🌷 با عرض سلام خدمت اعضای محترم مجموعه احیای سلامت
🌼گروه های پرسش و پاسخ استانی احیای سلامت در #سروش راه اندازی شد.
🌸 هم اکنون میتوانید از طریق لینک های زیر به گروه استان خود ملحق شوید.
✅ گروه اندیشه احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/Ru9HLSl5IewzBDU0g6dQjTm8
✅ گروه اسفراین احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/dOE6AVXQSnkrp0lRf49jNCUq
✅ گروه شاهیندژ احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/X2QcH9kuCTvnRODK3USyf4lG
❌❌اخطار اخطار اخطار❌❌
در صورت مشاهده ورود اعضای تکراری در گروه های سروش از همه گروه ها حذف خواهید شد ❗️فقط در یک گروه عضو شوید❗️
🔴 ضرورت انتصاب #نماینده_ولی_فقیه مستقل در #وزارت_بهداشت همانند وزارت جهاد کشاورزی
⬅️ به نظر می رسد در شرایط موجود که وزارت بهداشت هر صدای انتقادی را مورد سیاست هایش را در گلو خفه می کند، حداقل به سه دلیل عمده انتصاب یک نماینده ولی فقیهِ (مجتهدِ آگاه به زمان) در وزارت بهداشت و درمان ضروری است.
1️⃣ پیگیری بندهایی از سیاست های کلی سلامت که از سوی مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت ابلاغ شده و همچنین مطالبات مردم از جمله ترویج سبک زندگی اسلامی.
2️⃣ نظارت شرعی بر محصولات وارداتی بهداشتی و خوراکی که با مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت وارد کشور می شود.
3️⃣ فرهنگ سازی در راستای رعایت فقه پزشکی، اخلاق پزشکی و سیاست های جدید نظام در مورد جمعیت کشور.
4️⃣ ارتباط متقابل وزارت بهداشت با مراجع معظم تقلید، حوزه های علمیه و مراکز علمی و پژوهشی حوزوی بنیاد.
⬅️ مخصوصا با توجه به این نکته که امروزه صنف پزشکان تمامی اختیارات حاکمیت را از تعرفه گزاری تا نظارت و قضاوت به دست گرفته است و این حجم از قدرت باعث ایجاد مفاسدی مانند فیش های نجومی گردیده است.
✍️ نگارنده: حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین – استاد حوزه و دانشگاه
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
⬅️ پروژه کنترل #غذا، نقشه شوم کمپانی صهیونیستی #مونسانتو
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🌳 درخت #سیب و کیفیت کاشتن و پرورش و پیوند آن – بخش دوم
🍎 برای کاشت #درخت سیب ازشاخه های پای درخت باید کند و کاشت شاخه تازه بدون ریشه هم میگیرد ولی بهتر است که شاخه با ریشه و از پای درخت باشد.
🌳 و اگر خواهند درختان زیادی بکارند یک تدبیر اینست که از شاخه های تازه و پای ریشه بسیار بکارند تا اگر بعضی خطا شود بعضی دیگر بگیرند.
🍎 تدبیر دیگر آنستکه تخم سیب را در پاییز بکارند در تره زار بکارند، والّا زود نروید تخم سیب و گلابی دیر و دشوار میروید ولی بالاخره میروید، هر تخمی که دیر و دشوار بروید باید در زمینیکه کود خورده وبیل خورده و پرورده باشد مثل زمین تره زار
🌳 اگر تخم درخت سیب را چنان که گفته شد بکارند چنان بزرگ میشود که در سال دوم میتوان به زمین اصلی منتقل کرد و اگر صبر کنند تا دو ساله شود و بعد منتقل کنند بهتر است.
📕 منبع: آثار و احیاءفضل الله همدانی ص۱۳.
🎯 برگرفته از:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
آشنایی با #لغات_و_اصطلاحات طب اسلامی ایرانی
ذریره (Aromatic): نوعی بوی خوش. نوعی عطری. دوائی است گیاهی. داروی پراکندگی. داروی مردگان.
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🔺 سبب #بیماری
🔸🔹 درباره سبب بیماری، حرفهای بسیار می گوییم و می شنویم و می نویسیم و می خوانیم. بیماری های قلب و عروق، بیماری های سیستم ایمنی، بیماریهای متابولیک، بیماریهای عفونی، و بدخیمی ها را به نمک و چربی و آلرژن ها و قند و شکر و ویروس و میکروب و پرتوهای خطرناک و ظروف نامناسب و فلزات سنگین و بقایای شیمیایی تباه و … نسبت می دهیم و در حیطه زیستی بدنبال عامل تهدیدکننده تندرستی می گردیم. گویی که فقط سازوکارهای زیستی محض در وجود ما کارگرند.
🔸🔹 وقتی هندوانه ای نارس یا اناری ترش و گس نصیبمان شود خوردن آن را خوش نمی داریم، وقتی بادامی تلخ در زیر دندان می آوریم آن را نمی جویم، غذای مانده بویناک را نمی خوریم و به مهمان تعارفش نمی کنیم… اما دریغ که بسیار دل و جان و خرد آدمی را فراموش می کنیم.
🔸🔹 در نگاه حکیمان، وجود ما در این مجال کوتاه زندگی زمینی، پیوستاری ممتدّ از عالم بالا، تا جان، تا تن است و هر چه بر آگاهی و جان ما بگذرد ناگزیر اثری بر تن دارد و کنش پنهان در روح و روان، در تن ما آشکارا تجلی می کند. چه بسیارند بیماری هایی که گرچه پدیداری ظاهر در تن ما دارند ولی خود از جایگاهی فراتر از تن منشا می گیرند: آنجا که جان و آگاهی و دل ماست.
✅ مثالی بیاورم از همین پزشکی رایج، که مدعیان سنت، بخلاف حکمت آن را یکسر فرو می کوبند:
🔸🔹 میان سندرمهای توصیف شده در طب نوین، سالیانی ست که سندرمی موسوم به سندرم قلب شکسته شناخته شده است، بیمار با احوال بالینی شبیه به انفارکتوس قلبی به اورژانس می رسد ولی نه در نوار قلب و نه در بررسی آنزیمهای قلبی نشانی مطمئن از یافته های کلاسیک سکته قلبی بدست نمی آید؛
🔸🔹 ولی به زبان ساده قلب از حرکت و تپش بازمانده است، بی آنکه انقباضی در رگ رخ داده یا لخته ای راه را بر خون بسته باشد؛ بلکه استرس عاطفی شدیدی مانند اندوه عمیق در مرگ محبوب، یا مشاجره ای شدید و جانکاه با همسر، یا شکستی مالی، یا روابط پر از تخالف و آشفته، یا حتی ترس از ایراد سخنی در جمعی موجب شده است که بطن چپ قلب از جنبش بایستد و خونی از آن به عروق گسیل نشود.
🔸🔹 در این حال، بطن چپ قلب دچار آکینزی یا سکون می شود. در فرهنگ عمومی، ایستادن قلب از ترس و غم مفهوم شناخته شده ای بوده و هست، و حالا این سندرم با شواهد واضح خبر از درستی این دریافت می دهد.
⬅️ در تجربه پزشکانه خود هر آن می بینم که بسیاری از بیماران بیش از هر چیز، از ملال و اندوه و آزار و دلشکستگی و دلتنگی زخم خورده اند و اغلب در پی ضربتی عاطفی دچار گسست یا فروپاشی نیروی حیاتی شده و جان مایه شفابخش درون را از کف داده اند:
🔸🔹 در ظاهر مبتلا به تیروئیدیت شده اند اما این پنجه آتشین غم است که گلو و سینه شان را می فشارد، بنا به تشخیص رایج، دچار کولیت زخمی و کرون هستند اما این سایش تیغ زنگاری خشم پنهان است که دل و رودگان را می خراشد ؛ گویا و بظاهر که به آسم دچارند اما این تنگنای تنهایی است که دم زدن را دشوار کرده است؛ و بسا نشانهای دگر و تاویلات دگر.
🔸🔹 به گمان من، طعم زندگی این جهانی همچون سکنجبین است: آمیزه ای از عسل و سرکه… گاه سهم عسل در آن بیشتر است و گاه بهره سرکه، گاه فراوانتر از شیرینی نرم و دلپذیر که راحت ذائقه است، و گاه بیشتر از ترشی و گسی آزارنده زمخت که زحمت عصب و پیوند است… شادی و آشتی و مهر و دوستی بمثابه عسل اند، و اندوه و خشم و ترس و کین و جدل و لجاجت بمثابه سرکه…
🔸🔹 بیاییم به دل و جان و خرد بازگردیم، به منطق زندگی آدمیزادی بدون لجاجت و خودخواهی. در کام هم شرنگ نریزیم، به یکدیگر زهر ننوشانیم، پتک بر خرد نکوبیم، گلوله خشم را بر قلب هم شلیک نکنیم، خار در چشم هم نخلانیم…
⬅️ این گونه سالم تر زندگی می کنیم، جوانتر پیر می شویم، آسان تر می میریم، و باشد که رستگار شویم.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
📌 #سویق_چیست ❓
🌸🍃 #سویق یک روش طبخ نباتات به خصوص غلات و حبوبات است که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگهداری می کند.
🌸🍃 در این روش آرد ماده ی غذایی تفت داده می شود. بیان تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی این برتری را واضح تر نشان می دهد. برای تهیه آرد نخودچی باید ابتدا نخود را چند مرحله خیساند یا پخت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد. در فرآیند پخت با آب، ارزش غذایی ماده ی جامد در آب تخلیه می شود. این اتفاق در فرآورده های حیوانی حدود ۵۰درصد است.
🌸🍃 به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً باهم برابر است. اما در فرآورده های گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه می شود. از این رو است که در بسیاری از روش های تجویز دارو از عصاره جوشانده این فرآورده ها استفاده می شود.
🌸🍃 در تهیه نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته می شود. اما برای تهیه ی سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد. در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قند ها به آرد اضافه می شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه ی حبوبات و غلات صادق است.
🌸🍃 منابع معتبر علمی شیعه بالاترین درجه ی ارزش را به سویق داده اند. پیوندی ناگسستنی بین سویق و عالم وحی که هیچ کس غیر از معصوم قادر به درک آن نیست. شمردن سویق در رتبه ی خوراک انبیا و مرسلین گواهی دیگر بر اهمیت این ماده ی غذایی با ارزش است.
🌸🍃 امام کاظم علیه السلام فرمودند: همانا سویق همراه با وحی از آسمان نازل شد.
أَبو الْحَسَنِ مُوسَى ع یَقُولُ إِنَّمَا نَزَلَ السَّوِیقُ بِالْوَحْیِ مِنَ السَّمَاءِ
📚 منبع: المحاسن ج۲، ص۴۸۸، وفی الکافی (ط – الإسلامیه)
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🌷 با عرض سلام خدمت اعضای محترم مجموعه احیای سلامت
🌼گروه های پرسش و پاسخ استانی احیای سلامت در #سروش راه اندازی شد.
🌸 هم اکنون میتوانید از طریق لینک های زیر به گروه استان خود ملحق شوید.
✅ گروه خوزستان احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/qL0WjxazrAtOnk1fYvXUhuJT
✅ گروه سمنان احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/N8HntIToCiYaKpqdWEOMU6uV
✅ گروه گیلان احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/0dkhaYpFrzPcWxTE9uUi6wJ2
❌❌اخطار اخطار اخطار❌❌
در صورت مشاهده ورود اعضای تکراری در گروه های سروش از همه گروه ها حذف خواهید شد ❗️فقط در یک گروه عضو شوید❗️
📌 #نکته_های_شنیدنی: عرق النساء
😣 #عرق_النساء نیز جزء دردهای مفاصل می باشد زیرا دردی است که از مفصل ورک (باسن) شروع می شود و از سمت بیرون پا (جانب وحشی) به سوی ران نازل می شود. به ندرت اتفاق می افتد که از سمت داخل پا به سوی ران برود.
😣 ممکن است این درد در ناحیه ران متوقف شود و یا به سوی زانو امتداد پیدا کرده و تا پاشنه و انگشت کوچک پا برسد و هر چه مدت آن طولانی تر شود بر حسب کمی زیادی ماده، نزول آن بیشتر شده و پایین تر می آید و تا انگشت ها می رسد نساء نام رگی است که در این ناحیه قرار دارد و چون درد در این رگ ایجاد می شود به آن عرق النساء می گویند یعنی رگی که نساء نام دارد.
✍️ پی نوشت:
ندرت: کم
نزول: پایین امدن
📕 منبع: اعمال یداوی / ص۲۸/دکتر حوریه محمدی کناری و دکتر غلامرضا کردافشاری
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🌾 تاثیر غلات بر سلامت سیستم گوارش
محققان می گویند غلات کامل از جمله گندم، با افزایش حافظه سلول های T، می توانند سلامت سیستم گوارش را افزایش داده و سبب بهبود پاسخ ایمنی شود.
📙 American Journal of Clinical Nutrition February 9,2017
📙 منبع: نشریه نوین پزشکی/ شماره ۶۳۹/ ۱ اسفند ۹۵
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🔺 تمایزات #طب_اسلامی و طب غربی
🔷 هر یک از دو علم طب اسلامی و علم پزشکی رایج، برخاسته از مکتب و فلسفه ای متفاوت اند و راه های جداگانه ای را طی می کنند. مبانی و اصول و اهداف و روش های طب اسلامی و نظام سلامت و درمان در اسلام، شیوه ای متفاوت با علم پزشکی رایج دارد و بیماری ها را به روشی متمایز از شیوه های پزشکی موجود درمان می کند، چون طب اسلامی، مسائل خود را در مسیر سعادت دنیا و آخرت آدمی جست و جو کرده و پاسخ آن ها را می یابد.
🔶 در این دو نظام طبی، نوع نگاه به انسان و سلامتی، نیز بیماری و رابطه آن با با خالق هستی متفاوت است؛ لیکن هر یک، هدفی عمیق تر از درمان بیماری ها را پیگیری می کنند. در حقیقت، هر یک از این علوم، نشئت گرفته از مکتبی خاص و زمینه ساز تمدنی ویژه هستند و هر تمدن نیز، اهداف و ویژگی های منحصر به خود را داراست.
🔷 نظام پزشکی اسلامی، سلامت و بیماری را از سوی خدای والا می داند. در منظومه فکری طب اسلامی، احترام به انسان و توجه به هندسه تربیتی خدای سبحان برای رشد و شکوفایی او، همچنین خیر خواهی و تلاش پیوسته در کار طبابت اصلی مهم به شمار می رود.
🔶 در واقع طب اسلامی، بخشی از نظام معرفتی این دین الهی است، نه صرف دانشی علمی و کاربردی، از این رو نگرش انسان به خدا در قالب مبدا هستی و آفریدگار آن شکل میگیرد و جهان بینی او درباره طبیعت و جهان، مخلوق و امانت الهی دانستن پیوند آن است. در این منظومه فکری، فرد یکتا پرست، پیوسته تسلیم حق و قانع است و هرگز سوی زیاده طلبی و مصرف گرایی گرایش نمی یابد.
💎 قرآن کریم می فرماید:
》فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ《۱
》یَا أَیُّهَا الرُّسُلُ کُلُوا مِنَ الطَّیِّبَاتِ《۲
✍️ پی نوشت:
۱. عبس، آیه ۲۸؛》 آدمی باید به خوراک خویش بنگرد《
۲. مومنون، آیه ۵۱: 》ای پیامبران! از چیزهای پاکیزه بخورید《
📔 منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص ۳۳.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
📗 در محضر #شیخ_الرئیس؛ #حرکت_و_سکون: تاثیر #ریاضت
🍃🍂 ظاهر است بر طبع سلیم که غذا در هر هضم فُضله دارد از جهت آنکه اگر فضله نداشتی یعنی هیچ زیادتی بر آنچه عوض او می گردد با غذا نبودی و طبع غذا و آنچه با او می شود به عینه یکی بودی، احتیاج به هضم و انقلاب نداشتی، بلکه خود همو بودی.
🍃🍂 پس چون زیادتی در هر غذایی هست، طبیعت به یاری پروردگار متوجه او می شود تا آن زیادتی از او کم می کند و مشابهت تمام به اعضا پیدا می کند و صورت عضوی بر او فایض می شود. پس در هر هضمی فضله و زیادتی از او دفع باید کرد و الا به مرور ایام جمع شود و سبب مرض ها و اَلَم ها شود.
🍃🍂 فُضله هضم معدی و جگری و بعضی از عروقی، براز (مدفوع) و بول است و فضله بعضی دیگر از هضم عروقی و بیشتر اعضا عرق است و با وجود اینها چند مخصوص اند به فضله ایی چند، مثل دماغ به مخاط و چشم به اشک و گوش به زرده. چون چنین است، اگر حرکت کم واقع شود حرارت متوجه ظاهر نمی گردد و اینها در بدن می بندد و سبب زحمت ها می شود و اگر به داروها می رانند، طبیعت از آن خراب می شود. چنانچه بقراط گفته که”مَثَلِ دارو با بدن مَثَلِ قصار با جامه، اگر چه به شستن پاک می کند اما به قوت و کش و واکش می پوساند و در معرض زوال می آورد”.
🍃🍂 پس اولی آن است که روز به روز نگذارد که در بدن فضله جمع شود و به حرکت دفع کنند و این حرکت پیش اطبا ریاضت است و گفته اند چندان حرکت می یابد کرد که نفس تیز و مضطرب شود. اما به حد زیادتی حرارت و بسیهری عرق نرسد.
🍃🍂 مگر زمانی که احتیاج افتد و هم از این جهت است که گفته اند که زمانی که ریاضت ها در محل خود واقع شود هرگز احتیاج به مسهل نشود، بلکه هرگز خستگی واقع نشود و چون ریاضت مُحَلِّل فضول است، البته برافروزنده ی حرارت غریزی خواهد بود و حرارت غریزی اصل همه قوّت هاست زیرا که همه به او محتاج اند، پس ریاضت مقوی و مصحح جمیع بدن باشد، مادام که مفرط نشود.
والله اعلم!
✍️ گردآوری: یکی از حامیان احیای سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh