ملکوت ربا خواری - @Aminikhaah.mp3
1.83M
🎙حجت الاسلام مصطفی امینی خواه
📛تا وقتی ربا در زندگی کسی حضور دارد، لعن الهی بر او سیطره دارد و فضای رحمت الهی از دور میشود.
#جنگ_با_خدا
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔰 مهجوریت زدایی از قرآن
💠 مهمترین عامل مهجوریت قرآن، نگرشها و آرای شخصی است که آنها را اصل میدانند و قرآن را تابع آنها قرار میدهند.
🔸افرادی که درونشان بیمار است، یعنی خواسته دیگری دارند، به قرآن مراجعه میکنند و آن را به صورتی که خودشان میخواهند، تأویل میکنند، آیات قرآن را به خواستههای شخصی خود برگردانده و از شبههها استفاده میکنند، در صورتی که باید به محکمات قرآن توجه کنند.مثلاً رباخواری را به نام اقتصاد اسلامی مطرح میکنند، کلاه شرعی بر سر آن قرار داده و اسمش را مضاربه یا معاملات شرعی میگذارند. این همان ترک کردن و مهجور ماندن قرآن و حاکم کردن آرا و نظرات شخصی بر قرآن و اجتماع اسلامی است.
🔸امروز نیز همان مسائل تاریخی صدر اسلام به صورت و ظاهر دیگری مطرح است. به هر حال طبیعت انسان تغییر پیدا نکرده و انسان همیشه به دنبال منافع زودگذر خود است.
🔸امروز نیز همان مسائل غیر اسلامی و غیر قرآنی به نام اسلام و قرآن به مردم عرضه میشود. در واقع فقط الفاظ و اصطلاحات تغییر پیدا کرده است. مثلاً رباخواری را در قدیم به عنوان خرید و فروش توجیه میکردند، ولی امروز به آن بانکداری اسلامی میگویند.
🔸در واقع امروز به بهانه عقب نماندن از تمدن و فرهنگ جدید، کارهایی انجام میشود که نتیجهاش، دینگریزی و حتی دینستیزی است.
🔸باید از اصول و مبانی قرآن استفاده و در مصادیق آن به علم و تجربه بشری رجوع کنیم. در چنین شرایطی قرآن از مهجوریت خارج میشود. در این زمینه برخی که مصالح و منافعی دارند، مانع میشوند، مثلاً برخی به نام بانکداری اسلامی، اعمالی خلاف قرآن انجام میدهند، بهگونهای که دست همه رباخواران را از پشت بستهاند و قطعاً در چنین شرایطی، همین افراد میگویند میخواهید اسلام را منحرف کنید.
✔️ برای پذیرش این مسئله ابتدا باید فرهنگ جامعه ارتقا پیدا کند، دوم اینکه نیروی علمی و با اراده قوی برای اجرای آن وجود داشته باشد. چنین اتفاقی باید به صورت تدریجی رقم بخورد.باید از روشهای علمی مبتنی بر جامعهشناسی و مردمشناسی بهره گرفت. یعنی در تفسیر قرآن و عملی کردن اصول و مبانی آن باید به روشی متعادل که باعث هدایت مردم شود، روی آورد و برای مردم آگاهیبخشی کرد، نه اینکه براساس زبان زور عمل کرد. یعنی باید از روشهای علمی استفاده و همزمان آن اصول را به صورت متعادل اجرایی کرد.
▫️محمد مهدی جعفری پژوهشگر قرآن و نهجالبلاغه
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴 بانک مرکزی باز هم هزاران میلیارد به جیب بانک های خصوصی ریخت
🔻بانک مرکزی هفته آخر آبان هم برای بانک های خصوصی که با نسبت کفایت سرمایه های غیراستاندارد اداره می شوند، هزاران میلیارد تومان اختصاص داد تا همچنان این بخش؛ در راس ویژه های اقتصاد ایران قرار داشته باشد.
▫️بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیش از 9200 میلیارد تومان پول به بانکها؛ همان بانک های خصوصی؛ تزریق کرد تا باز هم ایران را به عنوان تنها کشوری که هرگز صحبتی از ورشکستگی بانک ها در آن به میان نمی آید باقی گذارده باشد.
▪️این رقم به معنای ماهی ۴۰ هزار میلیارد تومان، و سالی تقریبا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است. به عبارت بهتر بانک های خصوصی اصل سپرده های مردم را به دلخواه به گردش درآورده و صرف تملک دارایی می کنند و در نهایت برای پرداخت سود سپرده ها به پول های تازه چاپ بانک مرکزی متوسل می شوند که در نهایت به حساب مردم و با تورم های بالا تسویه می شود.
▫️نسبت کفایت سرمایه پایین بانک های ایرانی نشان می دهد که فقط یک بانک کشور در وضعیت استاندارد است و سایر بانک ها اوضاع بسامانی ندارند، اما هرگز سخنی از ورشکستگی بانک های ایرانی شنیده نمی شود.
▪️قداست بخشیدن مطلق به نهاد بانک پدیده ای است که فقط در ایران وجود دارد و نقص فراوان در قوانین برای به اصطلاح بازار پول باعث بر هم خوردن مزیت های کشور شده است. فعالان بخش واقعی اقتصاد که بار اصلی اشتغال و تولید را بر دوش دارند در برابر اختیارات مطلق بانک های کشور چیزی برای گفتن ندارند.
▫️فساد و نقص کارکردی آنها در تمام 20 سالی که از ظهور بانک های خصوصی گذشته است با چاپ پول جدید پر می شود و ظاهرا در منطق اقتصاد سیاسی ایران چیزی به نام ورشکستگی بانک در صورت سوء مدیریت تعریف نشده است.
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
💠 جالب و خواندنی
🔰 در تاریخ اقتصادی ایالات متحده ، عنوانی به نام "عصر بانکداری آزاد" نقش بسته شده، که به ندرت در تاریخ اقتصاد سایر کشورهای توسعه یافته مشاهده میشه.
#بخش_اول
🔸 این عنوان اشاره به سالهای ۱۸۳۶ تا ۱۸۶۵ در ایالات متحد داره، که بانکداران کشور از نظارت دولت فدرال خارج شده بودند و دولت های ایالتی مجوزهای بانکداری رو با سهولت بیشتری اعطا میکردند.
🔸 عنوان "بانکداری آزاد" به این معنا نبوده که دولتها هیچ مداخلهای در سیستم بانکی نمیکردند. طبعاً بانکداران با مقرراتی ضروری نظیر نسبت ذخایر فلز به اسکناس، الزام نگهداری اوراق قرضۀ ایالتی و.. روبرو بودند. اما سیستم بانکی آمریکا در این دوره با فاصلۀ زیادی آزادتر از سایر کشورهای صنعتی در غرب بوده؛ به قدری آزاد که پدیدهای به نام «پول خصوصی» در ایالات متحد پدیدار میشه. در این دوره بانکداران ملزم به خلق و نشر "پول ملّی" نبودند و میتونستند پول مخصوص خودشون رو منتشر کنند.
🔸نه تنها بانکها، که کسبوکارهای دیگری نظیر شرکتهای بیمه و راهآهن هم پول خصوصی خودشون رو منتشر میکردند.
🔸 در این دوره ۹۰ درصد از عرضۀ پول در ایالات متحد از اسکناسهای خصوصی بانکها تشکیل شده بود. تنوع بالای رنگ و اندازۀ پولهای خصوصی هم انگیزۀ جعل پول رو بالا برده بود و گفته شده که حدود یک سوم پولهای موجود در اقتصاد جعل شده بودند: این پولهای خصوصی برای خرید کالاها و خدمات مختلف در میان آحاد جامعه دست به دست میشدند، و هر شخصی که این پول رو در دست داشت، به لحاظ قانونی میتونست به بانک مراجعه و درخواست تبدیل پول به سکههای فلزی کنه.
🔸مشکل از جایی شروع شد که برخی از بانکدارها به قدری فراتر از اندوختۀ طلا و نقرهشون پول خلق میکردند که توان تبدیل کردن پولهای خصوصی به فلزات گرانبها رو از دست میدادند.
برای حل این مشکل، راهکاری به ذهن بانکداران آمریکایی رسید؛ اونها تصمیم گرفتند بانکشون رو در مکانهایی برپا کنند که دور از دسترس مردم بود؛ به قدری دور که فقط حیواناتی مثل گربههای وحشی در اون مناطق پرسه میزدن.
🔸هدفشون این بود که تا جایی که امکان داشت دارندگان پولهای بانکی رو از مراجعه به بانکها برای تبدیل پول به سکههای فلزی دلسرد کنند.
دیگه کمتر کسی توان و تمایلش رو داشت که راه درازی رو پیمایش کنه تا اسکناس بانکیشو به فلز تبدیل کنه. در چنین بستری، بانکدارها نگرانی کمتری دربارۀ کسری ذخایر فلز نسبت به اسکناسهای منتشرهشون داشتند، و با خاطر آسودهتری می تونستن پول خصوصی بیشتری خلق و سود بیشتری کسب کنند.
🔸در همین دوره بود که این بانکها به "بانکهای گربهصفت" (Wildcat Banks) معروف شدند؛ علت این نام گذاری هم به این خاطر بود که این بانکدارها در محل زیست گربههای وحشی کسبوکارشونو برپا کرده بودند، و از طرف دیگه چنین عملی "گربهصفتی" این بانکدارها رو هم مشخص میکرد.
➕نمونهای از گربهصفتی این بانکهای آزاد رو در گزارشی از بازرسان دولتی میتونیم مشاهده کنیم. در این گزارش اومده که بانک Jackson در ایالت میشیگان، اسم سپردهگذارها رو با خودکار و رقم موجودی حساب بانکیشونو با مداد مینوشته تا به راحتی رقم رو دستکاری کنه. علاوه بر اون، این بانک با کسری ذخایر فلز مواجه بوده و برای فریب دادن بازرسان دولتی، سطح جعبههایی که در اون ذخایر فلز نگهداری میکرده رو با سکههای طلا و نقره پوشش می داده، اما درون جعبه محتویات دیگری به غیر از سکه (لیوان و میخ و..) قرار داده بود.
🔸 در عصر بانکداری آزاد اگرچه دولتهای ایالتی مقرراتی برای کنترل سیستم بانکی معین کرده بودند، اما بانکدارها با ترفندهایی که ذکرش رفت (دستکاری ذخایر سکههای فلزی، دستکاری صورتهای حسابداری، برپایی بانک در مناطق دوردست و..) عملاً مقررات احتیاطی دولتها رو بلااثر میکردند. این اتفاقات در ایالت میشیگان رخ داده بود؛ اولین ایالتی که قانون بانکداری آزاد رو تصویب کرد، و اولین ایالتی هم بود که بساط بانکداری آزاد رو جمع کرد.
✔️بنا به گزارش دادستانی کلّ میشیگان، دارندگان پولهای خصوصی، با کاهش ۶۰ درصدی ارزش اسمی پولشون روبرو شدند:
🔸 ناکامی تجربه بانکداری آزاد در ایالت میشیگان رو در گزارشی از بازرسان دولتی اون زمان هم می تونیم مشاهده کنیم. در این گزارش چنین ذکر شده که این قانون عملاً زمینهی آزمندی و نابکاری رو برای عدهای محدود فراهم کرده و به موتور محرکۀ کلاهبرداری تبدیل شده:
🔹ادامه دارد
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#بخش_دوم
🔸 در عصر بانکداری آزاد، برخی از بانکدارانی که اسکناس هایی بسیار فراتر از ذخایر فلزشون خلق میکردن، هنگام مراجعۀ دارندگان پولهای خصوصی به بانکها، توان تبدیل پول به سکههای فلز رو نداشتن و از همین رو نیمی از بانکهای آزاد در این دوره به ورشکستگی کشیده شدند.
🔸 مشکل زمانی مضاعف شد که نه بانک مرکزیای در کار بود تا به این بانکها وام اضطراری بده، و نه بیمۀ سپردهای وجود داشت که زیان سپردهگذاران رو به طور کاملی جبران کنه.
اینطور که گفته شده، تجربۀ نیویورک در زمینه بانکداری آزاد بهتر از ایالتهای دیگر بوده و دارندگان پولهای خصوصی با زیان کمتری مواجه شدند اما در نیویورک هم دارندگان پولهای منتشرۀ بانکهایی که در سالهای ابتدایی بانکداری آزاد به ورشکستگی کشیده شدند، زیان نسبتاً بالایی (حدود ۴۰ درصد) تجربه کردند.
🔸 در میانههای دهۀ شصت سده ۱۹ هم ریشههای این سیستم تضعیف شد؛ دورهای که جنگ داخلی آمریکا شروع میشه، قیمت اوراق قرضۀ ایالتی (که بزرگترین دارایی بانکهای آزاد بود) کاهش پیدا میکنه، و البته اعتماد تودۀ مردم (مهمترین سرمایۀ بانکداران) هم نسبت به سیستم آزاد بانکی تضعیف میشه.
🔸 به نظر کاهش اعتماد عموم مردم در سقوط این سیستم رو نباید بیتأثیر بدونیم، اگرچه همۀ ماجرا رو هم توضیح نمیده.
🔸 اعمال کلاهبردارانهای نظیر خلق بیش از اندازۀ پول فاقد پشتوانۀ فلز که تعهدات دشواری برای بانک مربوطه میآفرینه، و از طرف دیگه فقدان تدابیر سیاستیای نظیر بانک مرکزی و بیمۀ سپرده، اعتماد تودۀ مردم نسبت به بانکداران (که گرانبهاترین سرمایۀ سیستم بانکی شمرده میشه) رو از بین میبره و موتور بحرانهای بانکیای نظیر ویسکانسین ۱۸۶۱، ایندیانا ۱۸۵۴ و.. رو سوخترسانی میکنه.
▫️کارخونه
__________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
⭕️ نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا برگزار میکند:
🇮🇷دومین همایش کشوری نهضت ممانعت از ربا🇮🇷
🕰 زمان: ۲۹ آذر الی ۵ دی (بصورت مجازی)
📍پخش آنلاین: روبیکا، آپارات، اینستاگرام
🔻با حضور اساتید و کارشناسان
🔘 محورهای همایش:
▫️رویکرد جمهوری اسلامی در تقنین پول و بانکداری
▫️ربا؛ بزرگترین کلاهبرداری جهان
▫️جنگ ارزی؛ جنگی برپایه ربا
▫️بحران بدهی و فروپاشی
▫️زندگی بدون وام؛ تولید بدون وام
▫️پارادوکس بانکداری قرض الحسنه
▫️دکترین بیع؛ الگوی قرآنی معیشت
▫️زکات شاخص نظامساز
💌 عطف به برگزاری همایش بصورت آنلاین، از همهی علاقمندان در سراسر کشور دعوت بعمل میآوریم. منتظر حضور گرم شما عزیزان هستیم.
__________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
1_5069003742284611907.jpg
8.27M
🖇 فایل با کیفیت پوستر دومین همایش کشوری نهضت ممانعت از جنگ با خدا جهت چاپ
🔴 مدافعان حدود الهی و سایر علاقه مندان به مبارزه با منکر ربا میتوانند؛ جهت اطلاع رسانی و نشر حداکثری این مهم، اقدام به چاپ و نصب پوستر همایش در مساجد محل، فرهنگسراها و سایر اماکنی که امکان نصب پوستر وجود دارد بنمایند.
❇️ حَبِّبُوا اللّه َ إلى عِبادِهِ يُحِبَّكُمُ اللّه ُ
خدا را براى مردم محبوب سازيد تا خداوند، شما را دوست داشته باشد.
__
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir