008_gafari_sabke_zendegi(1403_9_24)m.mp3
4.95M
جلسه 8 بحث سبک زندگی
استاد: حاج آقا #جعفری
مدت زمان سخنرانی :حدود 33دقیقه
مورخه12جمادی الثانی ۱۴۴۶ _ 24 آذر ۱۴۰۳
مکان سخنرانی : شهر مقدس قم _ بلوار شهید صدوقی _ خیابان امام حسین علیه السلام _ خیابان شهید سفید آبی _مسجد امام هادی علیه السلام
لینک کانال سخنرانیهای مسجد امام هادی علیه السلام ⬇️
https://eitaa.com/masjed_emame_hadi
@razavimanesh
@razavimahdi
هدایت شده از مطالب دینی و علمی و ...
Hadis 1.pdf
7.56M
بسمه تعالی
مجموعه 1 شامل 110 حدیث که هر حدیث را می توان در یک کاغذ A4 چاپ نمود
هدایت شده از مطالب دینی و علمی و ...
Hadis 2.pdf
8.96M
بسمه تعالی
مجموعه 2 شامل 110 حدیث که هر حدیث را می توان در یک کاغذ A4 چاپ نمود
هدایت شده از مطالب دینی و علمی و ...
Hadis 3.pdf
8.52M
بسمه تعالی
مجموعه 3 شامل 110 حدیث که هر حدیث را می توان در یک کاغذ A4 چاپ نمود
هدایت شده از مطالب دینی و علمی و ...
Hadis 4.pdf
8.7M
بسمه تعالی
مجموعه 4 شامل 110 حدیث که هر حدیث را می توان در یک کاغذ A4 چاپ نمود
هدایت شده از دروس و سخنرانی اساتید
سؤال 1161: طبل زدن در جشنهاى ميلاد و غير آن چه حكمى دارد؟
ج: استفاده از آلات نوازندگى و موسيقى به نحو لهوى و مطرب و مناسب با مجالس لهو و گناه بطور مطلق حرام است.
أجوبة الاستفتاءات (بالفارسيه) آیت الله خامنه ای ص 255 نرم افزارجامع فقه اهل البیت علیهم السّلام مؤسسه خدمات کامپیوتری نور
هدایت شده از دروس و سخنرانی اساتید
سؤال : برخی مدّاحان مطرح می کنند کف زدن دارای ثواب است و هر چه بهتر و محکمتر کف بزنید ثواب بیشتر می برید و اساساً این گونه حرکات مانند کف زدن و رقص اگر برای اهلبیت علیهم السّلام باشد اشکال ندارد ، آیا بر اینگونه اعمال که یا حرمت قطعیّه دارد یا حدّاقل عملی شبهه ناک و شرک آلود است اگر برای اهلبیت علیهم السّلام انجام شد ثواب مترتّب می شود؟ کتاب مسائل جدید ج2ص44
🔹آیت الله تبریزی :کف زدن و رقص با مجالس معصومین علیهم السّلام مناسبت ندارد و لازم است در این مجالس ترک شود ، مجالس معصومین علیهم السّلام باید طوری باشد که مردم را به یاد خداوند متعال بیندازد و فضائل و سفارش های معصومین علیهم السّلام را برای مردم بیان کنند نه این که العیاذ بالله در آن کار حرام انجام شود یا کاری که موجب غافل شدن مردم شود که در این صورت ثوابی بر آن مترتّب نمی شود.
🔹آیت الله صافی گلپایگانی : واضح است کسی که چنین امری را اظهار می دارد لاابالی است و یا جاهل و اینگونه اشخاص بدعت گذار محسوب می شوند. صحّت و یا فساد عمل و یا ثواب داشتن و نداشتن آن را باید مجتهد جامع شرایط بفرماید.
🔹آیت الله بهجت : شایسته مجالس اهلبیت علیهم السّلام نیست بلکه اگر به حدّ لهو برسد یا هتک مکان یا معصوم باشد ، باید اجتناب شود.
🔹آیت الله فاضل لنکرانی : به طور کلّی کف زدن در مساجد و حسینیّه ها و اماکن مقدّس به هر عنوان که باشد جایز نیست و در غیرآنها هم با توجّه به این که در طول تاریخ اسلام و تشیّع، شعار مسلمانان صلوات بوده است،خصوصاً در مجالسی که به نام ویاد ائمّه تشکیل شده لذا مناسب است مسلمانان احساسات وعلائق مذهبی خویش را با فرستادن صلوات ابراز دارند
بسمه تعالی
قابل توجه اعضاء محترم کانال مخصوصا طلاب
لیست مباحث صوتی استاد اخلاق حضرت آیت الله العظمی کریمی جهرمی که ریز مباحث در فایل پی دی اف ذیل آمده است در درایو ایمیل بارگذاری شده ،هر شخصی لازم دارد یک آدرس اینترنتی (ایمیل یا جیمیل یا ...) در ایتا بشماره 09367442410 پیامک نماید تا انشاء الله برایش فرستاده شود
mabahes.pdf
103.3K
فهرست مباحث صوتی (اخلاقی و اعتقادی و قرآنی و روایی) ایراد شده توسط آیت الله العظمی کریمی جهرمی
بسمه تعالی
🔸پرسشي پیرامون زیارت امین الله
سؤال: زیارت امین الله معتبرترین زیارتی است که در همه مشاهد مشرفه خوانده میشود. اساس آن زیارت امیر مؤمنان 7است اما با یک دگرگونی در خطاب میتوان در تمام اعتباب مقدسه تلاوت کرد و از مضامین عالیه برخوردار گشت . به گونهای که اگر زائر به مفاهیم آن توجه کند یک نوع انقلاب روحی به او دست میدهد.
در مفاتيح الجنان مرحوم قمی در آغاز زیارت خطاب به امیر مؤمنان 7چنين آمده است «حتی دعاک اللّه إلی جِواره فقبضكَ إليه بإختیاره» مفاد ظاهری آن این است که خدا تو را با اختيار به سوی خود فراخواند و روح تو را قبض کرد. نقطه سؤال این است که ضمیر در «بـإختیاره» به خدا برمیگردد و مفاد آن این است که خدا با اراده و اختیار تو را قبض روح کرد. در این موقع اين سؤال در ذهن انسان پدید میآید که همه کارهای خدا از روی اختیار است این مورد (قبض روح امام) چه خصوصیتی دارد؟
پاسخ: زيارت امين الله در منابع نخستين به دو صورت نقل شده است.🔻
1. صورت نخست همان است كه ابن قولويه 368 مانند مفاتيح الجنان قمی نقل كرده است كه طبعاً سؤال انگيز است.
اما در منابع ديگر: صورت كاملتر نقل شده كه معنی را دگرگون میسازد.
اينك در منابع:
1. سید بن طاووس (م 664) در کتاب اقبال الاعمال جمله را به اين نحو نقل کرده است: «فقبضك إليه باختیاره لك کریم ثوابه» (اقبال الاعمال، ط. قدیم، ص470)
گذشته بر ایشان برادرزاده سید بن طاوس، عبدالکریم بن طاوس (م639ق) در کتاب «فرحة الغری» این فقره را در دو مورد نقل کرده است. در صفحه 41 به صورت ناقص اما در صفحه 44 به نحو کامل آورده است و از نظر قوانین رجالی، اگر حدیث به دو نحو نقل شود یکی ناقص و دیگری کامل دومی را میگیریم زیرا افزودن اشتباهی کمتر است اما نقيصه سهوی زیاد است.
2. گذشته بر اين مرحوم علامه مجلسی در مجلدات بحار الانوار ج 97 صفحه 267 زیارت امین الله را به همین صورت کامل نقل کرده است و همچنین در کتاب زاد المعاد.
با توجه به صورت دوم كه میفرمايد: (فقبضك اليه بإختياره لك كريم ثوابه) معني جمله دگرگون میشود.
زيرا طبق نقل نخست لفظ «بإختياره» قيد «فقبضك» است كه سؤال برانگيز است ولي طبق نقل دوم «بإختياره» بيان علّت قبض است و معنی اين است: «تو را به سوی خدا خواند به خاطر ثواب بزرگی كه برای تو در آن جهان تهيه ديده شده است».
و به عبارت روشنتر، گويا سؤال میشود كه چرا خدا تو را قبض روح كرد.
در پاسخ گفته میشود اين كار به خاطر ثواب عظيمی كه برای وی در جهان ديگر آماده کرده است انجام گرفته است.
از این بیان نتیجه می گیریم که جمله باختیاره ذیلی دارد که مفاد آن را روشن میکند ولذا لازم است اولیاء امور در مشاهد مشرفه نسخهها را اصلاح فرمایند.
فرزند مرحوم آیت الله مروارید، جناب آقای حاج شیخ مهدی دامت بركاته نقل فرمودند مرحوم حاج شیخ عباس قمی بر اشتباه خود واقف شده بود و مفاتیح الجنان منزل پدر را با دست خود تکمیل کرد.
از خداوند متعال خواهانیم ما را به زیارت پیشوایان معصوم موفق بدارد و به همگان حضور قلب و آگاهی دل عطا بفرماید و ادعيه را مستجاب بفرمايد.
جعفر سبحانی
#امین_الله
@j_sobhani
D1737640T14766517(Web)-mc.mp3
10.26M
موضوع: مراد از قلب در آیات و روایات چیست؟
مطالبی راجع به عالم ملک و ملکوت یا عالم غیب و شهادت
سخنران:مرحوم حاج آقا #فاطمی_نیا
@razavimanesh
@razavimahdi
D1736898T14993882(Web)-mc.mp3
9.94M
موضوع : پایه و اساس اخلاق دینی، بندگی و عبودیت است
اهمیت قلب و زبان شاکر در مقام عبودیت
چند هدیه خدای متعال به بندگان (توفيق دعا نمودن - توفيق توبه - شکر نعمت )
بالاتر از نعمت ، شکر آن است
راه رسیدن به مقام شکر
سخنران: حاج آقا #عالی
@razavimanesh
@razavimahdi