فقط نیمنگاهی به نظرات و دیدگاه موافقان این لایحه به وضوح نشان میدهد که هیچ پاسخ روشن و قابل تکیه تأکید میشود که هیچ پاسخی برای حمایت خود از این لایحه فاجعهآفرین ندارند.
🔹اگر باور نمیکنید به نظرات ارائه شده از سوی آنان و نظرات مخالفان FATF مراجعه کنید و این دو دیدگاه را به مقایسه بنشینید و سپس درباره آن قضاوت کنید.
🔹حامیان این سند برای تصویب آن در مجلس به یک ترفند غیراخلاقی متوسل شدهاند. با این توضیح که موضوع را از عرصه فنی و حقوقی به عرصه سیاسی منتقل کردهاند تا نمایندگان مجلس با نگاهی سیاسی و جناحی به آن بنگرند و فارغ از سود و زیان این سند، درباره آن تصمیم بگیرند!
نمایندگان مجلس با رأیگیری به صورت علنی برای CFT در جلسه امروز مجلس مخالفت کردند.
نقوی حسینی: رئیسجمهورتعهد بدهد با عضویت در CFT مشکلات پولی حل میشود همه به آن رای میدهیم
عضو کمیسیون امنیت ملی:
🔹آقای رئیسجمهور بیا یک خط برای نمایندگان بنویس و در این مجلس تعهد بده که اگر عضو کنوانسیون شدید همه مشکلات پولی و مالی ما حل میشود و نظام مالی و پولی دنیا با ما کار میکند. در این صورت ما همه رای میدهیم.
🔸 رهبر انقلاب پیرامون پیوستن ایران به کنوانسیونهای بینالمللی فرمودهاند «این کنوانسیونها در اتاق فکر استکبار جهانی پخت و پز و بر ما تحمیل میشوند و ما نمیدانیم سر و ته این کنوانسیونها دست کیست». اکنون مجلس باید تصمیم بگیرد که عضو چنین کنوانسیونی بشود یا نشود.
🔸شما در ملاقات با مقام معظم رهبری دیدید که ایشان صریح و روشن فرمودند این کنوانسیونهایی که در اتاق استکبار جهانی پخت و پز میشود و سر و تهاش معلوم نیست دست کیست تصویب نکنید، مگر این روزها کنوانسیون دیگری در مجلس مطرح است و مگر سخنان رهبری نیاز به تفسیر دارد.
🔹اخطار من به آقای لاریجانی این است که جنابعالی در این سه هفته جلسات متعددی را برای تصویب FATF تشکیل دادهاید چرا بعد از بیانات رهبر انقلاب حتی یک جلسه تشکیل ندادهاید تا بگویید این مطالبه رهبری از مجلس است.
🔹ما چه کار کنیم که کنوانسیونهای پخت و پز شده در اتاقهای فکر استکبار در مجلس تصویب نشود چرا جلسه تشکیل ندادید؟
🚨قرائت نامه دفتر رهبر انقلاب درباره لوایح چهارگانه (FATF) توسط لاریجانی در مجلس
جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت؛
▪️در پی استفساریه تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیونها در مجلس شورای اسلامی، به دنبال فرمایشات معظمله در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند" آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجعبه لوایح چهارگانه و کنوانسیونها گفتم، مربوط به اصل کنوانسیونها بود، نه کنوانسیون خاص، لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند، تدبیر فوق قبلا در زمان استفسار به طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود".
🔻لاریجانی پس از قرائت این نامه اعلام کرد که این نامه از سوی آقای حجازی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به وی(لاریجانی) ابلاغ شده است.
🚨#ظریف در صحن علنی مجلس: تضمینی برای حل مشکلات وجود ندارد!/ من و رئیس جمهور تضمین نمیدهیم!
✖️نه بنده و رئیس جمهور نمیتوانیم تضمین بدهیم که با پیویستن به لایحه مبارزه مالی با تروریسم مشکلات ما حل خواهد شد
❌🚨 یکشنبه سیاه دیگر برای مجلس/ CFT رای آورد!
🔻مجلس #لاریجانی CFT را تصویب کرد.
▪️جزئیات رای به لایحه CFT از میان 268 رای👇
🔺تعداد موافقین: 143
🔺تعداد مخالفین: 120
🔺ممتنع :5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایران؛ سه سال پس از پیوستن به FATF
🔹چرا باید اشتباه پاکستان را تکرار کنیم؟
🔴 رای مجلس و شش ملاحظه مهم 🔴
💠 امروز و در حین بحث و بررسی مجلس در مورد پیوستن به یکی از اضلاع کنوانسیون FATF نامه دفتر مقام معظم رهبری نیز منتشر شد. سوای رای سوال برانگیز!! مجلس، چند نکته بسیار مهم وجود دارد:
🔻۱. نظر رهبری در مورد کلیت کنوانسیون های بین المللی کاملا شفاف و غیرقابل خدشه است. بی اعتمادی نسبت به کنوانسیون هایی که عموما بر خلاف ظاهر آراسته خود، محتوایی استعماری دارند نظر روشن رهبری عزیز است و تجربه چهل ساله نیز موید این نظر است.
🔻۲. نامه دفتر رهبری به جهت ضرورت طی #مراحل_قانونی منتشر شد. نباید توقع داشت رهبری قبل از طی مراحل قانونی ورود کنند. این به معنی بی اعتبارکردن سازوکارهای قانونی کشور است. برخی توقع دارند در هر موضوع چالشی، رهبری راسا ورود کنند.
🔻۳. باید توجه کنیم یک #جریان_خاص و نام و نشان دار تلاش می کند مشکلات فعلی و آتی را به پای نظام و رهبری عزیز بنویسد و با هزینه کردن ایشان یک آدرس غلط در مورد علت مشکلات اقتصادی به مردم بدهد. در همین راستا بهترین راه مقابله با قصد و غرض بدخواهان این بود که مجلس به مثابه عصاره ملت مستقلا و با بحث و بررسی کارشناسی، به لوایح این گونه رای منفی می داد. حال که با اختلاف رای جزیی این لایحه تصویب شده است کسی نمی تواند مدعی اعمال نظر مقامات عالی نظام شود.
🔻۴. رای مجلس برآیندی از نظرات #دلسوزانه و #کارشناسانه عده ای و #جناحی_نگری و #ساده_اندیشی بخشی دیگر بود. در هر حال فرآیند طبیعی و عادی قانونی طی شد و اتفاقا مردم در چنین صحنه هایی می بایست افراد و جریان ها را به خوبی رصد کنند و عیار آنها را برای انتخابات آینده در ذهن داشته باشند.
🔻۵. هنوز مراحل قانونی پیوستن به کنوانسیون مورد مناقشه کامل نشده لذا مسیر قانونی جهت تجدید نظر باز است.
🔻۶. (مهم) اکنون آنچه بیش از یک کنوانسیون خاص اهمیت دارد #بصیرت_عمومی مردم است. گفتمان بی اعتمادی به غرب باید ورد زبان و فکر عامه جامعه شود. مردم باید به این نتیجه قطعی برسند که #هیچ_گزینه خارج ایران مشکل شان را حل نمی کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙صوت/ظریف: نمیتوانیم تضمین بدهیم که با پیوستن به FATFمشکلات ما حل خواهد شد/میتوانیم تضمین دهیم که با نپیوستن به آن آمریکا بهانه مهمی برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻وقتی از همه کاره بودن لاریجانی صحبت میکنیم منظورمون چیه
پالس آخر لاریجانی به نمایندگان حین اخذ رأی: "دولت و مجلس! موافق"
📲سخنگوی شورای نگهبان: آنچه امروز در قالب CFT در مجلس تصویب شد همانند دیگر مصوبات در شورای نگهبان بحث می شود