🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#روانشناسی
📌چرا بچه ها #دروغ می گویند؟
📍تا به حال نشنیده ام که هیچ پدر و مادری بگوید فرزند من دروغ نمی گوید در حقیقت دروغگویی مهارتی است که تمام کودکان آن را می آموزند و برای دروغگویی آنان دلیلی وجود دارد.چه وقت بچه ها دروغ میگویند ؟
✳️زیر سه سال دروغ گفتن برای بچه ها معنایی ندارد هر چه که به ذهنشان می رسد و هر چه را که نمی فهمند را به زبان می آورند.
🔺 بین سه تا چهار سال می آموزند که بزرگترها آنچه را که آنان در مورد آن فکر می کنند را درک نمی کنند و نمی توانند راست و دروغ را تمییز دهند. این بدین معنی است که تخیلات برایشان واقعیت دارد و داستانهای غیر ممکن را تعریف می کنند.
✳️وقتی دچار مشکل می شونددیگران را سرزنش می کنند و آنها را مقصر می دانند بدون آنکه قصد آسیب رساندن به کسی را داشته باشند.
🔻 در این مرحله داستانهای طولانی می گویند و در مورد آن اغراق می کنند و این داستانها چیزهایی هستند که بچه ها دوست دارند واقعیت داشته باشند .
والدین بدون هیچ اظهار نظری می توانند به این داستانها گوش دهند و داستان را بنابر واقعیت تعدیل نمایند.
💠به عنوان مثال اگر فرزند شما می گوید که می تواند در اتاق پرواز کند می توانید به او چنین جوابی بدهید:
♻️دوست داشتی که در اتاق پرواز کنی درست نیست؟
♻️چه کار می کردی اگر می توانستی پرواز کنی؟
❌اگر فرزند شما به این دلیل دروغ می گوید که می خواهد دچار مشکل نشود و یا با گفتن حرفی که دروغ است می خواهد شما را خوشحال کند هرگز عکس العملی نشان ندهید که بفهمد کار اشتباهی انجام داده به سادگی به آنان بگویید که ما باید همیشه واقعیت را بگوییم و اگر واقعیت را بگویند دچار مشکل نخواهند شد و با گفتن واقعیت والدین خود را خوشحال می کنند و به آنان بیاموزید در سن جوانی واقعیت را بگویند و اگر دروغ بگویند مردم به آنها اعتماد نخواهند کرد.
👈بیتوته
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🆔 @rasti1
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#روانشناسی
📌چرا بچه ها دروغ می گویند ؟
🔺در شروع سنی که به مدرسه می روند بیش از هر چیزی کودکان خیلی دوست دارند والدین خود راخوشحال کنند و این باعث می شود که فکر کنند اگر حقیقت را بگویند والدین خود را ناراحت می کنند.
🔻در ابتدای سن 8 سالگی فرق بین واقعیت و تخیل را درست درک می کنند و تا سن 10 سالگی می تواندحس تشخیص بد و خوب خود را قوی تر کنند. در سن 8 سالگی بچه ها آگاهند که دروغگویی اشتباه است و والدین باید فرزندان خود را طوری تربیت کنند که دروغ نگویند.
✳️دلایل بسیاری وجود دارد که بچه ها در این سن دروغ می گویند:
1⃣وقتی می دانند کار اشتباهی کرده اند برای آنکه تنبیه نشوند دروغ می گویند.
2⃣برای بدست آوردن چیزی که می خواهند.
3⃣ بچه هایی که نسبت به خانواده و دوستان خود وفا دارند برای آنکه از دیگران دفاع کنند و یا آنان رادچار مشکل نکنند دروغ می گویند.
4⃣ با تحت تأثیر قرار دادن دیگران ، زندگی و تجارب آنها دچار هیجان بیشتری می شود .
5⃣ برای آنکه اعتماد به نفسشان بیشتر شود می خواهند خود را بهتر از آنچه که هستند جلوه دهند.
6⃣دروغ شنیدن از والدین حتی دروغ مصلحت آمیز روی آنان تآثیر می گذارد.
🔰فرزندان رفتار والدین خودرا می آموزد و از آنان تقلید می کنند این طرز فکر" آنچه را که می گویم انجام دهید نه آنچه را که انجام می دهم " را فراموش کنید چون بچه ها این راه را به راحتی نمی آموزند و چنان رفتار نمی کنند.
👈بیتوته
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ #یادداشت
#آثار_فردی_صداقت
یکی از مقوله های اساسی در زندگی انسانها که موجب رشد و تعالی فرهنگی در عرصه فردی و خانوادگی و اجتماعی می شود، مقوله "صداقت" است.
✅صداقت در رفتار و گفتار و عمل هر انسانی در همه ی عرصه ها موجب رشد او می شود.
📍صداقت در عرصه فردی:
صداقت در عرصه فردی درهای اعتماد را به سوی انسان می گشاید و حُسن استفاده از اعتماد توده های مردم به وی محبوبیّتی همگانی بخشیده و استمرار این اعتمادها از سوی توده ها و حُسن استفاده از آن توسط انسان، این محبوبیّت را تا عالیترین 👌سطح در وی تحکیم
می بخشد.
مسئله تنها به اینجا ختم نمیشود و چنین مقبولیّت و محبوبیّتی، انسان را در معرض خدمات فراوان درعرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی📚 قرار می دهد که اگر انسان از این موقعیّت کمال استفاده را ببرد می تواند در رتبه خدومترین و شریف ترین انسانها قرار گیرد و شعاع تاثیر خویش براجتماع را بیش از پیش بگستراند و خود را در معرض مسئولیّتهای اجتماعی و فرهنگی بزرگ و بزرگتر قرار دهد، همان مرحله از مسئولیّتها که هر چقدر افزایش یابد به تعبیر 🖇شهید مطهری بر شرافت و برتری وی بر سایر توده های مردم افزوده میگردد.
✳️تاثیر صداقت تنها در تعامل با دیگران آشکار نمی گردد بلکه آنچه از بیانات بزرگان دینی
بر میاید این است که استمرار و استحکام صداقت در انسان موجب صفا و تصفیه و تزکیه نفس گردیده و موجب رویاهای صادقه ای😇
می شود که مصادیق آنها در زندگی روزمرّه وی نمودار و آشکار می گردد، پس میتوان صداقت را از مقوله های تاثیرگذار در حیات🍃 معنوی انسانها نیز برشمرد.
البته آن سطح عالی از مراعات صداقت است که در عرصه های معنوی انسانها منجر به نتیجه
می شود چه اینکه همانها فرموده اند همین که انسان چیزی را که یقین ندارد با یقین می گوید از مصادیق کذب بوده و در نفس انسانها موثر است بنابراین با این ترتیب صداقت چه در امور فردی که مربوط به نفس است و چه در امور فردی که راجع به تعامل با دیگران است انسان را به عالیترین سطح سوق می دهد و موجبات تعالی و ترقی او را فراهم
می کند.
✍ص.حسینی
🆔 @rasti1
🌴🍂🌴🍂🌴🍂🌴🍂🌴🍂
🏴اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا رَئِيسَ الْبَكّائِينَ
همان وقتی که خنجر از تن خورشید سر می خواست
امامت از دل آتش چنان ققنوس بر می خاست
علی باشی و در میدان نجنگی ، داغ از این بدتر؟
خدا اورا به بزم عشق بازی شعله ور می خواست
علی در خونِ خود پرپر علی با تیرِ در حنجر
علی از شعله سوزان تر علی بودن هنر می خواست
نباید شعلهء این ماجرا یک لحظه بنشیند
عبایش سوخت در آتش که آتش بال و پر می خواست
به پای این کبوتر نامه ای از جنس زنجیر است
که فریاد بلند تشنگان پیغامبر می خواست
مصیبت تازه بعداز کربلا آغاز شد یعنی
به غیر از خونِ تن ، دشمن از او خون جگر می خواست
خرابه خیزران خنیاگری ها خارجی خواندن
نمک از زخم هایش زخم های تازه تر می خواست
امامت را زنی با خود به هر جان کندنی می برد
که زینب بود ، اگر او زیر دست و پا سپر می خواست
پدر لب تشنه جان داد و گذشت اما تمام عمر
صدای گریهء باران چه از جان پسر می خواست
غریب است آنچنان کعبه میان آشنایانش
که استعلام حقانیتش را از حجر می خواست
"سید حمیدرضا برقعی"
🌹شهادت جان سوز سیدالساجدین حضرت علی بن الحسین(ع) بر محبان خاندان عصمت و طهارت تسلیت باد
🌴🍂🌴🍂🌴🍂🌴🍂🌴🍂🌴
🆔 @rasti1
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#حکایت
📌 #قسم_دروغ
📍در تفسیر مجمع البیان در شأن نزول برخی آیات مربوط به عهد و پیمان و قسم این داستان آمده که
🔺 مردی خدمت 🌾رسول اکرم (ص) عرضه داشت: من یک همسایه ی ملکی به نام امرءالقیس دارم. او قسمتی از زمین مرا غصب کرده و به زمین خویش افزوده است و چون آدم ثروتمند و زورمندی است، کسی نمی تواند از من حمایت کرده و علیه او شهادت دهد، در حالی که همه می دانند حق با من است.
🌾رسول اکرم (ص) آن مرد غاصب را احضار کرد و راجع به مطلب مورد دعوی از او پرسش نمود.
🔻 او منکر شد و گفت: اصلا من نمی فهمم این مرد چه می گوید، تصرف غصبی یعنی چه؟!!
🌾رسول اکرم (ص) فرمود: این مرد مدعی، چون شاهد بر ادعای خود ندارد تو باید قسم بخوری که تصرفی در ملک او نکرده ای، او آماده شد که قسم بخورد.
🔺آن مرد مدعی گفت: یا رسول الله، این آدم فاسق و بی بند و باری است و هیچ ابایی از دروغگویی ندارد، قسم دروغ می خورد و خیلی راحت زمین را تصرف می کند.
🌾رسول اکرم فرمود: در قانون قضاء، راهی جز این نیست، اکنون که تو شاهد بر ادعای خود نداری باید تن به سوگند او بدهی و دست از ادعای خود برداری. آن مرد غاصب که آماده برای قسم خوردن شد
🌾رسول خدا (ص) فرمود: من فعلا به تو مهلت می دهم که درباره ی کار خود بیندیشی و آنگاه اقدام به قسم خوردن نمایی.
✳️در این موقع این دو آیه از جانب خدا نازل شد و رسول خدا (ص) آن آیات را بر آنها تلاوت فرمود:«ولا تشتروا بعهد الله ثمنا قلیلا إنما عندالله هو خیر لکم إن کنتم تعلمون * ما عندکم ینفد و ما عندالله باق و لنجزین الذین صبروا أجرهم بأحسن ما کانوا یعملون؛ و پیمان خدا را به بهاى ناچیزى مفروشید زیرا آنچه نزد خداست اگر بدانید همان براى شما بهتر است. آنچه پیش شماست تمام می شود و آنچه پیش خداست پایدار است و قطعا کسانى را که شکیبایى کردند به بهتر از آنچه عمل می کردند پاداش خواهیم داد.» (نحل/ 95-96)
🔻آن مرد غاصب به محض شنیدن این آیات، دگرگونی در حالش پیدا شد و با لحنی جدی گفت: آری، حق است.
✅آنچه نزد من است، سرانجام فانی می شود و آنچه نزد خداست باقی می ماند.
🌾ای رسول خدا، این مرد راست می گوید و من قسمتی از زمین او را به ناحق تصرف کرده ام و اکنون نمی دانم آن چه مقدار بوده است، اینک که چنین است، هر مقداری که او میخواهد از زمین برگیرد و معادل آن را هم بر آن بیفزاید، بخاطر بهره ای که من در این مدت از زمین او برده ام.
✳️اینجا بود که آیه ی بعدی هم نازل شد و به افراد مؤمن صالح العمل، رسیدن به زندگی پاکیزه و طیب را بشارت داد که: «من عمل صالحا من ذکر أو أنثى و هو مؤمن فلنحیینه حیاة طیبة و لنجزینهم أجرهم بأحسن ما کانوا یعملون؛ هر کس از مرد یا زن کار شایسته کند و مؤمن باشد قطعا او را با زندگى پاکیزه اى حیات [حقیقى] بخشیم و مسلما به آنان بهتر از آنچه انجام مى دادند پاداش خواهیم داد.» (نحل/ 97)
📚منـابـع
سیدمحمد ضیاءآبادی- عطر گل محمدی 7- صفحه 195-197
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🆔 @rasti1