‼️مسافرت در ماه رمضان
🔷س 5384: اگر کسی در ماه مبارک رمضان به مسافرت برود، حکم روزه اش چگونه است؟ آیا مجاز به افطار روزه می باشد؟
✅ج: اگر بعد از ظهر مسافرت کند، باید روزه خود را نگه دارد، اما اگر پیش از ظهر مسافرت کند درصورتی که از شب قبل قصد سفر کرده باشد روزهاش باطل است؛ ولی اگر در روز قصد سفر کرده است، بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد و پس از ماه رمضان هم آن را قضا کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سرایت آب غیر وضو در مسح
🔷س 5385: اگر شخص وضو گیرنده در اثر عدم آگاهی هنگام شستن دستها و صورت به قصد وضو، اقدام به باز و بسته کردن شیر آب نماید؛ آنهم در موقعی که رطوبت (خیسی) روی شیر آب در مسح او تداخل نماید وضوی او باطل است. حکم نمازهایی که با این حالت خوانده شده چیست؟
✅ج: در حال حاضر تا یقین به بطلان وضو و نماز ندارد، محکوم به صحّت است و تکلیفی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس وسائل خانه
🔷س 5386: در دوران عقد هستم و طبق رسم ما برای شروع زندگی باید یک سری وسایل مثل تلویزیون، مبل و ... را مرد تهیه کند، آیا در زمان سررسید سال خمسی باید خمس این وسایل را که با درآمدم تهیه کرده ام بدهم؟
✅ج: اگر تهیه این وسائل، عرفا جزو هزینه های جاری مورد نیاز شما محسوب می شود، خمس ندارد، هرچند تا سر سال خمسی استفاده نشده باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️باقی ماندن رنگ نجاست بعد از تطهیر
🔷س 5387: زمانی که لباسهای خونی را می شوییم، بعد از آب کشی جای لکه های خون دیده میشود، حکم آن چیست؟
✅ج: اگر جرم و جسم خون از بین رفته و فقط رنگ آن باقی مانده باشد، پاک است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خدمات اعتباری کارگزاری
🔷س 5388: کارگزاریهای بورس خدمات اعتباری ای دارند به این صورت که مثلا با پرداخت مبلغ مشخصی چند برابر آن مبلغ اعتبار برای خریدن سهام به مشتریان می دهند به مدت محدود، البته بدیهی است که این خدمات بر اساس قوانین و مقررات کشور است.
آیا اعتبار دادن به این شکل حلال است؟
✅ج: اگر کارگزاری به خاطر فعالیت سرمایه گذار امتیازی را برای او قائل شود و این امتیاز به صورت اعطای اعتبار باشد – نه به عنوان قرض - اشکالی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وارد کردن وسائل غیر خوراکی به داخل دهان
🔷س 5389: آیا بردن وسایل غیر خوراکی مثل وسایل دندانپزشکی و ابزار معاینه به دهان باعث ابطال روزه میشود؟
✅ج: خیر، مگر آنکه همراه رطوبت ـ که در رطوبت دهان از بین نمی رود ـ وارد دهان شود و رطوبت آن را فرو برد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️روزه و خونریزی دهان
🔷س 5390: من روز قبل دندان پُر کردم، امروز که روزهام، کمی خون ریزی دارد؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (که با خون دندان مخلوط است) جایز است؟ روزهام چه حکمی دارد؟
✅ج: خونی که از لثه می آید تا زمانی که عمدا فرو نبردهاید، روزه باطل نمیشود، اما اگر در آب دهان مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مضمضه کردن روزه دار
🔷س 5391: اگر فردی در حال #روزه (برای شستشوی دهان یا مضمضه قبل از وضو و یا خنک کردن دهان و با اعتماد به اینکه آب فرو نمی رود) عمداً آب وارد دهان خود کند ، اما بیاختیار آب فرو رود آیا روزه باطل است و باید آن را قضا نماید؟
✅ج: اگر روزه دار هنگام وضو با اطمینان به اینکه آب از حلق فرو نمی رود، #مضمضه کند و آب بیاختیار فرو رود، درصورتی که این کار برای وضویِ نماز ِواجب باشد، روزه صحیح است ولی اگر برای وضویِ نماز غیر واجب باشد و یا برای غیر وضو مانند خنک شدن و امثال آن باشد و آب بي اختيار فرو رود، بنابر احتياط واجب روزه باطل است و بايد قضاي آن روز را بگیرد.
#احکام_روزه #مضمضمه_کردن_روزه_دار
🆔 @resale_ahkam
‼️نیت روزه نکردن یا روزه از روی ریا
🔷کسی که در روز ماه رمضان نیت روزه نمیکند، یا از روی ریا روزه میگیرد ولی هیچیک از کارهائی را که موجب باطل شدن روزه است انجام نمیدهد، قضای آن روز بر او واجب است ولی کفاره واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam