اتاق جنگ ایران کجاست؟
🔹دوشنبهی هفتهی جاری، رهبر انقلاب دربارهی اتاق جنگ آمریکا علیه ایران صحبت کرده و فرمودند: «اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانهداری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و داراییشان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.» البته رهبر انقلاب، اولین بار، یازده سال پیش (سال ۸۶)، عبارت جنگ اقتصادی را مطرح کردند. به همین منظور بود که ایشان بعد از ۱۳ سال یعنی در سال ۹۲ «سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» را با هدف جلوگیری از حملات اقتصادی دشمن، به دستگاههای دولتی و حکومتی ابلاغ فرمودند. بعدتر، پیشنهاد تأسیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت، بهمنظور اجرایی شدن سازوکارهای آن را نیز مطرح کردند.
🔹اما منظور از رهبر انقلاب از اتاق جنگ امریکا علیه ایران در دیدار اخیر چیست؟
اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران از سه نهاد مهم تشکیل شده است:
1️⃣ اولین نهاد که مهمترین آن هست و نقش فرماندهی در جنگ اقتصادی را ایفا میکند، وزارت خزانهداری آمریکا است. هدف اصلی وزارت خزانهداری، ایجاد فضای ناامن اقتصادی برای افراد و نهادهای هدف است.
2️⃣ نهاد مهم دیگر، وزارت خارجه آمریکا است. مأموریت اصلی این نهاد همراه کردن بازیگران مهم خارجی در اعمال تحریمها علیه ایران است. مسئولان وزارت خزانهداری از اصطلاح «دیپلماسی مالی» برای تبیین این وضعیت استفاده کردند. گزارش بازوی نظارتی کنگرهی آمریکا در سال ۲۰۱۳ بیان میکند که وزارت خزانهداری با همکاری وزارت خارجهی آمریکا در مدت دو سال، ۱۴۵ مؤسسهی مالی را در شصت کشور جهان دربارهی تحریم ایران توجیه کردند و بهطور ویژه به کشورهایی مانند امارات متحدهی عربی، که نقش مهمی در تعاملات اقتصادی ایران دارد، سفر کرده و نظام مالی آن را برای اجرای تحریمها توجیه کرده است.
3️⃣ نهاد دیگر درگیر جنگ اقتصادی علیه ایران، سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) است. این نهاد تمرکز اصلیاش بر کشف روشهای پیچیدهی دور زدن تحریم است.
🔸حال اما متأسفانه با همهی توصیههایی که رهبرانقلاب در این زمینه داشتند، و با همهی اقداماتی که اتاق جنگ آمریکا علیه ایران انجام داد، آرایش اقتصادی کشور تغییر خاصی نسبت به گذشته نکرد. بنابر این باید همهی مسئولین و نخبگان کشور به این باور برسند که ریشهی اصلی آسیبپذیری ما در جنگ اقتصادی، درونی است و تنها با تکیه به درون مرتفع میشود.
@rasagarnews کانال رساگرنیوز
آیا معنای تاکید مکرر رهبر انقلاب برای عدم تکیه به خارج در بحث اقتصاد، قطع رابطهی اقتصادی با دنیاست؟
رهبر انقلاب در دیدار اخیر کارگران:
🔹راه مقابلهی با جنگ اقتصادی چیست؟ این است که ما در داخل به اقتصاد خودمان بپردازیم. وقتی اقتصاد ما متّکی بود، وابسته بود، مشکلات به وجود میآید.
🔹️البتّه بنده عقیده ندارم به اینکه رابطهی اقتصادی را از دنیا باید قطع کرد یا میتوان قطع کرد؛ معلوم است که نمیتوان؛ امروز همهی دنیا به هم مربوط و متّصل است امّا تکیهی به بیرون از مرزها غلط اندر غلط است؛ نباید تکیه کرد.
🔹بله، بروند با زرنگی، با تدبیر، با سیاستگذاری درست، با پیگیری صحیح، با جدّیّت، ارتباطات با دنیا [برقرار کنند].
🔹دنیا بزرگ است؛ دنیا که فقط آمریکا و چند کشور اروپایی نیست؛ دنیا خیلی وسیع است؛ بروند ارتباطات را برقرار کنند به آن مقداری که لازم هست امّا چشم ندوزند به هیچ نیروی خارجی؛ چشم بدوزند به عنصر داخلی، چشم بدوزند به این ارزش بزرگ: نیروی انسانی داخل.
🔹وقتی مردم ببینند که ما مسئولین اصرار داریم بر اینکه مشکلاتمان را در داخل حل کنیم و از ظرفیّتهای داخلی استفاده کنیم، ولو یک سختیای هم برایشان پیش بیاید، تحمّل میکنند، کمکمان میکنند؛ این را مسئولین محترم کشور باید توجّه داشته باشند که تکیهی به خارج نبایستی کرد. ۹۷/۲/۱۰
@rasagarnews کانال رساگرنیوز
◾رضا سراج تحلیگر مسائل سیاسی در واکنش به پست اینستاگرامی رئیس جمهور :
روحانی درباره مسدود شدن تلگرام نوشت: «اگر در عالیترین سطح نظام، تصمیمی برای محدودسازی ارتباطات مردم گرفته شده است، صاحبان واقعی این کشور که مردم هستند در جریان قرار بگیرند. محرمانه نداریم»
◾1.میزان واردات بنزین، محرمانه
2.قرارداد با پژو فرانسه، محرمانه
3.وضعیت رشد اقتصادی، محرمانه
4.محتوای توافق با 1+ 5 محرمانه
5.تعداد چکهای برگشتی، محرمانه
6.مفاد مذاکرات هستهای، محرمانه
7.جریمه ایران در کرسنت، محرمانه
8.محتوای قرار دادهای نفتی، محرمانه
9.قرارداد با ایرباس و بوئینگ، محرمانه
◾ با وجود محرمانه ها ادعای شفافیت یک طنز تلخ است. دوقطبی سازی برای فرار از پاسخگویی نسبت به دلار 6000 تومانی، برجامِ نافرجام و...ترفند نخنما شدهای است.
چه خبر از وعدههایتان پرزیدنت؟
@rasagarnews کانال رساگرنیوز