⭕️غرب و شبکهسازی بحران
🔹تشدید جنگ اوکراین و اصرار ناتو بر فرسایشی شدن این نبرد ، منجر به ایجاد یک شبکه جدید منازعه در نظام بینالملل شده است. به عبارت بهتر، اصرار آتلانتیکیها بر گسترش ناتو به شرق و ایجاد تنشهای مزمن و پایدار در حیاطخلوت روسیه نتیجهای جز شکلگیری شبکهها و زیرساختهای تقابلی ( از جنس دائمی) در جهان نداشته است. فراتر از آن، توسعهطلبی مشترک آمریکا و برخی شرکای اروپایی آن در شرق آسیا و مداخلهگرایی آنها درتایوان، بر عمق و دامنه این منازعه افزوده است. نام این پروسه را میتوان بازتولید بحران در نظام بینالملل خواند.روند خطرناکی که نقش آمریکا و اتحادیه اروپا در خلق، تثبیت و استمرار آن غیرقابلانکار است.
🔸کنشگری غرب در محیط پیرامونی روسیه ، منجر به آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۱ میلادی شد.بااینحال، اکنون منازعات جاری در نظام بینالملل محدود به حوزه آسیای مرکزی و اروپای شرقی نمیشود و شاهد «شبکهسازی بحران» و حتی ایجاد اتصالات و مجاری آن از سوی غرب هستیم.غرب آسیا، آسیای مرکزی، اروپای شرقی و شرق آسیا نقاط کانونی و هدف بحرانسازی آمریکا محسوب میشوند. متعاقب خلق بحران، آمریکا و شرکای اروپایی آن تلاش میکنند از خروجی بحران و شکافهای ایجادشده در مناسبات غیرطبیعی و بحرانی، بیشترین بهره را به سود منافع سلطه گرایانه و توسعه طلبانه خود کسب کنند. اخیرا اتحادیه اروپا در اقدامی که حکایت از همپوشانی استراتژیک آن با واشنگتن دارد، تحریمهای گازی گسترده جدیدی را علیه روسیه تصویب کرد. همانگونه که مشخص است، شاهد شکلگیری منازعاتی پایدار در حوزه روابط بینالملل هستیم که غرب تصور کرده «ایجاد»آن به معنای «تثبیت»و بهرهگیری»از ظرفیتهای آزادشده در بطن این منازعات خواهد بود!
🔹بااینحال بسیاری از استراتژیستها و صاحبنظران مسائل بینالمللی و امنیتی در آمریکا و اروپا نسبت به استمرار این بحرانسازی از سوی سیاستمداران آماتور و کوتهبینی مانند بایدن، بلینکن، ترامپ و پمپئو هشدارداده اند.
🔸این سیاستمداران آماتور در اروپا نیز ظهور و بروز دارند:جایی که افرادی مانند ماکرون، اولاف شولتس و فن درلاین نه تنها قدرت تحلیل و رصد زیرساختها ،ثوابت و واقعیات جاری در نظام بینالملل ( آنهم با استناد به آنچه در قرن بیست و یکم رخ میدهد ) را از دست دادهاند ، بلکه از مدیریت مناسبات داخلی و خارجی مجموعه متبوع خود یعنی اتحادیه اروپا نیز غافل ماندهاند. آنچه در انتخابات پارلمانی اخیر اروپا رخ داد و منتج به ارتقای جایگاه احزاب ملیگرا و افراطی در قاره سبز گردید، بیانگر پس زدن سیاستمداران سوسیالدموکرات و محافظهکار میانه اروپایی از سوی مردم است.
🔹در چنین شرایطی تکلیف شبکهسازی بحران توسط بازیگران غربی مشخص است! آنها شبکه جنگ و منازعه را ایجاد میکنند اما قطعا قدرت مدیریت آن را در آیندهای نزدیک یا دور نخواهند داشت.تصاعد بحران و بازگشت آن به محیط امنیتی غرب، قطعیترین و قریبالوقوعترین احتمالی است که در آیندهای نزدیک و دور شاهد مصادیق آن خواهیم بود.
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
⭕️عمق یک کشاکش درون حزبی
🔹عملکرد ضعیف جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ باعث شد تا دموکراتها فشار سنگینی را علیه بایدن اعمال کنند و به طور مکرر خواستار کنارهگیری او از رقابتهای انتخاباتی شوند.هر روز به تعداد نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا که خواستار کنارهگیری «جو بایدن» از صحنه رقابتهای ریاست جمهوری این کشور هستند، اضافه میشود.
به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، ۵۰ شخصیت برجسته حزب دموکرات از بایدن خواسته اند برای جلوگیری از پیروزی قطعی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری از رقابتها انصراف دهد.
🔸به گفته مقامات دموکرات، اکنون بایدن با بحران اعتبار و مقبولیت در میان رسانهها، قانون گذاران مقامات ارشد و حتی کارکنان خود مواجه است. بسیاری از رایدهندگان، سیاستمداران و اهداکنندگان مالی حزب دموکرات نگران پاسخهای نامنسجم و مبهم او هستند و پرسشها درباره سلامت ذهنی او دوباره افزایش یافته است. بایدن در جریان مناظره ۹۰ دقیقهای با ترامپ بارها با مطرح ساختن جملات نامفهوم و نیمهتمام و پاره شدن رشته افکارش نتوانست در تمام طول مدت این مناظره به وضوح افکار خود را بیان کند. به دنبال آن، تردیدها درباره توان ذهنی و جسمانی وی برای ادامه مبارزات انتخاباتی افزایش یافت.
🔹براساس نظرسنجی شبکه خبری«سی بی اس» آمریکا که پس از اولین مناظره برای انتخابات 2024 انجام شده، 72 درصد از مردم این کشور جو بایدن را دارای توانایی شناختی برای ریاست جمهوری نمیدانند.نتایج تازه ترین نظرسنجی ها نیز نشان میدهد که دونالد ترامپ اکنون از جو بایدن جلوتر است و با محبوبیت 48 درصدی در مقابل مقبولیت 42 تا 43 درصدی رقیب دموکرات خود قرار دارد.
🔸طبق اسناد مربوط به رفتوآمدهای افراد به کاخ سفید که توسط روزنامه نیویورکپست رویت شده است، «کوین کانارد» متخصص بیماری پارکینسون از مرکز پزشکی ملی نظامی «والتر رید» دیداری با «کوین اوکانر» پزشک کاخ سفید داشته است.البته مشکل تنها به سلامت جسمی بایدن محدود نمی شود، بلکه دونالد ترامپ نیز هنوز با محکومیتها و پرونده های قضایی دوران ریاست جمهوریاش دست و پنجه نرم میکند و لذا از مبارزات انتخابات ریاست جمهوری جاری آمریکا می توان به عنوان مبهم ترین و مشکل دارترین انتخابات یاد کرد که هنوز چشم انداز روشنی برای آن مشاهده نمی شود.
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
⭕️سواد رسانهای در قرآن: یه راهنمایی ساده
🔹قرآن کریم، کتاب آسمانی ما، پر از درسها و نکات کاربردی برای زندگیه. یکی از این موضوعات مهم، سواد رسانهای هست.
🔘 قرآن کریم در حوزه سواد رسانهای میفرماید:
🔹 قبل از اینکه یه خبر رو باور کنی، تحقیق کن! (سوره حجرات، آیه 6)
🔸 دنبال هر چیزی که میشنوی نرو! اول ببین درسته یا نه! (سوره نساء، آیه 83)
🔹 فکر خودت رو به کار بگیر و کورکورانه هر چیزی رو قبول نکن! (سوره آل عمران، آیه 110)
🔸 به جای اینکه فقط دنبال اخبار و اطلاعات باشی، دنبال بصیرت و درک عمیق باش! (سوره محمد، آیه 24)
🔹 به جای اینکه فقط یه شنونده یا بیننده ساده باشی، یه انسان فعال باش و در برابر اخبار و اطلاعات نادرست، موضع بگیر! (سوره آل عمران، آیه 110)
🔘 چطور تو دنیای امروز "مهارت رسانهای مون" رو قویتر کنیم؟
🔹 قبل از اینکه یه خبر رو به اشتراک بذاری، یه لحظه صبر کن و ببین درسته یا نه!
🔸 به چند تا منبع مختلف سر بزن و ببین چی میگن!
🔹 به خودت یاد بده که چطور اخبار جعلی رو از اخبار واقعی تشخیص بدی!
🔸 فکر خودت رو به کار بگیر و به حرف هر کسی که میگه "این درسته!" اعتماد نکن!
🔹 به جای اینکه فقط یه تماشاچی ساده باشی، یه انسان فعال باش و در برابر اخبار و اطلاعات نادرست، موضع بگیر!
🔘 یادمون باشه که قرآن کریم یه راهنمای کامل و جامع برای زندگیه. با عمل به دستورات قرآن، میتونیم "مهارت رسانهای" قویتر داشته باشیم و در دنیای پر از اطلاعات امروز، گمراه نشیم و خدای نکرده بقیه را هم گمراه نکنیم.
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
⭕️چالش اقتصاد سیاسی ایران
🔹اقتصاد و سیاست پیوند دیرینهای با هم دارند و اولین ارتباط آن را باید همزمان با شکلگیری اجتماعات بشری جستوجو کرد. البته تأثیر متقابل این دو بر یکدیگر متوازن نیست؛ امروزه تأثیر سیاست بر اقتصاد بسیار بیشتر از تأثیر اقتصاد بر سیاست است و سطح تأثیرگذاری نیز بسیار گسترده شده است. در سطح کلان تحولات جهانی جهتدهنده اقتصاد است، جنگ روسیه و اوکراین، شکلگیری ائتلافها و اتحادها و همچنین تقابلها، تغییرات سیاسی در سران قدرتهای بزرگ و... نمونههایی از تأثیر سیاست بر اقتصاد کلان است؛ در سطح میانه دولتمردان در هر کشوری متناسب با سیاست خود، جهتگیریهای اقتصادی یک کشور را مشخص میکنند. برای نمونه، سیاستهای جمهوریخواهان و دموکراتها در آمریکا تأثیرات متفاوتی بر اقتصاد آمریکا دارد. در ایران نیز سیاست دولتمردان ایران بر اقتصاد گسترده است؛ سیاست نگاه به غرب در اقتصاد در مقابل نگاه به شرق و توازنگرایی در سیاست خارجی تأثیرات وسیعی بر اقتصاد کشور دارد. در سطح خرد حوزه تأثیر مستقیم نیست، سیاست از طریق تغییر مدیران اقتصادی در لایههای مدیریتی کشور بر اقتصاد تأثیرات بزرگی میگذارد.
🔸اما در ایران امروز از یک طرف سیاست نگاه به غرب که در دولت یازدهم و دوازدهم دنبال شد، به بنبست رسید، فروش نفت ما به حداقل ممکن رسید، تحریمهای گستردهای علیه ایران وضع شد تا حدی که سوخت هواپیمای وزیر امور خارجه کشورمان را هم نمیدادند، گستره تحریمها به دارو و درمان هم رسید و دهها واقعیت دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست و از طرف دیگر در دولت سیزدهم با تغییر نگرش سیاسی دولت و توزانگرایی در سیاست خارجی و همچنین تکیه بر ظرفیتهای داخلی، همسایگان و منطقه، کشور در مسیر حل مسئله قرار گرفت. فروش نفت ما رکورد چند ساله را شکست، بخشی از اموال بلوکه شده ایران آزاد شد، حجم تجارت خارجی ما رشد کم نظیری یافت، رکود اقتصادی جای خود را به رشد اقتصادی داد، اصلاح زیرساختهای اقتصادی در دستور کار دولت قرار گرفت و صدها اقدام ریز و کلان دولت در این مسیر. اما چالش اساسی اینجاست که در انتخابات اخیر فردی پیروز شد که در حلقه اطرافیان و نزدیکان او و پشتوانهها فکری و مشاوران او غلبه تفکر نوع اول وجود دارد.
🔹از این موضوع میتوان نتیجه گرفت، مردم ایران در انتخابات خود با وجود داشتن دغدغههای اقتصادی با رویکرد سیاسی رأی دادهاند و نه اقتصادی! ولی آیا میتوان دیدگاههای اقتصادی یک جریان را از آن جدا کرد؟ به نظر میرسد چالش اساسی اقتصاد سیاسی ایران این مسئله باشد که دولت چهاردهم با اقتصاد چه خواهد کرد؟ آیا مسیر شکست خورده نگاه به غرب را دنبال خواهد کرد یا از تیم اقتصادی که نگاه به غرب دارد، میخواهد که برخلاف گرایشهای فکری خود، سیاست توزانگرایی و نگاه به شرق را دنبال کند؟
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
▪️#سلام_امام_زمانم ▪️
🌱جمعه به جمعه چشم من
منتظرنگاه تو ...
کی دل خستهام شود
معتکف پناه تو...
🌱زمـزمهی لبان من
این طلب است از خدا...
کاش شـوم من عاقبت
یک نفر از سپاه تو...
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا اشک بر امام حسین (علیه السلام) این همه فضیلت دارد؟!
🔺حجتالاسلام عالی
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
30.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تمجید محسن میلانی، استاد علوم سیاسی دانشگاه فلوریدای آمریکا از عملکرد درخشان شهید آیتالله رئیسی: در زمان دولت آقای رئیسی ارتباط ایران با کشورهای همسایه و منطقه برقرار شد و همین سیاست، ایران را از غرب و آمریکا بینیاز میکند!
♦️روبیک میناسیان، روزنامهنگار ارمنستانی:جمهوریاسلامی محبوبترین کشور در ارمنستان است.
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
🔴بحران برق در کشورهای عربی
🔹«روزهای سپری شده و پیشرو گرمترین روزهای ثبتشده در تاریخ جهان هستند». این بخشی از گزارش سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک است.
🔹عربستان سعودی گرمترین کشور غرب آسیا نیست اما اهالی ریاض دیروز قطعی برق گستردهای را تجربه کردند و از تداوم قطعیها نگرانند.
🔹یک کاربر سعودی در شبکههای اجتماعی نوشت که جرئت رفتن به آسانسور را ندارد، زیرا رفتوآمد برق از دست دولت خارج شده است.
🔸پیش از سعودیها، هفتهٔ گذشته کویت هم بهدلیل گرما درگیر قطعی برق شد و جداول خاموشی در این کشور منتشر شد.
📖......🖋......✅
اخبارموثق و بروز باتحلیل های مطمئن رادر کانالهای زیر ببینید، درصورت تمایل عضو شوید ودوستانتان را نیز دعوت کنید
روبیکا
https://rubika.ir/rastegar_1
ایتا
http://eitaa.com/rastegar_1
🔴انتصاب خلاف کارشناسی
🔻آقا پزشکیان در اولین حکم خود، آقای ظریف را به عنوان "رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم" منصوب کرده است. آقای ظریف، صرفا در حوزه دیپلماسی دارای سابقه فعالیت است و در حوزهایی مانند اقتصاد و سیاست داخلی و فرهنگ و مسائل اجتماعی، فاقد کمترین تجربه است.
🔹ظریف اگر در گذشته خود حتی موفق هم بود که خلاف این اتفاق افتاده، نهایتا می توانست درباره وزارت خارجه طرف مشورت قرار بگیرد. این در حالی است که توافق برجام، به عنوان دست پخت تیم ظریف، از حیث ضعف های حادّ و عدم قواعد حقوقی و دیپلماتیک تدوین قرارداد، عبرتی قابل تدریس در آکادمی هاست.
🔻درست است که ظریف در تبلیغات انتخاباتی خیلی عرق ریخت -و خیلی هم بی اخلاقی و خلاف گویی کرد- اما صلاحیت نقش آفرینی دست اول در تعیین ترکیب دولت جدید را ندارد.
🔹آقای طیب نیا که از او به عنوان نامزد تصدی معاون اولی رئیس جمهور یا وزیر اقتصاد و "طبیب اقتصادی" یاد می شود، چند هفته قبل سر کلاس درس در داشگاه تهران، درباره ناتوانی ظریف در حوزه ظاهرا تخصصی اش گفته بود:
🔻"ایشان فردا رییس جمهور بشود، ظریف را می خواهد به عنوان وزیر خارجه معرفی کند؛ حتما مجلس رای نخواهد داد. بگذریم از اینکه من، ظریف رو ضعیف ترین وزیر خارجه بعد از انقلاب می دانم.
🔻قوی ترین کارشناس، هر چیزی جای خودش را دارد. قوی ترین کارشناس، ضعیف ترین وزیر خارجه! دوره آقای ظریف، روابط خارجی ما افتضاح بود خصوصا روابط منطقه ای!
🔻ایشان اصلا آدم اجرایی نیست. قائم مقامش هم یک آدم خیلی ضعیفی را گذاشته بود".
✍محمد ایمانی