📌 ارتباط #تغییر_ساعت بهاری و پاییزی و بروز #سکته_های_قلبی
🔰 بیش از5/1 میلیارد مردو زن با جابجایی های (جابجایی های زمانی) درگیر در #صرفه_جویی در زمان نور روز مواجه می شوند:
(صرفه جویی در زمان نور روز) به معنای جلو بردن ساعت در بهار به میزان یک ساعت و عقب بردن آن در پاییز به میزان یک ساعت است.
🔰 این انتقال ها، می توانند ریتم های زمان زیست شناختی را مختل کنند و بر مدت و #کیفیت_خواب تأثیر بگذارند و این اثرات، چند روز پس از جابجایی ها ادامه پیدا می کنند.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
✴️ ما تأثیر این جابجایی ها را بر میزان بروز سکته ی قلبی حاد آزمایش کردیم. برای محاسبه ی نرخ بروز، بروز سکته ی قلبی حاد در طی هر هفت روز اول پس از انتقال بهار یا پاییز را با میانگین بروز در روز های متناظر هفته، دو هفته قبل و دو هفته بعد از روز مورد نظر مقایسه کردیم.
✴️ برای مثال، برای سه شنبه ی پس از انتقال، بروز در آن سه شنبه را تقسیم بر میانگین بروز در سه شنبه ی دو هفته ی پیش و میانگین بروز در سه شنبه ی دو هفته ی بعد می کردیم.
✴️ ما از داده های دفتر ثبت سکته ی قلبی سوئد استفاده کردیم که اطلاعاتی با کیفیت بالا را در رابطه با همه ی سکته های قلبی حاد درون کشور را از سال 1987 فراهم می کند. نرخ های بروز -به عنوان مقیاس های ریسک نسبی- و فاصله ی اطمینان دقیق 95% محاسبه شدند.
✴️ بروز سکته ی قلبی حاد در سه روز اول پس از انتقال به DST در فصل بهار به طور معناداری افزایش پیدا کرد (شکل. A1). نرخ بروز برای هفته ی اول پس از تغییر در فصل بهار- که از طریق تقسیم میزان بروز در هفت روز هفته بر میانگین بروز هفتگیِ دو هفته قبل و دوهفته بعد محاسبه شد- برابر با 051/1 (با فاصله اطمینان 95%، 032/1 تا 071/1) بود.
✴️ در مقابل، بعد از خارج شدن از DST در فصل پاییز، فقط روز اول به طور معناداری تحت تأثیر قرار گرفتند (شکل. B1)؛ نرخ بروز در کل هفته برابر با 985/0 (فاصله اطمینان 95%، 969/0 تا 002/1).
✴️ تأثیر انتقال به DST در فصل بهار، بر میزان بروز سکته ی قلبی حاد در زنان تا حدی از مردان چشم گیر تر بود، و تأثیر (انتقال) در فصل پاییز، در مردان بیش از زنان بود.
✴️ تحلیل های جداگانه از دوره های 1996-1987 و 2006- 1997 اساسا نتایج یکسانی را با تحلیل های دوره ی 2006-1987 نشان داد. اثرات جابجایی ها (جابجایی زمانی) همواره برای افراد زیر 65 سال نسبت به افراد 65 سال به بالا چشم گیرتر بود.
✴️ محتمل ترین توضیح برای یافته های ما، اثر مخرب محرومیت از خواب بر سلامت قلبی-عروقی است. طبق مطالعات آزمایشی، این اثر مخرب، شامل غلبه ی فعالیت سمپاتیک و افزایش سطوح سایکوتین های پیش برنده ی التهاب است.
✴️ داده های ما پیشنهاد می کند که ممکن است اجتناب از تغییرات ناگهانی در ریتم های بیولوژیک برای افرادِ آسیب پذیر، مفید باشد.
✴️ فرض بر این بوده است که جوامع غربی به صورت مزمن محرومیت از خواب دارند. زیرا در قرن بیستم، متوسط میزان خواب از 9 ساعت به 5/7 ساعت کاهش پیدا کرد. بنابراین، بررسی این نکته مهم است که آیا با افزایش میزان خواب می توانیم اثرات سودمند به دست آوریم.
✴️ این یافته که به نظر می رسد احتمال خوابِ بیشتر، در اولین روز کاری پس از تغییر زمان در پاییز ایمنی بخش باشد جذاب است. دوشنبه در بین روزهای هفته، با بالاترین ریسک حمله ی قلبی حاد مرتبط است و برای توضیح این پدیده، استرس روانی شروع یک هفته ی کاری جدید و افزایش فعالیت، به عنوان یک توضیح احتمالی (برای این افزایش ریسک) پیشنهاد شده اند.
✴️ نتایج ما احتمال وجود یک عنصر دیگر مرتبط با خواب را در بروز بیشتر حمله ی قلبی حاد در روز دوشنبه بالا می بَرد.
✴️ مطالعات ثبت روزانه ی خواب پیشنهاد می کنند که زمان های خوابیدن و بیدار شدن در آخر هفته ها، دیر تر از روزهای هفته است:
✴️ می توان این فرضیه را مطرح کرد که زودتر بیدار شدن از خواب در اولین روز هفته و در نتیجه محرومیت جزئی از خواب، تأثیر قلبی-عروقی مخرب در برخی افراد دارند. این تأثیر، با خارج شدن از DST در فصل پاییز کمرنگ تر است، زیرا امکان خواب بیشتر را فراهم می کند.
✴️ مطالعات لازم است این احتمال را مورد بررسی قرار دهند که یک الگوی هفتگی ثابت تر برای بیدار شدن در صبح و خوابیدن در شب، یا کمی دیرتر بیدار شدن در دوشنبه، ممکن است از برخی سکته های قلبی حاد پیشگیری کند.
(ترجمه ی سمت چپ: نرخ بروز)
شکل 1. نرخ های بروز سکته ی قلبی حاد در هفت روز اولِ پس از تغییرات ساعت در بهار و پاییز برای صرفه جویی در زمان نور روز.
✴️ میزان بروز، از طریق نسبت تعداد سکته های قلبی حاد (به عنوان تشخیص اصلی) در روز معین بعد از انتقال، به میانگین تعداد در روز های متناظرِ دو هفته قبل و دو هفته بعد نشان داده می شود (هر دو دسته اعداد در قسمت بالایی نمودار ارئه شده اند).
✴️ تحلیل داده ها برای جابجایی زمان در فصل بهاربر اساس 15 سال بین سال های 1987 و 2006 است که در آن دوره زمانی، روز جشن ایستر (Easter Sunday)، روز جابجایی نبود (پنل A). تحلیل داده ها برای جابجایی زمان در فصل پاییز بر اساس 20 سال بین سال های 1987 و 2006 است (پنل B).
دوره ی کنترل، به عنوان روزهای متناظر هفته، دو هفته قبل و دو هفته پس از روز مورد نظر تعریف شد.
✴️ در بهار (پنل A)، هدف ما این بود که از تداخل با جشن ایستر - تنها تعطیلی عمومی که می توانست نتایجمان را تحت تأثیر قرار دهد- اجتناب کنیم. برای سال هایی که در آن ها جشن ایستر دو هفته پس از یکشنبه ای که در آن جابجایی زمان بهار اتفاق افتاده بود برگزار می شد، ما دوره ی کنترل برای یکشنبه ی تغییر را، یکشنبه ی سه هفته قبل و یکشنبه ی سه هفته بعد تعریف کردیم (بنابراین از جشن ایستر عبور می کردیم).
✴️ زمانی که جشن ایستر را مستثنی نمی کردیم، اگر با روز جابجایی زمان یا روزهای کنترل همزمان می شد، حتی انداره اثر(effect size) بزرگتری در رابطه با جابجایی زمان در فصل بهار مشاهده کردیم.
✴️ تعداد سکته های قلبی حاد در یکشنبه ی تغییر (یکشنبه ای که جابجایی زمان در آن اتفاق می اقتاد) در مقایسه با یکشنبه های کنترل، برای تفاوت طول روز تنظیم شد (برای مثال.، 23 ساعت در مقابل 24 ساعت در فصل بهار [پنل A] و 25 ساعت در مقابل 24 ساعت در فصل پاییز [پنل B]).
✴️ نتایج تحلیل های ثانویه برای هر دو فصل بهار و پاییز که شامل سکته های قلبی حاد بودند که یا تشخیص اصلی بودند یا تشخیص ثانویه اساسا با نتایج تحلیل هایی که صرفا شامل تشخیص های اصلی بودند شباهت داشتند،
✴️ همانگونه که نتایج تحلیل های جابجایی زمان در فصل بهار که محدود به کیس های کشنده بودند نیز شبیه به نتایج تحلیل هایی بودند که صرفا شامل تشخیص های اصلی بودند.
✴️ برای جابجایی زمان که در فصل پاییز اتفاق می افتاد، بر خلاف تحلیل های همه ی سکته های قلبی حاد، تحلیل هایی که محدود به موارد کشنده بودند، کاهش کوچک تری در میزان بروز سکته قلبی حاد در روز دوشنبه نشان دادند، و ریسک سکته ی قلبی حادِ کشنده، طی هفته ی اول پس از تغییر افزایش پیدا کرد. ستون های I، فاصله اطمینان 95% را نشان می دهند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
🔰 انجمن علمی طب سنتی ایران نیز در واکنش به این اقدام در بیانیه ای اعلام کرد:
🔶 «شگفت انگیز است که در شهریور ماه سال 1399 خورشیدی، همچنان شاهد تعارضی چنین آشکار در بیانات معاون تحقیقات وزارت بهداشت، با نقشه جامعه علمی کشور، الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت، سیاست های کلی نظام سلامت، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تیرماه 1392)، برنامه های پنج ساله پنجم و ششم کشور، منشور احیاء و کاربرد طب سنتی ایران (وزارت بهداشت، بهمن ماه 1392) و دیگر اسناد بالادستی این حوزه هستیم.
🔶 چگونه ممکن است که فردی در لباس معاونتی مهم در یک وزارت استراتژیک، که اتفاقاً باید مجری سیاست های کلی و اصلی نظام باشد، اینچنین پساز 7 سال کارشکنی و مقابله عملی با هرگونه ارتقاء و پیشرفت یک سیاست کلان کشور، که مورد استقبال بی نظیر مردمی نیز هست، اینگونه به تمسخر و توهین به یک رشته علمی و رسمی کشور می پردازد؟!»
🔶 حجت الاسلام نصرالله پژمانفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با حکیم نیوز، در واکنش به این اقدام، آن را غلط توصیف کرد و اظهار داشت: چنین برخوردهایی با مقوله طب سنتی اشتباه است و ضرر آن به مردم می رسد.
🔶 این نماینده مجلس اقدام معاون وزیر بهداشت را غیرمنطقی و غیرقانونی دانست و ادامه داد: مجلس به ویژه فراکسیون طب سنتی باید به این مسئله ورود کند و از وزارت بهداشت مطالبه گر باشد.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 نماینده #مجلس: اقدام معاون #وزیر در تمسخر #طب_سنتی غلط است
🔰 در پی انتشار نامه دکتر ملکزاده، معاون وزیر بهداشت در پاسخ به درخواستی مبنی بر راهاندازی دوره های تکمیلی تخصصی طب سنتی، استفاده از واژه ها و الفاظی نامناسب در توصیف این نوع از طب، توسط وی، واکنش فعالان طب سنتی را به همراه داشت.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
📌 حاجی دلیگانی مطرح کرد: نگاه غلط #طب_نوین به #طب_سنتی
🔰 نماینده مجلس شورای اسلامی: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و با وجود کشف #واکسن ، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان #کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
🔵 این روزها سروصداهای بسیاری پیرامون طب نوین و طب سنتی به پا شده است از چالشی که معاون وزیر در تمسخر طب سنتی به پا کرده تا بی توجهی به درخواست دکتر روازاده پیرامون درمان سنتی کرونا.
🔵 اما آنچه مهم است اینکه طب سنتی در ایران از سابقه دیرینه ای برخوردار است و حتی با دین و اعتقادات مردم ارتباطی نزدیک دارد.
🔵 حسینعلی حاجی دلیگانی درباره درخواست دکتر روازاده برای درمان کرونا به شیوه های سنتی و استفاده از بُخور جوش شیرین می گوید:
🔵 احساس من این است که یک بخشی از این بی توجهی ها و به عبارتی کارشکنی ها به این دلیل است که مسئولان وزارت بهداشت نمی خواهند به خود زحمت بررسی روش ها و ترکیبات گیاهی در طب سنتی و آنچه در روایات آمده را بدهند.
🔵 وی همچنین گفت: از طرفی برخی صنف ها از جمله بخش بهداشت و درمان این حالت را دارد که یک دید حلقه ای و دایره ای نسبت به طب نوین دارند و حاضر نیستند مطالبی که به طور تجربی و آکادمیک فرا گرفته اند، مورد نقد قرار بگیرد.
🔵 حاجی دلیگانی ادامه داد: برخی پزشکان نمی توانند ببینند روش های درمانی دیگری غیر از آنچه آنها خوانده اند وجود داشته باشد. لذا برخی از افراد، نگاه نادرستی نسبت به طب سنتی دارند از طرفی برخی از آنها هم اغلب در کشورهای غربی درس خوانده اند و حرفشان این است که این دارو در طب نوین نیست.
🔵 درست است، ممکن است این دارو و روش درمانی در کتب طب نوین و غربی نباشد؛ چرا که این طب، طب سنتی و ایرانی و اسلامی ما است و مسلماً آنها چیزی از آن نمی دانند.
🔵 نماینده مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اما مسئله اینجاست که این امر با آزاد اندیشی منافاتی ندارد و ممکن است روش های درمانی و داروهایی غیر از آنچه در طب نوین است وجود داشته باشد. چنانچه ما در طب چینی که امروز خیلی هم توسعه یافته و دانشگاه های بسیاری در این کشور آن را تدریش می کنند، این مهم را داریم.
🔵 حاجی دلیگانی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت گفت: اصلاً شما بیایید این داروها و روش ها را بررسی و با دلائل معقولی آن را رد کنید نه اینکه بدون دلیل، آزمایش و امتحان آن را رد می کنید.
🔵 وی با بیان اینکه روش جوش شیرین دکتر روازاده برای درمان کرونا بدون توجه رد می شود و حتی مورد آزمایش قرار نمی گیرد، افزود:
🔵 دقیقاً بحث ما هم همین است و تذکری هم که من به وزیر بهداشت دادم همین است، شما بیایید این مهم را بررسی و آزمایش کنید و با روش های علمی آن را رد کنید نه اینکه پاسخ های کلیشه ای به آن بدهید. وزیر بهداشت هم پاسخی به آن داده که برخی از محتوای آن قابل نقد است.
🔵 این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و حتی با وجود کشف واکسن، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.
🔵 وی با اشاره به تمسخر طب سنتی از جانب معاون وزیر گفت: من از آقای ملک زاده واقعاً تعجب می کنم و انتظار ندارم با مسائل علمی و طبی کهن و دیرینه که هنوز کتب علمی آن -کتاب بوعلی سینا- در دانشگاه های پزشکی تدریس می شود و خیلی دیگر از دستورات و روش های آن در کنار طب نوین گره گشای درمان بیماری هاست، این چنین سلیقه ای برخورد شود.
🔵 حاجی دلیگانی در ادامه افزود: آنها می توانند مستدل وارد شده و اگر نقدی بود و در آزمایش جواب نداد، خیلی علمی شیوه های طب سنتی را رد کنند.
🔵 طب سنتی هم یک علم و روش درمان است و لذا انتظار می رود با روش علمی مورد توجه قرار گرفته و با همین روش ها و منطقی بررسی شود، نه اینکه مورد تمسخر و اهانت قرار گیرد آن هم از جانب کسی که در قامت معاونت یک وزارت مهم در حال خدمت است؛ چرا که این طب، با مردم، اعتقادات و باورهای آنها غیر از جنبه علمی آن سروکار دارد.
🔵 وی با اشاره به این مهم که شرایط کرونایی در کشور نشان داد که نوع درمان رایج در کشور یعنی درمان شیمیایی و طب نوین کارایی لازم را در مقابل بیماری هایی که ممکن است در آینده هم گریبان جامعه بشری را بگیرد ندارد، افزود:
🔵 ما در درمان کرونا هم تاکنون داروی مؤثری در بخش شیمیایی نداشته ایم اما در طب گیاهی، برخی موارد را مدعی شده اند که این دارو می تواند پیشگیری کننده یا حتی درمان کننده باشد. انتظار این می رود که پس از بررسی، مطرح شود به این دلایل علمی این مورد درست است یا درست نیست.
🔵 نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره بر اینکه طب سنتی ایرانی و اسلامی متولی خاصی ندارد، در وزارتخانه هم به دفتری بسنده شده که البته قبلاً جایگاه بهتری داشته ولی بعدها به یک دفتر در یک معاونت تنزل یافته است، گفت:
🔵 وزارت بهداشت ورود مناسبی به موضوع طب سنتی نداشته است. اگر اختلافات سلیقه ای و برخوردهای سلیقه ای با این طب کنار گذاشته شود و با روش های علمی با آن برخورد شود و مشترکات روش های سنتی و روش های نوین و علمی و آزمایش شده در کنار هم قرار گیرد و اختلافات کنار گذاشته شود، امیدواری برای درمان برخی بیماری های امروز، مانند همین کرونا بیشتر می شود.
🔵 وی در پایان ضمن تأکید بر استفاده از فرصت پیش آمده برای طب سنتی گفت: طب امروز و داروهای شیمیایی نتوانسته پاسخی برای درمان کرونا داشته باشد و همین عدم کارایی روش های نوین در درمان، فضایی را برای بیشتر مطرح شدن طب سنتی و اسلامی باز کرده است، لذا این فرصت مناسبی است و طب سنتی باید از آن استفاده کند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
هدایت شده از کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📆 سه شنبه 1 مهر 1399
4 صفر 1442
22 سپتامبر 2020
❇️ مناسبت های اسلامی:
خارج کردن بدن زید بن علی علیه السلام از قبر و دار زدن آن به شکل عریان به مدت 4 سال در این مدت عنکبوت ها بر عورت او تار تنیدند تا دیده نشود.
❇️ امور اسلامی:
خواستگاری عقد و ازدواج با رعایت حریم ماه صفر. امور زراعی و کشاورزی. و آغاز بنایی و خشت بنا نهادن خوب است. مناسب زایمان و نوزاد شایسته مبارک و محبوب خواهد بود. بیمار امروز نیزشفا می یابد. مسافرت خوب نیست در صورت ضرورت همراه صدقه باشد خوف حادثه دارد. فروش حیوانات و جواهرات. آغاز تعلیم و تعلم. و قرض و وام گرفتن نیک است.
❇️ مباشرت :
مباشرت امشب (شب چهارشنبه ) ، مباشرت مکروه است.
❇️ حجامت خون دادن فصد و زالو انداختن:
#خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، باعث سردرد می شود.
اصلاح سر و صورت طبق روایات، #اصلاح_مو (سروصورت)دراین روز از ماه قمری، باعث غم و اندوه می شود.
❇️ تعبیر خواب :
تعبیر خوابی که شب چهار شنبه دیده شود طبق ایه 5 سوره مبارکه " مائده "است.
الیوم احل لکم الطیبات و طعام الذین ....
و مفهوم ان این است که منفعتی به خواب بیننده برسد و شاید به طریق دیگری خوشحال گردد. و شما مطلب خود رادراین مضامین قیاس کنید.
❇️ ناخن گرفتن و دوخت و دوز:
سه شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و در روایتی گوید باید برهلاکت خود بترسد.
سه شنبه برای بریدن،و دوختن #لباس_نو روز مناسبی نیست و شخص، از آن لباس خیری نخواهد دید.
( به روایتی آن لباس یا در آتش میسوزد یا سرقت شود و یا شخص، در آن لباس مرگش فرا رسد)
❇️ وقت #استخاره در روز سه شنبه: از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۲ ظهر و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
💠 ذکر روز سه شنبه : یا ارحم الراحمین ۱۰۰ مرتبه. ذکر بعد از نماز صبح ۹۰۳ مرتبه #یاقابض که موجب رسیدن به آرزوها میگردد.
💠 ️روز سه شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام و #امام_باقر_علیه_السلام و #امام_صادق_علیه_السلام سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
✍ منبع مطالب: تقویم همسران نوشته حبیب الله تقیان
@ taghvimehamsaran
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 خوردنیها و نوشیدنیهای رطوبتبخش مناسب #فصل_پاییز ، و غلبه خشکی
✔️ خورش کدو
✔️ خورش بامیه
✔️ خورش به آلو
✔️ سوپ جو
✔️ شوربای جوجهمرغ (محلی)
✔️ حریره بادام
✔️ شیره بادام
✔️ آب هویج (زردک)
✔️ آب سیب شیرین
✔️ فرنی رقیق
✔️ شیربرنج رقیق
✔️ برگه هلو
✔️ برگه زردآلو
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 شاکری در گفتگو با حکیم نیوز تاکید کرد: بهره گیری از توانمندی #طب_سنتی در درمان #کرونا
🔰 خبرگزاری حکیم نیوز؛ دکتر روازاده اخیراً درخواستی به وزیر بهداشت مبنی بر استفاده از روش های طب سنتی برای درمان کرونا داد.
🔰 روشی که در آن با استفاده از بُخور #جوش_شیرین نتایج خوبی برای مبتلایان به کرونا حاصل می شود. اما این درخواست، از سوی #وزارت_بهداشت مورد توجه قرار نگرفته است.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇