کسانی که در گذشتهی نه چندان دور آیهی یأس میخواندند و نه تنها اسلام و مسلمین بلکه اساس معنویت و دینداری را در برابر هجوم تمدن غرب، ازدسترفته میپنداشتند، امروز سر بر افراشتن اسلام و تجدید حیات قرآن و اسلام، و متقابلًا ضعف و زوال تدریجی آن مهاجمان را به چشم میبینند. و با زبان و دل تصدیق میکنند.
من با اطمینان کامل میگویم: این هنوز آغاز کار است، و تحقق کامل وعدهی الهی یعنی پیروزی #حق بر #باطل و بازسازی #امت_قرآن و #تمدن_نوین_اسلامی در راه است: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضی لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ»
نشانهی این وعدهی تخلفناپذیر در #اولین و #مهمترین مرحله، پیروزی #انقلاب_اسلامی در ایران و بنای بلندآوازهی #نظام_اسلامی بود که ایران را به پایگاه مستحکمی برای اندیشهی حاکمیت و #تمدن_اسلامی تبدیل کرد. سر بر آوردن این پدیدهی معجزآسا، درست در اوج هیاهوی مادیگری و اسلامستیزیِ چپ و راست فکری و سیاسی، و آنگاه مقاومت و استحکام آن در برابر ضربات سیاسی و نظامی و اقتصادی و تبلیغاتی که از همه سو نواخته میشد، در دنیای اسلام امیدی تازه برانگیخت و شوری در دلها پدید آورد. هرچه زمان گذشته، این استحکام- به حول و قوهی الهی- بیشتر و آن امید ریشهدارتر شده است. در طول سه دههای که بر این ماجرا میگذرد، خاورمیانه و کشورهای مسلمان آسیا و آفریقا، صحنهی این هماوردی پیروزمندانه است.
🔴پیام به کنگره عظیم حج
۸۷/۰۹/۱۷
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
در اسلام وضعیت بکلی متفاوت است. در اسلام ضدیت دین با علم و ضدیت دین با عقل، اصلًا معنا ندارد. در اسلام یکی از منابع حجت برای یافتن اصول و فروع دینی، #عقل است؛ اصول اعتقادات را با عقل بایستی به دست آورد؛ در احکام فرعی هم عقل یکی از حجتهاست. اگر شما به کتب احادیث ما نگاه کنید- مثل کتاب «کافی» که هزار سال پیش نوشته شده- اولین فصل آن، «کتاب العقل و الجهل»، است که اصلًا فصلی است در باب عقل و ارزش و اهمیت آن و اهمیت دانایی و خردمندی. اسلام همچنین نسبت به علم، مهمترین حرکت و مهمترین تحریک و تحریص را داشته است. #تمدن_اسلامی به برکت حرکت علمی که از روز اول در اسلام شروع شد، به وجود آمد. هنوز دو قرن به طور کامل از طلوع اسلام نگذشته بود که حرکت علمی جهشوار اسلامی به وجود آمد؛ آن هم در آن محیط. اگر شما بخواهید آن حرکت علمی را با امروز مقایسه کنید، باید قطبهای علمی امروز دنیا را در نظر بگیرید، بعد فرض کنید که کشوری در نقطهی دوردستی از دنیا قرار دارد که دور از هرگونه مدنیتی است؛ این کشور وارد میدان تمدن میشود و به فاصلهی مثلًا صد یا صد و پنجاه سال، از لحاظ علمی بر همهی آن تمدنها فائق میآید؛ این یک حرکت معجزآساست؛ اصلًا قابل تصور نیست. این نبود مگر اینکه اسلام به علم، فراگیری آن و تعلیم دادن علم و زندگی عالمانه، تحریص داشت. اصلًا ببینید در احادیثی که در زبانهاست و گاهی مورد تعمق قرار نمیگیرد، چقدر بعضی از نکات مهم هست: «النّاس ثلاثة: عالم و متعلم علی سبیل نجاة و همج رعاع»؛ اصولًا ما سه دسته انسان داریم: انسانهایی دانشمندند؛ انسانهایی در طریق دانستن هستند؛ بقیه، همج رعاع هستند. همج رعاع یعنی انسانهای سرگردان، بی ارزش و بیوزن. میبینید که اسلام اصلًا نسبت به علم، در درجهی اول، ارزش را روی علم میبرد؛ چه داشتن علم و آموختن آن به دیگران و چه فراگیری علم. #محیط_اسلامی، چنین محیطی است.
🔴بیانات در دیدار جمعی از نخبگان علمی
۸۳/۰۷/۰۵
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
گرچه اسلام نهضت و حرکت معنوی و اخلاقی بود و هدف اعلای اسلام عبارت است از ساخت انسان #متکامل و منطبق با #طراز_اسلامی، لکن بدون شک پیشرفت علم و پیشرفت و اعتلای اقتصادی جزو هدفهای اسلامی است؛ لذا شما ملاحظه میکنید که در #تمدن_اسلامی، اسلام در یکی از فقیرترین و عقبماندهترین نقاط دنیا ظهور کرد؛ اما هنوز پنجاه سال از عمر آن نگذشته بود که بیش از پنجاه درصد از دنیای متمدن آن روز در زیر پرچم اسلام قرار گرفت و هنوز بیش از دو قرن از عمر این تمدن نگذشته بود که دنیای بزرگ اسلامی در آن روز، قلهی تمدن بشری از لحاظ علم و انواع دانش و پیشرفتهای مدنی و اقتصادی شد؛ این نبود مگر به برکت تعالیم اسلام. اسلام به ما نمیگوید که ما معنویت را ملاحظه کنیم، اما از متن زندگی جامعهی انسانی غافل بمانیم. ما باید برای استقلال #امت_اسلامی و برای عزت آن، همهی تدابیر لازم را به کار ببریم، که یکی از مهمترینِ آنها، مسألهی #اقتصاد است. بنابراین، تلاش برای رشد و توسعه و اعتلای جنبهی اقتصادی دنیای اسلام، از کارهایی است که بلاشک جزو هدفهای اسلامی است.
🔴بیانات در دیدار شرکتکنندگان در اجلاس بانک توسعه اسلامی
۸۳/۰۶/۲۵
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
13941104_14062_192k.mp3
4.47M
🔉صوت| نوبت اسلام
ما باید دنبال #تمدّن_نوین_اسلامی باشیم برای بشریّت؛ این تفاوت اساسی دارد با آنچه قدرتها دربارهی بشریّت فکر میکنند و عمل میکنند؛ این بهمعنای تصرّف سرزمینها نیست؛ این بهمعنای تجاوز به حقوق ملّتها نیست؛ این بهمعنای تحمیل اخلاق و فرهنگ خود بر دیگر ملّتها نیست؛ این بهمعنای عرضه کردن هدیّهی الهی به ملّتها است، تا ملّتها با اختیار خود، با انتخاب خود، با تشخیص خود راه درست را انتخاب کنند. راهی که امروز قدرتهای جهان ملّتها را به آن راه کشاندهاند، راه غلط و راه گمراهی است. این وظیفهی امروز ما است.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
28.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽نماهنگ| انتظار، نیروی امید
روحیهی انتظار و روحیهی ارتباط با ولیعصر(ارواحنا فداه) و منتظر ظهور بودن، منتظر آن روز بودن یکی از بزرگترین دریچههای فرج برای #جامعه_اسلامی است.
جادهی اصلی همان جادهی زمان #ظهور است؛ همان دنیای زمان ظهور است، حرکت بشریت از آنجا شروع میشود.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
31.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽نماهنگ| شما جوانهای انقلاب
دهههای آینده دهههای شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد #تمدّن_نوین_اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
🔸ساخت تمدن نوین اسلامی بر پایه مفهوم انتظار
باور به امام غائب در مذهب شیعه مورد تأکید و وظیفهی انتظار را در ادوار مختلف ترسیم کرده است. انتظار فرج همواره عاملی مؤثر برای تحرکآفرینی در جامعهی شیعه بوده است؛ تا در برابر مشکلات و موانع، خوف و حزنی نداشته و زمینهساز مقدمات نهضت امام قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد.
در منظومهی فکری حضرت آیتالله خامنهای، انتظار فرج از جایگاه ویژهای برخوردار است، به باور ایشان، برقراری حکومت مهدوی و رسیدن به فرج نهایی که همان عدالت کامل است، بر اساس طبیعت عالم و حرکت طبیعی عالم به سمت صلاح و خیر است.
🔺مفهوم انتظار فرج
ترکیب مفهومی انتظار فرج از دو جزء «انتظار» و «فرج» تشکیل شده است که هر یک باب وسیعی است که نیاز به تنقیح و بازشناسی مفهومی دارد. به عنوان شناخت اولیه از این دو مفهوم، انتظار به معنی مترصد حقیقتی بودن و فرج به معنی گشایش در کار است. به عبارت دیگر در انتظار فرج، حقیقتی که مترصد آن هستیم همان گشایش در امر است که به وسیلهی ولی خدا محقق خواهد شد؛ از این ترکیب مفهومی اصل اولیه: انفتاحی بودن، عدم انسداد و پیشرفتگرایی اسلام را میتوان برداشت کرد.
مبارزات طیفی از علمای شیعه و به ویژه امام خمینی باعث ارائهی رویکرد فعال و سازنده از مقولهی انتظار گردیده است. لذا انتظار نور امید است؛ دست روی دست گذاشتن و تنها به امید آینده نشستن، انتظاری بیمحتوا است. فرج نهایی که با ظهور ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف محقق میشود، یکی از مصادیق و مصداق کامل فرج است. مهمترین مصادیق اشاره شده در دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای موارد زیر است:
۱) عدالت و رفع ظلم در سطح جهان.
۲) تشکیل جامعهی توحیدی و حاکمیت اسلام.
۳) فتح ابواب معرفت.
۴) گشایش در تمام مشکلات
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
🔺مفهوم گشایش در کارها
حضرت آیتالله خامنهای ذیل یکی از روایات اخلاقی فرمودهاند: «… و انتظار الفرج عبادة: این انتظار فرج، فقط انتظار فرج به معنای ظهور حضرت ولیعصر (عج) نیست، مطلق فرج است. نفس اینکه انسان انتظار فرج داشته باشد، یعنی اگر در یک شدّتی قرار دارد، انتظار داشته باشد که آن شدّت برطرف بشود. این، یعنی چه؟ یعنی اینکه: شما هرگز در هیچ شرائطی نباید ناامید بشوید!» در بیانات معظم له برای فرج ویژگیهایی بیان شده که عبارتند از:
۱) شمول فرج نسبت به همهی بشریت
در انتظار فرج حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، مسئله این نیست که گشایش نسبت به کار فرد یا نهایتاً شیعیان حاصل شود، بلکه گشایش و فرج نسبت به تمام بشریت مورد انتظار است.
۲) تدریجی بودن حرکت طبیعیِ منتهی به ظهور و فرج
در نگاه حضرت آیتالله خامنهای، فعالیتها و نهضتهای انجام گرفته پیش از ظهور برای تحقق عدالت، ازجمله انقلاب اسلامی، حرکاتی است که با ظهور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به نهایت خود خواهد رسید و هر کدام از این حرکات، گامی است در جهت تحقق فرج نهایی و مؤثر در نزدیکی ظهور.
۳) نزدیک شدن زمان ظهور و فرج نهایی بر اثر زمینهسازیها
این مضمون در کلمات حضرت آیتالله خامنهای به دفعات تکرار شده است. در نگاه ایشان، تلاش در راه تحقق وعدهی ظهور، تمام حرکات مسئولین در جهت استقرار عدالت؛ اسلام و احکام اسلامی در جمهوری اسلامی؛ پیشرفت در کسب معرفت، صلاحیتها و اصلاح جامعه، فداکاری و شهادت؛ تشکیل حکومت اسلامی بر اثر انقلاب اسلامی ایران و تداوم انقلاب اسلامی؛ همگی باعث نزدیک شدن ظهور است، بلکه در صورت نبود این موارد، ممکن نیست امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور کند.
۴) آغاز حرکت تکاملی انسان در دوران فرج (پس از ظهور)
تکامل بشریت در دنیا در دوران ظهور محقق میشود. در سخنان حضرت آیتالله خامنهای، حرکت انسان پیش از ظهور تشبیه شده است به حرکت در پیچ و خم کوهها و لجنزارها، و حرکت تکاملی انسان پس از ظهور تشبیه شده است به حرکت در بزرگراه و به عبارت دیگر حیات اصلی و حقیقی انسانیت در عهد ظهور محقق میشود. البته این تکامل انسان در دوران پس از ظهور، امری دفعی نیست بلکه تدریجی و با سیر مراحل تکامل است.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
🔺لوازم انتظار فرج
از مهمترین لوازم انتظار فرج، مسئلهی تلازم امید و انتظار است. امید یکی از پرتکرارترین واژههایی است که در سخنان حضرت آیتالله خامنهای پیرامون مهدویت و انتظار تکرار شده است و به نظر میرسد مهمترین لازمهی انتظار فرج باشد. این لوازم به لحاظ منطقی به ترتیب زیر است:
۱) قانع نبودن به وضعیت موجود
انتظار یک حقیقت، مستلزم آن است که شخص منتظر معتقد باشد که در حال حاضر آن حقیقت و آن گشایش تماماً محقق نشده است، لذا به وضعیت موجود قانع نیست. شاخصهی وضعیت موجود در حال حاضر نیز همان ظلم و جوری است که در دنیا وجود دارد و با ظهور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و استقرار عدالت کامل، برطرف میشود.
۲) اطمینان به فرج و تحقق آن
از دیگر لوازم انتظار، آن است که شخص منتظر مطمئن است و یقین دارد که متعلق انتظار حتماً محقق خواهد شد، متعلق انتظار به طور عمده عبارت از تحقق عدالت به دست حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
۳) اطمینان به برچیده شدن بساط ظلم
از دیدگاه ایشان انتظار فرج مستلزم قابل زوال بودن نظم کنونی ظالمانهی جهان است و این خود امید مبارزه را در ملتها برمیانگیزاند.
۴) امید و حرکت
امید در اندیشهی حضرت آیتالله خامنهای به چیزی اطلاق میشود که اشتیاق و انگیزهی حرکت در انسان را ایجاد میکند. ملتی که امید به پیروزی نداشته باشد از حرکت و مبارزه در مقابل ظلم بازمیماند. بنابراین امید به فرج و برقراری عدالت و برچیده شدن ظلم، باعث تحرک و مبارزهی ملتها علیه دشمنان و حیات و نشاط ملتها است.
۵) تکلیف به عمل و کسب آمادگی
آمادگی برای ظهور و انجام تکالیف عملی متناسب با ظهور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف یکی از لوازم انتظار فرج به شمار میرود. با توجه به اینکه در روایات، انتظار فرج از افضل اعمال دانسته شده است، لذا انتظار مستلزم حرکت، عمل و کسب آمادگیهای لازم برای فرج نهایی است. در اندیشهی حضرت آیتالله خامنهای یکی از مصادیق کامل آمادگی برای ظهور، ایستادگی و استقامت عاشوراگونه است که در صورت گسترش این روحیه در میان منتظران، زمینهسازی ظهور فراهم خواهد شد.
۶) کسب و اعمال قدرت سیاسی
نظر به معارف قرآن کریم، اقامهی قسط و عدل در جهان نیازمند قدرت است. ستمگران عالم با زبان نصیحت دست از ظلم و زیادهطلبی و سلطهگری و استثمار برنمیدارند؛ مؤیدِ این مطلب آن است که رواج اعتقاد به عدم اعمال قدرت در مقابل قدرتهای زورگو و اکتفا به نصیحتِ آنان، خواسته و آرزوی قدرتهای جهانی است.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
🔺عینیت مسئله انتظار در مکتب تشیع
از منظر حضرت آیتالله خامنهای، در مسئلهی مهدویت، اولویت تحقیق با مسائلی همچون طول عمر حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و مسائلی از این قبیل نیست، بلکه مسئلهی تشخص حضرت و اثبات اینکه مهدی موعود فرزند امام حسن عسکری علیه السلام است، اولویت دارد. اینکه برخلاف دیگر مکاتب اسلامی مهدی منتظَر در مکتب تشیع یک انسان واقعی و مشخص به نام و نشان، و بنا بر ادلهی متقن متولد شده است و در حال حاضر موجود است و حاضر و ناظر ما است، مسبب آن شده است که در مکتب تشیع امید به مهدی موعود یک امید مبهم نبوده و شیعه دربارهی مهدی موعود در عالم ذهنیات غوطهور نباشد.
🔺امید و حرکت در نتیجه انتظار شیعی
در مکتب شیعه به علت عینیت قضیهی مهدویت، ایمان و اعتقاد به حضور منجی چنان امیدی در دل انسانها به وجود میآورد که منجر به تسلیمناپذیری ملت و حرکت عظیم جامعه میشود که ازجمله است حرکت عظیم انقلاب اسلامی در ایران.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
🔺کارکاردهای تمدنی انتظار فرج
فارغ از اینکه انتظار فرج و گشایش نهایی بشریت چه فوائد عظیمی برای انسان دارد، نفس باورمندی به اینکه روزی بشر از ظلم نجات خواهد یافت و حاکمیت زر، زور و تزویر برچیده خواهد شد و بشر به اوج اعتلای انسانی خواهد رسید، برای انسان دارای آثار ارزندهای است. انتظار فرج کارکردهای مؤثری در ساخت برتر تمدن اسلامی دارد که در بیانات حضرت آیتالله خامنهای به مواری از آنها اشاره شده است:
۱) اصلاح معرفت دینی و فهم از دین
یکی از کارکردهای اساسی انتظار فرج این است که به فهم صحیح از دین کمک میکند. «مسئلهی انتظار که جزء لاینفک مسئلهی مهدویت است، از آن کلیدواژههای اصلی فهم دین و حرکت اساسی و عمومی و اجتماعی امت اسلامی به سمت اهداف والای اسلام است». با توجه به این بیان مقصود از فهم دین، فهم جنبههای اجتماعی و انقلابی دین است که منجر به حرکت جامعه به سمت اهداف والای اسلامی است.
۲) امیدبخشی و نیروبخشی برای اقدام
این اعتقاد که بنا نیست دنیا با ساختارها، قالبها و نظامات استکباری فعلی باقی بماند، باعث ایجاد امید در ملتهای محروم و مظلوم به رهایی از ظلم و ستم است. این امید به گونهای است که در همهی مراحل زندگی فردی و اجتماعی خود را نشان میدهد. بنابراین خودِ انتظار، فرج و راهگشا است.
۳) رهایی از پوچی
ملتها و بخصوص جوانان عالم که خود را به سنتها پایبند نکردهاند، با دیدن مظاهر ظلم و ستم در دنیا دچار یأس و ناامیدی و در نهایت دچار پوچی میشوند. بنابراین اعتقاد به آینده و فراگیر شدن عدالت در جهان، مانع گرفتاری ملتها به پوچی است.
۴) ساخت سرنوشت بشر
باور به مهدی موعود و موضوع عهد ظهور و فَرَج و انتظار آن، گنجینهی عظیمی است که میتوان از آن بهرههای فراوانی برد؛ یکی از آن موارد در میدان زندگی اجتماعی و عمومی است و آن عبارت است از کنشگری بهنگام در ساخت سرنوشت بشر و ملتها.
۵) ایستادگی و مبارزه در برابر ظلم و استکبار
این کارکرد انتظار فرج در بیانات حضرت آیتالله خامنهای به انحاء مختلف مورد تأکید قرار گرفته است. عمدتاً مباحثی که از معظم له پیرامون امید مطرح شد، با مبارزه و ایستادگی پیوند مستقیم دارند، به گونهای که مأیوس نبودن ملتها و امیدواری آنها به آینده باعث هویتیابی آنها و تلاش و مبارزهی آنها در راه خیر و صلاح و عدالتخواهی و اصلاح جامعه میشود و با این ایستادگی و مبارزه، مشکل ملتهای مظلوم تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r