نقطه ای به نام حراء.pdf
180K
نکته ها دارد
نقطه ای درمکه
وحال وروز
همچو شیفته ای
پس از ان
تجلی
شنیدنی است
درس اول سوره مبارکه مزمل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹میهمان امروزماشهید احمد کاظمی🌹
ما اهل اینجا نیستیم..🌱
ما اهل جایی دیگ هستیم
باید برای اونجا ما خیلی تلاش کنیم💔
❤️شادی روح شهید بزرگوار صلوات وفاتحه قرائت فرمایید ❤️
💠 سالروز رحلت امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام
▪️امامزاده موسى مبرقع علیه السّلام فرزند حضرت امام جواد علیه السّلام و جدّ سادات رضوى هستند.
▪️امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام در سال ۲۱۴ هجری قمری و دو سال بعد از برادرشان امام هادی علیه السّلام در مدینه متولد شده و مادر بزرگوار ایشان حضرت سمانه نام دارد که بانویی باتقوا بوده و لقب سیّده به ایشان اعطا شده است.
▪️امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام در سن ۴۲ سالگی و در سال ۲۵۶ هجری قمری بعد از به امامت رسیدن برادرشان امام هادی علیه السّلام، وارد قم شدند. امام هادی علیه السّلام به ایشان ماموریت میدهند تا به شهر قم آمده، به ترویج دین بپردازند و پاسخگوی سوالات و شبهات مردم باشند.
▪️ایشان زمانی که به قم آمدند در خانه ابوخالد اشعری ساکن شدند؛ ابوخالد از یاران و وفاداران امام رضا علیه السّلام بود، به همین دلیل منزل خود را در خدمت نوه امام رضا علیه السّلام قرار داده و ایشان ۴۰ سال در این خانه زندگی کردند.
▫️علت نامگذاری ابو احمد موسی علیه السّلام به مبرقع :
▪️اولاد ائمه علیه السّلام همگی دارای جمال ظاهری و كمال باطنی بودند ولی در ميان آنان بعضی فوقالعاده بوده و گوی سبقت را از همگان ربوده بودند مانند حضرت قاسم بن الحسن و حضرت علي اكبر و عبدالله الباهر فرزند امام زين العابدين علیهم السّلام.
▪️جناب موسی مبرقع علیه السّلام فرزند حضرت امام جواد علیه السّلام نیز به قدری زيباروی بوده و طلعتی نورانی و رخسارهای جذاب و سيمایی ملكوتی و صورتی دلربا و رویی گشاده و مليح داشتند که او را تشبيه به يوسف صديق مینمودند، چون كه اشعهای از انوار ولايت در صورت وی هويدا بود. به همين جهت وقتی از منزل بيرون آمده و در كوچه و بازار عبور میكردند قطع طريق میشد و همه دست از تجارت و كسب برمیداشتند و با صلوات بر روح جدّش حضرت رسول اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم برای تماشای فرزند گرامی حضرت جواد علیه السّلام سبقت میگرفتند و بدين جهت همواره در كوچهها و معابر برقع بر روي خويش میافكندند تا خود را از چشم زن و مرد تحفظ نمايند، از اين جهت ایشان را مبرقع میگفتند.
▪️امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام با علم حدیث و درایه آشنا بوده و همچنین راوی حدیث بودهاند. شیخ طوسی در کتاب تهذیب، شیخ مفید در الاختصاص، و ابن شعبه حرانی در کتاب تحف العقول از وی حدیث نقل کردهاند.
▪️امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام در طی ۴۰ سال حضور در قم به طور مرتب به زیارت عمه بزرگوارشان خانم حضرت معصومه سلام الله علیها مشرف میشدند و خادم حرم ایشان بودند و به همراه خواهرشان بانو زینب سلام الله علیها، با اموال خودشان گنبد و حرم حضرت را بازسازی کردند.
▪️جناب موسى مبرقع علیه السّلام در ۲۲ ربیع الثانی سال ۲۹۶ هـ.ق از دنيا رفتند و در منزل خویش ـ مزار کنونی ایشان در محله چهل اختران ـ دفن گردیدند. در کنار ایشان يکى از فرزندانشان به نام شاهزاده احمد فرزند محمد بن موسى که مردى عابد و با سخاوت و کريم بود، مدفون گرديد.
▪️پس از گذشت چند سال از حضور این بزرگوار در قم، دخترشان و خواهرانشان زینب، امّ محمد و میمونه (دختران امام جواد علیه السّلام) به قم آمدند و پس از وفات در کنار حضرت معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شدند.
▪️همچنین تعدادی از خاندان و نزدیکانشان هم به قم سفر کرده و با مرور زمان و فوت آنها پیکرهای مطهرشان در نزدیکی همین مکان به خاک سپرده شد و به همین دلیل نام این مکان به «چهل اختران» معروف است و در آن پیکرهای مردان و زنان و نوزادانی دیده شده است.
▪️امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام به عنوان یکی از شخصیتهای برجسته بعد از حضرت معصومه علیها السّلام در قم معروف هستند و همواره در طول زمان مورد توجه علما و فضلا قرار داشتند. نقل شده است آیت الله بهجت بسیار به زیارت امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام میرفتند و حتی میهمانان و بستگان خودشان را نیز سفارش به زیارت ایشان میکردند؛ آیت الله بهجت روزهای شهادت امام جواد علیه السّلام به زیارت این مرقد مشرف میشدند و چند ساعتی را در این مکان، خلوت کرده و به زیارت مشغول میشدند
▪️آستان امامزاده موسی مبرقع علیه السّلام در جوار بقعه «چهل اختران» در شهر قم، خیابان طالقانی واقع شده است...
🌷بعد از نماز صبح دعای مناسب برای حفظ از آفات و شرور .
این دعای حسبي الرب من المربوبين حسبي الخالق من المخلوقين که در مفاتیح هم آمده مطالعه بفرمایید .
متن دعا:
بِسْمِ اللَّهِ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ فَوَقَاهُ اللَّهُ سَيِّئَاتِ مَا مَكَرُوا لا إِلَهَ إِلّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ مَا شَاءَ اللَّهُ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ مَا شَاءَ اللَّهُ لا مَا شَاءَ النَّاسُ،
،مَا شَاءَ اللَّهُ وَ إِنْ كَرِهَ النَّاسُ حَسْبِيَ الرَّبُّ مِنَ الْمَرْبُوبِينَ حَسْبِيَ الْخَالِقُ مِنَ الْمَخْلُوقِينَ حَسْبِيَ الرَّازِقُ مِنَ الْمَرْزُوقِينَ حَسْبِيَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ حَسْبِي مَنْ هُوَ حَسْبِي حَسْبِي مَنْ لَمْ يَزَلْ حَسْبِي حَسْبِي مَنْ كَانَ مُذْ كُنْتُ لَمْ يَزَلْ حَسْبِي حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستانی قابل تآمل از شیخ حسینعلی نخودکی اصفهانی و ملخ
تمام عالم سپاه و لشکر خداست.
11.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری 🌟
امام رضا علیهالسلام:
هرگاه برای شما پیشامد سختی روی داد، به وسیله ما از خداوند کمک و یاری بجویید.
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
🖊 بسمالله الرحمن الرحیم
🍃🌼یا صاحب الزمان ادرکنی
ابوذر غفاری نقل میکند: پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: مؤمن اگر صورتش را روی زمین بگذارد و فقط بگویید: «آه»، (حرفی نزد، یکبار بگوید. برای کسی این کار را نکن و آه نکش، آه را فقط برای خودش بکش) ملائکهی هفت آسمان اشک میریزند، خدا میفرماید: ای ملائکهی من چرا گریه میکنید؟ ملائکه میگویند: خدایا! بندهی مؤمنت صورت بر زمین گذاشته و آه میکشد و گریه میکند، چگونه ما گریه نکنیم؟ ندا میآید: شما را شاهد میگیرم به عزت و جلالم از او خشنود شدم، گناهان گذشتهاش را بخشیدم. ملائکهی من! مؤمن به درگاه من مثل پیامبران من است، اگر پیامبری از پیامبران سر به سجده بگذارد و شفاعت هفتاد هزار آدم را از من بخواهد، من ردش نمیکنم. مؤمن مانند پیامبر من است اگر الآن در سجده هفتاد هزار نفر را شفاعت کند من ردش نمیکنم.
خدا بیامرزد خانم مالک را، کسی به او التماس دعا میگفت، میفرمود: «اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم»؛ او را اینگونه دعا میکرد. میفرمودند: التماس دعا یعنی همین، یعنی وادار شویم برای امام زمان عجلاللهفرجه دعا کنیم.
مرحوم انصاری همدانی از دنیا رفتند. شاگردانش پراکنده شدند و به دنبال معلم و استاد بودند. یکی از عزیزانش میگوید به حرم امام رضا علیهالسلام رفتم و پناه به قبر امام رضا علیهالسلام بردم. در حرم، مرحوم علامه طباطبایی را دیدم. علامه دعا میکردند و از نوک محاسن، اشکهایشان میچکید. پشتشان ایستادم زیارتشان که تمام شد، زیارت قبول گفتم و گفتم میشود به من هم بفرمایید از زیارت امام رضا علیهالسلام چه چیزهایی تا به حال به دست آوردهاید که اینگونه اشک میریزید؟
علامه فرمودند: نپرس.
از حرم بیرون آمدند من هم همراهشان آمدم و دوباره سؤال کردم. علامه فرمودند: نپرس این چیزها گفتنی نیست.
گفتم: به مادرتان فاطمهی زهرا. علامه چهار زانو نشستند و گفتند: چیزی گفتی که نمیتوانم رد کنم اما از آن همه که امام رضا علیهالسلام دادهاند فقط دو تایش را میگویم.
در یک زیارت که آمده بودم و رفتم، بعد از آن دیگر نتوانستم بخوابم. خواب ندارم، مگر گاهی بیحال شوم و ساعتی در یک عالم بروم. پرسیدم: چرا؟ علامه گفتند: برای اینکه در حرم امام رضا علیهالسلام، هم چشم باطنم با نگاهی از نگاه امام رضا علیهالسلام باز شد و هم گوش باطنم. میبینم و میشنوم که تمام ذرات عالم یک سره تسبیح خدا میگویند، به خود میگویم بیحیا از یک خروس کمتر هستی! شب تا صبح ذکر خدا میگوید.
دوم اینکه در یک سفر دیگر که قسمتم شد، من بعد از آن، وقتی تکبیر نماز را میگویم، دو تا محمدحسین طباطبایی میبینم، یکی روی زمین نماز میخواند و یکی از آن بالا به این نگاه میکند؛ و این معنای «الصلاة معراج المؤمن» است.
تفاوت اینکه: هدفی که این افراد به دنبالشان بودند، ما نیستیم.
اکبر تعریف می کرد: این اواخر یک بار آمدم پایگاه و دیدم آشپز پادگان خیلی ولخرجی کرده! دو جور غذا تهیه کرده بود. چلومرغ و چلوقیمه، مرغ برای خلبان ها و قیمه برای سرباز ها. وقتی فهمیدم، ناراحت شدم و گفتم: حالا که دوجور غذا درست کردی مرغ را بگذار برای سربازها و قیمه برای خلبان ها. تا یاد بگیری بین بندگان خدا فرق نگذاری. خدا همه را یک جور آفریده.
میهمان امروزمان
#شهید_علی_اکبر_شیرودی