‼️ تربیت دینی فرزندان
🔷 س ۶۴۷۶: آیا تربیت دینی و آموزش احکام اسلامی و آداب اخلاقی به فرزندان، واجب شرعی است؟
✅ ج: رسیدگی به امور تربیتی کودک و حفظ او از مفاسد عقیدتی و اخلاقی و از کارهایی که برای او یا دیگران مفسده یا ضرر قابل توجه دارد، شرعاً وظیفه ولیّ کودک است و مادر نیز اگر حضانت کودک را به عهده بگیرد در این مورد مسئولیت شرعی دارد. در صورتی که پدر یا مادر در انجام وظایف شرعی خود نسبت به تربیت کودک کوتاهی کنند گنهکارند.
🆔 @resale_ahkam
‼️نگاه اتفاقی به نامحرم
🔷 س ۶۴۷۷: نگاه اتفاقی به نامحرم چه حکمی دارد؟
✅ج: نگاه اتفاقی و غیر عمدی (نگاه اول) اشکال ندارد ولی باید از ادامه یا تکرار آن خودداری شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نحوه ادای قرائت نماز
🔷 در قرائت ، واجب است که کلمات، تلفظ شوند به طوری که قرائت بر آن صدق کند، از این رو قرائت قلبی یعنی گذراندن کلمات در قلب بدون تلفظ آنها که عنوان قرائت بر آن صدق نمیکند کافی نیست. نشانهی صدق قرائت این است که خودش بتواند آنچه رامیخواند و بر زبان جاری میکند – اگر دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نیست- بشنود.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ غسل کردن کسی که وظیفه اش تیمم بوده
🔷 س ۶۴۷۸: چنانچه وقت کافی برای غسل نداشته باشیم (و وظیفه تیمم باشد) ولی با وجود این، غسل کنیم و نماز قضا شود، آیا غسل انجام شده صحیح است؟
✅ ج: اگر بدانید که وقت نماز، تنگ است و غسل کنید، چنانچه غسل برای رفع جنابت یا هدف دیگری باشد (نه خواندن نماز)، صحیح است و در غیر این صورت بنا بر احتیاط باطل است.
#احکام_طهارت #احکام_غسل #احکام_تیمم
🆔 @resale_ahkam
‼️نقل مطلبی که در صحت آن شک داریم
🔷س ۶۴۷۹: اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست است يا نه و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق ا... است يا حق الناس؟
✅ج: مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد به نقل از منبع بازگو كنيد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️ شیوه محو اسماء متبرکه
🔷 س ۶۴۸۰: راههای شرعی محو کردن اسماء مبارک و آیات قرآنی هنگام نیاز کدامند؟ سوزندان اوراقی که در آن اسم جلاله و آیات قرآنی نوشته شده است، هنگام ضرورت برای حفظ اسرار چه حکمی دارد؟
✅ ج: دفن آنها در خاک و یا تبدیل آنها به خمیر به وسیله آب اشکال ندارد. ولی جواز سوزاندن آنها مشکل است و اگر بیاحترامی محسوب شود، جایز نیست، مگر در صورتی که اضطرار اقتضا کند و جدا کردن آیات قرآنی و نامهای مبارک امکان نداشته باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اقتدا به کسی که نماز قضا میخواند
🔷 س ۶۴۸۱: آیا میتوان به کسی که در حال خواندن نماز قضا میباشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشتهایم، چیست؟
✅ ج: اگر امام جماعت، نمازی میخواند که یقیناً قضا شده است، میتوان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمیتوان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
🆔 @resale_ahkam
‼️معنای قطع و صله رحم
🔷 س ۶۴۸۲: مراد از رحم، که قطع صله با آن ها جائز نیست، چه کسانی هستند ؟
✅ج: مقصود از ارحام، خویشاوندان نَسَبی هستند مشروط به این که آن قدر نسب دور نباشد که عرفاً از ارحام شمرده نشوند. و بطور کلی قطع ارحام حرام است ولی صلهی رحم منحصر در دید و بازدید نیست بلکه از طرق دیگر مانند تلفن، نامه و امثال آن نیز محقّق میشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شستن اعضای وضو با رطوبت دست
🔷 س ۶۴۸۳: اگر در #وضو، تنها دست را تر کنیم و به صورت و دستها بکشیم (بدون ریختن آب)، کفایت می کند؟
✅ج: اگر رطوبت دست به اندازه ای باشد که شستن صدق کند، اشکال ندارد.
#احکام_وضو #شرایط_وضو
🆔 @resale_ahkam
‼️ سفر شخصی ضمن سفر شغلی
🔷 س ۶۴۸۴ : کسی که شغلش رانندگی است، از شهرش به نیت کار و تفریح (هر دو) حرکت می کند و پس از رسیدن به مقصد و اتمام کار، چند روز (کمتر از ده روز) به نیت تفریح می ماند، تکلیف نمازش چیست؟
✅ ج: تا زمانی که در مقصد توقف دارد، نماز تمام است اما هنگام برگشت بنابر احتیاط واجب باید بین نماز تمام و شکسته، جمع کند.
#احکام_سفر #سفر_شغلی
🆔 @resale_ahkam
‼️ شک در انجام سجده
🔷 س ۶۴۸۵: اگر نمازگزار، قبل از برخاستن براى ركعت دوم و چهارم يا در حال برخاستن (پیش از ایستادن کامل) یا قبل از شروع تشهد در رکعت دوم یا رکعت آخر، شک كند يک سجده به جا آورده يا دو سجده، چه وظیفهای دارد؟
✅ ج: باید یک سجده دیگر به جا آورد.
🆔 @resale_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷برای قاسم سلیمانی عزیز ما شادی روح او
همه یک حمد و یک قل هو الله بخوانید🤲
🆔 @resale_ahkam