وضعیت شکننده دولتهای اروپایی در سال ۲۰۲۴
🔹فروپاشی دولتهای فرانسه و آلمان، زنگ خطر را درباره بحرانی فراگیر در اتحادیه اروپا به صدا درآورده است.
🔹قانونگذاران آلمانی بهتازگی رای به انحلال دولت دادند و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز چهارمین نخستوزیر این کشور را طی یک سال گذشته، معرفی کرد.
🔹درپی از دست دادن رای اعتماد در پارلمان آلمان، به نظر میرسد دولت نسبتا کوتاه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، بهزودی به پایان میرسد و انتظار میرود انتخابات جدید در ماه فوریه ۲۰۲۵ (اسفند ماه) برگزار شود.
🔹در همین حال فرانسه با موجی از اعتراض، تیراندازی مرگبار پلیس و اختلافهای مربوط به بودجه دستوپنجه نرم میکند.
🔹اما مسائل فراتر از قاره اروپاست؛ جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، همتای شولتز و مکرون، پس از استعفای ناگهانی وزیر داراییاش، با درخواست کنارهگیری از سِمت خود مواجه است.
گرای اشتباه ندهید...
🔹یکی از معاونان دولت اسبق که خدمات ارزشمندی را برای کشور داشته، در مصاحبهای برای توسعه ایران و رهایی از تحریمها نسخه پیچیده و بیان کرده است: «ما باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد.»
🔸نسخه مذاکره در پاسخ به مسئله تحریم در همه دولتها به فراخور شرایط و اقتضائات موجود در دستور کار بوده و اساساً نظام جمهوری اسلامی لحظهای برای رفع تحریم از طریق گفتوگوهای دو و چندجانبه در شرایط برابر، در هیچ دورهای درنگ نکرده است و چه بسا در دورهای حتی با وجود عبور از خطوط قرمزش، با دولت وقت بیشترین همراهی شد تا مسئله تحریم حل شود. اتفاقاً همین فرد مصاحبهکننده که در دلسوزی وی برای کشور تردیدی نداریم، هشت سال معاون اول دولتی بوده که بیشترین مذاکره را با تحریمکنندگان داشته، اما نتیجه آن از زبان یکی از اعضای کابینه همین دولت، چیزی جز هیچ نبوده است. بنابراین اصل مذاکره محل نقد نیست، بلکه این نگرش که «راهی جز مذاکره» برای حل مسئله تحریم نداریم، محل اشکال است؛ نگرشی که یک دوره هشت ساله ساخت درونی اقتصاد ایران را با چالش مواجه کرد؛ چرا که فراموشی ظرفیتهای کشور و انفعال را به بار آورد.
🔹تردیدی نیست که مسئله مهم اقتصاد ایران تحریم است؛ اما موضوع چگونگی مواجهه با این مسئله است!
🔸تجربه برجام و مذاکره در گذشته به ما نشان داده است، مادامی که آمریکا تحریم را اثرگذار میداند، آن را با مذاکره برنمیدارد و اگر هم تحریمی تعلیق شود، مانع از انتفاع ایران خواهد شد. از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. این تجربه گران چگونگی مواجهه با تحریمها را به ما نشان میدهد! این تجربه گران نشان میدهد راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بیاثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره صرف. وقتی تحریم بیاثر شد، امکان مذاکره هم فراهم میشود، بنابراین، اولویتبندی راه حلها در این میان اهمیت خود را نشان میدهد.
🔹نکته مهمتر اینکه عامل اساسی در بیاثر یا کم اثرکردن تحریم، رشد تولید از طریق درونگرایی و برون نگری اقتصادی است؛ یعنی ابتدا باید ظرفیتهای داخلی را از حیث ساختار و منابع، فعال و بهینهسازی کرد.
🔸در نهایت همه باید مواظب باشیم تا گرای اشتباه ندهیم. تجربه گذشته را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که راه حل اولویتدار اقتصاد ایران، رشد تولید از طریق حداکثر کردن بهینهسازی، صرفهجویی و بهرهوری از عوامل تولید (زمین، سرمایه، نیروی کار) است.
آخرین خبرها از درگیری طالبان و پاکستان/ عملیات انتقامی از خاک افغانستان انجام شد
🔹وزارت دفاع حکومت طالبان اعلام کرده است که نیروهایش حملاتی تلافیجویانه را در خاک پاکستان و در محلی انجام دادهاند که از آن حملاتی به خاک افغانستان سازماندهی شده بود.
🔹عنایتالله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع طالبان به بیبیسی گفت: «چندین نقطه در آنسوی خط فرضی (دیورند) از مراکز و مخفیگاههای عناصر شریر و حامیان آنها که از آنجا حملات در افغانستان تنظیم و سازماندهی میشد، انتقاماً از استقامت جنوب شرقی کشور، مورد حمله قرار داده شدند.»
🔹گزارشهای دیگر حاکی از درگیری در منطقه مرزی و تلفاتی در میان نیروهای پاکستانی است.
🔹درگیری اخیر چهار روز پس از حملات هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا رخ داده است، که پاکستان میگوید در آن پیکارجویان را هدف قرار داد. حکومت طالبان میگوید ۴۶ نفر در آن حملات کشته شدند.
🔹پیشتر رسانه طلوع نیز به نقل از یک منبع وزارت دفاع حکومت طالبان از کشته شدن ۱۵ سرباز پاکستان در عملیات نظامی نیروهای طالبان خبر داد. با این وجود سخنگوی وزارت دفاع حکومت طالبان اطلاعات بیشتری در مورد تلفات نیروهای پاکستانی به بیبیسی نداد.
زارعان: آمریکا به این نتیجه رسیده که ضدانقلاب توان براندازی ندارد
🔹کارشناس مسائل غرب آسیا: آمریکاییها در ارتباط با حمایت از گروههای برانداز و جریانهای ضد انقلاب یک تجربه تاریخی ۴۵ ساله دارند که این تجربه آنها توام با شکست و ناکامی بوده است.
🔹طبیعی هست در ایران همانند همه کشورهای دنیا بخشی از جامعه بنا به دلایل مختلف ناراضی هستند. برخی از این نارضایتی هم دلایل معقول و منطقی دارد.
🔹دلیل عدم همراهی مردم با فتنهگران مورد حمایت آمریکا این است که مردم ما میدانند که آنها دلسوز ملت ایران نیستند و طبیعتا اگر که قرار باشد که اوضاع کشور بهبود پیدا کند یا اصلاحی در وضع معیشت و وضع اقتصاد رخ بدهد باید این اصلاح توسط خود مردم و افراد دلسوز ایران صورت گیرد.
🔸مجموع این عوامل دست به دست هم میدهد که آمریکاییها در محاسبات خود به این نتیجه برسند که جمهوری اسلامی ایران از طریق اقدامات ضدانقلاب و عناصر مخالف نظام قابل براندازی نیست.
گردان مقاومت جنین: سلاحمان را تحویل نخواهیم داد
🔹گردان جنین، وابسته به سرایا القدس:
🔹ابتکار عمل و میانجیگریهایی که توسط شخصیتهایی از تشکیلات خودگردان فلسطین و نهادهای حقوقی ارائه شد، هیچ راه حل واقعی را ارائه نمیکرد.
🔹تمامی میانجیگریها بر خواستههایی مبنی بر خروج نیروهای مبارز از اردوگاه جنین و تحویل سلاحهایشان متمرکز بود که این خواستهها کاملاً مردود است.
🔹سلاح وسیله ما برای دفاع از خودمان و اردوگاهمان است و ما مکانی را که در آن بزرگ شدهایم، ترک نخواهیم کرد.
🔴 هر چه ظهور نزدیکتر، فتنهها شدیدتر
🌕 امام باقر علیه السلام فرمودند:
قلبهای (بعضی) مردان از این حدیث شما مشمئز میشود پس (اندكى از) آن را برایشان بگوئید! هرکس بِدان اقرار نمود بیشتر برایش بگوئید و هركس انكار كرد رهايش كنيد! به ناچار فتنهاى پيش آيد كه در آن هر محرم راز و یار خاصّی سقوط میکند چندان كه فرد موشكاف نيز در آن سقوط میکند؛ تا آنجا كه كسى باقی نماند جُز ما و شيعيان ما.
✅ مقصود از «این حدیث شما» موضوع ولایت، شئونات الهی و فضائل اهل بیت و چیزهای دیگری است که قلوب اکثر مردم در آن دوران پذیرای آنها نبود. منظور از «فتنه» به قرینهٔ روایتی دیگر، غيبت و طولانی شدن آن است، و مراد از «سقوط میکند» یعنی پایش میلغزد و گمراه میشود و از دین خارج میگردد
📗الغيبة(للنعمانی)،ص۲۰۲،ب۱۲،ح۳
♻️ حماسه ۹ دی درکلام مقام معظم رهبری:
● یوم الله
● روز متمایز
● روز کاری بزرگ
● روز فهمیدن نیاز
● روز ماندگار درتاریخ
● روز فراموش نشدنی
● روز شناختن موقعیت
● روز تجلی قدرت الهی
● روز اتمام حجت برهمه
● روز احساس مسوولیت
● روز نمایان شدن روح ولایت
● روز دشمنشناسی ملت ایران
● روزافشای اهداف پلید دشمن
● روز تجلی یکپارچگی ملت ایران
● روز نمایان شدن دست قدرت خدا
● روز برخاسته از بصیرت مردم ایران
● روز حضور در صحنه بدون فراخوان
● روز حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب
● روز کاری غیرمتعارف و غیرمعمولی
● روز گشایش فصل تازه ای از بصیرت
● روز مشت محکم بر دهان فتنه گران
● روز حضور در لحظه مناسب وموردنیاز
● روز نمایان شدن روح حسین (علیهالسلام)
● روز وارد شدن آخرین ضربه ملت ایران به استکبار
23.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مرور بخشهایی از کتاب «فتنه تغلب» و تأثیر فتنه ۸۸ در وضع تحریمهای ظالمانه علیه ایران
🌟 #دهه_بصیرت | خیال میکنیم به طرف دشمن داریم آتش میکنیم!
🔻رهبرمعظم انقلاب:
🔹در داخل جبههی جنگ، از اطراف گلولهی توپخانه میآید، خمپاره میآید، انواع و اقسام آتش از اطراف میبارد و از بالای سر انسان رد میشود؛ به طوری که گاهی انسان جهتگیری را گم میکند؛ نمیداند این گلولهای که دارد میآید، از طرف دشمن دارد میآید، یا از طرف دوست دارد مواضع دشمن را میکوبد.
🔹 این خیلی خطر بزرگی است. برای یک رزمنده بزرگترین خطر این است که جهتگیری را گم کند؛ نداند دشمن کجاست، دوست کجاست. اگر ندانست دشمن کجاست و دوست کجاست، آنوقت ممکن است به طرف دوست آتش کند؛ به خیال اینکه دارد به طرف دشمن آتش میکند. اینها خیلی خطرناک است. بعضی از ما به طرف دوستانمان آتش میکنیم، خیال میکنیم به طرف دشمن داریم آتش میکنیم!
🔴چرا #۹_دی یک روز ملی است و چرا بزرگداشت آن لازم است؟!
1. ۹ دی یک مناسبت حزبی نیست بلکه حقیقتا یک یوم الله ملی است. در روز ۹ دی، حامیان یک نامزد به خیابان نیامدند، بلکه مردم با ذائقههای متفاوت فکری و #سیاسی به خیابان آمدند و پاییندی همگان به قانون را مطالبه کردند.
2. در ۹ دی مردم دیدند که #فتنه_گران پای خود را از حریم یک نامزد انتخاباتی فراتر گذاشتهاند و گام در مرحله براندازی و عقدهگشایی در برابر جمهوری اسلامی برداشتهاند و در این مسیر از هتک حرمت به قانون اساسی، جایگاه ولی فقیه، عاشورای حسینی و خدشه به منافع ملی، امنیت ملی و وحدت ملی ابا ندارند.
3. در ۹ دی مردم هم چنگ و دندان و نیشخند دشمنان ایران اسلامی را از #فتنه_88 میدیدند، هم تلاششان برای حمایت از فتنهگران با تحمیل تحریمها و فشارهای بیسابقه را و هم بیتفاوتی و بیخیالی فتنهگران و اصرارشان به طی مسیر خائنانه فتنه و دیگر نمیتوانستند بپذیرند این اقدام در جهت احقاق حق یا خدمت به مردم یا حتی خدمت به کسانی باشد که به ایشان رأی دادهاند.
4. در #9_دی مردم از ذائقههای سیاسی خود گذشتند و حول محور منافع ملی و قانون اساسی و بیرق امام حسین(ع) جمع شدند و این خروش پر شور باعث شد تا فتنهگران متوجه شوند که حنایشان دیگر حتی نزد حامیانشان رنگی ندارد و ساکتان #فتنه نیز بفهمند که دیگر مهی برای پرسه در آن وجود ندارد.
5. آری! #حماسه_9_دی نه تنها برای فتنهگرانی که با بیظرفیتی در برابر رأی مردم شورش کردند، پیامی قاطع داشت بلکه هشداری هم بود برای همه کسانی که در آینده بخواهند در برابر رأی مردم بایستند و از بدعت خطرناک #سران_فتنه تبعیت کنند.
6. البته در کشور جریانات بیظرفیتی داریم که همواره به غیر از راه قانونی و صحیح، دوست دارند از گزینههای غیرقانونی و فتنهگرانه علیه حاکمیت و آرای مردم، در آنجا که به نفعشان نباشد، استفاده کنند و بدیهی است این جریانات میکوشند قباحت فتنه را بپوشانند و خیانت فتنهگران را یا در حد همان رقابت قبل از #انتخابات توجیه کنند!
7. آری! امروز اگرچه ١٢ سال از فتنه ۸۸ گذشته است اما "٩ دی" به عنوان نماد روزی که همه مردم در حمایت از قانون اساسی، مقدسات، منافع ملی و امنیت ملی و وحدت ملی ایستادند، در تاریخ ماندگار شد، و بزرگداشت این یوم الله باعث میشود تا هیچ شخص و جریانی، دیگر به فکر شورش در برابر آرای مردم و قانون اساسی نباشد.
8. ۹ دی روزی است که شورش عظیم فتنه گران علیه جمهوریت و اسلامیت نظام شکست خورد و شکست فتنه ۸۸ همانند تشکیل #جمهوری_اسلامی و در همان راستا امری فرخنده و مبارک است که اگر بزرگ داشته نشود چه بسا زحماتی که برای #انقلاب کشیده شده است و آثار و برکات آن را به راحتی فراموش کنیم و به حفظ آن اهتمام لازم را نداشته باشیم.