📌۶.۴ هزار میلیارد تومان به اسکناس در دست مردم افزوده شد
🔹بر اساس آمارها، اسکناس و مسکوکات در دست مردم با رشد ۱۱.٧ درصدی از ۵۴.٧ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ به بیش از ۶۱.١ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیده است. در سال ۹۸ معادل ۶.۴ هزار میلیارد تومان به اسکناس و مسکوک در دست مردم افزوده شده است.
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🎲 بورس و کارکردن پول
🔹 اسلام به طفيلى گرى در جريان توليد كه توليدكننده را از مصرف كننده جدا سازد و گروهى بدون كارى مثبت و به صرف واسطه گرى سودى ببرند، روى خوش نشان نداده است. اين همان چيزى است كه در فقه به عنوان «بيع الحاضر للبادى» مطرح است. [منبع]
🔗 دائرة المعارف فقه مقارن، آیت الله مکارم شیرازی، جلد دوم، صفحه 375
🔸«دلالی» در فقه با این عنوان مذموم شمرده شده است. گرچه با ضعف مدیریت در حوزه کشاورزی و دامپروری همچنان شاهد حضور پررنگ دلالی در جامعه هستیم. اما این مهم وقتی به صورت ساختارمند و نهادسازیشده نمایان شود، به فساد عمومی خواهد انجامید.
⚠️ بورس، در حال حاضر چیزی نیست جز رانت اطلاعات؛ که در آن عدهای بدون هیچ کار مثبتی و به صرف واسطهگری سود میبرند. ⚠️
#مبانی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⭕️ساکتین در برابر فقر و فساد و تبعیض، صلاحیت نقد عدالت خواهی را ندارند
🎤 گفتگو با #وحید_جلیلی:
🔸کسی حق دارد جریان عدالتخواهی را نقد بکند که دهها بار حرف از عدالت زده باشد و پرچم عدالت را در این کشور بلند کرده باشد و از مبارزهی با فقر و فساد و تبعیض دفاع کرده باشد و پیام هشت مادهای داده باشد. حرف چنین شخصی را میشود شنید و پذیرفت و دقت کرد و تأملات و هشدارهایش را جدی گرفت. ولی کسی که سالها سکوت کرده و با سکوت خودش به فساد، به فقر و به تبعیض کمک کرده، مسخره است که بخواهد وارد نقد عدالتخواهی بشود.
🔹اینچنین نیست که ما یک انقلابیگری و یک افراطیگری داریم. نه، ما یک #انقلابیگری، یک #افراطیگری و یک #تفریطیگری داریم. مشکلی که الان وجود دارد این است که بعضاً کسانی به مواردی اعتراض میکنند که به تشخیص آنها افراط محسوب میشود که اینها خودشان سالها و دههها در تفریط زندگی کردهاند.
🔸پیشنهاد میکنم کسانی که با #سکوت_عارفانهی خودشان در طی سالیان به مفسدین کمک کردند، به همان سکوت عارفانهشان ادامه بدهند. نه اینکه لبهایشان را به اندازهی عرض شانهشان باز بکنند و حرف از مبارزهی با افراطیگری بزنند. این باید مشخص بشود، در عین اینکه ما باید به مبانی معرفتی دینی در حوزهی عدالت ملتزم باشیم، حواسمان باشد که اسلام هر دو طرف را مذموم شمرده است. حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در خطبهی منا میفرمایند: «إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَ لا بَطَرًا». ببینید حضرت در خطبهی منا چه فریادهایی بر سر قاعدین میکشند. اصلاً خطبه با این آیه شروع میشود: «لَوْلا یَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الإِثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْت»؛ میفرمایند جامعهی دینی اینگونه به انحطاط کشیده میشود که عالمانش، روشنفکرانش، و نخبگانش در برابر فقر و فساد و تبعیض سکوت کنند. به نظر من این خطبه «مانیفست عدالتخواهی در شیعه» هست که هم حضرت امام و هم آقا مکرراً به آن استناد کردهاند و باید به آن توجه کرد.
🔹اگر به این خطبه توجه بشود، آن موقع ما در مسیر عدالتخواهی میتوانیم به #مرحلهبندی قائل بشویم که مرحله به مرحله پیش برویم و خلأها را برطرف کنیم و از آسیبها عبور کنیم. وگرنه ممکن است که تفریطیون تحت عنوان مبارزه با افراط، با خودِ عدالت مبارزه کنند. کمااینکه این کار را دارند میکنند.
🔻به همان میزان کسانی هم هستند که بهشکل دیگری میخواهند عدالتخواهی را با ترویجِ ناامیدی متوقف کنند. بالاخره الان در نقاط مختلف کشور یک جریان فسادی وجود دارد. آنهایی که از قابلیتها و ظرفیتهای عظیم نظام جمهوری اسلامی برای مبارزه با فساد مطلع هستند، میدانند که اگر این مبارزه پیگیری بشود مفسدین را سر جای خودشان خواهد نشاند و موفقیتهای بزرگی بهدست خواهد آمد، اما در تلاشاند که بگویند که نه آقا این کارها فایده ندارد. خیلی از مفسدین میگویند که فایدهای ندارد و هیچکس در این کشور با فساد برخورد نمیکند و اینها خیلی قویاند. اتفاقاً این از ضعف شماست که میخواهید خودتان را قوی نشان بدهید.
🔸قدرت سیاسی باید در حوزهی عدالت پاسخگو باشد و مسئولیتهای خودش را جواب بدهد. اما قدرت، فقط قدرت سیاسی نیست. رسانه یک قدرت است. هر قدرتی باید پاسخگو باشد. عدالت را نمیشود فقط از قدرت سیاسی خواست. دست مطالبهی ما باید یقهی اصحاب قدرت سیاسی را هم محکم بگیرد، ولی حتماً نباید در این منحصر بشود.
🔹اگر یک فرهنگ فاسدی طبقهای از جامعه را آلوده کرد و اینها کم کم توانستند یکسری گلوگاههایی را بهدست بگیرند و از آن طریق #فرهنگ_زیادهخواهی، #تجملگرایی و #اشرافیمنشی خودشان را تبدیل به ارزش بکنند را باید نقد کرد. الان در فضای مجازی با افتخار دارند رانتخواری و اشرافگری خودشان را به رخ میکشند. میخواهم بگویم این مسائل هم هست و اینها را هم باید نقد کرد. اگر عدالت، همهی عدالت است، ظلم هم همهی ظلم است. نمیشود فضای فرهنگی، اجتماعی و هنری که این همه مظالم در آن وجود دارد را رها کنید و بگویید اگر عدالتخواهی صرفاً یک آوردهی سیاسی برای من دارد، پس من به آن ورود میکنم. و اگر اینچنین نباشد چه در زندگی شخصیام و چه در زندگی اجتماعیام و چه در زندگی سیاسیام ورود نمیکنم.
🔸عدالتخواهی از کسانی برمیآید که حتماً به عقبهی فرهنگی و اجتماعی بیعدالتیها در بعضی از سطوح سیاسی که رخ میدهد توجه بکنند. وگرنه چه اتفاقی میافتد؟ عناصری که شما به آنها انتقاد دارید، مثلاً در ردههایی از قدرت سیاسی حتی رأی از مردم هم میگیرند. اشرافیمنشی و رانتخواریشان اظهرمنالشمس است، ولی ارزشهای خودشان را تبدیل به گفتمان در فضای اجتماعی میکنند. اگر اینگونه شد آنوقت مبارزه با اینچنین مظالمی خیلی سختتر میشود.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🤓طنز : به همت آقای همتی
یا اندر خدمات یک خدمتگزار خوشتیپ !
🙏عبدالناصر #همتی ، مدیر سوددانی ست که سال92 جای #خاوری کانادایی را در مدیریت بانک ملی ایران گرفت. ایشان در 22اردیبهشت95 در کسوت رئیس بانک ملی و ریاست شورای هماهنگی بانکها به #قم سفر کرد.
این سفر نقطۀ عطفی در زندگیِ آقای همتی نبود و تاثیری بر رویکرد ایشان نگذاشت. تقریبا همۀ مراجع، سیستم بانکی کشور را ربوی دانستند و حتی آیت الله جوادی آملی، بانکداران را به منزل خود راه نداد.
پرواضح است که این مشاهدات و #تحقیرها ، هیچ خللی در عزم ایشان ایجاد نکرد.
🏛مرداد97 ، صندلی #سیف در بانک مرکزی به همتی تحویل گردید. او در گفتگوی ویژۀ خبری (30آبان97) به زیبایی میفرماید:
"نقدینگی ای که اکنون داریم نسبت به میانگین 5 سال اخیر، فرقی نکرده و رشد 20%ی داشته است. در آینده هم با این فرمان، #نقدینگی 20% رشد خواهد داشت و اصلا سرعت نقدینگی بالا نیست."
ایشان وقتی دید کسی چیزی نمیگوید، خودش هم چیزی نگفت و تصمیم گرفت خلق پول را به 31% برساند و دستاوردهای شگرف 5 سال اخیر را تقویت نماید.
😳همچنین بزرگ بانکدار ایران (26دی98) تصمیم گرفت، سیستم "بازار باز پولی" راه اندازی نماید تا رباخوری عریان و اورجینال، به جای کلاه شرعی های قبلی مستقر گردد.
در این راستا اوراق قرضه چاپ کردند تا بتوانیم از جیب بچه ها و نوه ها و نتیجه هایمان هم بخوریم. همتی به ما آموخت، باید برای #نسل_بعد به جای ارث، بدهی بگذاریم.
👐یکی از مرام های ارزشمند این عزیز، اعتقاد به دستهای پشت پرده است. پرواضح است که افزایش روزانه 2000میلیارد تومان به نقدینگی اهمیتی ندارد، لیکن دستهای پشت پرده ای که در خط همتی نیستند و آرمانهای بانک را پایمال میکنند، یَکی یَکی شان مقصر تورم میباشند.
😈حالا عبدالناصرخان فرنگ رفته، بیشترین #اختیارات اقتصادیِ یک مدیر در تاریخ معاصر ایران را دارد.
اگر اقتصاد ایران هزاران بار متورم شود و دوباره متعادل گردد، مردانی از بانک مرکزی هستند که به چاپ و تایپ پول، #همتی شایسته گمارند و ما را از تعادل نجات دهند.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
🔴آمریکا از آشوب تا شورش
✍️دکتر رضا سراج
🔹بحران در آمریکا در مرحله آشوب قرار دارد و این احتمال وجود دارد که وارد مراحل اغتشاش و یا حتی شورش گردد.
🔹ایجاد فاصله نامطلوب بین انتظارات مشروع افراد و آنچه در واقعیت جامعه وجود دارد، موجب بروز رفتارهای اعتراضی و مطالبهگرایانه میشود که در صورت فراگیری به آشوب منتهی میگردد. معمولا در مرحله آشوب، انسجام مشاهده نمیشود. چنانچه رفتارهای نامنسجم در مرحله آشوب، منسجم شده و با سازماندهی، دامنه وسیع و گستردهای پیدا کند به اغتشاش میانجامد. شورش و قیام، ادامه بحرانِ آشوب و اغتشاش است که به صورت منسجم و سازمان یافته و البته به شکل مسلحانه به وقوع میپیوندد.
🔹رفتارهای وحشیانه پلیس ایالات متحده از یک سو و ناکارآمدیها، انباشت مطالبات اجتماعی و تعارضات هویتی از سوی دیگر، عبور بحرانِ آشوب در آمریکا و تبدیل آن به اغتشاش را بسیار محتمل میسازد و در عین حال با توجه به دسترسی آسان افراد به سلاح و همچنین قطببندی شدید هویتی، وقوع شورش نیز دور از تصور نخواهد بود.
#غرب_وحشی
#عصر_پسا_آمریکا
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📱|#توئیت_گرام
"کیست که نداند covid19 و دلار 19 تومانی، گلوی اقتصاد و #معیشت_مستضعفان را فشرده و ناتوانی دولت در اجرای استراتژی مهار-containment strategy- را عیان کرده است.تسامح دولت و بانکمرکزی درسال ۹۸ موجب عدم بازگشت ۲۵میلیارد دلار صادرات غیرنفتی شده است.مجلس باید بر #نقاط_کانونی متمرکز شود."
👤Arsalan Zaheri
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "همه ضعفها و ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت؛ شرمآور است"
🔹 ۴ تیر ۹۹ | روحانی در جلسه هیات دولت: "ما همان دولتی هستیم که بالاترین رشد اقتصادی در جهان را داشتیم؛ مشکلات کنونی جامعه، به تحریم و بیماری کرونا باز میگردد"!
🔻 گفتنی است، قیمت دلار به استناد سامانه بانک مرکزی در بهمن ماه ۹۸ و قبل از کرونا هم حدود ۱۴.۵ هزار تومان بود؛ به عبارتی حدود ۵ برابر قبل، نه مانند ۲ برابر!
🔸 ۲۲ فروردین ۹۲ | روحانی در ایام انتخابات: ارزش پول ملی را "نصف" کردهاید و هنوز هم شعار میدهید؟ تورم بالای ۳۰ درصد و رشد اقتصادی صفر و منفی است؛ همه ضعفها و ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت؛ شرمآور است
▫️مکتوباتیادآوری
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#انعکاس_خبری
⭕️ روایت نائب رئیس مجلس از مطالبات مشکوک یک بانک
👤 سیدامیرحسین قاضی زاده نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در توییتر نوشت: بانکی از۷خانواده! ۴۶۰۰میلیارد تومان مطالبات معوق دارد. ۷خانواده هر یک بالاتر از۱۰۰۰میلیارد بدهی معوق! جدای از بحث بازپرداخت،تخصیص این منابع بدین شکل یعنی یک بانک به تنهایی به۷نفر این قدرت را داده است که بازاری را به هم بریزند. این یعنی ضعف نظارت بانک مرکزی بر تخصیص منابع به تولید.
❌ وقتی بانکی خصوصی(یا دولتی)بدون آن که بتواند مطالبات را وصول کند،به چند نفر اعتباری هنگفت داده؛ یعنی از همان مطالبات مشکوک الوصول، احصاء سود نیز کرده است. این یعنی همان خلق پول از هیچ که اقتصاد ما را زمینگیر کرده است.
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|#ببینید
💢هشدار و فریاد تند #رئیسی بر سر بانکها:
⛔️حق ندارید کارگاه یا کارخانه ای را که تملک کرده اید تعطیل کنید...
✅ همکاران من پیگیری کنند هیچ کارگاه و کارخانه ای چرخ تولیدش از حرکت نیفتد و کند شود...
#موانع_جهش_تولید
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir