‼️ حکم روزه درصورت عدم تحقیق از صبح شدن
🔷 اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد و سپس معلوم شود که آن هنگام صبح بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد ولی اگر با تحقیق و علم به اینکه صبح نشده، انجام داده باشد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۰۵
🆔 @resale_ahkam
‼️ تشخیص ضرر داشتن روزه
🔷 س ۶۵۸۶: مادرم به بیماری شدیدی مبتلاست و پدرم نیز از ضعف جسمانی رنج میبرد و در عین حال هر دو روزه میگیرند که گاهی مشخص است که روزه باعث تشدید بیماری آنها میشود، تا کنون نتوانستهام آنها را قانع کنم که لااقل هنگام شدت بیماری روزه نگیرند. خواهشمندیم ما را در مورد حکم روزه آنها راهنمایی فرمایید.
✅ ج: ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن تشخیص خود روزه دار نسبت به خودش است و اگر بداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد و در عین حال بخواهد روزه بگیرد، روزه گرفتن برای وی حرام است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ ترک روزه به دلیل بیماری
🔷 س ۶۵۸۷: هنگام روزه گرفتن به دلیل افت قند خون در طول روز دچار سردرد میگرنی می شوم و ادامه روزه برایم مقدور نیست؛ آیا لازم است که روزه بگیرم تا زمانی که سردرد ها رخ دهد و بعد ادامه ندهم و یا از ابتدای روز می توانم روزه نگیرم؟
✅ ج: اگر بدانید یا احتمال عقلایی بدهید که روزه موجب بیماری یا تشدید یا افزایش طول آن می شود، روزه واجب نیست و از ابتدای روز می توانید روزه نگیرید ولی در صورتی که تا ماه رمضان بعد بتوانید باید قضای آن را بگیرید.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
🆔 @resale_ahkam
‼️ افطار روزه به تصور ضرر
🔷 س ۶۵۸۸: در ابتدای تکلیف به توصیه پدر و مادرم و با تصور این که بنیه ضعیفی دارم و روزه برایم ضرر دارد، روزهها را افطار کردم و تا ماه رمضان سال بعد هم قضا نکردم، آیا علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده من میباشد؟
✅ ج: اگر مطمئن بودید یا حداقل میترسیدید که روزه برای شما ضرر داشته باشد، کفارهی عمد واجب نیست ولی باید قضای روزهها را بگیرید و برای هر روز، کفارهی تأخیر بپردازید (به ازای هر روز 750 گرم گندم، آرد، نان، برنج یا سایر موادّ غذایی به فقیر بدهید).
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه شخص بیهوش
🔷 کسی که یک یا چند روز بیهوش و در حال اغما بوده و روزه واجب از او فوت شده است، لازم نیست قضای روزه آن روزها را بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۲
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
#اطلاعیه
※ مراسم احیای لیالی قدر
• با سخنرانی : استاد محمد شجاعی
• مناجات خوانی و احیاء:
سید حیدر موسوی/حاج حسن اسکندری
• دعای جوشن کبیر: حسین اناری
• قاری: علی رشیدی /سید مصطفی حسینی
• شاعر: حافظ ایمانی
• اجراء: کمال بابوند
• زمان: ۲۰ / ۲۲ / ۲۴ فروردین ماه
• ساعت ۲۲:۳۰ الی ۲:۳۰ بامداد.
• مکان: ونک، بزرگراه شهید حقانی، خیابان سرو ضلع جنوبی ایستگاه مترو شهید حقانی، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مسجد جامع خرمشهر
📍موقعیت: بلد | نشان
※ پخش زنده تصویری از:
آپارات | یوتیوب | سایت منتظر
※ پخش زنده صوتی:
رادیو منتظر
@Ostad_Shojae
‼️ خلال دندان برای روزه
🔷 س ۶۵۸۹: آیا روزی که قصد داریم روزه بگیریم باید قبل از اذان صبح دندانها را خلال کنیم؟
✅ ج: اگر بدانید که در صورت خلال نکردن یا مسواک نزدن یا مانند آن، در هنگام روزه غذای بین دندانها از گلو فرو می رود، باید برای رفع غذای بین دندانها اقدام کنید و اگر کاری نکنید و در بین روز غذا فرو رود، روزه باطل می شود.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
🆔 @resale_ahkam