📸پلدختر در محاصره کامل سیل
🔹تمامی راههای منتهی به پلدختر در حال حاضر قطع و آب تمام سطح این شهرستان را فرا گرفته و مردم در محاصره کامل هستند.
🔹متأسفانه بنا به شواهد اکنون وضعیت پلدختر مطلوب نیست و بسیاری از شهروندان برای فرار از سیل و غرقشدگی به ارتفاعات از جمله پشتبام خانهها و کوههای اطراف پناهنده شدهاند.
🔹سیل بخش غربی و شرقی پلدختر را محاصره کرده و مردم هیچ راه ارتباطی برای خروج از این وضعیت ندارند.
🔹با طغیان رودخانه «کشکان» ۵ هزار واحد مسکونی پلدختر زیر آب رفته و آب با حجم بالایی به درون دیگر واحدها رفته است.
🔹بیش از ۱۰۰ روستا پلدختر هم اکنون در محاصره سیل هستند و ضرورت دارد هر چه زودتر رئیسجمهور امکانات امدادی کشور را به لرستان و به خصوص پلدختر بسیج نماید.
🔴 همه عیب سیل گفتیم، هنرش همی بگوییم
✅ در این چند روز به مقولاتی پرداختیم نظیر خسارات سیل، نقد آمادگی کشور در برابر این رخداد طبیعی، اثر سیاستهای گذشته بر وقوع و کمبود در مقابل سیل و بسیاری مقولات دیگر که عمدتاً نگاهی انتقادی و منفی به سیل داشتند. حق داشتیم این کار را انجام دهیم و گزارشهای دقیق برای رفع این کاستیها مطالبه کنیم. این کار را ادامه خواهیم داد، اما زمان مناسبی است تا فواید سیل را هم مرور کنیم.
1⃣ سیل به انتشار وتوزیع مواد ارگانیک، و توزیع رسوبات در دشتهای سیلابی کمک میکند. رطوبت مناسب خاک که پس از سیلابها ایجاد میشود سبب تثبیت پوشش گیاهی و پیآمدهای ناشی از آن نظیر جلوگیری از توسعه بیابانها و پدیدههایی نظیر ریزگردها میشود.
2⃣ سیل سبب تقویت و تجدید حیات تالابها شده و به این ترتیب بر رخدادهای مهم حیات پرندگان آبی نظیر مهاجرت، تخمگذاری و زادآوری آنها مؤثر است. سیل سال 2016 در نیوساوت ولز استرالیا این پدیده را در مقیاس دهها هزار پرنده ایجاد کرد.
3⃣ مقیاس زمانی عاملی تعیینکننده برای ارزیابی اثرات سیل است. آنچه در کوتاهمدت برای برخی افراد و خانوادهها، خسارت فاجعهبار به حساب میآید، در درازمدت برای گیاهان و جانورانی که در مناطق سیلخیز زندگی میکنند و خود را با آن تطبیق دادهاند، تضمینکننده کارکرد درست و حیات زیستبوم زندگی آنهاست. آنها زندگی خود را با دورههای سیلاب تطبیق داده و تنظیم میکنند.
4⃣ تالابها و سایر پیکرههای آبی با سیل احیا میشوند و این بر کیفیت آبهای در دسترس انسانها و سایر موجودات، و حتی کیفیت هوا مؤثر است. سیل مواد مغذی بسیاری را وارد تالابها کرده و تغذیه ماهیان سایر زیستمندان تالابها را تسهیل میکند.
5⃣ سیل رسوبات بسیاری را در دشتهای سیلابی انباشته میکند و زمینهای کشاورزی با این رسوبات غنیتر میشوند. جمعیتهای انسانی در طول تاریخ در همین دشتهای سیلابی و آبرفتی نظیر نیل، رود زرد و سایر آبرفتها ساکن شدهاند. تخریب رژیم رودخانهها و ممانعت از سیل به معنای تخریب سطح باروری خاک در این گونه دشتهای سیلابی نیز هست.
6⃣ سیلابها باعث تغذیه آبهای زیرزمینی میشوند و از طریق تقویت پیکرههای آبی، علاوه بر فواید محیطزیستی این پیکرههای آبی، امکانات تفریحی و توریستی آنها را نیز تقویت میکنند. سیلابها زمینهای شور شده را میشویند و از میزان آلودگیهای ناشی از سموم و کودهای شیمیایی انباشته و متمرکزشده در اراضی میکاهند.
7⃣ سیل سبب تخریبهای اقتصادی در منطقه سیلزده میشود اما همزمان سبب تشدید فعالیتهای اقتصادی در خارج منطقه سیلزده و همچنین تشدید فعالیت اقتصادی برای بازسازی میشود. غنی ساختن اراضی کشاورزی و همچنین در دسترس قرار دادن آب بیشتر برای فعالیتهای صنعتی، توریستی و خدماتی، فواید اقتصادی فراوانی برای سیل ایجاد میکنند.
✅ ارزیابی واقعبینانه از سیل در چارچوب موازنه خسارات سیل، که خود به دو دسته پولی (تخریب زیرساختها، از دست رفتن مشاغل، ساعات از دسترفته کار و مزارع تخریبشده) و غیرپولی (نظیر از دست رفتن جان انسانها و رنج سیلزدگان) تقسیم میشوند؛ و منافع سیل به دست میآید. عنصر زمان بسیار تعیینکننده است. خسارات در کوتاهمدت وارد میشوند اما فواید عمدتاً در طول زمان و در چارچوب «خدمات اکوسیستمی» به دست میآیند.
✅ تحلیل ریسک در این میان نقش مهمی ایفا میکند. سیل آنگونه نیست که بهطور کامل قابل پیشگیری و مقابلهپذیر باشد. بنابراین همواره میزانی از خطر سیل وجود دارد و جوامع باید فواید اقتصادی و اجتماعی ناشی از قرار گرفتن در معرض سیل (نظیر سکونت در دشتهای حاصلخیز سیلابی و منافع ناشی از آن) را با خسارات دورهای ناشی از بروز سیل، متوازن سازند.
✅ جوامع باید به گونهای رفتار کنند که خسارات و بالاخص خسارات غیرپولی سیل را به حداقل برسانند. این همان عقلانیتی است که در پس سیل خفته است و باید آنرا در نظام حکمرانی محیطزیستی، اقتصادی و سیاسی جامعه جستوجو کرد. این عقلانیت، سیل را از رخداد طبیعی خطرناک، به رخدادی که میتوان با آن تطابق یافت و توأمان از فواید آن بهرهمند شد بدل میسازد.
🔴 دستگاه های نظارتی خوب بخوابند!
خبری رسیده که #امیر_آریازند بازداشتی ۸۸ و دوست کاوه مدنی، از نفوذیهای فراریِ محیط زیستی، در سکوت خبری مدیر عامل برج میلاد شده!؛
شایان ذکر است چندی پیش هم بی سروصدا حمید گودرزی، دوست تاجزاده (که در عکس معروف، در میان آشوبگران ۷۸ بلندگوی او را گرفته)، معاون امنیتی استانداری تهران شد؛ دستگاههای نظارتی خوب بخوابید!!
جلسه ویژه بررسی اقدامات و امدادرسانیها به استانهای سیلزدهی کشور در حضور حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در حال برگزاری است
🔹در این جلسه معاون اول رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای کشور، نیرو ، جهاد کشاورزی، راه، مسکن و شهرسازی، بهداشت، رئیس سازمان هلال احمر، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان کل سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی، روسای بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و کمیته امداد امام خمینی حضور دارند. ۹۸/۱/۱۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢گزارش سردار پاکپور به سرلشکر باقری در مورد وضعیت بحرانی پلدختر؛ اوضاع مطلوب نیست
♦️پتو و لوازم گرمایشی در شهر پلدختر وجود ندارد، حدود سه روز است که برای تخلیه منازل در پی وقوع سیلاب اطلاعرسانی شده اما هیچگونه مقدماتی برای این کار انجام نشده است.
♦️مردم خیلی عصبانی و ناراحت هستند و همه زیرساختهای شهری و روستایی از بین رفته است.
♦️جاده بسیاری از روستاها از بین رفته و تنها از طریق بالگرد امکان تأمین آذوقه مردم وجود دارد، برق منازلی از شهر پلدختر که دچار آبگرفتگی شده را قطع کردهاند.
♦️تمام برق روستاهای پلدختر قطع است، مشکلات زیاد است و مدیریت وجود ندارد، هیچ مسئول دولتی جرأت اعزام به پلدختر را ندارد؛ اوضاع این شهر در پی وقوع سیلاب مطلوب نیست
♦️سردار کشکولی فرمانده سپاه لرستان را در پلدختر مستقر و پلدختر را به چهار قسمت و چهار فرمانده تقسیمبندی کردهایم، در حال حاضر در خرمآباد هستم تا بسیجیان را برای توزیع اقلام امدادی به پلدختر اعزام کنیم.
رصد اخبار و شنیده ها
جلسه ویژه بررسی اقدامات و امدادرسانیها به استانهای سیلزدهی کشور در حضور حضرت آیتالله خامنهای ر
📸تصویری از جلسه ویژه بررسی اقدامات و امدادرسانیها به استانهای سیلزدهی کشور در حضور حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی. ۹۸/۱/۱۳
📢 دستور حضرت آیتالله خامنهای به مسئولان:
👈 پیگیری جدی همه اقدامات لازم تا رفع مشکلات و آلام مردم ادامه یابد
🔻 رهبر انقلاب در جلسه ویژه اقدامات و امدادرسانیها به استانهای سیلزده کشور:
🔸️ خدمات رسانی، هماهنگی بخشهای مختلف، و شور و شوق کمکرسانی و روحیهی بسیجشوندگی در مردم، در حادثه اخیر سیل در چند استان، بسیار برجسته بود.
🔹 باید همه تصمیمها و اقداماتی که لازم است صورت پذیرد به صورت جدی پیگیری شود و تا رفع مشکلات و آلام مردم آسیب دیده ادامه یابد.
🔺 در این جلسه ، مسئولان اجرایی و نظامی در خصوص آخرین وضعیت مناطق آسیبدیده از #سیل و اقدامات انجام شده برای اسکان سیلزدگان، رسیدگی به مشکلات مردم و تصمیمهای اتخاذ شده به منظور جبران خسارات در بخشهای مسکن، کشاورزی، دامداری، زیرساختها و همچنین روند کنترل شرایط روزهای آینده گزارش دادند. ۹۸/۱/۱۳