راستی گستری
📌 #یادداشت #تلنگر_شایعه 🚫🚫اثرات تخریبی شایعه 🔺بعضی از شایعات میتواند اثرات تخریبی زیادی داشته باشند
🍃پیامبر (ص):
🔹محتكران و آدم كشان در جهنم هم درجه اند!
📚میزان الحکمه ج 3 باب احتکار
👈 احتکار فقط از جانب تجار و فروشندگان انجام نمی شود و کسانیکه بیش از نیاز معمول خریداری میکنند هم شامل آن میشوند.
🆔 @rasti1
🔴 👇 مهم 👇🔴
🔥آسیبهای خانوادگی آخرالزمان🔥
⛔️حرامخوری و آلودگیهای اقتصادی⛔️
👈در آخرالزّمان بحران اقتصادی حرام به حدّ اعلای خود می رسد، خانواده ها تقوای اقتصادی را از دست داده و در منجلاب آلودگی های اقتصادی همچون ربا، کم فروشی، رشوه خواری و گران فروشی غوطه ور می گردند:
👈هنگامی که ببینی اگر مردی یک روز گناه بزرگی همچون فحشا، کم فروشی، کلاه برداری و شرب خمر انجام نداده باشد، بسیار غمگین و اندوهگین می شود که گویی آن روز عمرش تباه شده است. 1
👈می بینی که زندگی مردم از کم فروشی و تقلّب تأمین می شود. 2
👈در آن زمان ربا شایع می شود، کارها با رشوه انجام می یابد، مقام و ارزش دین تنزّل می نماید و دنیا در نظر آنها ارزش پیدا می کند.". 3
1 . وسائل الشّیعه، ج 16، ص 279.
2 . اصول کافی، ج 8، ص 40.
3 . وسائل الشّیعه، ج 15، ص 348.
🍃پیامبر (ص):
🔹محتكران و آدم كشان در جهنم هم درجه اند!
📚میزان الحکمه ج 3 باب احتکار
👈 احتکار فقط از جانب تجار و فروشندگان انجام نمی شود و کسانیکه بیش از نیاز معمول خریداری میکنند هم شامل آن میشوند.
🆔 @rasti1
#در_قرآن
✳️ در مراتب صداقت و راستی سخن به وعده صادق رسید و بیان شد در باره راستی وعده های خداوند متعال دست کم می توان به 5 آیه اشاره داشت که در یادداشت پیشین به آیه 74 زمر پرداخته شد.
یکی دیگر از آیات در این خصوص آیه 16 سوره احقاف است. در این آیه آمده است:⚜أولئِكَ الَّذينَ نَتَقَبَّلُ عَنْهُمْ أَحْسَنَ ما عَمِلُوا وَ نَتَجاوَزُ عَنْ سَيِّئاتِهِمْ في أَصْحابِ الْجَنَّةِ وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذي كانُوا يُوعَدُونَ⚜ اينان اند كسانى كه ما بهترين اعمالشان را قبول می كنيم و از گناهان ايشان هم درمی گذريم آن چنان كه از گناهان اهل بهشت درمی گذريم، و اين وعده صدقى است كه از آغاز خلقت تا به امروز گوشزد انسانها شده است.
این آیه دربردارنده سه نوید به مومنان است:
1⃣ بهترین اعمال آنها پذیرفته می شود
2⃣ از خطاها و اشتباهات آنان چشم پوشی می شود
3⃣ در زمره بهشتیان قرار می گیرند
❇️ سپس برای تاکید بر این سه می فرماید که این وعده راست و صادقی است که پیوسته به شما داده می شد.
✳️ آیه دیگر که بیانگر صدق در وعده خداوند متعال است، آیه 5 ذاریات است. این آیه می گوید: ⚜إنَّما تُوعَدُونَ لَصادِقٌ⚜ بدرستى آنچه كه وعده داده می شود، هر آينه راست است. این آیه جواب چهار سوگندی است که در چهار آیه پیشین ذکر شده است. خود آیه نیز دارای تاکید إنّ و لام بر سر لصادق است و مجموع این تاکیدات برای این است که به کافران و منکران بگوید که وعده های الهی صادق است. برخی بیان کرده اند که توعدون برگرفته از وعید است که تنها شامل وعده های ناظر به عذاب و عقاب خداوند است ولی بیشتر مفسران وعده مزبور را مطلق و هر آنچه که مربوط به قیامت است، برشمرده اند.
📍این دو آیه درباره وعده های اخروی است که صادق و حتمی می باشد و هیچ تخلفی ندارد زیرا خلف وعده يا ناشى از جهل است که ندانسته از پیامد و شرایط وعده گزافی داده است، يا ناشی از عجز است که اکنون توانایی تحقق آن را ندارد و حال آنکه خداوند متعال هم عالم است و هم قادر. از همین رو همه وعده هایش راست و تخلف ناپذير است.
💎 نکته درس آموز اول آنست که مومن در راستای یکرنگی با محبوب و خالق خویش اهل وعده های صادق باشد و همه روی حرف آن حساب باز کنند و در موارد عجز و جهل احتیاط کرده و وعده به گزاف ندهد و دوم آنکه با وعده های صادق خداوند هیچ جای ناامیدی و تلخی برای مومن باقی نمی ماند اگرچه که در سختی باشد.
✍🏻 میرخانی
🌸🌟
❤️ @rasti1
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#صداقت_در_قاب_دیگران
👉http://farsi.al-shia.org
📌دروغ مصلحتی یا منفعتی
یکی از اصطلاحات رایج در بین مردم، مسأله دروغ مصلحتی است. بارها دیده میشود فردی دروغ میگوید و وقتی مورد اعتراض واقع میشود، میگوید دروغ مصلحتی گفتم… داستان این دروغ مصلحتی چیست؟
📍از نظر اسلام دروغ گفتن با اینکه از گناهان کبیره است، ولی مانند هر حرام دیگری موارد استثنایی هم دارد.
هر چند برای موارد استثناء دروغ، انواع مختلفی در کتابهای اخلاقی و فقهی بیان شده، ولی وجه اشتراک همه این موارد آن است که مصلحت دروغ گفتن در آنها بر مصلحت راست گویی میچربد یا فساد راست گویی بیش از فساد دروغ گویی باشد.
🔺 در این موارد نه تنها دروغ حرام نیست، بلکه در مواردی واجب هم میشود. مانند نجات جان یک انسان مؤمن که تنها با دروغ گفتن به یک ظالم حاصل میشود؛ البته تشخیص موارد جواز دروغ و یافتن معیار و ضابطه دقیق مصلحت داشتن دروغ آسان نیست.
🔻ولی به طور کلی میتوان گفت دروغ مصلحتی برای دفع ضرر و خطری که به ناحق متوجه انسان یا دیگران است، یا جلب منفعت و چیزی که تنها از این راه به دست میآید حاصل میشود، جایز است.
✅مانند آن که برای آشتی دادن دو نفر تنها راه، دروغ گفتن باشد یا با دروغ گفتن جلوی یک اختلاف عمیق خانوادگی یا اجتماعی گرفته میشود.
🔻در روایات هم تلاش شده جلوی همین بیمبالاتی گرفته شود و هر کس دروغ خود را با مصلحتی بودن توجیه نکند؛ زیرا یقینا هر دروغی برای دروغ گو مصلحت فوری و ظاهری دارد.
🌾امام صادق علیهالسلام فرمودند: «دروغ مذموم است مگر در دو مورد: دفع شر ظالمان و حل اختلاف بین افراد.» (میزان الحکمه،ح۱۷۴۷۶)
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1
هدایت شده از فراجناحی
✅مکروا و مکر اللَّه واللَّه خیر الماکرین...
💯 به راستی که چه زیبا مکر #احتکارگران #دلار به خودشان بازگشت...
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆