روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
ترجمه حدیث بالا: شیخ صدوق در أمالی به اسناد خود از مفضل بن عمر روایت کرده که وی گفته است: به اما
نکات روایت بالا:
نکاتی در این روایت به چشم می خورد که به برخی از آنها اشاره می شود:
نکته اول:
از صدر روایت به دست می آید که تا پیش از ظهور اسلام چقدر مردم در جاهلیّت تاریک فرو رفته بودند و جز مال و منال و شهرت و اعتبار و حسب و نسب چیزی برایشان مهمّ نبود. در نتیجه از ازدواج زنی ثروتمند چون خدیجه با مردی - ولو امین و راستگو و صاحب همۀ کمالات انسانی – ولی یتیم و فقیر چنان عصبانی و ناراحت می شوند که نه تنها ارتباطشان را با وی قطع کرده و به او سلام هم نمی دهند بلکه حتی حاضر نمی شوند که در زمان زایمانش نه تنها خود بلکه کس دیگری نیز قابلگی او را بکند!
نکته دوم:
یکی از نکات مهمّ این روایت دلالت بر عظمت و ارجمندی حضرت خدیجه علیها السلام از چند جهت است:
1) نخست انتخاب همسری است که در آن زمان – گرچه صاحب کمالات انسانی – بود ولی از جهت مال و منال و وجهۀ اجتماعی ضعیف بوده به ویژه اینکه یتیم بوده است از این رو مورد عتاب زنان قریش قرار گرفت: «تَزَوَّجْتِ مُحَمَّداً يَتِيمَ أَبِي طَالِبٍ فَقِيراً لَا مَالَ لَهُ» به ویژه اینکه خواستگاران ثروتمند گوناگونی با وجهۀ اجتماعی مهمّ در آن زمان داشته است ولی آنچه برای او مهمّ بوده کمالات انسانی و فضائل اخلاقی بوده است و بس.
2) پس از ترک زنان قریش و رهایی و دوری ایشان از خدیجه علیها السلام بعد از ازدواج با پیامبر، وی گرچه ترسید و وحشت کرد و ناراحت و غمگین بود ولی همۀ اینها به خاطر خودش نبود بلکه به خاطر پیامبر صلّی الله علیه وآله بود که مبادا مشکل یا خطری متوجّه او شود: «كَانَ جَزَعُهَا وَغَمُّهَا حَذَراً عَلَيْهِ» واین کاشف از عظمت روحی و معرفت درونی او بود.
3) در فضیلت او همین بس که مقام والای مادر بودن برای محور عالم وجود بنت خاتم المرسلین و أمّ الأئمّة الطاهرین را حائز است.
4) برای رفع وحشت و غم و اندوه او به اذن خدا فاطمۀ زهرا سلام الله علیها با او در حالیکه در شکم او بود با وی سخن می گفت و موجب دلداری و قوّت قلب او بود.
5) اینکه متولّیان امر زایمان وی بهترین زنان عالم وجود و ده تن از حور العین بودند چرا که هر کسی لیاقت تولّی امر او و دردانۀ عزیزش فاطمۀ زهرا سلام الله علیها را ندارد.
ادامه دارد ...
@raveshsonnati
روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
نکات روایت بالا: نکاتی در این روایت به چشم می خورد که به برخی از آنها اشاره می شود: نکته اول: از
نکته سوم:
یکی دیگر از نکات مهمّ این روایت دلالت بر عظمت و ارجمندی و شرافت کامل حضرت فاطمۀ زهرا علیها السلام از چند جهت است:
۱. وی جدا از اینکه به تصریح روایات مُحَدَّثة (کسی که فرشتگان با وی سخن گویند) است، پیش از تولّد و از همان اوان تکوّن خود در جنین خدیجۀ کبری سلام الله علیها مُحَدِّثة (کسی که با دیگران سخن گوید) نیز بوده است و در شکم او تنها با وی سخن می گفت و همین سخن گفتن او مایۀ آرامش خدیجه ع می گردید بلکه وی را نیز تسلّی داده و به صبر و تحمّل و بردباری دعوت می کرد.
«تُحَدِّثُهَا مِنْ بَطْنِهَا وَ تُصَبِّرُهَا».
«الْجَنِين الَّذِي فِي بَطْنِي يُحَدِّثُنِي وَ يُؤْنِسُنِي»،
بنا بر این علاوه بر اینکه خود مظهر صبر الاهی و سکینه و آرامش ربّانی بوده است «السلام علیکِ أیّتها المظلومة الصابرة»
«بحار الأنوار، ج 97، ص 198».
مظهر مُصبِّریّت و دعوت به صبر هم بوده است از این رو از بدو تکوّنش مظهر «الذین آمنوا و عملوا الصالحات وتواصوا بالحقّ وتواصوا بالصّبر» بوده است و از هر گونه خسرانی به نحو مطلق به دور بوده است.
۲. وجودش مایۀ بشارت الهی است. «يُبَشِّرُنِي أَنَّهَا أُنْثَى».
۳. نسلی پاک است وهمۀ وجودش پاکیزه است. «أَنَّهَا النَّسْلَةُ الطَّاهِرَةُ».
۴. نسلی با یمن و با برکت است. «أَنَّهَا النَّسْلَةُ الطَّاهِرَةُ الْمَيْمُونَةُ» و «إنّا أعطیناک الکوثر».
۵. نسل عصارۀ عالم وجود از او و مایۀ استمرار وجود اوست.
«أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَتَعَالَى سَيَجْعَلُ نَسْلِي مِنْهَا»
۶. أمّ الأئمة الطاهرین و مادر خلفای راستین الهی است
«سَيَجْعَلُ مِنْ نَسْلِهَا أَئِمَّةً وَ يَجْعَلُهُمْ خُلَفَاءَهُ فِي أَرْضِهِ بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْيِهِ».
۷. لیاقت حضور و مشرّف شدن به محضر وی به عالم دنیا را جز کسانی که تابع اولیای خدایند نداشته اند.
« فَوَجَّهَتْ إِلَى نِسَاءِ قُرَيْشٍ وَ بَنِي هَاشِمٍ أَنْ تَعَالَيْنَ لِتَلِينَ مِنِّي مَا تَلِي النِّسَاءُ مِنَ النِّسَاءِ فَأَرْسَلْنَ إِلَيْهَا أَنْتِ عَصَيْتِنَا وَ لَمْ تَقْبَلِي قَوْلَنَا وَتَزَوَّجْتِ مُحَمَّداً يَتِيمَ أَبِي طَالِبٍ فَقِيراً لَا مَالَ لَهُ فَلَسْنَا نَجِيءُ وَ لَا نَلِي مِنْ أَمْرِكِ شَيْئاً».
همانطور که لیاقت نظر شریف وی را در نزدیکی ایام شهادت او غاصبین خلافت نداشتند.
«... دَخَلَ عَلِيٌّ ع عَلَى فَاطِمَةَ ع فَقَالَ لَهَا أَيَّتُهَا الْحُرَّةُ فُلَانٌ وَ فُلَانٌ بِالْبَابِ يُرِيدَانِ أَنْ يُسَلِّمَا عَلَيْكِ فَمَا تَرَيْنَ قَالَتْ الْبَيْتُ بَيْتُكَ وَ الْحُرَّةُ زَوْجَتُكَ افْعَلْ مَا تَشَاءُ فَقَالَ سُدِّي قِنَاعَكِ فَسَدَّتْ قِنَاعَهَا وَ حَوَّلَتْ وَجْهَهَا إِلَى الْحَائِطِ فَدَخَلَا ...»
«بحار الأنوار، ج 28، ص 303»؛
حضرت على نزد فاطمه آمد و گفت: اى بانوى آزاده! فلانى و فلانى آمدهاند و تصميم دارند سلامى به تو بگويند، نظرت چيست؟ فاطمه زهرا فرمود: خانه خانه تو مىباشد و من همسر تو. هر عملى كه مىخواهى انجام بده. حضرت على به فاطمه زهرا گفت: مقنعه خود را بر سر كن. آن بانو مقنعه خويش را در بر كرد و صورت خود را به سمت ديوار نمود و ...
۸. برترین و بهترین زنان عالم وجود در زمرۀ خادمان اویند.
«نَحْنُ أَخَوَاتُكِ أَنَا سَارَةُ وَ هَذِهِ آسِيَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ وَ هِيَ رَفِيقَتُكِ فِي الْجَنَّةِ وَ هَذِهِ مَرْيَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ هَذِهِ كُلْثُومُ أُخْتُ مُوسَى بْنِ عِمْرَانَ».
۹. از پیش از پا گذاشتن به عالم دنیا لطف الهی و عنایت ربّانی شامل حال او بوده است. «بَعَثَنَا اللَّهُ إِلَيْكِ لِنَلِيَ مِنْكِ مَا تَلِي النِّسَاءُ».
۱۰. با اینکه نوزادان وقت تولّد پاک و پاکیزه نیستند و نیازمند نظافت بدنی و رفع قذورات هستند ولی صدّیقۀ طاهره چنین نبوده بلکه ظاهرا و باطنا، جسما و روحا پاک و پاکیزه خلق شده و پا به عرصۀ وجود نهاده است. «فَوَضَعَتْ فَاطِمَةَ طَاهِرَةً مُطَهَّرَةً» آیۀ تطهیر نیز شاهد راستینی بر این ادّعاست.
۱۱. وجود نَیِّر و نورانی اش از بدو ولادت مایۀ درخشندگی کلّ عالم شد و همۀ جهان منوّر به نور منیر وی گشت. چگونه چنین نباشد در حالیکه زهرای اطهر است.
«فَلَمَّا سَقَطَتْ إِلَى الْأَرْضِ أَشْرَقَ مِنْهَا النُّورُ حَتَّى دَخَلَ بُيُوتَاتِ مَكَّةَ وَ لَمْ يَبْقَ فِي شَرْقِ الْأَرْضِ وَ لَا غَرْبِهَا مَوْضِعٌ إِلَّا أَشْرَقَ فِيهِ ذَلِكَ النُّورُ».
۱۲. حور العین که مظهر والای جمال الهی¬اند خادم خدمۀ اویند. «دَخَلَ عَشْرٌ مِنَ الْحُورِ الْعِينِ...».
@raveshsonnati
روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
نکته سوم: یکی دیگر از نکات مهمّ این روایت دلالت بر عظمت و ارجمندی و شرافت کامل حضرت فاطمۀ زهرا علیه
ادامه نکات:
۱۳. لیاقت شستشو و پوشش جسم پاکش جز آبریز بهشتی و آب کوثر و لباسهای بهشتی چیز دیگری نیست.
چگونه چنین نباشد در حالیکه حقیقت کوثر اوست و آب کوثر در حقیقت مترشّح از چشمۀ پاک وجودش است.
«إنّا أعطیناک الکوثر* فصلّ لربّک وانحر* إنّ شانئک هو الأبتر»
«كُلُّ وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ مَعَهَا طَسْتٌ مِنَ الْجَنَّةِ وَإِبْرِيقٌ مِنَ الْجَنَّةِ وَ فِي الْإِبْرِيقِ مَاءٌ مِنَ الْكَوْثَرِ ... خِرْقَتَيْنِ بَيْضَاوَيْنِ أَشَدَّ بَيَاضاً مِنَ اللَّبَنِ وَ أَطْيَبَ رِيحاً مِنَ الْمِسْكِ وَ الْعَنْبَرِ...».
۱۴. از ابتدای وجود جسمانیش عارفۀ مطلقه و فهیمۀ کامله و صاحب بصیرت تامّه بوده است. از این رو بلافاصله هنگام ولادتش اولین نطق شریفش اقرار و شهادت به یگانگی خدا و نبوّت رسول خدا و ولایت و امامت دوازده امام بود.
«فَنَطَقَتْ فَاطِمَةُ ع بِالشَّهَادَتَيْنِ وَ قَالَتْ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ أَبِي رَسُولُ اللَّهِ سَيِّدُ الْأَنْبِيَاءِ وَ أَنَّ بَعْلِي سَيِّدُ الْأَوْصِيَاءِ وَ وُلْدِي سَادَةُ الْأَسْبَاطِ».
۱۵. عالمۀ به علم لدنّی است از این رو اسامی آن ده حور را بیان کرد و به تک تک ایشان سلام داد.
«ثُمَّ سَلَّمَتْ عَلَيْهِنَّ وَ سَمَّتْ كُلَّ وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ بِاسْمِهَا».
۱۶. با ولادتش نوری درخشان در آسمان پدیدار شد به شکلی که فرشتگانی که خود مظهر نور الهی اند و حقیقت خلقت وجودیشان از نور است چنین نور درخشانی را پیش از مشاهده نکرده بودند. از این رو وی را زهراء گویند.
«حَدَثَ فِي السَّمَاءِ نُورٌ زَاهِرٌ لَمْ تَرَهُ الْمَلَائِكَةُ قَبْلَ ذَلِكَ».
۱۷. نه تنها وجود شریفش با یمن و برکت است بلکه در نسل شریفش نیز یمن و برکتی قرار داده شده است.
چگونه چنین نباشد در حالیکه مصداق اتمّ کوثر ربّانی است و امامان معصوم از دودمان وی اند. «مَيْمُونَةً بُورِكَ فِيهَا وَ فِي نَسْلِهَا».
۱۸. این برکت چنان سراسر جسم و روحش را فرا گرفته که اتصال دهان مبارکش به سینۀ مادر مکرّمه اش سبب شد که از شیر پر شده و شیر از آن سرازیر شود.
«أَلْقَمَتْهَا ثَدْيَهَا فَدَرَّ عَلَيْهَا».
۱۹. رشد جسمانی او نیز با دیگر نوزادان و کودکان متفاوت بود از این رو یک هفته را در یک روز و یک ماه را در یک هفته سپری می کرد.
«فَكَانَتْ فَاطِمَةُ ع تَنْمِي فِي الْيَوْمِ كَمَا يَنْمِي الصَّبِيُّ فِي الشَّهْرِ وَ تَنْمِي فِي الشَّهْرِ كَمَا يَنْمِي الصَّبِيُّ فِي السَّنَةِ».
@raveshsonnati
هدایت شده از وارثون
7.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شور و شعف مرحوم حضرت آیت الله سید رضا بهاءالدینی هنگام شعرخوانی مرحوم چایچیان در مدح حضرت زهرا (سلام الله علیها)
@varesoon
هدایت شده از کلام مفید
سعدیه محشّی(نمونه کیفیت).PDF
4.95M
♦️ 🔹 🔸 ﷽ 🔸 🔹 ♦️
🔷 بحول و قوه الهی فایل اسکن شده و با کیفیت
📚 کتاب سعدیه محشّی 📚
شامل برخی حواشی بر شرح تفتازانی بر تصریف عزّی آماده شد. 🔷
🔺 کتاب با هزینه شخصی اسکن شده است و دریافت فایل کامل منوط به پرداخت مبلغ ناقابلی میباشد.
🔻 لطفا جهت ارسال فایل کامل، مبلغ ۲۵ هزار تومان به شماره کارت
💳 ۵۸۵۹۸۳۱۱۱۵۶۲۵۸۳۱
به نام رضا خانی واریز نموده، سپس تصویر رسید واریزی را به آیدی زیر ارسال نمایید(⭕️آیدی مربوط به تلگرام است⭕️):
🆔 @Kalam_mofid_admin
✅ در صورت عدم وجود مشکل در اتصال به اینترنت، فایل کتاب حداکثر تا ۷۲ ساعت بعد ارسال خواهد گردید.
❌ فایل خریداری شده جهت استفاده یک نفر میباشد. از ارسال آن برای دیگران و بارگذاری در گروه ها، کانال ها، وبسایت ها و شبکه های اجتماعی جدا خودداری نمایید.
⭕️ از عودت مبلغ واریز شده معذوریم؛ لطفا قبل از واریز وجه کیفیت فایل نمونه را ملاحظه فرمایید.
📌 #اسکن_اختصاصی_کلام_مفید #کتاب
#ادبیات_عرب #صرف #جامع_المقدمات
🎙 @kalam_mofid
هدایت شده از کلام مفید
مشخصات فایل کامل:
۲۷۲ صفحه
حجم ۱۰۴ مگابایت
🖨 مناسب جهت گرفتن پرینت
تصاویر پس از اسکن کراپ نشده که موقع پرینت روی 📄 برگه A4، به اندازه سایز وزیری چاپ شود. در صورت عدم تمایل میتوانید با نرم افزار های ویرایشگر، کلیه صفحات را بصورت یکجا ✂️ تقطیع کنید.
🎙 @kalam_mofid
هدایت شده از کلام مفید
به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) تا ۵ روز آینده، مبلغ ۲۰ هزار تومان دریافت میگردد.
هدایت شده از کلام مفید
خدمت عزیزان عرض شود که کانال اصلی در تلگرام است، با توجه به حجم فایل نیز امکان بارگذاری در ایتا فراهم نیست.
لطفا در تلگرام پیام دهید.
درصورتیکه دسترسی به تلگرام (و لو از طریق دوستان) ندارید، همینجا به این آیدی پیام بدهید شاید از طریق درایو یا تقطیع بتوان فایل را ارسال کرد.
@kalam_mofid_admin
هدایت شده از استاد فتوحی
❇️ بلاغت تطبیقی در آیات قرآن با بیان استاد فتوحی
🌺ویژهولادتحضرتزهراسلاماللهعلیها🌺
2⃣ سورهی مبارکهی کوثر
🔹 جلسات در حال برگزاری است...
🔸 حجم کل جلسات: Mb
📲لینک دانلود از گوگلدرایو:
‼️ انتشار فقط با ذکر منبع مجاز است.
#بلاغت_تطبیقی_در_آیات_قرآن #ادبیات_تطبیقی
🆔 @ostadfotouhi
👇👇👇