⁉️ #یک_سؤال_رفاقتی
❓#سوال :
گفته میشه که رفاقت تا وقت ازدواج هست و بعد از اون دیگه رفیق و رفاقت جایی نداره؛ درسته؟
✳️ #جواب :
تو زندگی یه آدم مؤمن که دارای اخلاق #متعادلی هست، درستش اینه که هر چیزی جای خودش داره. یعنی همسر جایگاه خودش و پدر و مادر جایگاه خودش و رفیق هم جایگاه خودش رو داره.
بنابراین هیچ کدوم از این نهاد های زندگی نمی تونه جای اون یکی رو پر کنه. برای همین یک فرد مؤمن، هم روابط خوبی با والدينش داره و هم رفیق خوبی همراه خودش و هم همسر خوبی در کنار خودش داره.
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
🔻 #نکته_رفاقت
💡واقع بین باش!
در رفاقت مان واقع بین باشیم. واقع بین بودن به معنای این نیست که آرمان گرا نبود. بلکه به معنای آن است که در راه حرکت به سمت آرمان ها، واقعیت ها را در نظر گرفت.
یکی از واقعیت ها، وجود تزاحم و تضاد های بسیاری است که در محیط #رفاقتی و معاشرت های دوستانه شکل می گیرد.
برای همین، وجود اختلاف نظر، طبیعی است. دعوا کردن در رفاقت طبیعی است. نباید انتظار داشت در یک محیط رفاقتی هیچ اصطکاکی بوجود نیاید.
اتفاقا هرچه رابطه صمیمی تر، ممکن است که تنش هم بیشتر رخ دهد. پس #واقع_بینانه به رفاقت های مان نگاه کنیم و در ابرها قدم نزنیم.
اگر این مطلب برای ما جا افتاد و آن را پذیرفتیم، خیلی از ناراحتی ها و قطع ارتباط ها رخ نخواهد داد.
#مهم
✅کانال رسم رفاقت
🔰eitaa.com/Rasmerefaghat
💠 امام هادى عليهالسلام فرمودند:
#بگو_مگو در روابط اثراتی دارد؛
🔸۱- اینکه دوستى طولانى را از بين میبَرد؛
🔸۲- اینکه رابطه محكم را به جدايى میكشاند؛
🔸۳- اینکه كمترين اثر آن اين است كه هركدام از دو طرف، میخواهد بر ديگرى پيروز شود؛
🔸۴- اینکه همين در پى پيروزى بودن، مهمترين عامل قطع رابطه است.
[📘 نزهة الناظر، ص ۱۳۹، ح ۱۱]
#بگو_مگو #جدل #بحث_بیهوده
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
🔴 #نکته_رفاقت
⚠️ هشداری برا قاضی ها!
یکی از چیزهایی که نه تنها خودمان، بلکه اگر رابطه خوب و پایداری هم داشته باشیم را در خطر قرار می دهد، #قضاوت_کردن دیگران و سرزنش ایشان است.
چرا که خداوند قول داده است کسی که دیگری را ملامت و سرزنش کند، نمی میرد تا آن که همان عیب و خطایی که دیگری را بخاطر آن سرزنش می کرد، مرتکب شود.
مثلا اگر کسی را سرزنش کنیم که بلد نیست رفاقت کند، چرا که بین او و دوستش اختلاف ایجاد شده و درپی قضاوت ایشان برآئیم، خودمان در #رفاقت هایمان به مشکل برخواهیم خورد، دیر یا زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
🔶 #مبانی_رفاقت
⛔️چرا رفاقت های ما خوشمزه نمی شود؟!
#مهم
رفاقت برای تفریح و سرگرمی نیست. گرچه باعث تفریح و سرگرمی هم می شود. اما رفاقت یک عمل عبادی و اعتقادی است. اگر برای خدا نباشد، مثل نمازی است که قربه الی الله نباشد، باطل است. تنها خودت را به زحمت انداخته است. اما اگر برای خدا باشد، تازه می شود رفاقتی که هم لذت دنیا است و هم ثواب آخرت!
اما چون نگاه #اغلب_ما به رفاقت یک رابطه ای است که یا جایی در گرفتاری بدرد ما بخورد یا درکنار هم بگو بخند داشته باشیم، آن رفاقتی که اهل بیت از آن صحبت کردند را اصلا نمی چشیم. اگر مزه آن را رفاقت را می چشیدیم، دیگر هیچ رابطه ای برقرار نمی کردیم مگر برای خدا!
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
💠 #رفیقم_حالش_چطوره
⏲ روز غدیر
حتی اگه همیشه اینقدر معرفت نداریم، بیایم یه #روز_غدیر، حال دوستان خودمون بپرسیم حتی اون هایی که خیلی صمیمی هم نیستند!
این خودش دل رفیق مون رو شاد می کنه و می دونیم که از اعمال امروز #شاد_کردن دل برادر مؤمن هست، پس چه روزی بهتر از عید غدیر؟!
حال دوستان سادات را ویژه بپرسید😉
✅کانال رسم رفاقت
🔰 eitaa.com/Rasmerefaghat
😊 قال علی بن موسی الرضا:
فمن تبسم في وجه أخيه يوم الغدير
نظر الله إليه يوم القيامه بالرحمة
هر کس در روز #غدیر به برادرش #لبخند بزند، خدا در روز قیامت با دیده رحمت به او می نگرد.
اقبال الاعمال/ج۱/صفحه۴۶۴
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
#عکس_نگاشت
💎 محبت خرج دارد!
#عید_غدیر
⁉️تولی و تبری واقعی چگونه است؟
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat
❓ #پرسش_و_پاسخ_رفاقتی
💡به خاطر خدا
🔸#سوال :
من مطمئن هستم که برای خدا رفاقت میکنم، اما اگر رفیقم برای خدا رفاقت نکند، آیا این رفاقت ما ماندگار است؟
🔹#پاسخ :
دو نفر یا چند تا رفیق که به خاطر دنیا و پول و مقام و احتیاج دنیایی دور هم جمع شدند که خب مشخصه،اگه تو این دنیا هم وفایی داشته باشند،تو اون دنیا دشمن هم میشوند.
اما اگه یکی به هوای خدا رفاقت میکنه و یکی با هوای نفس، تکلیف چیه؟ یکی همه چی رو #دنیا می بینه و مادی، اون یکی تو همه چی #خدا رو می بینه.
ببینم،این ها اصلا میتونند رفیق بشوند؟! این تو دنیا دست و پا میزنه و اون تو آسمون بال و پر؛ اگر چه تو آسمون هم باشه، خودبینی نداره، ولی مرد مؤمن ، فاصله شون از زمین تا آسمونه!
چنین رابطه ای اگرهم شکل بگيره، دوومی نداره. مگر این که یکی از اون ها #عوض بشه.
✅کانال رسم رفاقت
🔰 @Rasmerefaghat