⭕️راه نجات اقتصاد کشور...
🔹نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی و دانش بنیان نشان میدهد، مسئله دانش تولید در ایران از حیث زیربنایی در سطوح بسیار بالایی قرار دارد. کمتر کشوری در دنیا هست که مثل ایران به تنهایی توانسته فناوریهای روز دنیا را به دست آورد؛ اما با وجود پیشرفتها، دانش تولید آنگونه که باید، فعلیت(صنعتی) نیافته است. دلیل آن نیز عدم تأمین مالی و سیاستگذاری نادرست است که راه حل را رهبری در قالب شعار سال طرح کردند؛ «مردمیسازی اقتصاد».
🔸راه نجات اقتصاد کشور برای فعلیت بخشیدن به دانش تولید، استفاده از ظرفیتهای مالی و فکری مردم در قالب مردمیسازی و خصوصیسازی است. به همین دلیل، رهبر معظم انقلاب نیز در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت فرمودند: «تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی است.» اما ظاهراً کشور در این دو موضوع، به ویژه خصوصیسازی توفیق مطلوبی نداشته است. ده ماه از سال نیز گذشت و تغییر محسوسی در تحقق شعار سال دیده نمیشود. این در حالی است که «مشارکت مردم» برای تحقّق هدف «جهش تولید» در صدر توصیههای امام خامنهای به دولت سیزدهم و چهاردهم بوده است.
🔹رهبری تأکید داشتند: «راه ورود مردم در عرصههای اقتصادی بایستی باز بشود؛ این، کشور را نیرومند میکند، اقتصاد را باثبات میکند. البته سیاستهای اصل ۴۴ بخشی از این قضیه است، که سالها پیش این سیاستها ابلاغ شده و این سیاستها مستفاد از خود قانون اساسی است.» خصوصیسازی در ضمن مردمیسازی است که البته در این زمینه نیز غالباً بیراهه رفتهایم. لذا اولاً باید بر ضرورت بازنگری در شیوههای ناصحیح اجرای سیاستهای کلّی اصل ۴۴ و تلاش برای اجرای صحیح آن تمرکز کرد و ثانیاً باید به این پرسش پاسخ داد که اگر «آحاد مردم» خواستند با «توان مالی، توان فکری و ذهنی، توان ابتکاری» خود وارد میدان اقتصاد شوند، چه باید بکنند؟
🔸اما چرا تحرکی در دولتها دیده نمیشود؟ پاسخ آن در گلایه آن فعال بخش خصوصی در دیدار با رهبر معظم انقلاب است. تودرتوی نهادی و مقررات زائد. اتفاقاً خود دولت در جاهایی مانع و رقیب بخش خصوصی است؛ چون اقتصادمان دولتی است. ما بعد از انقلاب، مسیر اقتصاد را مثل جنگ، مردمی پیش نبردیم و نتیجهاش شد اینکه الآن می بینیم. رهبری در اول فروردین ۱۴۰۱ نیز فرمودند: «مهمترین مشکل اقتصاد ما تصدّیگری دولتی است.... شاید مهمترین نقطهضعف اقتصاد ما تصدّیگری افراطی دولت است. وقتی که مردم از مدیریّت و فعّالیّت اقتصادی کنار میمانند، کارهای بزرگ، شرکتهای مهم، تولیدهای ثروتساز برای کشور در اختیار دولت قرار میگیرد و در اختیار فعالان اقتصادی از مردم قرار نمیگیرد، همین مشکلاتی پیش میآید که ما امروز در اقتصادمان مشاهده میکنیم.»
🔹در مجموع به نظر میرسد برای فعلیت دادن به دانش تولید باید دولت ضمن حذف مقررات زائد، تودرتوی نهادی را کاهش داده و بخش خصوصی را حمایت کند تا تولید ملی جهش یابد.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
ولع مذاکره!
🔹برای لحظاتی از منظر یک سیاستمدار یا یک مقام مسئول در آمریکا به فضای سیاسی و رسانهای حاکم بر جریان اصلاحات بنگرید. تصویر یا برداشتی که به شما دست میدهد، چیست؟
🔸جریان رسانهای اصلاحات دو خط را به موازات هم دنبال میکنند. با سیاهنمایی حداکثری اعلام میکنند کشور در شرایط دشوار و سخت قرار گرفته و نکته دوم اینکه در چنین اوضاعی راهی جز مذاکره با آمریکا باقی نمانده است! برای نمونه، این جملات «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیسجمهور را از نظر بگذرانید: «اگر شرایط تغییر نکرده و اصلاح نشود با سرنوشتی همراه با کاهندگی روزافزون، ضعیف و تهی شدن از درون مواجه میشویم و این همان خواست بدخواهان تاریخی ایران است. ما به اصلاحات سخت اقتصادی، بهبود وضعیت اجتماعی، زیستن آسوده مردم در جامعه و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم.» یا اینکه «حسین مرعشی» دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی بیان کرده است: «شرایط امروز ایران، مانند شرایط سال ۶۷ بعد از سقوط فاو است!»
🔹تصویر و برداشت بیرونی از حال و هوای جریان سیاسی اصلاحات و رسانههای منسوب به آنان، کسانی را نمایش میدهد که ولع و اشتیاق به مذاکره فکر و رفتار آنان را فراگرفته است. از این عجیبتر و تأسفبارتر آن است که این جریان فکری هرگز قصد ندارد از تاریخ و حتی آموزههای روابط بینالملل عبرت بیاموزند.
🔸در زمینه موضوع برجام بین ایران و آمریکاییها مذاکرات مستقیم صورت گرفت. حتی کار به قدم زدن دو نفره وزرای امور خارجه نیز کشیده شد. آخر سر در ۱۸ اردیبهشت سال 1397 دولت آمریکا به صورت غیرقانونی و یکجانبه از توافق هستهای خارج شد و ضمن بازگرداندن تحریمهای گذشته، تحریمهای بیسابقه و جدید علیه ملت ایران وضع کرد. این در حالی بود که جمهوری اسلامی ایران یکسال ضمن اجرای کامل تعهدات خود، در توافق هستهای باقی ماند. بسیار طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در این شرایط، پیش شرط هرگونه مذاکره جدیدی را بازگشت آمریکا به توافق پیشین و اجرای تعهداتش موکول کند. به همین دلیل «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه در گفتوگوی ویژه خبری ۲۵دیماه ۱۴۰۳ اعلام کرد: «ما با دولت آمریکا در خصوص هستهای مذاکره نمیکنیم تا به برجام بازگردند؛ فرمول برجام کماکان معتبر است و وجود دارد.»
🔹بنابراین، سخن بر سر امتناع و لزوم مذاکره نیست که نظام جمهوری اسلامی ایران همواره در ادوار مختلف بر اساس منافع ملی درباره آن تصمیمات مقتضی گرفته است؛ سخن بر سر این است که در پیش گرفتن چنین رفتارهایی از سوی جریان رسانهای اصلاحات که مملو از سیاهنمایی و ولع شدید به مذاکره است، کمترین منفعتی برای کشور تولید نمیکند.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
⭕️دست بالای حماس در تبادل اسرا
1️⃣ بنیامین نتانیاهو جنگ اخیر غزه را به حدی طولانی کرد که ترامپ، برای بار دوم به کاخ سفید برسد. او چنین میاندیشید که وقتی ترامپ بیاید او با دست بازتری هم میتواند به سمت نابودی غزه برود و هم موضوع نابودی کرانه باختری را به ثمر برساند. اما ترامپ از چند هفته پیش از تحلیفش این مسئله را پیش کشید که باید تا قبل از آمدن من موضوع اسرا خاتمه پیدا کند و با انعقاد آتش بس موضوع تبادل اسرای هر دو طرف به سرانجام برسد. این موضوع موجب شوکه شدن نتانیاهو شد. در نشست دوحه هم نماینده بایدن و هم نماینده ترامپ حضور داشتند. در این نشست، نمایندگان اسرائیلی که 3تن بودند چندان زیر بار پذیرش این مسئله نرفتند. در تماس نماینده ترامپ با ترامپ، رئیسجمهور آمریکا گفت:«به آن حرامزاده بگویید توافق را امضا کند!»
2️⃣ در چنین شرایطی، نتانیاهو دیگر تاب مقاومت نداشت و مجبور به تسلیم شد. اما باید این موضوع را نیز بیان کرد که صرف تهدید ترامپ و فشار او موجبات انعقاد آتشبس را فراهم نیاورد. نتانیاهو اهدافی معین کرده بود که به هیچکدام از آنها نرسید. طبق قاعده هانیبال، صهیونیست مرده بهتر از صهیونیست اسیر است. آنان حاضر بودند که تمام اسرای حماس و جهاد اسلامی را بکشند اما امتیازی به مقاومت ندهند. اما فرسایشیشدن جنگ، فرسودگی نیروهای نظامی و شکاف جامعه صهیونیستی وضعیت را برای نتانیاهو خطرناک کرده بود و او دست آخر مجبور شد تن به تبادل اسرا بدهد. افزون بر این، وضعیت رژیم اسرائیل در اواخر جنگ چندان مساعد نبود. حماس مجدد روحیه تازهای گرفته بود و با پرتاب موشک و کار گذاشتن تله انفجاری خسارات سنگینی به اسرائیل تحمیل میکرد. بعد از آنکه موضوع آتش بس مطرح شد ورق برگشت و حال این حماس بود که با شرط و شروط گذاشتن، سعی داشت که دست بالا را در جنگ داشته باشد.
3️⃣ کسی فکرش را نمیکرد که نتانیاهو حاضر شود تن به آتشبس بدهد. اگر او دنبال این موضوع بود هیچگاه اسماعیل هنیه را در تهران ترور نمیکرد؛ چرا که او رئیس مذاکرهکنندگان حماس بود. اما مجموعه عللی چون اعتراض خانواده اسرا، موضوع عجز در نابودی حماس، شکست در بازگرداندن اسرا و البته در آخر تهدید ترامپ موجب شد که نتانیاهو آتشبس را قبول کند و این شکست را برای خود بپذیرد.
4️⃣ اولا موضوع تبادل اسرا 3مرحله و هر مرحله 42روز است. در این مراحل اسرا به شکل تدریجی آزاد میشوند تا از این طریق اطمینان حاصل شود که طرف صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد میکند. در این بین 250اسیر فلسطینی که محکوم به حبس ابد بودند آزاد میشوند که چنین مسئلهای شکست سنگینی برای اسرائیل محسوب میشود. ضمن اینکه در مراحل دوم و سوم هم بهترتیب اسرای ارزشمند هر دو طرف آزاد و منتقل خواهند شد.
5️⃣ همچنین گفتنی است که طی این مدت تبادل اسرا باید موضوع عقبنشینی تدریجی رژیم صهیونیستی از مناطق رفح و هممرز با مصر نیز صورت بگیرد و از آنسو مسیرهای ارسال کمکهای بشردوستانه باز شود که این امر در حال تحقق است. ضمن اینکه موضوع بازگشت آوارگان غزهای به مناطق خودشان نیز از دیگر موضوعات قابل توجه در این توافق است. در مرحله آخر هم موضوع تخلیه کامل غزه است و بعد از آن درمورد اداره غزه مذاکرات دوباره انجام خواهد شد که حماس برای آن موضوع هم طرح و برنامهریزی دارد.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
⭕️آن سوی تنش در کرانه
🔹ازآنجایی که نتانیاهو در دو سال گذشته با انبوهی از مشکلات مواجه بوده و فشارهای اقتصادی نیز بار سنگینی را روی دوش دولت او گذاشته، از اینرو هجمه احزاب مخالف تشدید شده است و آنها مترصد فرصتی هستند تا بتوانند کابینه را منحل کرده و شرایط را برای انتخابات زودهنگام آماده کنند، انتخاباتی که بر اساس نظرسنجیها احزاب رقیب نتانیاهو شانس بیشتری برای تصاحب کرسیهای پارلمان و دولت دارند.
🔸در چنین شرایطی، معمولا دولتهای صهیونیستی از تشدید عملیات نظامی برای تقویت مواضع سیاسی خود در داخل استفاده میکنند و به نظر میرسد نتانیاهو هم برای خلاصی از این وضعیت به تشدید درگیریها در کرانه باختری اقدام کرده است.
🔹علاوهبراین، عملیات در جنین به عنوان جبران شکست اسرائیل در دستیابی به اهداف جنگ در غزه و لبنان و تلاش برای منحرف کردن توجه افکارعمومی داخل از شکستهای ارتش انجام میشود تا روحیه شهرکنشینان و نظامیان را بالا ببرد. در این میان، نتانیاهو احتمالا چراغ سبز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را نیز گرفته است و لغو تحریم شهرکنشینان افراطی از سوی کاخ سفید نیز نشان میدهد که ترامپ دست نتانیاهو را برای جنگ افروزی در کرانه باختری باز گذاشته است
با ما باشید 👈
@rastegar_1
⭕️ جنگ روانی یعنی چه؟
🔹 جنگ روانی یعنی این که پس از ۱۵ ماه تحمل بمباران،گرسنگی،شهادت بیش از ۵۰ هزار نفر از مردم غزه،از دست دادن رهبرانی مانند هنیه و سنوار،نبود مهمات و کمبود اسلحه و ...بتوانی صحنه را به شکلی طراحی کنی که آزادی اسرای دشمن برای مردم و مرام و جنبش تو مساوی شادی و پیروزی و برای دشمنت اوج تلخکامی و شکست باشد!
🔹 نیروهای کتائب القسام در لحظه آزادی اسرای زن صهیونیست و در برابر دوربین دهها رسانه بین المللی، با اسلحه "تاور" به روی صحنه رفتند!(اسلحه ای که سلاح اختصاصی نیروهای ویژه ارتش صهیونیستی است!) آن هم در حالی که در بنر پشت سر رزمندگان، عبارت "صهیونازیه" ( ترکیب صهیونیسم و نازیسم )به چشم می خورد که نماد پیوند رژیم صهیونیستی با رژیم فاشیستی هیتلر است!
🔹حرکتی که رسانه های اسرائیلی آن را ،تمسخر و اهانتی بزرگ به رژیم و ارتش آن شمردند.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
وعده بن سلمان به ترامپ!
🔹ترامپ درباره علت سفرش به ریاض در دولت قبل خود به عنوان اولین سفر خارجی گفت: «من دفعه قبلی به عربستان سفر کردم چون آنها قبول کرده بودند ۴۵۰ میلیارد دلار از محصولات ما را بخرند. من به آنها گفتم که باز هم این کار را خواهم کرد؛ اما به این شرط که شما محصولات آمریکا را بخرید و آنها قبول کردند که این کار را انجام دهند.»
🔸ترامپ تأکید کرد، اگر پادشاهی عربستان صرف سرمایه بیشتر از قبل برای تجارت با ایالات متحده را بپذیرد، «مجدداً به این کشور سفر خواهد کرد.»
🔹چند ساعت پس از این اظهارات ترامپ، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از تماس تلفنی بن سلمان با ترامپ خبر داد. ولیعهد سعودی طی این تماس به ترامپ قول داده است که ظرف چهار سال آینده، سرمایه گذاری و روابط تجاری خود را با آمریکا به 600 میلیارد دلار برساند.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
هیچ برنامهای برای انحلال حشدالشعبی وجود ندارد!
🔹«عبداللطیف رشید» رئیس جمهور عراق وجود هرگونه پیشنهادی برای انحلال «حشدالشعبی» را تکذیب کرد. چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه عراق نیز تأکید کرده بود هیچ درخواستی مبنی بر عقبنشینی الحشد الشعبی از برخی مناطق مخصوص یا ادغام این نهاد در وزارت دفاع عراق نداشته و مطرح نکرده است.
🔸طی روزهای اخیر و هفتههای گذشته برخی رسانهها و مقامات در عراق و خارج از آن، از فشار آمریکا و رژیم صهیونی برای انحلال یا حداقل ادغام نیروهای الحشد الشعبی عراق در ارتش سخن گفتهاند. پیشتر نیز یک عضو جنبش نجباء عراق، ادعای مطرحشده در رسانههای دشمنِ ملت عراق مبنی بر انحلال حشد الشعبی را تکذیب کرد و آن را بیپایه و اساس خواند.
🔹الحشد الشعبی یا بسیج مردمی عراق سال 2014 بعد از اشغال مناطق وسیعی از عراق بهدست گروه تروریستی داعش با فتوای جهاد کفایی آیتالله سیستانی تشکیل شد و توانست با جذب و آموزش نیروهای مردمی، خطر تروریسم را ریشهکن کند و به خلافت داعش در عراق پایان دهد.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
مقاومت پیروز نهایی تحولات منطقه است
🔹آتش بس در غزه آغازی بر روند آشکارسازی اختلاف در سرزمینهای اشغالی است. استعفای رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونی واکنشهای متفاوتی را میان افکار عمومی این رژیم برانگیخته است؛ محور اصلی واکنشها این است که چه کسی باید مسئولیت شکست وقایع هفتم اکتبر را برعهده بگیرد؟ سیاسیون و نیروهای امنیتی رژیم صهیونی تلاش میکنند این شکست را متوجه یکدیگر کنند. این اتفاق نشان میدهد، عملیات طوفانالاقصی ساختار امنیتی و سیاسی رژیم منحوس را چنان دچار چالش اساسی کرده است که رژیم بعد از 15 ماه توان ترمیم ابعاد این شکست را ندارد.
🔸جریانهای راستگرای افراطی نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» معتقدند، استعفای «هرتزی هالوی» نشان میدهد شکست وقایع هفتم اکتبر 2023 به سطح نظامی بازمیگردد. جناح مخالف، انگشت اتهام را به سمت نتانیاهو گرفته است و وی را بهعنوان نخستوزیری که برای سالها قدرت را در دست داشته، مسئول شرایطی میداند که به فروپاشی خطوط دفاعی رژیم منجر شده است.
🔹تأکید بر این نکته ضروری است که خطوط دفاعی- امنیتی رژیم صهیونی از بین رفته و در طول 15 ماه گذشته این رژیم با کمک آمریکا سرپا بوده است؛ از این رو رژیم صهیونی تلاش خواهد کرد با قبول شکست از عملیات طوفانالاقصی، در رویکردهای امنیتی- اطلاعاتی خود بازنگری اساسی ایجاد کند.
🔸نکته دیگر این است که استعفای رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونی نشاندهنده این است که وی همراه با نتانیاهو و «یوآو گالانت» محور شوم در جنایتهای جنگی علیه مردم غزه و لبنان هستند؛ از این رو دادگاه کیفری بینالمللی باید همچون نتانیاهو و گالانت علیه رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونی نیز احکام بازداشت صادر کند. همچنین ممکن است با توجه به استعفای هالوی، جریان راست افراطی در ساختار امنیتی رژیم صهیونی نفوذ کنند و مسئولیت ارتش را نیز فردی نزدیک به نتانیاهو عهده دار باشد. در این صورت احتمال ایجاد جنایت علیه مردم غزه و لبنان وجود خواهد داشت که ضروری است هوشیاری در این زمینه وجود داشته باشد. البته با توجه به عمق شکست رژیم صهیونی از اتفاقات 15 ماه گذشته، اتخاذ سیاست شروع مجدد جنگ در کابینه افراطی، میتواند ابعاد شکست رژیم صهیونی را عمیق و در برخی حوزه ها غیر قابل جبران کند.
🔹نکته پایانی نیز اینکه آتشبس در غزه و روند تبادل اسرا نشان داد، مقاومت و حماس، مدیریت غزه را بر عهده دارند و مردم با جان و دل از مقاومت و حماس حمایت میکنند. مانور قدرت حماس درروند تبادل اسرا معادلات صهیونیستها را در غزه بر هم زد و آینده سختی در انتظار جنایتکاران است.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
مسائل داخلی را در محافل بینالمللی مطرح نکنید!
🔹«محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس در نطق پیش از دستور امروز ۷ بهمنماه، با تأکید بر اینکه همگان میدانند که مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضع سیاست خارجی در چارچوب سیاستهایی که رهبر حکیم انقلاب تعیین میکنند، از سوی وزارت امور خارجه اعلام و پیگیری میشود و مسئولیت نهایی بر عهده وزیر محترم امور خارجه است، گفت: «افرادی که کارگزار نظام محسوب میشوند باید در اظهار نظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل میشود، منافع ملی را به خطر نیندازد.»
🔸وی افزود: «طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیطهای بینالمللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی به شمار میآید و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیسجمهور جدید آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر بر کشور میشود.»
🔹رئیس مجلس اظهار کرد: «همانگونه که انتخاب همین رویه در دوره قبل نهتنها هیچ گشایشی در پی نداشت؛ بلکه منجر به خروج آمریکا از برجام و ترور شخصیت عزیز ملی ما، شهید سلیمانی شد.»
🔸گفتنی است، محمدجواد ظریف طی اظهاراتی در اجلاس داووس در خصوص مسائل انتخاباتی و موضوعاتی از قبیل قانون حجاب مطالبی را مطرح کرده بود.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
کشتار ۴ میلیون انسان توسط آمریکا طی ۲۰ سال
🔹رهبر انصارالله گفت: از زمانی که صهیونیستها با حمایت انگلیس به فلسطین آمدند، مشکل جهان اسلام عدم تحرک، ناآگاهی و فرار از مسئولیت بود. این مسئله خود را در مراحل مختلف نشان داد. لذا امت اسلامی فقط نظارهگر مخاطرات و فجایع بود و هیچ اقدامی در برابر آن انجام نداد در واقع پس از سال ۲۰۰۰ ضعف آگاهی و مسئولیتپذیری مهمترین مشکل مسلمانان در مقابل حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.
🔹وی گریزی هم به جنایات آمریکا زد و تأکید کرد: آمریکا در حق سرخپوستان نیز جنایت کرده و منابع آنان را غارت کرد. آمریکا طی ۲۰ سال گذشته، بیش از ۴ میلیون انسان را کشته است که بیشتر آنان مسلمان هستند. جنایات اخیر آمریکا بسیار کمتر از جنایات سابق این کشور است؛ زیرا پیش از این انسانها را با بمبهای اتمی و کشته است.
🔹الحوثی با اشاره به اینکه آمریکا منبع جرم و جنایت است، تأکید کرد: آمریکا کشورها را تهدید میکند و از نظر نظامی تحت فشار قرار میدهد. آمریکا کشندهترین سلاحها را میسازد و زنان و کودکان و آوارگان را به خاک و خون میکشد.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
بررسی FATF در مجمع تشخیص آغاز میشود
🔹«بررسی FATF در کمیسیون مشترک تشکیل شده برای این کار از هفته آینده آغاز میشود.» این خبر را «علی لاریجانی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد. به گفته لاریجانی «دستگاههای مختلف نظرات خود را مطرح و بررسی علمی در این کمیسیون انجام خواهد شد.» یکی از نهادهای مهمی که مستقیماً با موضوع FATF در ارتباط است، بانک مرکزی است؛ چراکه باید مجموعهای از اقدامات را برای پاسخ به انتظارات FATF اجرا کند؛ اما موضع رئیس بانک مرکزی درباره FATF چه بوده است؟
🔸پیش از این «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به کرات نظر خود را درباره FATF بیان کرده است. او در تیرماه امسال و در جمع فعالان اقتصادی روسیه از برخوردهای سیاسی FATF با ایران و روسیه انتقاد کرد و پیشنهاد داد: «برای دور شدن از تحریمهای ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی و بینالمللی، کشورهای عضو نهادی مشابه FATF تشکیل بدهند.» بهمن ماه سال گذشته نیز در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفته بود «چه اشکالی دارد اعضای بریکس برای خود سازکاری مثل FATF و سوئیفت داشته باشند.» انتقادهای رئیس کل بانک مرکزی از FATF به دلیل برخوردهای سیاسی آن با ایران تنها مربوط به سال گذشته نمیشود. فرزین سال ۹۵ در یک گفتوگوی مفصل رسانهای در خصوص FATF میگوید: «بخشی از نگرانی ما استانداردهای دوگانهای است که بهدلیل نفوذ شدید آمریکا در این سازمانها ممکن است برای ما خطرآفرین باشد.» او ادامه میدهد: «هم برخی از توصیههای 40 گانه و هم برخی تعهدات خواسته شده در برنامه اقدام، دور زدن تحریم را سختتر میکند. حتی فراتر از آن ممکن است مجبور شویم برخی از تحریمها را داخلی کنیم.» فرزین معتقد است: «تا زمانی که تغییری در تحریمهای ثانویه آمریکا صورت نگیرد، حتی اگر FATF ایران را از فهرست سیاه خارج هم کند، اتفاق جدیدی حاصل نمیشود.»
🔹با وجود انتقادهای چندباره فرزین از سازکار سیاسی FATF و بی تأثیر بودن عضویت ایران در این نهاد، او بعد از ابقا در سمت ریاست بانک مرکزی با حکم پزشکیان تاکنون اظهار نظر جدی در این باره نداشته است. فقط در اواخر آبان ماه در پاسخ به سؤال یک خبرنگار گفت: «موضوع FATF را وزیر اقتصاد پیگیری میکند.»
🔸البته این امکان وجود دارد که وزیر اقتصاد بتواند نظر او را تغییر دهد. پیش از این هم با وجود اینکه فرزین با افزایش یکباره نرخ ارز نیما به دلیل تأثیر آن بر روی تورم مخالف بود، در نهایت نظر وزیر اقتصاد را پذیرفت و نرخ ارز نیما را افزایش داد.
با ما باشید 👈
@rastegar_1
🚨🚨حماس اعلام کرد عملیات طوفان الاقصی را زمانی آغاز کردیم که در تاریخ ۵ اکتبر اطلاعات مهمی از طرح جدید اسرائیل برای حمله به غزه کسب کردیم.
🔴به لطف خدا و با یاری تمامی عزیزان در جبهه مقاومت توانستیم بیشترین آسیب را به قوای نیروی زمینی اسرائیل در طول تاریخ وارد کنیم.
✅پی نوشت :
طبق اطلاعات به دست آمده صهیونیست ها قصد حمله پیش دستانه به غزه و لبنان را داشتند تا بتوانند #طرح_خاورمیانه جدید را با #کوچ_اجباری_فلسطینیان به خارج از فلسطین و اجرای #پروژه_عرب_مد که باعث بن بست ژئوپولیتیک ایران و تبدیل اسرائیل به مرکز واردات فناوری به منطقه و صادرات انرژی از منطقه می شد را عملیاتی کنند.
این پروژه در راستای معامله قرن ترامپ و طرح صلح ابراهیم بایدن با هدف نابودی کامل کشور فلسطین و تبدیل ایران به کانون درگیری های منطقه و تجزیه ایران طراحی شده بود.
#طوفان_الاقصی نظم جدید منطقه را با تفکر #مقاومت و #محوریت_ایران رقم خواهد زد.
دوران نظم آمریکایی با طوفان صحرا آغاز و با طوفان الاقصی به پایان رسیده است.
با ما باشید 👈
@rastegar_1