🔻روز بزرگداشت شهدا
🔷 دکتر قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: ایران سرزمین دلاوران صادق، متعهد و نیکسیرتی است که اسطورههای حقیقی برای انسانهای آزادهاند و اینک حفظ نام و یاد شهدا مهمترین رسالتی است که بر عهده داریم تا صدای حقانیت آنان باشیم.
🔷اینجانب روز بزرگداشت شهدا را به خانواده معظم شهدا و ایثارگران و ملت قهرمان ایران تبریک و تهنیت عرض مینمایم و همراه با مردم عزتمند ایران در این روز ارجمند با شهیدان عهد میبندیم که قدرشناس ایثارشان و حافظ آرمانهایشان باشیم.
🌐 متن کامل پیام:
https://www.isaar.ir/fa/news/455710
گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، دکترمحمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفتوگوی تلویزیونی که امشب(دوشنبه، 22 اسفند ماه) به صورت زنده از شبکه یک سیما با موضوع ارائه گزارشی به مردم ایران درباره بررسی لایحه بودجه 1402 و مهم ترین تصمیمات و مصوبات مجلس پخش شد، ضمن تبریک پیشاپیش سال 1402 به ملت عزیز به ویژه به خانواده های معظم شهدای دوران دفاع مقدس، شهدای سلامت و شهدای امنیت که در سال 1401 برای حفظ امنیت کشور غریبانه به شهادت رسیدند، گفت: امسال باید هم لایحه برنامه و هم لایحه بودجه در مجلس تصویب می شد که هر دو را نیز باید دولت می داد اما لایحه برنامه با تأخیر بررسی شد و در نهایت تصمیم بر این شد که قانون برنامه ششم 6 ماه تمدید شده و لایحه بودجه بر اساس همان برنامه به مجلس بیاید.
لایحه بودجه 1401 با رفع ایرادات آن تا پایان هفته به شورای نگهبان ارسال میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: از این رو زمان بررسی لایحه بودجه فشرده شد و مجلس به صورت 3 شیفت در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و در صحن علنی، لایحه بودجه را بررسی کرد که در نهایت در صحن علنی تصویب شد و برای بررسی به شورای نگهبان رفت که تا پایان هفته تعیین تکلیف می شود.
وی در ادامه درباره ادامه روند بررسی لایحه بودجه عنوان کرد: امروز کمیسیون تلفیق بخشی از ایرادات لایحه بودجه که از شورای نگهبان آمده بود را بررسی کرده و بخش دیگر آن فردا بررسی می شود که در نهایت طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ایرادات را در صحن برطرف کرده و تا پایان هفته به شورای نگهبان می دهیم.
مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 1402 در حوزه محرومیتزدایی و تأمین معیشت در کنار عدم افزایش سقف بودجه موفق عمل کرد
دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه مجموعه بودجه ای که تقدیم مجلس شد، دو بخش است، اظهار داشت: یک بخش آن بودجه شرکت ها و بخش دیگر بودجه عمومی دولت و بودجه اختصاصی دولت است. بودجه اختصاصی درباره درآمد و هزینه است که به خزانه واریز شده و عین آن به دستگاه های مشخص شده، تخصیص داده می شود، بودجه عمومی نیز بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان و با بودجه شرکت ها نیز بیش از ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه مجلس سعی کرد نه تنها سقف کل بودجه دولت و شرکت ها افزایش نیابد بلکه آن را 2.6 درصد نیز کاهش داد، ابراز داشت: حوزه بودجه عمومی حدود 4 درصد یعنی کمتر از 100 هزار میلیارد تومان بودجه افزایش داشت که در مقابل رقم بیش ۲۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش بسیار ناچیزی است و دلیل آن این است که حتی اگر نمایندگان برای منابع درآمدی پیشنهادی داشتند، سقف درآمد را افزایش ندادیم و به جایی که درآمدها پایدار نبودند اضافه می کردیم تا بودجه کسری و ناترازی عملیاتی نداشته باشد چرا که اگر ناترازی داشته باشد، تورم بالا رفته و افزایش نقدینگی پیدا می کند. سیاست قطعی ما در بودجه این بود که توجه به محرومیت زدایی و تأمین معیشت مردم داشته باشیم و در کنار آن افزایش سقف بودجه نداشته باشیم که مجلس در این کار موفق بوده است.
کمک به معیشت مردم با افزایش 20 درصدی حقوق و معافیت مالیات برای درآمدهای زیر 10 میلیون تومان
وی در ادامه درباره چگونگی تصمیم گیری مجلس برای حفظ قدرت خرید مردم، بیان داشت: در معیشت اولین بحث را در حوزه حقوق می دانیم. در میانه سال 1401 حقوق متوسط را 10 درصد افزایش دادیم و در پایان سال و در جریان رسیدگی به لایحه بودجه مجددا آن را 20 درصد به طور متوسط برای سال 1402 افزایش دادیم ضمن اینکه تلاش کردیم با معافیت مالیات برای افرادی که حقوق زیر 10میلیون تومان دارند در حوزه معیشت آنها کمک کنیم.
به گزارش خانه ملت، دکتر قالیباف در ادامه با تأکید بر توجه ویژه مجلس به حوزه تولید، عنوان کرد: 7 واحد درصد مالیات تولید را کاهش دادیم چرا که تولید به روند اقتصاد اثر می گذارد. کار مهمی که در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 1401 انجام دادیم تصویب کالابرگ الکترونیکی بود که دولت را مکلف کردیم از تبدیل ارز ترجیحی، کالابرگ بدهد. وقتی کالابرگ داده می شد، می توانستیم قیمت را در اقلام اصلی و خرید مردم کنترل کنیم و این کالابرگ قدرت خرید مردم را حفظ می کرد که امسال نیز به دولت اجازه دادیم برای 3 دهک پایین از کالابرگ الکترونیکی علاوه بر بحث نقدینگی هایی که داشته استفاده کند و به نوعی تأمین معیشت خانواده هایی که قدرت خرید کمتری دارند را جبران کنیم.
بیمه ملوانان یکی از اقدامات مهم مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 1402
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه در پاسخ به این سوال مجری که آیا قبول دارید علیرغم افزایش مستمریِ مستمریبگیران نهادهای حمایتی،همچنان فشار اقتصادی بر مردم است، تصریح کرد: بله من این را قبول دارم که حتما به اندازه تورم نتوانستیم این قشر و افرادی که ضعیف تر هستند را تحت پوشش کامل قرار بدهیم اما بعد با
سیاست های جبرانی مثل کالابرگ الکترونیکی و معافیت های مالیاتی که برای این قشر گذاشتیم توانستیم تا حدی آن را جبران کنیم به این معنا که در حال حاضر هر کسی چه در حوزه کارمندی و چه در حوزه قانون کار، درآمد زیر 10 میلیون تومان داشته باشد از معافیت مالیاتی برخوردار است.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال بخشی از جامعه ای که آسیب پذیر بوده و تحت پوشش بیمه نبودند مثل ملوانان را تحت پوشش بیمه قرار دادیم، گفت: در سفر استانی که به شمال و جنوب کشور داشتیم متوجه شدیم این قشر تحت پوشش بیمه نبودند که در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 1402 تحت پوشش قرار گرفتند.
دکتر قالیباف ادامه داد: همچنین سال گذشته هر کس بیمه سلامت نبود را بیمه کردیم که از این طریق بیش از 6 میلیون نفر بدون اخذ وجه بیمه شدند که برای سال 1402 نیز آن را تمدید کردیم که اگر افرادی هستند که حتی در دهک های بالاتر قرار دارند بتوانند بیمه شوند.
اولویت دولت و مجلس در برنامه هفتم، حفظ قدرت خرید مردم است/ اصلاح ساختار بودجه در کاهش تورم اثرگذار خواهد بود
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره محرومیت زدایی هایی که در بخش های مختلف اتفاق می افتد، عنوان کرد: در 2 سال قبل یعنی سال 99 حقوق سربازان که جمع کثیری را تشکیل داده و بخشی از آنها متأهل هستند تنها 400 هزار تومان بود که امروز به 7 میلیون تومان و آنهایی که در منطقه عملیاتی هستند به بیش 7 میلیون تومان رسیده است که این سیاست های جبرانی ماست اما اقرار می کنم حتما این موضوع همه تورم را پوشش نمی دهد.
وی در ادامه تأکید کرد: مجلس و دولت و به ویژه دولت که مسئولیت اجرایی دارد باید تلاش کند تورم را کاهش دهد که قدرت خرید مردم حفظ شود که این اولویت ما در برنامه پنجساله هفتم باید به صورت جدی دنبال شود؛ اصلاح ساختار بودجه نیز یکی از گام های جدی است که در کاهش تورم اثرگذار بوده و امیدواریم اتفاق بیفتد.
قالیباف در پاسخ به این سوال که آیا مجلس به تنهایی میتواند درباره حقوق سربازان تصمیم بگیرد، توضیح داد: بله؛ مجلس میتواند. ما در سربازی دو موضوع داریم؛ نخستین موضوع حقوق سربازان است که استقبال خوبی از این اقدام انجام گرفت؛ بر اساس گزارشهایی که از نیروهای مسلح دارم بسیاری از افرادی که به دلیل مشکلات خانوادگی و مشکلات تأمین زندگی به سربازی نیامده بودند، این افزایش حقوق باعث شد به سربازی بیایند زیرا احساس کردند با این کار هم دوره خدمت سربازی را انجام میدهند و هم زندگی خود را اداره میکنند.
همه به این جمعبندی رسیدیم که اصل موضوع سربازی نیاز به یک بازنگری دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز با پیگیری که در مجلس با ستاد کل نیروهای مسلح انجام گرفت و در محضر حضرت آقا صحبت شد، همه به این جمعبندی رسیدیم که اصل موضوع سربازی نیاز به یک بازنگری و طرح جدید برای بهینه کردن بحث سربازی دارد که انشاء الله این موضوع را با هماهنگی ستاد کل، پس از دستوری که حضرت آقا صادر کردهاند در حال بررسی هستیم که بتوانیم درباره شیوه سربازی تجدیدنظر کنیم.
وی درباره زمان بازنگری در موضوع سربازی گفت: نمیتوان اکنون زمان آن را مشخص کرد اما این موضوع در دستور کار است. چندین دهه است با همین روال کار را دنبال میکنیم که احتیاج به تجدیدنظر دارد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه زمانی جوانها احساس میکردند وقتی به سربازی میروند یک نوع بیگاری برای آنها است، البته یک زمانی جنگ است که این موضوع فرق دارد، ادامه داد: در حال حاضر افرادی که تحصیلات بالایی دارند یا نیروی نخبه هستند دقیقاً در راستای تخصص خود به کارگیری میشوند، این اقدام مدتهاست که در نیروی مسلح انجام میشود.
قالیباف تصریح کرد: نکته دیگری که به آن توجه شده این است که ستاد کل برنامهای دارد که همه جوانهایی که به سربازی میروند حتماً در پایان خدمت خود در یک حرفه خاص مهارت پیدا کرده باشند و کارت حرفهای را دریافت کنند که امسال در بودجه ما این کار را انجام دادیم و رقم قابل توجهی حدود چند هزار میلیارد تومان در تبصره 18 برای این موضوع گذاشتیم تا سربازانی که خدمتشان به پایان میرسد و حرفه دارند به آنها وام اشتغال بدهیم که بتوانند خودشان سرمایهگذاری کنند و شغلی داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره محلهای جبران برخی افزایش معافیتهای مالیاتی در بودجه توضیح داد: باید در اینجا توضیح دهم که در حوزه مالیات چه وضعی داشتیم؛ ما در حوزه مالیات یک معافیتهای مالیاتی داشتیم که اصلاً نباید در آن بخش، معافیت مالیاتی میداشتیم، به طور مثال بخشی از موسسات مربوط به کمک آموزشیها که درآمدهای هنگفتی نیز دارند معافیت مالیاتی داشتند که باید از این کار مالیات گرفته شود بنابراین ما تجدیدنظری در معافیتهای مالیاتی داشتیم که باید این بخشها مالیات میدادند اما به دلایل مختلف مالیات نمیدادند.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که ما فرار مالیاتی زیادی داشتیم،
ما قبلاً در مالیات سامانهمحور نبودیم و بیشتر به صورتی بود که بر اساس مراجعات تعیین میشد و عمدتاً مالیات را از افراد جزء میگرفتیم یعنی شاید مالیاتی که ما از بیش از 3 میلیون مودیانی که میگرفتیم، حدود 20 تا 30 هزار میلیارد تومان مالیات را تأمین میکرد، اکنون بیش از 9 میلیون نفر کسانی را داریم که باید مالیات پرداخت کنند.
رئیس قوه مقننه افزود: برخی شرکتها و مجموعهها هستند که شاید کمتر از 200 هزار نفر از آنها بیش از 70 درصد مالیات را باید میدادند که عملاً مالیات را ندادند، یعنی افراد بیش از پردرآمد، به طور مثال وقتی گردش مالی فردی را در حوزه بانکی رصد میکنیم مشخص میشود که در یک سال بیش از 6 هزار میلیارد گردش مالی داشته اما زمانی که سوابق مالیاتی را نگاه میکنیم مشخص میشود در 6 سال گذشته 6 هزار تومان هم مالیات پرداخت نکردهاند. امروز با طرحی که در مجلس تصویب شده و انصافا وزارت اقتصاد و دارایی و حوزه مالیات پای کار آمدند سراغ دانه درشتها رفتنهاند.
قالیباف یادآور شد: کسانی که در پلتفرمهای جدیدی که در سامانههای داخلی مشغول به کار شدند، معافیت مالیاتی گرفتند یعنی کسب و کارهایی که به پیامرسانهای داخلی منتقل شدند همه معافیت مالیاتی دریافت کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همین 3 میلیون نفری که میگویم که جزئی هستند و درآمدهای 200میلیون تومان و 300 میلیون تومان دارند باید فولدرهای خود را در آنجا باز کنند و ثبت انجام دهند اما نرخ مالیاتی آنها صفر است.
وی با بیان اینکه افرادی که فرار مالیاتی داشتند و دانه درشتها، باید مالیات دهند، گفت: با این موضوع درآمد مالیاتی افزایش پیدا میکند بدون اینکه فشار مالیاتی به اقشار پایین جامعه وارد شود. گاهی ما به مغازهای یا زیرپلهای که مشغول به کار است فشار میآوریم که با 200 میلیون یا 300 میلیون تومان درآمد مالیات قابل توجهی بدهد اما فردی با چند هزار میلیارد تومان، مالیات نمیدهد. با سامانهمحوری توانستیم بر این موضوع مسلط شویم تا درآمد مالیاتی بالاتر رود و عادلانهتر شود.
دولت و مجلس درباره کالاهای اساسی و در حوزه مربوط به سلامت اجازه نمیدهند کسری بودجه و کمبود به وجود آید
رئیس قوه مقننه درباره 69 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده برای یارانه دارو در سال 1402 و ابراز نگرانی برخی کارشناسان مبنی بر ناکافی بودن آن، بیان کرد: آنچه دولت کارشناسی کرده و بررسی کرده و در لایحه بودجه به مجلس داده همین 69 همت بوده و مدعی است این 69 همت کفایت میکند، این نظر دولت است و طبیعتاً دولت با کارشناسی این کار را میکند. من باید اینجا یک اطمینان دهم؛ دولت و مجلس درباره کالاهای اساسی و در حوزه مربوط به سلامت تحت هیچ شرایطی اجازه نمیدهند کسری بودجه و کمبود به وجود آید ولو اینکه در اواسط سال نیاز باشد که دولت اصلاحاتی برای بودجه ارائه کند یا متمم بودجه به مجلس دهد. ممکن است در کارشناسی برخی بگویند 100 همت لازم است و برخی بگویند 70 همت. هر چقدر که لازم باشد اگر اواسط سال هم احساس کمبود شود، این کار انجام میشود.
قالیباف ادامه داد: در حوزه سلامت باید به این موضوع دقت کنیم که ما در حوزه دارو اسراف هم داریم، در حوزه دارو توزیع درست و به جا هم نداریم، الان با نسخه الکترونیکی، دارویار، بحث مربوط به پزشک خانواده که از اردیبهشت ماه اجرایی میشود، از بخشی از اسرافها جلوگیری کرده و نیازمندیها دنبال میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با اطمینان به شما عرض میکنم ممکن است ما مشکلات مدیریتی در اجرا پیدا کنیم، در واقع هرجا که در این بحثها اشکال ایجاد میشود مربوط به این بخش است، اما اینکه کمبود به دلیل نبود اعتبار باشد مطمئن باشید اینگونه نمیشود.
وی با بیان اینکه اعتبار لازم وجود دارد و اگر احساس کنیم بیش از این اعتبار به هر دلیلی نیاز است، به آن رسیدگی میکنیم، افزود: هیچ وقت، هیچ محدودیتی برای تأمین اعتبار کالاهای اساسی، سلامت، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی نداشتیم، زیرا این موضوع با جان مردم و معیشت مردم در ارتباط است. طبیعتاً تحت هر شرایطی اینها حداقلهایی است که دولت و مجلس باید فراهم کنند.
رئیس قوه مقننه درباره حذف ردیف بودجه مربوط به قانون حمایت از معلولان در بودجه 1402 گفت: در مجلس به این موضوع و برخی اقشار توجه ویژهای شد، به طور مثال به موضوع ملوانان در شمال و جنوب اشاره کردم که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند که مجلس آن را پیشبینی کرد. بخش مربوط به معلولان قبلاً ردیف مستقل بوده که در لایحه دولت آن را در جاهای مختلف تقسیم کرده است.
قالیباف بیان کرد: ما مستمری آنها را که دولت پیشنهاد افزایش 20 درصدی داشت به 40 درصد افزایش دادیم، به ویژه برای معلولان شدیدی که هیچ منبع درآمدی ندارند که در واقع مستمری آنها را افزایش دادیم، همچنین برای افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) این پیشبینی را کردیم.
ر
ئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با اطمینان عرض میکنم که حتماً در این بخش سیاستهای جبرانی را برای آنها دیدیم، ادامه داد: حتی کمک به رزمندگان معسر نیز پیشبینی شده است، مجلس به طور جد برای معیشت قشرهایی که آسیبپذیر بودند سیاستهای جبران را کم نگذاشت.
وی درباره اصلاح ساختار بودجه تصریح کرد: باید در اینجا اقرار کنیم که در این 2 – 3 سال دولت و مجلس در اصلاح ساختار بودجه نتوانستیم اقدام جدی انجام دهیم.
رئیس قوه مقننه با اشاره به جلسه شب گذشته شورای عالی هماهنگی اقتصادی یادآور شد: دستور جلسه دیشب ادامه مباحث اصلاح ساختار بودجه بود. ما زمانی که اصلاح ساختار بودجه حرف میزنیم باید بحث مربوط به ناترازیها را حل و فصل کنیم، بحث مربوط به درآمدهای پایدار را مدنظر قرار دهیم. به همه عوامل موثر در بودجه یعنی منابع، مصارف، صندوقهای بازنشستگی به ویژه رابطه مالی بین دولت و نفت، هدفمندی یارانهها، مالیات، گمرک، سود بازرگانی دقت کنیم زیرا این موضوعات از موضوعات مهمی است که در اصلاح بودجه باید مدنظر قرار گیرد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه حتی ما نیازمند اصلاحات نهادی و ساختاری در حوزه اصلاح ساختار بودجه هستیم، افزود: اجازه دهید صریحتر بگویم؛ حتی در اینجا ممکن است مجلس یک نگاه داشته باشد؛ دولت یک نگاه داشته باشد، حتی در مجلس نگاه واحدی وجود ندارد، همانگونه که در دولت نگاه واحدی وجود ندارد زیرا هرکدام مقداری بخشینگری میکنند، این بخشینگریها اجازه نمیدهد کار اساسی در این زمینه انجام شود لذا با تدبیر و رهنمودی که مقام معظم رهبری دادند این موضوع در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در دستور کار قرار گرفت که به دور از بخشینگری، اصلاح ساختار بودجه انجام شود.
قالیباف یادآور شد: البته ما در مجلس فرآیند رسیدگی به بودجه را در سال 1401 در مجلس اصلاح کردیم، در واقع ماده (182) آییننامه داخلی مجلس که مربوط به رسیدگی به بودجه است، اصلاح شد که از سال آینده روند بررسی بودجه متفاوت از امسال است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح روند جدید بررسی بودجه توضیح داد: بر اساس این اصلاح لایحه بودجه به جای 15 آذر، اول آبان به مجلس میآید، در حقیقت دولت باید 45 روز زودتر لایحه را ارائه دهد. از سوی دیگر بودجه را باید در دو مرحله بدهد؛ مرحله اول مرحلهای است که باید درآمدها را به مجلس بدهد و مجلس درآمدها را بررسی کند و تصویب کند و مجدداً به دولت بازگرداند.
وی ادامه داد: در ادامه دولت بر اساس سقفی که تصویب شده مصارف را مشخص کند و مصارف را مجدداً به مجلس ارائه دهد تا مجلس تصویب کند که در روند بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق و نظرات و پیشنهادات نمایندگان، اصلاحاتی انجام شده است. این روند اکنون در مجلس ابلاغ شده و یک بخش از محل رسیدگی به بودجه برای اصلاح ساختار بودجه اتفاق افتاده است اما اشکالات مربوط به حوزه نهادی و ساختاری در موضوعاتی مانند صندوقها، مالیات، ناترازیها، دیون دولت، سیاستهایی که آیا کوچکسازی باید برای دولت اتفاق افتد یا نه، مولدسازی به طور قطع جزو اولویتهای برنامه هفتم است و دستور کار ما از سال آینده اصلاح ساختار بودجه در 3 – 4 گام به طور قطع انجام میشود.
منظور از طرح مولدسازی خصوسی سازی نیست
دکتر قالیباف در ادامه در پاسخ به سوالی درباره طرح مولدسازی و اصلاح آئین نامه اجرایی این طرح در جلسه شورای هماهنگی قوا، گفت: در بررسی های اولیه و مباحثی که مطرح شد به نظرم مقداری کم لطفی شد و دقت خوبی به این موضوع نشد. همه فکر کردند منظور از مولدسازی، خصوصی سازی است در حالی که خصوصی سازی توسط یک سازمان و براساس اصل 44 قانون اساسی انجام می شود و شرکت ها و سهام های دولتی ذیل آن به بخش خصوصی واگذار می شود لذا طرح مولدسازی هیچ ارتباطی با موضوع خصوصی سازی ندارد.
وی با یادآوری اظهار نظر برخی افراد و حتی بعضی از چهره های شناخته شده درباره طرح مولدسازی، افزود: خصوصی سازی در بحث سهام یا شرکت های دولتی طبق قانون مسیر خود را طی می کند و بحث مولدسازی مربوط به اموال منقول و غیرمنقول است و منظور ما در طرح مولدسازی اموال غیرمنقول مازاد دولتی است. به عنوان مثال اگر وزارتخانه ساختمان یا زمینی دارد که غیر مولد است و حتی هزینه ساز هم است براساس این طرح فروخته می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، اظهار کرد: بنابر آئین نامه اجرایی طرح مولدسازی در ابتدا باید تشخیص داده شود که اموال غیرمنقول دولتی، مازاد است، دوما وقتی مازاد بودن آن تشخیص داده شد باید از طریق کار کارشناسی قیمت پایه آن مشخص و به مزایده گذاشته شود و سپس فروخته شود و پول حاصل از فروش آن به خزانه واریز گردد و در سقف بودجه سال این ها هزینه شود.
دکتر قالیباف همچنین گفت: در مورد برخی وزارتخانه ها مانند آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و بهداشت و درمان هرچقدر از اموال غیرمنقول مازاد فروخته شود یعنی از مسیر کارشنا
سی و مزایده فروخته شود باید اعتبارات از طریق خزانه به خودشان برگردد و در اولویت همین مجموعه ها هزینه شود.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: هدف از اجرای طرح مولدسازی کاهش هزینه های دولت است تا بتوان از محل فروش این اموال پروژه های نیمه تمام تکمیل شود، در کشور چند ده هزار پروژه نیمه تمام در کشور است لذا باید این اموال غیرمنقول مازاد را برای اتمام این پروژه ها واگذار کنیم.
وی در توضیح نکته دیگر طرح مولدسازی، افزود: بحثی در این زمینه مطرح شد مبنی بر اینکه این کار خلاف قانون است اما یک روز در جلسه غیرعلنی صحن خدمت همکارانم گفتم که ما از سال 1382 تا سال 1401 بیش از 12 قانون داریم که دولت را مکلف به فروش اموال مازاد غیرمنقول کرده است اما دولت نتوانسته این اموال را به فروش برساند چرا که دستگاه ها و رؤسای دستگاه ها انگیزه لازم را نداشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین ما قانون جدیدی تدوین نکردیم، دستگاه ها در گذشته نتوانستند نسبت به فروش این اموال اقدام کنند چرا که وقتی یک موضوع را کارشناسی می کنند 6 ماه زمان دارد اما چون دستگاه ها و رؤسای آن ها انگیزه ای برای فروش نداشتند اموال را نگه داشتند و فکر می کردند اموال دستگاه خود را باید نگه دارند لذا دوره کارشناسی تمام می شود و دوره دیگری دومرتبه از نو آغاز می شود، در این میان هزینه هایی برای کار کارشناسی پرداخت می شود اما کار انجام نشده است، در واقع این کار در عمل انجام نشده است.
دکتر قالیباف یادآور شد: این موضوع از دولت قبل مطرح بوده است. بنا شد به خاطر مشکلات روند جاری که مانع از انجام این کار است هیات عازم و جازمی پیدا شود تا بتواند این قانون بر زمین مانده را اجرا کند و به دستگاه ها الزام کند تا نسبت به فروش اموال غیرمنقول مازاد خود اقدام و منابع حاصل از آن را به خزانه واریز کند، این هیات قرار است به دستگاه ها الزام کند تا وقتی تشخیص مازاد بودن اموال داده شد نسبت به فروش آن باید اقدام کنند لذا دستگاه ها نمی توانند بگویند که این اموال را نمی فروشیم البته در مناطق محروم تا 50 درصد در پروژه های همان مناطق هزینه می شود.
هیات 3 نفره بر عملکرد مولدسازی نظارت می کنند/ اجرای طرح مولدسازی شفاف می شود
وی همچنین با اشاره به اصلاح آئین نامه اجرای طرح مولدسازی که دیشب در جلسه شورای هماهنگی قوا قطعی شد، بیان داشت: بنا شد این طرح به صورت شفاف اجرا شود و سامانه ای باشد تا همه مردم بتوانند ببینند که چه چیزی با چه قیمتی و به چه کسی فروخته شد. البته ممکن است افرادی این اموال را به طور قسطی خریداری کنند لذا در جلسه شب گذشته بحث و نهایتا مقرر شد که برای جلوگیری از این موضوع تعهداتی بین خریدار و بانک ها منعقد شود و بانک ها مکلف شوند به تعهد خود نسبت به وزارت اقتصاد عمل کنند لذا خریدار با بانک طرف باشد.
رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: علاوه بر این قرار شد یک هیات 3 نفره که تیم کارشناسی دارند متشکل از نمایندگان رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس بر عملکرد هیات 7 نفره نظارت داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به برخی اظهارنظرها در مورد مصونیت هیات 7 نفره ذیل این طرح اشاره کرد و گفت: ما در این زمینه دستورالعمل هایی داریم مانند انجام کارشناسی در دوره 6 ماهه که گفتیم متوقف شود و براساس آئین نامه جدید کار را انجام دهند لذا اگر گفتیم این افراد مصونیت دارند منظور مصونیت از بخش هایی است که ضابطه بوده و الان متوقف شده است بنابراین دستگاه های نظارتی به این موارد نمی توانند نظارت کنند اما در مورد کاری که الان انجام می دهند قطعا اگر خلاف آئین نامه اجرایی که تنظیم شده کار انجام شود افراد هیچ مصونیت قضایی ندارند و باید پاسخ دهند.
دکتر قالیباف افزود: در جلسه شب گذشته 10، 12 مورد از پیشنهادها از جمله ماده 17 در مورد تشکیل هیات نظارت بر هیات 7 نفره اصلاح شده است.
براساس بودجه 1402 متوسط نرخ ارز صادراتی اعم از اسکناس و حواله به عنوان نرخ پایه ارزی تلقی میشود
به گزارش خانه ملت، دکتر قالیباف در ادامه درباره نحوه کنترل نرخ ارز و نقش مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه در این موضوع، عنوان کرد: یکی از بحث های عمده در بودجه، ارز است. احکام دائمی بودجه به طور روشن نحوه تعیین نرخ ارز را مشخص کرده که بر اساس آن قیمت ارز باید در بخش شناور مدیریت شود یعنی قیمت ارز مقطوع نبوده، عدد 23، 25، 26 هزار تومان و یا هر عدد دیگری به صورت ثابت نیست و به صورت شناور مدیریت شده است که این موضوع در احکام دائمی دیده شده؛ مرکز مبادله ارزی نیز به این دلیل راه افتاد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: امسال در تبصره (1) بودجه گفتیم متوسط نرخ ارز صادراتی اعم از اسکناس و حواله به گونه ای تعیین شود که متوسط آن، هر رقمی بود به عنوان نرخ پایه ارزی تلقی شود که باید مشخص و روشن باشد.
مجلس پیام روشن و شفافی درباره نوسانات نرخ
ارز در قالب یک سند به دولت داده بود
وی در ادامه با اشاره به دلایلی که باعث نوسان شدید نرخ ارز می شود، بیان داشت: یک بخش آن جنبه روانی دارد و به فضای جامعه بستگی دارد، بخشی هم به دلیل مسائل حوزه سیاست خارجی و فشارهای تحریم است و در نهایت اثرگذاری روانی خود را در بودجه دارد که ما منکر آن نبوده و باید به آن توجه داشته باشیم اما ریشه اصلی آن بحث های اقتصادی است و اینکه گفته می شود بسته ای در این حوزه از سوی مجلس به دولت نیامده اینگونه نیست چرا که بالاخره مجلس حرف های روشن و شفافی در این زمینه زده است.
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به یکی از جلسات سه شنبه های نظارتی که پیرامون حوزه ارز و با حضور صالح آبادی رئیس وقت بانک مرکزی و وزیر اقتصاد برگزار شده و پخش زنده داشت، یادآور شد: در آن جلسه صحبت من این بود که اگر این روند دنبال شود قطعا نرخ ارز افزایش می یابد و گزارش کمیسیون اقتصادی نیز در این حوزه قرائت و به عنوان یک سند به دولت منعکس شد؛ این سند یک نامه شخصی نبود بلکه بحث کارشناسی مجلس بود. البته ممکن است نظرات کارشناسی میان دولت و مجلس متفاوت باشد که ایرادی ندارد. در حال حاضر دولت و مجلس در رابطه با ارز یک تصمیم واحد گرفته و آن را انجام می دهند.
نقدینگی، تورم، ناترازی بانکها و دیون دولت در ارزش پول ملی و نرخ ارز اثرگذار است
رئیس قوه مقننه ادامه داد: ما در مجلس معتقدیم مسائل بنیادی اقتصادی مثل نقدینگی، تورم، ناترازی بانک ها و دیون دولت در ارزش پول ملی و رابطه با ارز اثرگذار است که باید برای آن اقدامات جدی و اساسی انجام دهیم و یک گام جدی آن اصلاح ساختار بودجه است که می تواند موثر باشد.
وی در ادامه موضوع دوم مؤثر بر نرخ ارز را فرایند مدیریتی بر ارز دانست و افزود: مسئولیت ارز با بانک مرکزی است و باید بر عرضه و تقاضای ارز اشراف داشته باشد. بر اساس قانون بانک مرکزی و قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا مسئولیت عرضه و تقاضای سکه و ارز با بانک مرکزی است لذا این بانک باید به سبد ارزی، تنوع ارزی و محل جغرافیایی ارزی اشراف داشته باشد اما تصور می کنیم به هر دلیلی آنطور که باید و شاید اشراف نداشت.
امروز بانک مرکزی توانست بر بخشهای دولتی با درآمد ارزی(نظیر پالایشگاهها، فولادها و غیره) مسلط شود
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به تلاش امروزه دولت برای کنترل نرخ ارز اظهار داشت: بانک مرکزی باید برای بخش های دولتی مثل فولادها، پتروشیمی ها و سایر بخش هایی که درآمد ارزی داشتند تصمیم می گرفت و نمی توان گفت چون درآمد آنها بوده باید خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند که این هم یک اشکال کار بود اما اکنون بانک مرکزی بر این کار کاملا مسلط است که آثاری دارد البته نمی گویم همه آثار آن به خاطر بانک مرکزی است حتما آثار سیاسی و روابط خارجی هم در آن دخیل است اما بخش اقتصادی آن مهم است.
به گزارش خانه ملت، رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با اشاره به موضوع سوم که بر نرخ ارز تأثیرگذار است، بیان داشت: ما میدان و فعالیت های میدانی و بازار آزادی داریم که معتقدم دشمنان جمهوری اسلامی حتما در این بخش شیطنت می کنند، اثرات روانی بر آن می گذارند و با شایعات، قیمت ها را بالا و پایین می کنند که باید با مدیریت، این روند را اصلاح کنیم.
قیمت ارز مقطوع نبوده اما باید ثبات داشته باشد
وی اضافه کرد: ازاین رو است که می گوییم قیمت ارز مقطوع نبوده اما باید ثبات در ارز باشد و لجام گسیخته نباشد. معتقدیم قیمت مرکز مبادله ارز و طلا باید به عنوان قیمت رسمی باشد تا چند نرخی را در این حوزه نبینیم لذا همه تلاش ما این است که این اتفاق بیفتد.
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به خبر خوب این روزها در حوزه دیپلماسی و برقراری روابط مجدد میان ایران و عربستان عنوان کرد: این موضوع، اتفاق خوبی در حوزه دیپلماسی و از سیاست های قطعی جمهوری اسلامی بود. دولت سیزدهم و مجلس یازدهم تعامل با همسایگان را به ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی را به عنوان اولویت خود قرار داده و روابط ایران را با مجموعه سازمان های منطقه ای گسترش دادند.
ایران و عربستان دو کشور اثرگذار در منطقه/ توسعه روابط اقتصادی دوجانبه به حُسن همکاریها بستگی دارد
وی در ادامه با یادآوری این مطلب که پیش از این نیز گفته بودیم برای برقراری ارتباط با عربستان هیچ پیش شرطی نداریم، بیان داشت: 5 دور مذاکرات در بغداد در نهایت منجر به برگزاری نشست اخیر در پکن شد که توافقنامه نهایی را شکل داد و در کمتر از 2 ماه آینده سفارتخانه دو کشور بازگشایی شده و همکاری های سیاسی، اقتصادی و تجاری از سر گرفته می شود که اثر خود را بر کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس خواهد داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ایران و عربستان را به عنوان دو کشور اثرگذار در میان کشورهای جنوب غرب آسیا، کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی معرفی و خاطرنشان کرد: امیدوارم این توافق از جهت توسعه روابط اقتص
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
ارز در قالب یک سند به دولت داده بود وی در ادامه با اشاره به دلایلی که باعث نوسان شدید نرخ ارز می شود
ادی برای همه تأثیرگذار باشد که البته بستگی به همکاری ها، حُسن ظن و حُسن همکاری ها میان دو کشور دارد که امیدوارم تداوم پیدا کند
1_3814500230.pdf
4.5M
🔲 استخدام بانک ملی در سال 1401
▫️بانک ملی ایران برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز خود از طریق برگزاری آزمون کتبی در حیطههای عمومی و تخصصی، مصاحبه استخدامی و طی مراحل گزینش به صورت پیمانی به شرح ذیل استخدام مینماید:
▪️بخشی از شرایط
▫️استان: سراسر کشور
▪️رشته تحصیلی: در متن آگهی ذکر شده است.
▫️جنسیت: خانم/آقا
▪️تقویم آزمون:
▫️مهلت ثبت نام: تا 28/اسفند/1401
▪️دریافت کارت آزمون: 12/اردیبهشت/1402
▫️زمان برگزاری آزمون: 15/اردیبهشت/1402
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
https://t.me/newchanlkomakmaeeshat
🔻آیتالله رئیسی در مراسم گرامیداشت روز شهید:
🔹امنیت، وحدت، انسجام، عظمت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران حاصل خون مطهر شهیدان است
🔹 شهدا نه با حرف، بلکه با عمل به ما آموختند که میتوانیم با اتکا به خدا بر مشکلات فائق شویم
🔹وصیتنامه شهدا منبع الهامبخشی برای اقدام و عمل همه مسئولین و دستگاهها و نهادهای نظام است
🔹رئیس جمهور خون مطهر شهدا را سرمایه و پشتوانه عظیمی برای کشور در مقابل توطئهها و دشمنیها دانست و خاطرنشان کرد: امروز که دشمنان با ابزارهای مختلف میخواهند افکار و رفتار جاهلیت مدرن را بر جوامع حاکم کنند، این خون مطهر شهداست که از جامعه ما جهلزدایی میکند.
#دولت_مردم
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
🔸بازگشت پیکر شهدای دفاع مقدس به کشور
🔹دقایقی پیش پیکر ۷۱ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس از طریق گذرگاه بین المللی شلمچه وارد خاک کشور شد.
🔹بنا بر اعلام فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح این شهدا مربوط به عملیاتهای والفجر مقدماتی، والفجر ۱، خیبر، بدر، کربلای ۵ و تک دشمن در سال پایانی جنگ تحمیلی هستند که در مناطق عملیاتی فکه شمالی و جنوبی، چم هندی و چم سری، شرهانی، جزایر مجنون، شرق دجله و شلمچه شهید شده بودند.
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
🔻بیمارستان امام خمینی (ره) البرز به مرکز تخصصی قلب تغییر میکند
🔷رحمت الله حافظی، مدیر کل شرکت متد و نماینده بنیاد شهید و امور ایثار گران در بیمارستان امام خمینی (ره): بخش عمدهای از مشکلات حقوقی و مالی این مرکز درمانی حل و فصل شده است، متأسفانه در چند سال گذشته بیمارستان امام خمینی (ره) البرز با وجود ظرفیتهای بالا قادر به ارائه خدمات عمومی و تخصصی به مراجعهکنندگان نبود و تنها بخش اورژانس آن فعال بود ولی خوشبختانه این بیمارستان با ورود بنیاد و حل بخش مهمی از مشکلات آن مجدداً فعال شده است.
🔷با تلاشها و مساعدت مالی بنیاد شهید و امور ایثارگران موفق شدیم علاوه بر پرداخت حقوق معوق پرسنل و بخشی از پزشکان و تسویه پاداش بازنشستگان، خدمات گستردهای را به مراجعهکنندگان ارائه دهیم. به طوری که در مدت زمان محدود فعالیت جدی بیمارستان، علاوه بر انجام ۳۲۰آنژیوگرافی قلب، ۴۹عمل جراحی عمومی توسط کادر درمان انجام شده است. همچنین به زودی بخش عمل جراحی قلب باز نیز راهاندازی خواهد شد.
🔴خانواده شهدای مدافع حرم ایرانی که در عراق به شهادت رسیدند به زیارت عتبات میروند
محمدصادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با حیات:
🔹 خانواده شهدای مدافع حرم ایرانی که در خاک عراق به شهادت رسیدند، به میزبانی دولت عراق و با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران فردا عازم عتبات عالیات خواهند بود.
🔹 پیرو سفری که سال گذشته سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به کشور عراق داشت، طی توافقی با نخست وزیر این کشور مقرر گردید تا خانواده شهدای مقاومت ایرانی که در خاک عراق به شهادت رسیدند، به میزبانی دولت عراق به این کشور سفر کنند.
🔹زیارت عتبات عالیات از جمله نجف، کربلا و کاظمین جزو برنامه ها این سفر برای خانواده شهدا خواهد بود.
🔹در مراسمی به میزبانی دولت عراق، از خانوادههای معظم این شهدا تجلیل به عمل خواهد آمد.
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
📷 حضور #دکتر_امیرآبادی_فراهانی نماینده مردم قم در مجلس و رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در سومین همایش ملی میثاق با شهدا و تجلیل از خادمان ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار و شهادت در محل سازمان حج و زیارت.
🔻کانالهای خبری دکتر احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم شریف استان قم 👇
تلگرام
🆔 https://t.me/amirabadi_ir
سروش
🆔 sapp.ir/amirabadi_ir
بله
🆔 ble.im/amirabadi_ir
ایتا
🆔 eitaa.com/amirabadi_ir
پرداخت معوقات حق پرستاری انجام می شود
مدیر کل بودجه بنیاد : امروز حقوق بارگذاری میشود و پس از پرداخت حقوق معوقات حق پرستاری نیز پرداخت میگردد
🔻افتتاح بازارگاه «بامک»، نخستین بازار مشترک کوثر
🔹دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: افتتاح بازاری که سود و منفعت آن مستقیم به خانوادههای معظم شهدا و جامعه ایثارگران میرسد بسیار مبارک است و شایسته است که نمونههای این بازار در شهرهای دیگر نیز راهاندازی شود.
🔹جامعه هدف سامانه بامک در فاز نخست شامل صد هزار خانواده شهید و ایثارگر است که به صورت آزمایشی با توزیع ۵۰۰۰ کارت خرید (کیف پول الکترونیکی) میان خانوادههای شهدا و ایثارگران اجرایی میشود. مبلغ شارژ کارتها در ابتدا حداقل ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر یک میلیون تومان است. قیمت کالاهای موجود در بامک نیز برابر با قیمت کارخانه است که خانوادهها با سفارش اقلام مورد نیاز خود، کالای خریداری شده را میتوانند در درب منازل خویش تحویل بگیرند.
🔹بیش از ۳۷ شرکت تولیدی و خدماتی سازمان اقتصادی کوثر با حداقل ۶۰ نوع کالا و خدمت در ۲۰ کسب و کار به صورت مستقیم و به همراه تخفیف و با ارزانترین قیمت، محصولات خود را در بازارگاه بامک عرضه خواهند کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی کارکنان از نظر شورای نگهبان دارای ابهاماتی است
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت طی چند روز آینده
🔖برنامه «سلام صبح بخیر» صبحهای شنبه تا پنجشنبه از شبکه سه
♨️رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس و رییس امور ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح مهمان شبکه ملی ایثارگران
🔻 امروز سه شنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱ دکتر امیرآبادی فراهانی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی و سردار شریفی رییس امور ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح مهمان شبکه ملی ایثارگران بودند.
▫️در این نشست که با حضور اعضای هیات مدیره شبکه ملی ایثارگران آقایان حسین اسرافیلی، حسن ابوطالبی، امیر عقیقی، سید ناصر میری و حسین اسماعیلی و همچنین یوسف مجتهد(معاون حقوقی شبکه) و محسن برزگر محمدی (مسئول امور مجلس شبکه) برگزار شد اعضا از مسائل مربوط به قوانین ایثارگران، تخلف سازمانها و نهادها و تمرد از عمل به قانون توسط برخی از آنان بشرح زیر گفتند:
۱- دوگانگی موضوع مشمولین ماده ۳۸ میان سنوات بازنشستگی شهدا و جانبازان، که در مورد شهدا مبنای بازنشستگی از زمان شهادت است اما درباره جانبازان از زمان کمیسیون!!
۲-ماده ۶۶ و پرداخت هزینه تحصیل ایثارگران که بطور کامل عمل نمی شود.
ادامه مطلب بالا🔝
۳- هزینه درمان، که از طرف معاون حقوقی بنیاد سعی می شد در تصویب بودجه۱۴۰۲ به جای صددرصد، عبارت تا صددرصد هزینه درمان گنجانده شود(که خوشبختانه به تصویب نرسید)
۴- نابسامانی معیشت ایثارگران و خانواده معظم شهدا
▫️در ادامه توسط اعضای شبکه در خصوص چهار جزوه قانون جامع خدمات به ایثارگران، برنامه هفتم توسعه، مشکلات اقتصادی بنیاد و قوانین معطل مانده ایثارگران که توسط شبکه ملی ایثارگران بازنگری و تدوین شده است توضیحاتی ارایه شد:
و این چهار جزوه به مسئولین مختلف کشوری از جمله معاون اول رئیس جمهور، رییس بنیاد شهید، رئیس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های مختلف مجلس ارائه شده است.
🔻سپس دکتر امیرآبادی با اعلام مواضع خود در مورد قانون گذاری برای جامعه ایثارگری گفت: ما باید در مصوبات و قوانین دقت داشته باشیم و این وظیفه شماهاست که ما را در این زمینه یاری کنید و اشکالات مصوبات را بگویید تا اصلاح شود.
وی نظر خود در مورد سه موضوع خودرو، افزایش ۵۷ درصدی حق پرستاری و استمرار حق پرستاری بعداز شهادت جانباز را اینطور ابراز داشت:
▫️آنچه که در مصوبه بودجه درباره خودرو آمده است مبنی بر اینکه جانبازان ۷۰ در صد میتوانند یک خودرو وارد کنند مشروط به اینکه از تسهیلات ماده ۴۵ استفاده نکرده باشند و مانعی برای جانبازانی که پیشاز تصویب قانون جامع خودرو وارد کرده اند بوجود نمی آورد، زیرا ماده ۴۵ و قانون جامع متاخر از واردات دولت دهم است، همچنین تسری واردات خودرو به جانبازان ۵۰ درصد و توسعه در جامعه مشمول تقویت قانون است.
▫️درباره استمرار حق پرستاری نیز دو نگاه وجود دارد: یک اینکه چون حق پرستاری برای نگهداری جانباز پرداخت میشود، پس از شهادت جانباز موضوعیت ندارد، لذا برخی با این نگاه با آن مخالفت می کنند، نگاه دیگر آن است که فردی که بیش از سه دهه یا بیشتر از جانباز نگهداری کرده اگر استخدام دستگاهی بود با عنوان مشاغل سخت باید بعد از بیست سال بازنشسته می شد و این در حالی است که کسانی که پرستاری از جانبازان را به عهده دارند خود بعد از سه دهه یا بیشتر با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و به همین دلیل حق پرستاری پس از شهادت جانباز باید به همسران آنان پرداخت شود.
▫️موضوع افزایش ۵۷ درصدی حق پرستاری در سال ۱۴۰۱ نیز کاملا قانونی است و عمل نکردن به آن خلاف قانون است.
▫️در ادامه سردار شریفی ضمن تقدیر و تایید شبکه ملی ایثارگران و فعالیت های آن گفت: شبکه ملی ایثارگران دارای جایگاه ارزنده و بی بدیلی است و نظرات حقوقی دقیقی و شناخت کاملی از قوانین حوزه ایثارگری دارد به گونه ای که این شبکه دارای نقش تعدیل کننده میان مطالبات جامعه ایثارگری و سازمان های مکلف است.
▫️در این جلسه همچنین ساختار بنیاد و عملکرد مدیران آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
▫️در پایان دکتر امیر آبادی به لزوم همکاری شبکه ملی ایثارگران با فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی نیز تاکید نمودند.
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
ارسال لایحه برنامه هفتم به مجلس تا پایان سال
«حاجی دلیگانی» عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹رئیس جمهور در جلسه شورای سران اعلام کرده است که دولت برنامه توسعه هفتم را قبل از عید به مجلس ارسال میکند.
🔹دولت به صورت سه شیفت در حال تهیه و تدوین برنامه هفتم است تا به فوریت به مجلس ارسال شود تا کمیسیون تلفیق برنامه تشکیل شود تا نمایندگان مجلس به بررسی آن بپردازد.
تهران - ایرنا - همایش ملی تجلیل از خادمین و مشاوران ایثارگران سراسر کشور با انتشار بیانیه ای در ۱۰ بند و نیز با تاکید بر تلاش مستمر در جهت ترویج وتوسعه فرهنگ جهاد، ایثار و مقاومت و نیز کمک به نهادهای متولی ایثارگری در جهت نهادینه کردن ایثار اجتماعی در جامعه و توسعه آن به کلیه اقشار جامعه پایان یافت.
به گزارش ایرنا از «ایثار»، در این بیانیه که روز سه شنبه انتشار یافته آمده است: بدون شک نظام اسلامی مرهون ایثارگری خانوادههایی است که تمام سرمایههای مادی و معنوی خود را برای تحقق آن فدا نمودهاند و خدمت به این قشر عزیز در رأس همه خدمتها و امور است و ارزش بنیاد شهید خدمت به خانوادههایی است که بازماندگان شهدا و جانبازان و آزادگان سرافرازی هستند که در راه اسلام و محافظت از کیان انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان ایران فداکاری و جانفشانی کردهاند. لذا با ورود به گام دوم انقلاب، جامعه ایثارگری این خواسته بحق را دارد که کمیها و کاستیهای موجود، در دولت انقلابی و مردمی آیت الله رئیسی مرتفع و رفع گردد.
همچنین در بیانیه پایانی همایش ملی تجلیل از خادمین و مشاوران ایثارگران سراسر کشور مفادی به شرح ذیل ارائه شده است:
۱ - تلاش مستمر و مداوم در جهت ترویج و تسعه فرهنگ جهاد، ایثار و مقاومت و تقویت آن در جامعه بخصوص ساختار اداری کشور با هویت ایرانی اسلامی.
٢ - کمک به نهادهای متولی ایثارگری در جهت نهادینه کردن ایثار اجتماعی در جامعه و توسعه آن به کلیه اقشار جامعه
۳- با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر سر کشی و دیدار از خانواده معزز شهدا و ایثارگران (طرح سپاس) این موضوع در دستور کار دولتمردان نظام و سران قوا و سایر دستاندرکاران قرار گیرد.
۴ - تأکید مداوم و مستمر بر اجرای قوانین و مقررات حاکم بر ایثارگران و تلاش در اجرای مفاد آن در دستگاههای اجرایی کشور علیالخصوص در موضوع قانون تبدیل وضعیت ایثارگران از شرکتی، قرارداد معین و حجمی به رسمی دائم.
۵ - در حوزه جهاد تبیین، ایثارگران خود را ملزم و متعهد میدانند که در راستای لبیک گویی به منویات مقام معظم رهبری در تبلیغ و تبیین دستاوردهای ارزشمند نظام بصورت مستمر و مداوم در عرصههای مجازی و حقیقی در این جهاد مقدس حضور فعال داشته باشند.
۶ - با توجه به منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر حضور جوانان انقلابی و متعهد در عرصههای مدیریتی بر این باوریم که شایستهترین جوانان در استمرار راه پدران آسمانیشان که با موفقیت گام اول را طی نمودند، بیشک گام دوم توسط فرزندان آنها محقق میشود، لذا بر همه دولتمردان فرض است ضمن توجه به توانمندسازی و ارتقاء ایثارگران متعهد و متخصص در جایگاههای مدیریتی از آنان استفاده نمایند. چرا که مدافعان اصلی انقلاب همان ایثارگران عزیز میباشند.
۷ - همچنین ضمن توقع از دولتمردان مبنی بر رفع مشکلات بهحق ایثارگران، هر حرکت خارج از قانون که باعث تضعیف نظام و بنیاد شهید بهعنوان بالاترین رکن نهادهای متولی جامعه هدف صورت پذیرد را جایز ندانسته و عزیزان ایثارگر را به سعه صدر دعوت مینماییم.
۸ - ما مشاوران وزرا و ایثارگران در دستگاههای اجرایی کشور معتقدیم که علیرغم همه زحمات و تلاشهای به عمل آمده، بنیاد شهید به تنهایی قادر به رفع مشکلات ایثارگران نبوده لذا تمام سعی خود را در جهت رضایتمندی جامعه هدف مستقر در سازمانها بکار بسته و خود را بهعنوان بازوان بنیاد شهید میدانیم، و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
۹ - از مجلس و دولت توقع داریم که ساختار ایثارگران را تقویت نمایند و مشکلات بودجهای و نیروی انسانی و ساختاری مشاوران دستگاهها اعم از عضویت در کمیتههای فرهنگی، انتصابات و تخلفات را در دستور کار قرار دهند.
۱۰ - در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همه دستاندرکاران برگزار کننده این همایش ارزشمند تقاضا داریم در جهت تکریم خادمین ایثارگران و ارج نهادن به خدمات جناب آقای دکتر قاضیزاده هاشمی، معاون محترم رئیسجمهور و ریاست محترم بنیاد شهید و تشکر و قدردانی از خدمات ارزنده و قابل توجه ایشان در طول مدت حضور در بنیاد شهید و توجه خاص ایشان به مشاوران ایثارگران دستگاههای اجرایی و همچنین تلاشهای بیدریغ و تأثیرگذار وی در بحث بودجه ۱۴۰۱ آمادگی هرگونه همکاری، مساعدت، همافزایی، برای خدمات هر چه بیشتر به عزیزان ایثارگر، همچنین ترویج فرهنگ ایثار و جهاد و شهادت اعلام میداریم توفیقات روزافزون همگان را از خدای متعال مسئلت داریم.
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
تبدیل وضعیت 150 هزار ایثارگر
رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در همایش ملی میثاق با شهدا و تجلیل از خادمین ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار و شهادت:
🔹تبدیل وضعیت ایثارگران اتفاق بسیار بزرگی است که تا امروز آمار 150 هزار نفری آن قطعی است و پیشبینی ما تا 250 هزار نفر نیز برای آینده نزدیک است.
🔹برای اولین بار پس از انقلاب فرزندان ایثارگران در بدنه کارشناسی سازمانها و مجموعههای اصلی وارد میشوند، همه جامعه باید به ایثارگران و تواناییهای آنها توجه داشته و راه امام، شهدا، ولایت و خدمت به مردم را فراموش نکنند
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
https://eitaa.com/joinchat/1321730242Cc20d4362fa
تبدیل وضعیت 150 هزار ایثارگر
رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در همایش ملی میثاق با شهدا و تجلیل از خادمین ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار و شهادت:
🔹تبدیل وضعیت ایثارگران اتفاق بسیار بزرگی است که تا امروز آمار 150 هزار نفری آن قطعی است و پیشبینی ما تا 250 هزار نفر نیز برای آینده نزدیک است.
🔹برای اولین بار پس از انقلاب فرزندان ایثارگران در بدنه کارشناسی سازمانها و مجموعههای اصلی وارد میشوند، همه جامعه باید به ایثارگران و تواناییهای آنها توجه داشته و راه امام، شهدا، ولایت و خدمت به مردم را فراموش نکنند
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
https://eitaa.com/joinchat/1321730242Cc20d4362fa
با سلام و عرض ادب
کمک معیشت اسفنده ماه ۱۴۰۱ عزیزانی که از ساتا( سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح ) کمک معیشت دریافت میکنند در حال واریز میباشد
جهت اطلاع عزیزان
ارادتمند ملایی
🔻واگذاری خودرو به جانبازان توسط شرکت ایران خودرو آغاز شد
🔷میثم اروز مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران: بر اساس قانون بودجه سال جاری ۱۰ هزار خودرو باید در سال جاری به ایثارگران مشمول واگذار شود که با توافق به عمل آمده با وزارت صمت ۶۰۰۰ خودرو توسط شرکت ایران خودرو و ۴۰۰۰ خودرو توسط شرکت سایپا واگذار میشود و در نخستین مرحله تعداد ۶۰۰۰ خودرو ۲۰۷ اتوماتیک به اولویتهای اول و دوم تصویبنامه هیئت وزیران واگذار خواهد شد.
🔷در اولویت اول و دوم جانبازان ۷۰ درصد به ترتیب تقدم تاریخ تشکیل کمیسیون پزشکی تعیین ۷۰ درصد جانبازی قرار دارند که البته باید توجه داشته باشند که بر اساس مصوبه هیئت وزیران، جانبازان ۷۰ درصدی که از مزایای واگذاری خودروی داخلی بهرهمند شوند مشمول استفاده از امتیازات واردات خودرو نخواهند بود.
🔷در صورت انصراف هر یک از جانبازان عزیز، اولویتهای بعدی به ترتیب اولویت جایگزین خواهند شد .
🔷واگذاری خودرو از سوی شرکت سایپا نیز پس از پایان ثبت نام خودرو توسط شرکت ایران خودرو آغاز خواهند شد.
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور
🔻واگذاری خودرو به جانبازان توسط شرکت ایران خودرو آغاز شد 🔷میثم اروز مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید
آغاز واگذاری خودرو به جانبازان توسط شرکت ایران خودرو + جزئیات
🔻 مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران:
▫️تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص اولویتبندی خانواده شهدا و جانبازان مشمول این قانون در تاریخ 30 بهمن سال جاری ابلاغ و اسامی حدود 23 هزار ایثارگر به ترتیب اولویت برای واگذاری خودرو به وزارت صمت اعلام شد.
▫️بر اساس قانون بودجه سال جاری 10 هزار خودرو باید در سال جاری به ایثارگران مشمول واگذار شود که با توافق به عمل آمده با وزارت صمت 6000 خودرو توسط شرکت ایران خودرو و 4000 خودرو توسط شرکت سایپا واگذار میشود و در نخستین مرحله تعداد 6000 خودرو 207 اتوماتیک به اولویتهای اول و دوم تصویبنامه هیئت وزیران واگذار خواهد شد.
در اولویت اول و دوم جانبازان 70 درصد به ترتیب تقدم تاریخ تشکیل کمیسیون پزشکی تعیین 70 درصد جانبازی قرار دارند که البته باید توجه داشته باشند که بر اساس مصوبه هیئت وزیران، جانبازان 70 درصدی که از مزایای واگذاری خودروی داخلی بهرهمند شوند مشمول استفاده از امتیازات واردات خودرو نخواهند بود.
▫️در صورت انصراف هر یک از جانبازان عزیز اولویتهای بعدی به ترتیب جایگزین خواهند شد و بدین منظور تعداد بیشتری از مشمولان به وزارت صمت معرفی شدهاند.
▫️با توجه به عدم اعلام آمادگی بانکها برای ارائه تسهیلات، واگذاری خودرو در این مرحله به صورت نقدی خواهد بود و در آینده در صورت فراهم شدن شرایط، تسهیلات مورد اشاره اعطا خواهد شد و در تصویبنامه هیئت وزیران نیز آمده است که عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع قانون مورد اشاره مانع دریافت خودرو توسط مشمولین نخواهد بود و مشمولین بهای کل خودرو را به صورت نقدی پرداخت مینمایند.
▫️ارسال پیامک از سوی شرکت ایران خودرو به اولویتهای واجد شرایط برای ایجاد و یا بهروز رسانی پروفایل شخصی آغاز شده است و این دسته از ایثارگران در مرحله بعدی پیامکی برای مطالعه و پذیرش شروط تصویبنامه هیئت وزیران دریافت خواهند کرد و متعاقباً پیامک سوم شامل ردیف قرارداد و امکان واریز وجه ارسال میشود که پس از دریافت این پیامک 72 ساعت برای پرداخت وجه کامل خودرو فرصت وجود خواهد داشت.
▫️واگذاری خودرو از سوی شرکت سایپا نیز پس از پایان ثبتنام خودرو توسط شرکت ایران خودرو آغاز خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قابل توجه عزیزانی که قبل از اسفند ۱۴۰۰ بکارگیری شده اند
اظهارات دکتر امیرآبادی رئیس محترم فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در خصوص حقوق مکتسبه عزیزان
کمپین رزمندگان و جانبازان کشور