🌻🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌻
🌻 بصائر علوی
🌹 آیات فضایل امیرالمومنین (ع) در خطبه غدیر
خطبه غدیر شامل صد آیه از قرآن است که در بیست و سه سال رسالت پیامبر اسلام (ص) بر ایشان نازل شده است.
شأن نزول و تفسیر آیاتی که درباره فضایل حضرت امیرالمومنین (ع) است به طور صریح توسط رسول خدا (ص) برای مردم شرح شد تا حجت خداوندی بر حاضران و کسانی که این خبر به آنها میرسد، تمام شود و این مسئولیت بر عهده حاضران قرار گرفت که این پیام بزرگ و مهم را به دیگر مسلمانان برسانند.
✅ آیات موجود در خطبه غدیر بر چند محور استوار است :
1️⃣ آیاتی در حمد و ثنای الهی
2️⃣ آیاتی درباره لزوم ابلاغ امامت و جانشینی مولای متقیان علی بن ابیطالب (ع) است.
3️⃣ آیاتی در فضایل و مناقبت حضرت امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع)
4️⃣ آیاتی در وصف منافقین و کارشکنی آنان
5️⃣ آیاتی مربوط به قطعی بودن عذاب الهی برای معاندان و کافران
6️⃣ آیاتی با این مضمون که اگر همه روی زمین کافر شوند، ضرری به خداوند نمیرسد.
7️⃣ آیاتی که به پیمانهای پیامبر (ص) در زمانهای مختلف رسالت با مسلمانان اشاره دارد.
آیات ۵۴ و ۵۵ سوره مبارکه مائده
آیه ۱۲ سوره مبارکه یس
آیه ۸۲ سوره مبارکه نساء
آیه ۷ سوره مبارکه آل عمران
آیه ۶ سوره احزاب
آیه ۵۶ سوره مبارکه زمر
آیه ۲۹ سوره مبارکه قاف
آیه ۳ سوره مبارکه مائده
آیه ۸۵ سوره مبارکه آل عمران
آیه ۲۸ سوره مبارکه زخرف
آیه ۷۱ سوره مبارکه احزاب
آیات ۲۰ و ۲۱ سوره مبارکه توبه
آیه ۱۰ سوره مبارکه فتح
🆔 @rasul313
🖌 #یادداشت_روز
🔴 روزی شعار کل جهان میشود علی(ع)
✍ #حسین_شریعتمداری
♦️ ۱- این کلام را نمیدانم از کیست ولی از هرکه هست، حکیمانه به نظر میرسد، «غدیر، کربلای عوام بود و کربلا، غدیر خواص». در غدیر با آن که بیعت کرده بودند، عهد شکستند و «جفا» کردند. در کربلا، با آن که بیعت برداشته شده بود، پای پس نکشیدند و «وفا» کردند ...
امروز اما، این گزاره کامل به نظر نمیرسد و ادامهای دارد که ناگفته مانده است و آن، این که در انقلاب اسلامی، کربلا و غدیر به هم رسیدند و مردم این مرز و بوم بیآنکه در غدیر بوده و یا در کربلا حضور داشته باشند، بیعت بشکسته در غدیر و نابسته در کربلا را به یکدیگر گره زدند و آن عهد که در «الست» با خدای خویش بسته بودند «ارنی گویان» به میقات بردند. پرچم ولایت را که بیاعتناء به غدیر بر زمین مانده بود، برافراشتند و اسلام ناب به غارت رفته در کربلا را برپا داشتند و اینگونه بود که امام راحل ما میفرمود «من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله - صلیالله علیه و آله- و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی- صلوات الله و سلامه علیهم- میباشند».
♦️۲- آن روز پیامبر خدا(ص) در بازگشت از آخرین سفر حج، به محلی معروف به غدیر خُم رسیده بود. جایی که راه اهل مصر و مدینه و عراق و شام از هم جدا میشود. رسول خدا(ص) به ناگاه ایستاد و جلوتر رفتگان را پیام داد که بازگردند، حاضران را از رفتن بازداشت و همه را فرمود درنگ کنند تا در راهماندگان نیز از راه برسند. رخداد سرنوشتسازی در میان بود. خداوند تبارک و تعالی از ابلاغ پیامی خبر داده و خطاب به رسول اکرم(ص) فرموده بود «اگر این پیام را ابلاغ نکنی، رسالت خود را انجام ندادهای». این پیام چه بود که بیابلاغ آن دین خدا کامل نبود؟ ... جماعت که گفتهاند شمارشان بیش از صد هزار نفر بود گرد آمدند و رسول خدا(ص) بر منبری که از جهاز شتران ساخته شده بود ایستاد و درحالی که دست علی(ع) را بلند کرده بود، او را به عنوان وصی بعد از خود به حاضران معرفی فرمود و تاکید کرد « مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ ...
هر که من مولا و فرمانروای اویم علی مولای او است، خدایا دوست بدار آن کس که او را دوست میدارد، و دشمن بدار آن کس که او را دشمن میدارد». رسول خدا(ص) پیش از آن نیز بارها علی(ع) را به امامت و جانشینی خود معرفی فرموده بود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245717
🆔 @rasul313
⭐️حضرت فاطمه زهرا(س) و جهاد تبیین برای غدیر ⭐️
✍️ سید علیرضا آل داود
سراسر زندگی کوتاه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مملو از مهربانی، جهاد، مقابله با فتنه، دفاع از ولایت، عمل به واجبات الهی، دفاع از پدر و... است.
اما مهمترین قسمت زندگی حضرت، پس از رحلت شهادت گونه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، مقابله شجاعانه، بهنگام و هوشمندانه بر مدار الهی و اخلاق با جریان تحریف که غاصبان غدیر و فدک بودند است.
غاصبان غدیر را پیامبر اکرم(ص) در خطبه غدیر به طور کامل معرفی کرده اند که پس از رحلت پیامبر(ص)، شاهد آن بودیم زمانیکه امیرالمؤمنین علی(ع) مشغول غسل و کفن و دفن پیامبر بودند، سران جریان تحریف با هدایت سران فتنه و جریان نفوذ مشغول اجرای نقشه شیطانی خود در سقیفه بودند و با توسل به زور، تهدید، تطمیع، ایجاد خفقان و سو استفاده از جهل و دنیاطلبیِ سران انصار و مهاجران و مردم آن وقایع تلخ را رقم زدند.
اما حضرت زهرا سلام الله علیها با شجاعتی مثال زدنی پس از غصب غدیر همراه با امام حسن و امام حسین علیهم السلام پس از آن وضعیت تاسف بار جامعه اسلامی، به درب خانه انصار و مهاجران می رفتند و وقایع غدیر و سخنان پیامبر اکرم(ص) را به تاسی از آیات قرآن برای آنان یادآوری میکردند.
در این جهاد روشنگریِ فاطمی و مقابله با جنگ شناختی ادراکیِ سران سقیفه حضرت زهرا سلام الله علیها با بصیرت، آگاهی عمیق، شناخت فضای جامعه و روحیه مخاطب و هوشیاری نسبت به توطئههای عمیق و چند لایه که مسیر امامت را منحرف ساخته بود به عنوان یک سیاستمدار آگاه و مدافع حریم ولایت وارد شدند و رهبری دفاع از امامت، امت و مقابله همه جانبه با جریان تحریف را بر عهده گرفتند.
اما روشهای حضرت در مقابله با این جنگ شناختی ادراکی این جریان به شرح زیر است:
1.روشنگری و تهدید غاصبان غدیر و فدک پس از حمله آنان به خانه امیر المومنین علی علیه السلام با حضور در مسجد و ایران خطبه فدک
2.رایزنی سیاسی و ساماندهی مبارزه با جریان تحریف با بهره گیری از روشهای اقناع و اقناع چهره به چهره مهاجران و انصار به مدت 40 شبانه روز
3.اعتصاب سخن و بهره گیری از تکنیک سکوت در برابر غاصبان غدیر و فدک که ایشان حاضر به پذیرش آنان نشدند و این موضوع ضربه سنگینی به پایگاه اجتماعی جریان تحریف وارد کرد.
4.ایجاد نهضت روشنگری درون منازل توسط بانوان
5.انتشار وصیت نامه راهبردی که تا ابد با مخفی ماندن مزار مطهرش یک سند مظلومیت و حقانیت برای شیعه باقی گذاشتند.
حال در وضعیت کنونی انقلاب اسلامی ما شاهد هستیم نائب بر حق امام زمان(عج) آقا سید علی خامنه ای عزیز همانند مادرشان فاطمه زهرا سلام الله علیها با تمام وجودش و آبرویش همراه با همسری فداکار و فرزندانشان در راه دفاع از اسلام محمدی قرار گرفته و این ما هستیم که باید انتخاب کنیم یاری رساندن به ایشان و مبارزه با جریان تحریف با هزینه های فراوان را یا به سمت دنیا حرکت کنیم! ...
دعا کنیم عاقبت بخیر شویم در راه عمل به اسلام و منویات امامین انقلاب که همان راه انبیا الهی و ائمه علیهم السلام است.
⭕️قطعا روشنگری در راه انقلاب هزینه های سنگینی خواهد داشت چون در برابر شما هم دنیاطلبان سر به سجود آیه خوان پر تزویر هستند تا دشمنان و منافقین و...
غدیر نماد مظلومیت شیعه در طول تاریخ است...
🆔 @rasul313
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | جایگاه و اهمیت #غدیر در #قرآن
🍃🌹🍃
🔻جانشینی امام علی(ع) از سوی نبی مکرم اسلام(ص)، نزد خدای تعالی، از عظمت و اهمیت بسیار بالایی برخورد دار است که چند مورد را میشماریم:
1️⃣ مساوی با رسالتِ ۲۳ سالۀ پیامبر(ص) « وَ إِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ»(مائده/۶۷).
2️⃣ باعثِ کامل شدن دین «ِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ» (مائده/۳).
3️⃣ عاملِ ناامیدی دشمن «ٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ دينِكُم» (مائده/۳).
4️⃣ و...
🔸قرآن کریم، گرچه بنا به مصالحی نام مبارک امام علی(ع) را ذکر نکرده است، ولی مشخصاتی برای «ولی امر» ذکر میکند که به گواه تاریخ، مصداقش، منحصراً حضرت علی (ع) است. ازجمله آیه ۵۵ سوره مائده: «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ ءَامَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَ هُمْ رَاكِعُون؛ ولىّ شما، تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آوردهاند: همان كسانى كه نماز برپا مىدارند و در حال ركوع زكات مىدهند».
✍️علی اکبر صیدی
#روشنگری | #ثامن | #عید_غدیر
🆔 @rasul313
📝 بازخوانی | بازگشت به #نهج_البلاغه
👈 بازخوانی تأکیدات و توصیههای رهبر انقلاب درباره «نهجالبلاغه»
⏪«در همهی بخشهایی که برای یک انسان کامل و برای یک جامعهی انقلابی کامل، لازم و ضروری است نهجالبلاغه بهترین و وافیترین مطالب را ارائه میدهد.» ۱۳۵۹/۰۲/۱۳
حضرت آیتالله خامنهای در مناسبتهای گوناگون دربارهی جایگاه نهجالبلاغه و اهمیت مطالعه و اُنس با این کتاب ارزشمند سخن گفتهاند. رسانه KHAMENEI.IR در این مطلب، اهمیت و جایگاه نهجالبلاغه و همچنین توصیهها و تذکرات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی مطالعهی این کتاب و عمل به آن را بازخوانی میکند.
❇️ نهجالبلاغه هیچ میدانی از میدانهای زندگی را فروگذار نکرده، مگر اینکه در آن بلیغترین، رساترین، پرمغزترین و پرمحتواترین سخن را بیان کرده. یک نگاهی به فهرست نهجالبلاغه... نشان میدهد که این کتاب چقدر چند بعدی و چند جانبه است و این واقعا یک شگفتی است.
۱۳۵۹/۰۲/۱۳
❇️ «نهج البلاغه» اوج هنر و اوج زیبایی است؛ زیبایی لفظ و زیبایی معناست. انسان مبهوت میماند! هیچ شاعر بزرگ عرب، هیچ نویسندهی هنرمند عرب، نتوانسته بگوید که من از مراجعهی به نهجالبلاغه بینیازم.
۱۳۷۸/۱۰/۱۰
❇️ ما میتوانیم پایههای اعتقاد کامل و جامع به اسلام را در این کتاب [نهجالبلاغه] پیدا کنیم. این کتاب وقتی در کنار قرآن قرار بگیرد، یقینا تالی قرآن است. یعنی ما دیگر کتابی نداریم که دارای این حد از اعتبار و جامعیت و قدمت باشد.
۱۳۶۴/۰۱/۱۹
❇️ در نهجالبلاغه همهی ابعاد یک شخصیت والای انسانی وجود دارد. از معرفت، از اخلاق، از خصلتهای ویژهی یک انسان منهای آموزشهایی اسلامی و از اخلاق ویژه و والایی که فقط اسلام به انسانها تعلیم داده. یک انسان کامل در نهجالبلاغه مجسم میشود و آن انسان کامل خودِ امیرالمؤمنین است.
۱۳۶۳/۰۱/۲۶
❇️ امروز میشود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام به واقعیتهای جامعه و واقعیتهای جهان نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آنها را پیدا کرد. لذاست که به نظر ما امروز از همیشه به نهجالبلاغه ما محتاجتریم.
۱۳۶۳/۰۱/۲۶
❇️ عزیزان با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است... اگر خدای متعال توفیق داد و یک قدم جلو رفتید، آن وقت با صحیفهی سجادیه انس بگیرید.
۱۳۷۸/۰۹/۰۱
🔸متن کامل این گزیده بیانات را از اینجا بخوانید: ↙️
khl.ink/f/50648
🆔 @rasul313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 انیمیشن
✅به مناسبت عيد سعيد غدير خم، درباره آداب و سفارشات اهل بیت علیهم السلام درباره غدیر
✅جهت ترویج غدیر به دوستانتان بفرستید
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔 @rasul313
✅ عید دخالت مردم در حکومت
🚩 در موضوع حکومت و مسائل سیاسی و مسائل عمومی جامعه در نظام اسلامی، «به من چه» نداریم! مردم برکنار نیستند. بزرگترین مظهر دخالت مردم در امور حکومت، #غدیر است. خود غدیر این را به ما آموخت و لذاست که عید غدیر، عید ولایت است، عید سیاست است، عید دخالت مردم در امر حکومت است، عید آحاد ملت و امت اسلامی است.
🗓#امام_خامنه_ای ۱۳۷۵/۲/۱۸
🌺 فرا رسیدن عید الله اکبر، عید غدیر خم، عید ولایت مولی امیرالمومنین علی علیه السلام مبارک. 🌺
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔 @rasul313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ | غدیر، قاعده اسلام
#رهبر_معظم_انقلاب
🆔 @rasul313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماه من علی . . .
پویش توئیتری کاربران به مناسبت عید سعید غدیر
🆔 @rasul313
💐 پیغمبر به طور واضح امیرالمؤمنین را بهعنوان مولا معرفی کردند
🔻 #امام_خامنه_ای : پیغمبر اکرم(ص) مابین مکّه و مدینه در نقطهاى به نام «غدیر خم» همهى مردم را جمع کردند... اینجا جایى بود که همهى حجّاجى که از مکّه برمیگشتند، در اینجا مجتمع بودند... امیرالمؤمنین(ع) را بلند کرد و به مردم نشان داد؛ براى خاطر اینکه هیچ اشتباهى هم نباشد، معرّفى کرد و گفت هر کسى که من سرپرست او هستم، ولایت او را به عهده دارم، حکومت من را قبول کرده، فَهَذا عَلىٌّ مَولاه؛ علىّبنابىطالب مولاى او است.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔 @rasul313
🇮🇷
🖼#صرفا_جهت_اطلاع | «#لبیک_یا_خامنه_ای» داغترین موضوع اینستاگرام و توییتر
🍃🌹🍃
🔻بر اساس گزارش توییتر، حدود نیممیلیون محتوا با موضوع غدیر و شکرانه نعمت ولایت در جهان با کلید واژه لبیک یا خامنهای منتشر شده که داغترین موضوع در فضای مجازی بوده است.
🔺در اینستاگرام نیز ۳۵۰ هزار پست با این هشتگ در قالب ویدیو و عکسنوشت در صفحات کاربران منتشر شده است.
#روشنگری | #ثامن | #عید_غدیر
🆔 @rasul313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓سوالی اساسی
اگر «لااِکراهَ فِي الدّین»
پس چرا حجاب اجباریست؟!
✅جواب فوق العاده ☝️ به علت اجباری بودن حجاب در جامعه
🆔 @rasul313
⭐️چهار ضلع کعبه عشق در مسیر هدایت و نجات بشر⭐️
(( بعثت ، غدیر ، عاشورا و ظهور ))
از ابتدای خلقت و حیات بشر که هابیل و قابیل در برابر هم قرار گرفتند ، دو جریان حق و باطل بروز و ظهور یافت و انسان نیز در مواجهه با دو جریان هابیلی و قابیلی که یکی نماد مظلومیت و پاکی و کرامت انسانی و تربیت الهی و دیگری نماد ظلم و ستم و رذائل اخلاقی و تربیت شیطانی ، مخیر به انتخاب مسیر حیات زندگی گردید . (( فالهمها فجورها و تقواها ، قد افلح من زکّیها و قد خاب من دسّاها – آیه 8 تا 10 سوره شمس )) این سنت الهی است که انسان در مسیر رشد و تعالی ، به پشتوانه نعمت عقل و خرد، برای رسیدن به کمال و سعادت و رستگاری در مواجهه با جبهه شیطانی ، پشت پا به امیال نفسانی و وسوسه ها و القائات ابلیس لعین زده و با مجاهدت و مقاومت ، از حریم خلیفه اللهی پاسداری نماید و بدینسان به مدال پر افتخار ، و شایستگی مسجود ملائک شدن و اشرف مخلوقات گردیدن نائل آید .
در این مسیر خالق هستی که انسان را برای خود آفرید (( ما خلق َ الجن و الانس الا لیعبدون – آیه 56 سوره ذاریات )) برای آنکه آدمی، در انتخابش که امتیازی برای او لحاظ می گردد دچار اشتباه و تزلزل و تردید نشود ، امر رسالت و نبوت را به عنوان پیامبر بیرون به کمک پیامبر درونش ( عقل ) ماموریت داد تا همواره حجت را به همه آحاد بندگان و نوع بشر تمام کرده باشد .
این شد که در فرآیند رشد و کمال، به تناسب شرایط هر عصر و زمانی برای هدایت و تربیت توحیدی بشر، پیامبرانی را برانگیخت (( هو الذی بعث َ فی الامیین رسولاً مِنهُم یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم ُ الکتاب و الحکمه – آیه 2 سوره جمعه ))
در گذر زمان جبهه ابلیس و شیطانی نیز که قسم یاد کرده بر مزاحمت و ممانعت بندگی انسان (( فبعز َّ تک َ لا غوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین – آیه 82 و 83 سوره ص )) ساکت ننشسته و در جنگ و ستیز با موحدان و زیبائیهای حیات بشر ( عدالت ، امنیت ، معنویت ، عبودیت ، طهارت و پاکی ) از هر گونه تلاش و فتنه و اغوا و اقدامی دریغ نکرده و پیوسته تلاش شوم خود را داشته است .
ارسال رسل از آدم تا خاتم ( ص) و مجاهدات و تلاش ها و رنج های فراوان تک تک انبیاء الهی در مبارزه با شیاطین جنی و انسی به ویژه فراعنه و قدرتهای ظالم و ستمگر و مفسد تاریخ تا ابولهب و ابوجهل دوران پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) یک حقیقت را به اثبات رساند و آن ارزش و عظمت بعثت که آغاز و پشتوانه ای برای راهنمایی و هدایت بشر به سوی کرامت و شرافت موحدانه و مومنانه بوده است . بعثتی که در جهت خدمت به آحاد بنی آدم ، همواره دو چراغ روشنایی بخش حیات یعنی کتاب و شریعت آسمانی را به فراخور قوه هاضمه و ادراکی انسان در شرایط هر عصر و زمانی پیش روی آدمیان قرار داد و اوج این عظمت در بعثت نبی خاتم (ص) بود که باید در طی بیست و سه سال ، مجاهدات تمامی انبیاء و کتاب ها و ادیان و شریعت های توجیدی و آسمانی را به کمال خود می رساند تا بدینسان ماموریت نبوت و رسالت در مسیر هدایت بشر به اتمام می رسید و لذا پس از او که بعثتش ، نوید کتاب کامل ( قرآن ) و شریعت کامل ( اسلام ) را می داد دیگر نه پیامبری خواهد آمد و نه کتاب و شریعت دیگری . از این روی بعثت رسول خاتم (ص) تجلی همه ظرفیت انبیاء الهی گردید و شجره نبوت را به ثمره و محصول نهایی خویش نزدیک کرد و با نوید رهایی و نجات نوع انسان را از پلشتی های کفر و شرک و الحاد و نیز هرگونه فسق و فجور و ظلم و ستم و تباهی به بهترین وجه بارقه امیدی نه فقط در دل موحدان عالم بلکه همه بشریت تشنه پاکی و کرامت و امنیت و عدالت به وجود آورد .
غدیر !
در امتداد مجاهدات انبیاء الهی و جریان بعثت انبیاء به ویژه نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) روزهای پایانی عمر پیامبر رحمت و ماموریت نبوت فرا رسید . در بستر حجه الوداع و بازگشت از آخرین حج ، در برکه غدیر به امر خدای منان آخرین ماموریت حضرت رقم خورد. آنجا که پیام وحی توسط جبرئیل امین اینگونه نازل گردید : (( یا ایها الر َّ سول بلغ ما انزل َ الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلّغت رسالته - آیه 67 سوره مائده )) به دستور پیامبر اسلام همگان توقف نمودند و پیش افتادگان نیز امر به بازگشت گردیدند . 90 یا 120 و یا 150 هزار جمعیت در مسیر بازگشت از سفر حج گرد شمع وجود پیامبر رحمت ، اجتماعی بی نظیر را فراهم ساختند . پیامبر خدا برای تحقق امر الهی و انجام آخرین ماموریت ، خطبه ای خواند و در ضمن آن فرمود : ای مردم این آخرین باری است که در چنین اجتماعی به پا می ایستم ، پس بشنوید و اطاعت کنید و در مقابل امر خداوند سر تسلیم فرود آورید . چون چشم ها و دل ها متوجه حضرت شد ، عالمی از سکوت، توام با شکوهی غیر قابل وصف ، بر جمعیت حاکم گردید.👇
زبان حال همگان این بود : چه امر مهمی پیش آمده است و پیامبر چه می خواهد بفرماید ؟!
در این حال پیامبر اکرم (ص) از میان آن جمعیت کثیر علی ابن ابیطالب (ع) را بر منبری از جهاز اشتران در کنار خویش فراخواند و دست برد بر کمربند علی (ع) و او را بر سر دست بلند کرد تا همگان این صحنه را ببینند و سپس فرمود : (( ایها الناس الست ُ اولی بالمومنین من ا نفسهم )) . همگان فریاد زدند : بلی یا رسول الله (ص) . و یا پرسید : (( من اولی بکم من انفسکم ؟ )) همگی پاسخ دادند : خدا و رسولش اولی بر ما هستند . وقتی از همه این جمعیت اقرار و اعتراف بر این امر گرفت ، با نوا و ندایی آسمانی فرمود : (( الا من کنت مولاه فهذا علیٌ مولاه ، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه وانصر من نصره و اخذل من خذله )) . بر شکوه این حماسه بی نظیر وقتی افزوده شد که خدای متعال مُهر تایید بر اقدام پیامبرش با نزول این آیه زد : (( الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم ُ الاسلام دینا – آیه 3 سوره مائده ))
و سپس فرمود : (( انا صراط الله المستقیم الذی امرکم باتباعه ، ثمّ علیٌ من بعدی ، ثمّ وُلدی من صُلبه ائمه الهُدی ، یهدون الی الحق و به تعدلون )) .
ای مردم حجت را بر شما تمام کردم و برایتان روشن ساختم و به شما راه را نشان دادم و این علی است که بعد از من به شما می فهماند . بدانید من با خدا بیعت کردم و علی با من بیعت کرده است و من از جانب خداوند برای او از شما بیعت می گیرم .
آری این صورت حماسه عظیم غدیر خم بود که در خطبه غدیریه حضرت به زیبائی تمام تبیین گردیده است و اما سوال این است که مگر جوهره و حقیقت غدیر چه بوده است که پیامبر خدا با این هیئت و شیوه و در آن شرایط سخت، اجتماع عظیم امت را زحمت داد و حتی سه روز و شب همگان را حول و محور آن در برکه غدیر نگهداشت ؟!
غدیر ! نه یک اتفاق و حادثه بود که پرده برداری از ثمره و محصول مجاهدات تمامی انبیاء الهی و خروجی رسالت و نبوت بود.
غدیر! نه یک پدیده صرفاً تاریخی که تجلّی جریان امامت و ولایت بود .
غدیر ! نه یک امر ساده و محدود به قطعه از زمان خاص ، که طلوع و ظهور یک جریان منحصر به فرد برای نجات بشر بود .
غدیر ! نه صرفاً برای اخذ میثاق از امت برای مودّت و محبت به شخصیتی همچون امیرالمومنین علی (علیه السلام) بود که ناظر بر پذیرش ولایت و سرپرستی و هدایت گری امت بود .
غدیر ! تجلی انسان کامل ، که در مسیر نبوت و رسالت ساخته و پرداخته شده بود و اکنون باید به منزله تجسم عینی و ملموس، الگویی مطمئن برای بشریت طالب سعادت و رستگاری ، نقش ایفا کند .
غدیر! نه فقط معرفی خلیفه و جانشین و وصی رسول خدا برای بعد از او بود که تر سیم جریانی جاودانه تا آخر عمر بشر برای نجات بشر از هر گونه پلشتی و انحراف و انحطاط و ظلم و تباهی بود .
غدیر! حلقه وصل بین رسالت و نبوت ، و امامت و ولایت بود .
غدیر! آرزوی تمامی انبیاء الهی در فرآیند هدایت و تربیت انسان موحد که متجلی از انسان کامل یعنی مولایمان علی (علیه السلام) بود .
غدیر! پرده برداری از انسان کامل علی (علیه السلام) به عنوان ثمره تلاش و مجاهدات تمامی پیامبران و کتاب ها و شریعت های آسمانی بود .
غدیر ! به واقع معرفی قرآن ناطق و ترجمان کامل شریعت اسلام به عنوان کمال یافته کتاب ها و شریعت های آسمانی بود .
این بدین معناست که دامنه غدیر از ابتدا ء خلقت و از آدم تا خاتم و پس از آن تا آخر عمر بشر امتداد و گستردگی دارد.
این بدین معناست که غدیر نه متعلق به تشیع و مسلمانان است بلکه تعلق به تمامی آحاد بشر روی زمین که در آرزوی نجات و رهایی از ظلم و فسق و فجور است ، دارد . آری گم شده بشر در برکه غدیر تجلی یافت .
زیرا گره خوردن دست علو ی با دست نبوی ، در امتداد رسالت و نبوت ، این امامت و ولایت است که بشریت تشنه عدالت و امنیت و حریّت و طهارت و پاکی را به سوی خود فرا می خواند .
غدیر! نه یک روز عید سعید است که غدیر جریانی مستمر و بلاانقطاع تا تحقق (( لیظهره علی الدین کلّه – آیه 33 سوره توبه )) است. مکتب و منطقی است قوی ، که لحظه لحظه زندگی انسان طالب سعادت و رستگاری را به سوی خود فرا می خواند و به همین جهت است که پیام غدیر همه کاخ های ظلم و ستم و همه فراعنه روزگاران را به لرزه انداخته است .
در عظمت و اهمیت غدیر همین بس که چه در تاریخ و چه در عصر حاضر ، سخت ترین دشمنان را فراسوی خود دیده و می بیند .
به مروان حکم گفتند مگر علی را نمی شناسی؟ با کلامی قاطع گفت : بهتر از من کسی علی را نمی شناسد که او بهترین و برترین انسان خلقت است و نمونه ندارد . پرسیدند پس چرا علیه او سبّ و دشنام داده و فتنه و تبلیغات سوء می کنید؟ بی شرمانه گفت : لا یستقیم لنا الامر الاّ بذلک . چون او را می شناسیم و با وجود مکتب و منطق اقناع کننده او
ادامه👇
که اگر اقبال از توده های مردم به سوی او روان گردد ، دیگر جایی برای ما در عرصه قدرت و سیاست باقی نمی ماند . پس باید علی از چشم ها بیفتد تا چرخ روزگار به نفع ما بچرخد .
و این خود شرح حال ما نیز در این عصر و زمان است .
و البته اگر جریان غدیر ادامه نمی یافت و با همه آحاد بشر کاری نداشت ، معاویه ها و طالبان قدرت های شیطانی در امتداد فتنه ثقیفه ، علیه جریان غدیر و خروجی آن امامت و ولایت و شخصیت امیرالمومنین علی (علیه السلام) و امامان معصوم از صلب او ، فتنه و ستیز نمی کردند .
عاشورا :
عاشورا گواه حقانیت غدیر و هزینه سنگین جبهه حق برای ماندگاری پیام غدیر بود . اوج تقابل موحدان و شاکران و اهل ایمان با اعقاب پیشه گان و مرتجعان و واپس گرایان دنیا طلب بود.
براستی چرا عاشورا اتفاق افتاد ؟
آیا اهل کوفه امام حسین (علیه السلام) و اهل بیت پیغمبر و فرزندان علی ابن ابی طالب (علیهم السلام) را نمی شناختند ؟
از نظر اعقاب پیشه گان اموی و یزیدی که تهاجمات کور روانی و تبلیغات دروغین و شومشان علیه غدیر عقیم مانده بود ، باید عاشورا اتفاق می افتاد تا آخر ین رمق و نفس های غدیریان گرفته می شد و برای همیشه نام و مرام علی (علیه السلام) و فرزندان معصوم او از صفحه حیات بشری محو می گردید . والبته از منظر عاشورائیان غدیری نیز باید ایثارگرانه جویب خون راه می افتاد تا پیکر نیمه جان اسلام و قرآن و جبهه امامت و ولایت جانی دوباره می گرفت و ضمانت بقاء و ادامه حیات می یافت . عمق حماسه و نهضت خونبار کربلا خود گواه خبث طینت و اوج دنائت و پستی دنیا پرستان بی سر و پا و انسان نماهای ظالم و قدرت پرست یزیدی بود که در برابر مکتب و منطق نجات بخش غدیر و جریان امامت در عرصه کربلا ، قد علم کرده بودند و باید که این ایثار و هزینه سخت و سنگین از طرفی و تحمیل مصیبت های عظیم و بی نظیر از جهتی بر آل الله صورت می پذیرفت تا غدیر می ماند . اساساً عاشورا بدون غدیر و جدای از جبهه غدیر چه بسا هرگز اتفاق نمی افتاد و یا در قطعه ای از زمان و مکان برای همیشه دفن و حبس می گردید . ماندگاری و جاودانگی عاشورا که روز به روز می رود تا دامنه خود را عالم گیر و در نهایت بین المللی و جهانی کند تا همه عالم یکپارچه فریاد یا لثارات الحسین گردد و ندای کل یوم عا شورا و کل ارض کربلا در پهنای گیتی ، یکپارچگی و هم نوایی همه آحاد بشر طالب عدالت و حریّت روی زمین را باعث گردد. و در نهایت، زمینه برای قیام و فریاد آخر و سپس استقرار دولت کریمه و توحیدی و عدل و جهانی خاتم الاوصیاء امام زمان (عج) فراهم بشود . که البته پیش نیاز نهضت مهدوی نیز انقلاب خون بار عاشورا بوده و هست .
ظهور :
دامنه غدیر و پیام نجات بخش و امید آفرین آن با هزینه ویژه و سنگین عاشورا به پهنای همه کشورها و ملت های جهان با نشر منطق و مکتب عاشورا و آموزه های اقناع کننده دانشگاه بین المللی حسینی (علیه السلام) طبق وعده الهی (( لیُظهره عَلی الدین کُله – آیه 3 سوره توبه )) بستر گیتی را برای قیام و فریاد آخر و نیز استقرار دولت کریمه عدل جهانی آخرین حجّت خدا امام زمان ( ارواحنا فداه ) مهیا خواهد ساخت . حضرت ولی عصر (عج) آخرین ولی و امام معصوم است که پایان بخش ماموریت رسالت و ولایت خواهد بود . چنان که جدش پیامبر رحمت (ص) ماموریت رسالت و نبوت را به پایان و هدف غائی و نهایی رسانید ، آخرین حجّت خدا حضرت بقیه ا... (اروحنا فداه) نیز ماموریت امامت و ولایت را که استقرار حاکمیت یکپارچه حیات بشری است ، جامه ی عمل خواهد پوشید و بدینسان بشریت به انتظار نشسته منجی را به آرزوی دیرینه اش خواهد رسانید .
با استقرار دولت کریمه اوست که ضمن تحقق آرمان و وعده الهی ، بشریت روی زمین طعم شیرین عدالت و پاکی و امنیت و کرامت انسانی و سبک زندگی به تمام معنا الهی و توحیدی و انسانی را خواهد چشید . در این زمان است که غدیر با همه عظمت و ظرفیتش در تمامی عالم جلوه خواهد یافت و در این زمان است که تازه انسان پی به این عظمت خواهد برد .
در نتیجه ! غدیر نه یک پدیده صرفاً تاریخی بلکه حقیقتی است که از اول خلقت تا پایان خلقت جلوه گری می نماید . غدیر ، همه چیز حیات و زندگی انسان و آبروی آفرینش است و همچنان باید با شکوه ، بر تار و پود افکار و اندیشه ها و دل ها و سبک زندگی آدمی حاکم باشد. تا از این طریق صراط مستقیم نیز تفسیر گردیده و مسیر سعادت و رستگاری و نجات بشر هموار و هموارتر بشود .
ان شاءا...
✍ ابوالقاسم علیزاده
۱۴۰۱/۴/۲۷ عید سعید غدیر خم