May 11
🎥 ناو هواپیمابر و چند شناور آمریکا مورد هدف قرار گرفت
بیانیه نیروهای مسلح یمن:
نیرویهای مسلح یمن در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و در واکنش به تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطین نیروهای مسلح یمن طی ۴۸ ساعت گذشته چند عملیات را انجام دادند.
عملیات نیروهای مسلح یمن هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکا و چند شناور آمریکا در منطقه شمال دریای سرخ با چند موشک هدایتشونده و پهپاد بود و این عملیاتها با موفقیت انجام شد.
این عملیات سبب شکست عملیات تجاوزگری آمریکا علیه کشورمان شد. نیروهای مسلح یمن روز گذشته در طی عملیاتی اهدافی در یافای اشغالی هدف قرار داد. این عملیات با سه پهباد انجام شد و پهبادها به هدف خود اصابت کردند.
⭕️یک نمونه آموزش رسانه ای توسط رهبرانقلاب
🔹رهبرانقلاب تبحر ویژه به جهت بیان رسانه ای دارند. اما اجازه دهید یک نمونه اخیر را مرور کنیم که برای فعالان حوزه رسانه بسیار آموزنده است.
🔸عنوان درس را می گذارم سوژه و معنابخشی به پیام.
✔️به دیدار 19 دی با مردم قم توجه کنید. بخش ابتدائی درباره رابطه ایران و آمریکاست. دقت کنید موضوعی که انتخاب کردند رابطه ایران و آمریکاست. یعنی نسبت دشمنی آمریکا با ایران. اما سوژه ای که انتخاب کردند چیست؟
1️⃣ موضوع وسوژه
ابتدا به موضوع و سوژه رهبرانقلاب توجه کنیم. موضوع را به این دلیل انتخاب کردند که مساله این روزها است. یعنی موضوع را به اصطلاح امروزی ها ترند انتخاب کردند که البته مساله راهبردی و نیاز این روزهای ماست.
🔘اما سوژه چیست؟ "ایران مطلوب آمریکا چه شکلی است؟" سوژه را کاملا تصویری انتخاب کردند. رجوع کردن به تاریخ، به تصویری شدن پیام در ذهن کمک می کند. از این نقطه شروع کردند: کارتر سال 56 از حکومت پهلوی تمجید کرد. در ادامه فرمودند: اما ببینیم آنروزها چه شرایطی داشتیم که موجب تمجید آمریکا شد.
🔹دقت کنید برای تحلیل رابطه ایران و آمریکا سراغ مباحث عمیق ایدئولوژیک نرفتند. از کلیشه ها و سخنان تکراری و کلی هم استفاده نکردند. شعار هم ندادند که آمریکا چه هست و چه نیست. یک سوال ساده مطرح کردند. کارتر از پهلوی تعریف کرد و حالا ببینیم حکومت مورد علاقه او چه حکومتی است. سادگی و روانی در انتخاب سوژه خودش یک شاخص کلیدی است.
2️⃣ معنا بخشی
دیتا و داده در پیام باید معنا شود. فرق داده و اطلاعات در همین معناست. فرق اطلاعات و آگاهی نیز در روایت شخص از معناست. بازگردیم به سخنان رهبری انقلاب.
🔸بعد از موضوع و سوژه نوبت چینش محتوا است. اولا پیام شان دارای دسته بندی است. دسته بندی موجب ساخت اینفوگرافی در ذهن می شود که نقش کلیدی در نظام بخشی ذهنی و اقناع دارد. لذا چهار شاخص از تصویر را آنروز انتخاب کردند.
🔹اول به سیاست خارجی اشاره کردند. ظاهرا شاخص کیفی است، اما برای بیان آن با استفاده از مدل تحلیلی استقرا، سراغ یک نمونه خاص رفتند و آن نمونه را فرآوری رسانه ای کردند تا در ذهن مخاطب به سادگی معنا پیدا کند؛ توضیح می دهم.
فرمودند 50 هزار مستشار نظامی آمریکایی آنروز در ایران بودند. در ادامه توضیح دادند که : "یعنی این مستشارها از خزانه مردم حقوق می گرفتند." بعد ادامه دادند که این عدد از بودجه آموزش پرورش آن روزها هم بیشتر بود.
🔸دقت کنید که تحلیل یک شاخص "کیفی" مثل سیاست خارجی را ابتدا "کمی" کردند و بعد همان کمیت را معنا دادند. چطور معنا کردند اول متصل کردند به خزانه و جیب مردم و دوم در مقایسه با بودجه آموزش پرورش آنرا معنا بخشیدند. انتخاب آموزش پرورش نیز خودش قابل اعتناست. نهادی که همه مردم با ان مرتبط هستند و خدماتش محسوس است.
✔️شاخص دوم را سیاست داخلی انتخاب کردند. برای تحلیل این شاخص سراغ دیکتاتوری رفتند که باز هم فصل مشترک است و همه مردم نسبت به آن موضع و مرزبندی دارند. در ادامه توضیح دادند که از نهضت آزادی تا چریک فدایی تا انقلابیون توسط نظام این دیکتاتورها سرکوب شدند. یعنی در معنا بخشی و بیان این شاخص، جائی ایستادند که همه مردم با آن ارتباط می گیرند. یک مدل تحلیلی قیاسی. یک تصویر کلی از دیکتاتوری که برای همه تلخ است و بعد توجه دادن به چند مصداق جزء برای شاهد مثال.
🔹این مدل استدلال را بگذارید کنار اینکه برخی خیال می کنند وقتی گفته میشود پهلوی ها فاسد بودند، یعنی تنها زن باره و فساد اخلاقی داشتند.
🔸در شاخص سوم و اقتصاد هم مجدد سراغ فصل مشترک همه مردم رفتند. توضیح دادند که در آن روزها 6 میلیون بشکه نفت فروخته میشد. برای اینکه معنادار شود با رقم فروش نفت در این روزها مقایسه کردند که یک و نیم ملیون بشکه است. در ادامه روی تبعیض ایستادند. جائی که همه مردم با هرگرایشی نسبت بدان تنفر دارند. اینکه پول نفت به جیب گروه خاص از طبقه خاص میرفت.
✔️در بحث علم و فناوری هم به شاخص رتبه ایران در دنیا اشاره کردند که همه فهم و ساده و بدون چالش است.
🔹در نهایت با زبان ساده و استفاده از ابزارهای اقناعی رسانه ای توضیح دادند که آمریکا زمانی شما را می پسندند و مورد حمایت قرار می دهد که به این نقطه از فروپاشی برسید. کدام نقطه؟ سال 56 را ببینید؛ همان. یک بیان تصویری که همه می فهمند و اگر توجه کنند می پذیرند.
با ما باشید👇
@rastegar_1
⭕️جزییاتی مهم از خودکشی یک متهم جاسوسی در زندان سمنان
🔹همزمان با حمله تروریستی رژیم صهیونسیتی به برخی اماکن کشور از جمله در شاهرود، یکی از اتباع کشور سوئیس حین جمعآوری اطلاعات در یکی از شهرهای استان سمنان توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیر شد.
🔸این تبعه کشور سوییس حین جمع آوری اطلاعات و نمونه برداری از خاک در کویر مرکزی ایران توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شده بود.
🔹تلاش سرویسهای جاسوسی برای جمع آوری اطلاعات از مراکز نظامی در عمق ایران دارای سابقه بوده است تا جایی که سربازان گمنام سازمان اطلاعات سپاه در سال۱۴۰۱ نیز یک عامل انگلیسی را حین جمعآوری اطلاعات در استان سمنان دستگیر کرده بودند.
🔸 دستگیری عناصر جاسوسی پیش و حین ارتکاب جرم نشانه رصد و اشراف دقیق از شبکههای جاسوسی و سر پلهای منطقهای دشمن دارد.
🔹پس از دستگیری این عنصر جاسوسی و شبکه همکار و همچنین شناسایی لینکهای ارتباطی؛ این شخص برای ادامه روند قضایی به زندان سمنان منتقل شده بود و در یک سوئیت مناسب نگهداری میشده است.
🔸روز گذشته این شخص در یک فرصت خاص با استفاده از آموزشهای قبلی سرویس جاسوسی، خودکشی کرد.
با ما باشید👇
@rastegar_1
⭕️آینده عراق؛ میدان تقابل ارادههای استقلالطلبانه و اشغالگری
▫️بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نخستوزیر عراق، ۱۹ دی ۱۴۰۳:
🔹حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در این دیدار، با تقدیر از تلاشهای آقای محمد شیاع السودانی برای آبادانی و امنیت عراق، تأکید کردند: حضور نیروهای آمریکایی در عراق غیرقانونی است و قرائن نشان میدهد که آمریکا در پی تثبیت و گسترش اشغالگری خود است.
🔸ایشان همچنین بر لزوم تقویت حشد الشعبی به عنوان یکی از مؤلفههای اصلی قدرت عراق و ضرورت حفظ وحدت و انسجام ملی میان قومیتها و مذاهب مختلف تأکید کردند.
🔹بیانات رهبر انقلاب، نگاهی راهبردی به جایگاه عراق در معادلات منطقهای و جهانی دارد. عراق، بهعنوان یکی از محورهای کلیدی مقاومت در برابر نظام سلطه، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
🔸اشغالگری آمریکا در این کشور نه تنها تهدیدی برای استقلال عراق، بلکه تلاشی برای ایجاد پایگاهی دائمی جهت کنترل غرب آسیاست. این استراتژی بخشی از طرح بزرگتر برای مهار محور مقاومت و جلوگیری از شکلگیری نظم نوین منطقهای مبتنی بر اراده ملتهاست.
🔘ضرورتهای کلیدی برای عراق:
1️⃣ایستادگی در برابر اشغالگری:
همانگونه که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند، حضور نظامیان آمریکایی در عراق کاملاً غیرقانونی است. مقابله با این حضور نیازمند یکپارچگی ملی، انسجام سیاسی و هوشمندی استراتژیک است. هرگونه مماشات با حضور بیگانگان، امنیت و حاکمیت عراق را تضعیف خواهد کرد.
2️⃣تقویت حشدالشعبی:
حشدالشعبی نهتنها یک نیروی نظامی، بلکه نماد اراده ملت عراق برای حفظ استقلال و کرامت خود است. تضعیف یا نادیده گرفتن این نیروی مردمی، به معنای خلعسلاح عراق در برابر تهدیدات خارجی و داخلی خواهد بود.
3️⃣ وحدت ملی و انسجام مذهبی:
تنوع قومی و مذهبی عراق میتواند فرصتی برای تقویت هویت ملی باشد، به شرط آنکه همه گروهها بر اساس اصل احترام متقابل و اراده ملی، بر سر استقلال کشور متحد شوند.
4️⃣نقش عراق در محور مقاومت:
موضعگیری نخستوزیر عراق در حمایت از مردم فلسطین و لبنان، نشاندهنده جایگاه راهبردی این کشور در محور مقاومت است. عراق باید این نقش را تقویت کرده و در برابر هرگونه دخالت بیگانگان که وحدت منطقه را هدف قرار میدهد، ایستادگی کند.
💬جمعبندی:
آینده عراق در گرو تصمیمات قاطعانهای است که این کشور در برابر چالشهای پیشرو اتخاذ میکند. تقویت مؤلفههای قدرت داخلی، ایستادگی در برابر اشغالگری و همگرایی با محور مقاومت، تضمینکننده امنیت، استقلال و توسعه این کشور خواهد بود. ایران نیز، بهعنوان همسایهای همراه، همواره حامی یک عراق آباد، مستقل و امن خواهد بود.
با ما باشید👇
@rastegar_1
⭕️ تاریخ معاصر با نوجوانان
🔹با نسلی روبرو هستیم که "سوال" دارند. باهوشند. در معرضند. البته عمده سوالاترا در ذهنشان کاشتهاند. خاصیت دنیای مجازی امروز است که سوال دانش آموز و نخبه دانشگاه یکی شده است. چون منبع هر دو یک جا بیشتر نیست: شبکه اجتماعی
✔️اما چرا تاریخ؟
🔸اینکه تاریخ مهم است و برای ساخت هویت باید به آن توجه شود بارها و بارها در همین جا بحث کرده ام. در کشور ما هم متولی ندارد. در دانشگاه ها نحیف است. صاحب ندارد. شبانه روز در حال جعل تاریخی هستند. مردم را به یک گذشته رویایی و تخیلی سوق میدهند. اما چرا با نوجوانان؟
▫️من استدلالی دارم:
1️⃣یک نسل یعنی متولدین دهه بیست و سی و کمی قبل تر سال با شاه مبارزه کردند. تبعید، حکومت نظامی، تحمل ساواک و... بالاخره پیروز شدند. اما به تمام آرزوهای اعلامی انقلاب نرسیدند. آن نسل وظیفه اش انقلاب بود.
2️⃣ یک نسل یعنی غالبا متولدین دهه چهل پس از انقلاب، در جنگ تحمیلی ایستاد تا کشور و انقلاب بدست صدام ساقط نشود. اکثر شهدا متولد این بازه هستند. وظیفه آنها نگه داشتن ایران و انقلاب بود.
3️⃣یکی دو نسل بعد باید زیرساخت ایجاد میکرد، تحریم و ترور تحمل میکرد. جامعه را در مرحله دیگری پیش میبرد. اما آنها هم به آرزوهای اعلامی نرسیدند.
4️⃣نسلی که باید تلاش نسل های دیگر را تکمیل کند، نسلی که باید به قله برسد. نسلی که باید به آرزوها برسد یعنی ایران مستقل، قدرتمند همراه با عدالت، همین نسل است. دشمن داخلی و خارجی متمرکز روی این نسل است. عمده دعوا بر سر انقطاع ارزش و فاصله نسلی با اینهاست. همه کار اینها هستند.
🔹ساختِ جامعه، انباشت تجربه همه نسلهاست. اگر بین تلاش نسل ها فاصله ایجاد شود، شکست است. از بین رفتن دهه ها تلاش است. در تاریخ غرب هم اگر غربی ها از اواخر قرن چهاردهم حرکت را آغاز کردند در قرن هجده و نوزده به قدرت عالمگیر جهان تبدیل شدند. کار یک نسل و یک دهه نبود.
✔️بفکر این نسل باشید
✔️وقت باید گذاشت
✔️پول و قدرت اینجا نیست
✔️حوصله میخواهد
✔️ادبیات خودشان را میخواهد
✔️اما برای آینده ایران است.
با ما باشید👇
@rastegar_1
⭕️اندر حکایت بلندپروازی های ترامپ!
🔹ترامپ آمده تا باج بگیرد؛ تمرکز اصلی او حوزه اقتصاد است و همه چیز، حتی سیاست را از نگاه تجاری میبیند؛ این رویکرد شامل اروپا هم میشود؛ اروپایی که از یکطرف توسط بایدن خلع سلاح شده و دیگر نمیتواند آنچنان با ترامپ مخالفت کند و از طرف دیگر خطر روسیه را بیخ گوش خود میبیند.
🔸مخاطب مهم زیاده خواهی های او درباره گرینلند، کانادا و خلیج مکزیک نیز میتواند همین اروپایی ها باشند؛ متحد آمریکا بودن کفایت نمیکند؛ در دوره ای که قانون جنگل بر دنیا حاکم شده، بهتر است اروپا برده آمریکا باشد؛ پروژه باید طوری پیش برود که در مرحله نهایی نبرد برای تعیین نظم نوین جهانی، یک وقت اروپا به سوی قدرت های شرقی متمایل نشود و مجبور باشد تا آخر پای سیاست های آمریکا بایستد.
🔹اگر فکر میکنید ادعاهای سرزمینی ترامپ فقط یک دیوانگی است، سخت در اشتباهید. امثال ترامپ و بایدن عروسکی بیش نیستند که با توجه به شرایط آمریکا در جهان و با دستور کاری مشخص سر کار می آیند؛ البته ناگفته نماند اینکه از دیوانگی ترامپ به خواب آلودگی بایدن و از خواب آلودگی بایدن به دیوانگی ترامپ باز میگردند خود از استیصال و روند رو به افول آمریکا در جهان حکایت دارد؛ و اِلا ساده لوحانه است اگر فکر کنیم در آمریکایی که صدها و بلکه هزارها سیاستمدار و استراتژیست و فیلسوف درجه یک زیست میکنند، فقط امثال بایدن و ترامپ میتوانند شایسته پست ریاست جمهوری شناخته شده باشند. همانگونه که جفری ساکس تحلیلگر برجسته آمریکایی میگوید حکومت ایالات متحده در دستان یک اقلیت پر نفوذ است که رفتارش هیچ شباهتی به یک حکومت دمکراتیک ندارد.
🔸خلاصه اینکه رفتارهای اخیر ترامپ با انگیزه ها و اهداف گسترده ای از وی سر میزند، لیکن همانگونه که در بالا آمد، یکی از مهمترینِ آنها اروپا و تقویت جبهه آمریکایی از طریق به بردگی در آوردن اروپا است. اروپا به زودی شرایط سخت و سخت تری را تجربه خواهد کرد؛ آنها باید بفهمند ترامپی که با دانمارک، کانادا و پاناما شوخی ندارد، میتواند با آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان و غیره نیز شوخی نداشته باشد؛ حالا دیگر چهار سال اول ترامپ نیست که بسیاری از سران اروپا از وی فاصله گرفته بودند؛ حالا با تحریم و انهدام و انسداد خطوط گاز ارزان روسیه، اروپا به لحاظ اقتصادی تقریبا بی دفاع شده و بشدت نیازمند آمریکا است؛ از سویی نیز امنیت دفاعی خود را مقابل روسها در خطر میبیند؛ جالب است بدانید هر دوی این بلا را بایدن برسرشان آورد؛ بایدنی که آنها پس از شکست ترامپ در انتخابات قبل خود را در دامنش انداختند و حالا آنها را خلع سلاح شده تسلیم ترامپ میکند!
با ما باشید👇
@rastegar_1
ماجرای اقدام به خودکشی یک دختر در خرمدشت کرج
🔹دیشب ۳ دختر نوجوان در خرمدشت کرج خود را به پشتبام یک منزل مسکونی رسانده و با نشستن بر لب بام قصد خود را برای اقدام به خودکشی نشان میدهند.
🔹بلافاصله مردم این موضوع را به آتشنشانی اطلاع داده و ماموران آتشنشانی به سرعت خود را به این محل میرسانند.
🔹یکی از دخترها پیش از رسیدن آتشنشانان به پشتبام از ارتفاع سقوط میکند و بلافاصله به مراکز درمانی منتقل میشود.
🔹مسئول ایستگاه ۱۰۲ آتشنشانی خرمدشت در اینباره گفت: شواهد نشان میدهد افرادی که اقدام به خودکشی کرده بودند، مشروبات الکلی مصرف کرده بودند.
🔹بررسیها نشان میدهد فردی که از ارتفاع سقوط کرده پس از انتقال به بیمارستان بهدلیل شدت جراحات وارده جان سپرده است.
🔸کارشناسان معتقدند یکی از علل خودکشی تغییر در سبک زندگی و فاصله گرفتن از باورهای معنوی است که بیهدفی و پوچگرایی را به دنبال دارد و به ویژه در بین نوجوانان آثاری از جنس افسردگی را به وجود آورده که در مراحل حاد میتواند بعضا منجر به اقدام به خودکشی شود.
🔸رسانه های ضددینی علاوه بر ترغیب به سبک زندگی مادی و غیردینی که نتایجی از این جنس را نیز بهدنبال دارد تلاش میکنند بهرههای سیاسی نیز از این اتفاقات داشته باشند. بهعنوان مثال در ایام اغتشاشات ۱۴۰۱ رسانههای ضدانقلاب با تمرکز بر پروندههایی مانند خودکشی نیکا شاکرمی و سارینا اسماعیلزاده آنان را کشتهٔ اغتشاشات جا میزد و عملیات روانی علیه آرامش مردم طراحی میکردند.
با ما باشید👇
@rastegar_1
سازمان جهانی هواشناسی: آتشسوزیهای لسآنجلس تراژدی وحشتناکی است
🔹سازمان جهانی هواشناسی (WMO) روز جمعه به وقت محلی با مردم آسیب دیده از آتش سوزی های ویرانگر در لس آنجلس واقع در کالیفرنیای آمریکا ابراز همدردی کرد و این وضعیت را یک تراژدی "وحشتناک" خواند.
🔹«کلر نولیس» سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی با تاکید بر تاثیر مخرب این آتش سوزی ها بر سلامت، کیفیت هوا، زندگی انسان، اکوسیستم و اقتصاد محلی، اظهار کرد: این رویداد از این جهت فوق العاده است که یکی از بزرگترین شهرهای آمریکا را تحت تاثیر قرار می دهد.
با ما باشید👇
@rastegar_1
🔷 ترکیب و گرایش گروههای اصلی معارضین در سوریه:
۱. جریانهای اخوانی که توسط دلارهای قطری و سرویس امنیتی ترکیه حمایت میشوند.
۲. گروههای سلفی_تکفیری که تحت حمایت عربستان و امارات هستند.
۳. جیش الحر که مستقیما با CIA کار میکند.
۴. اسلامگرایان سنتی که مخالف جریانهای تکفیری، اخوانی و سکولار هستند.
۵. جریان در حال قدرت گرفتن سکولارها که از سوی میت ترکیه اداره میشود.
۶. معارضه کردی که ترکیه را دشمن خود میداند و رابطه خوبی با آمریکا دارد.
🎥 یاجواد(ع) یا شفیع یا امامی
سرودخوانی نوجوانان در حرم امام رضا(ع)
با ما باشید👇
@rastegar_1