‼️ سهل انگاری در ادای قضای روزه
🔷 س ۸۷۳۱: کسانی که در ماه رمضان برای انجام وظیفه دینی در مسافرت هستند و به همین دلیل نمیتوانند روزه بگیرند، اگر در حال حاضر بعد از چند سال تأخیر، بخواهند روزه بگیرند، آیا پرداخت کفّاره بر آنها واجب است؟
✅ ج: اگر قضای روزه ماه رمضان را به علت استمرار عذری که مانع روزه گرفتن است، تا ماه رمضان سال آینده به تأخیر انداخته باشند، قضای روزههایی که از آنان فوت شده کافی است، و واجب نیست برای هر روزی یک مدّ طعام فدیه بدهند، هرچند احتیاط در جمع بین قضا و فدیه است. ولی اگر تأخیر در قضای روزه به خاطر سهل انگاری و بدون عذر باشد، جمع بین قضا و فدیه بر آنها واجب است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ کسب درآمد از خدمات کاشتِ ناخن
🔷 سؤال ۸۷۳۲: آیا کسب درآمد از خدمات کاشتِ ناخن ، جایز است؟
✅ ج: اگر ناخن مصنوعی ، قابل برداشتن باشد، کاشتن آن و دریافت دستمزد به خودی خود اشکال ندارد؛ اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، کاشتن ناخن (بدون ضرورت غیر قابل اجتناب) و دریافت دستمزد، جایز نیست.
#احکام_معاملات
#احکام_کسب_و_کار
#کاشت_ناخن
🆔 @resale_ahkam
✳امام صادق ع هر كس مسجدى بسازد ، خداوند براى او در بهشت خانه اى میسازد
باعرض سلام خدمت برادران و خواهران گرامی
جهت تعمیرسرویس بهداشتی و ایزوگام سرویس ،لوله کشی،انباری مسجد حضرت ابوالفضل ع که در منطقه ی محروم ایلام میباشد به کمک دستان پرخیر شما نیازمندیم از شما تقاضا داریم به هراندازه که میتوانید از کمک خود دریغ نفرمایید با یه بسم الله شروع کن ✳
اجرشما با حضرت عباس ع قمر بنی هاشم
مبلغ مورد نیاز جهت تکمیل ۱۵میلیون
🔷️
58921070467335751 🔷️IR210150000003101101302204` ▶️ بنام گروه جهادی مسجد صاحب الزمان عج ◀️ لینک کانال گروه جهادی https://eitaa.com/masjd313
🏴 ایام عزاداری حضرت زهرا سلام الله علیها
🔷 س ۸۷۳۳: چه روزهایی مناسب است به عنوان ایام فاطمیه (سلام الله علیها) رعایت شود؟
✅ ج: مناسب است علاوه بر روز شهادت (۱۳ جمادی الاول و ۳ جمادی الثانی) چند روز از ایام متصل به آن را به حسب عرف منطقه به عنوان ایام حزن و عزای صدیقه کبری (سلام الله علیها) مراعات کنند.
🆔 @resale_ahkam
🏴 توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها درحال سجده
🔷 س ۸۷۳۴: آیا این که بعد از نماز حاجت، طبق نقل به سجده رفته و به حضرت زهرا(سلام الله علیها) توسل بجوییم، از نظر شرعی مشکلی ندارد؟
✅ج: سجده برای غیر خدا جایز نیست، ولی توسل به اولیاء الهی و اهل بیت(علیهم السلام) در حال سجده اشکال ندارد و به معنای سجده برای غیر خداوند متعال نیست
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🏴 برگزاری مراسم جشن در ایام فاطمیه
🔷 س ۸۷۳۵: «ایام فاطمیه» چه زمانی می باشد؟ آیا در بین این ایام شرکت کردن در جشن شادی جایز است؟
✅ ج: ایام فاطمیه، روز شهادت (13 جمادی الاول و 3 جمادی الثانی) و یکی دو روز قبل و یکی دو روز بعد آن است و شایسته است در این ایام حرمت عزاداری حضرت فاطمه سلام الله علیها حفظ شود.
🆔 @resale_ahkam
🏴 کودک نابالغ و اتصال در جماعت
🔷 س ۸۷۳۶: در رساله آمده است که «اگر واسطه اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، مى توانند اقتدا كنند و به جماعت نماز بخوانند.» از کجا بدانیم که نماز وی صحیح است؟
✅ ج: همین که به حسب ظاهر افعال و اذکار نماز را درست انجام میدهد، کفایت میکند.
#احکام_جماعت
#نماز_جماعت
#اتصال_جماعت
🆔 @resale_ahkam
🏴 شبیه سازی صوت دیگران توسط هوش مصنوعی
🔷 س ۸۷۳۷: صدای اموات با استفاده از هوش مصنوعی، شبیه سازی شده و گفتارهای جدیدی از آنها تولید می شود، آیا این کار، جایز است و یا نیاز به رضایت از اولیای میت دارد؟
✅ ج: اگر تولید آن مفسده داشته باشد یا به میت نسبت داده شود، جایز نیست و رضایت اولیا، اثر ندارد.
#هوش_مصنوعی
#تقلید_صدا
#شبیه_سازی
🆔 @resale_ahkam
🏴 فروش اقساطی کالا
🔷 س ۸۷۳۸: شرکتی به من نمایندگی فروش اقساطی داده، یعنی اجازه داده بدون پرداخت هیچ وجهی، کالاهای آن شرکت را به مشتریهایی که خود پیدا می کنم، بصورت اقساطی با درصد سود فروش اقساطی بیشتر برای مشتری قسط بندی کنم؛ مثلا شرکت کالا را با درصد همکاری ۵ درصد به من میدهد، اما من همان کالا را با درصد بالاتری، مثلا ۷ درصد به مشتری به صورت قسطی میفروشم؛ آیا این کار جایز است؟
✅ ج: اگر درصد بالاتر در فروش اقساطی با اجازه شرکت محاسبه شود، اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ بخشیدن مهریه در ازای حضانت دائم فرزند
🔷 س ۸۷۳۹: خانمی هنگام طلاق ذمه زوج را از مهریه ابراء نموده است، مشروط به اینکه زوج بچهها را از وی جدا نکند؛ ولی مدتی بعد از طلاق زوج به شرط پایبند نمیماند و بچهها را از او جدا میکند، آیا مهریه به ذمه زوج عودت میکند؟
✅ ج: اگر ابراء مشروط بوده است، زوج نسبت به مهر مشغول الذمه میشود.
#احکام_طلاق
#احکام_مهریه
#بخشش_مشروط
🆔 @resale_ahkam
‼️ وام قرض الحسنه مشروط
🔷 س ۸۷۴۰: بنده برای گرفتن وام (قرض)، ۵۰ میلیون تومان در بانک قرض الحسنه، سپرده گذاری کردم و شرط شده که بعد از چند ماه میتوانم دو برابر پولم (یعنی ۱۰۰ میلیون با سود ۴ درصد) وام بگیرم و اینکه حق برداشت ۵۰ میلیون را تا پرداخت تمام اقساط وام نخواهم داشت؛ آیا این وام از نظر شرعی اشکال ندارد؟
✅ اگر دادن مبلغی به صندوق به این عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق به صورت قرض بماند به این شرط که صندوق هم پس از آن مدت، وامی در اختیار شما قرار دهد یا وام، مشروط به سپرده گذاری قبلی یا مشروط به انسداد مبلغی نزد بانک باشد، ربا و حرام است، هرچند اصل وام (قرض) صحیح است.
🆔 @resale_ahkam
👈 اگه میخوای با #امام_زمانت بیشتر آشنا بشی و به ظهورش کمک کنی...!
👈 اگه میخوای #وظایفت رو در روزگار غیبت بدونی...!
💯حتما کانال مهدویت رو دنبال کن💯
✅ تو کانال مهدویت میتونی داستانهای تشرف به محضر آقامون رو گوش بدی👌
✨گلچینی از برترین مطالب مهدوی✨
🌹 #به_جمع_مهدویون_بپیوند👇
https://eitaa.com/joinchat/2003894387C93aff27a93
🔰 س ۸۷۴۱. آیا چند بار استخاره برای یک کار صحیح است؟
ج. چون استخاره برای رفع حیرت است، بنا بر این بعد از برطرف شدن حیرت با استخاره اول، تکرار آن معنی ندارد مگر آن که موضوع تغییر کند.
🔰س ۸۷۴۲. گاهی مشاهده می شود نوشته هایی که متضمّن معجزات امام رضا(ع) هستند با قراردادن آن ها بین صفحه های کتاب های زیارت که در زیارتگاه ها و مساجد وجود دارند، در بین مردم توزیع می شوند و ناشر آن ها هم در زیر آن ها نوشته است که هر کس آن معجزه ها را بخواند واجب است آن ها را به تعداد خاص بنویسد و در بین مردم توزیع کند تا به حاجت خود برسد، آیا این مطلب صحیح است؟ و آیا بر کسی که آن ها را می خواند، واجب است که به درخواست ناشر عمل نماید؟
ج. از نظر شرعی دلیلی بر اعتبار این امور وجود ندارد و کسی هم که آن ها را می خواند ملزم به عمل به درخواست ناشر مبنی بر نوشتن آن ها نیست.
📕 منبع کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم شک در انجام افعال نماز
🔷 اگر پس از انجام یکی از کارهای نماز، شک کند که آن را صحیح به جا آورده یا نه، به شک خود اعتنا نکند، هر چند وارد جزء بعد نشده باشد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۸
🆔 @resale_ahkam
باعرض سلام
جهت تعمیرسرویس بهداشتی و ایزوگام سرویس ،لوله کشی،انباری مسجد حضرت ابوالفضل ع که در منطقه ی محروم ایلام میباشد به کمک دستان پرخیر شما نیازمندیم از شما تقاضا داریم به هراندازه که میتوانید از کمک خود دریغ نفرمایید با یه بسم الله شروع کن
لازم به ذکر هست که کارمسجد روبه اتمام هست یه همت کنید تا به امید خدا کار رو تمام کنیم
اجرشما با حضرت عباس ع قمر بنی هاشم
مبلغ مورد نیاز جهت تکمیل ۱۳میلیون
🔷️
5892107046733575🔷️
IR210150000003101101302204▶️ بنام گروه جهادی مسجد صاحب الزمان عج ◀️ لینک کانال گروه جهادی https://eitaa.com/masjd313
🏴 لباس مشکی در ایام فاطمیه
🔷 س ۸۷۴۳: آیا پوشیدن لباس مشکی در دهه فاطمیّه مکروه است یا خیر؟
✅ ج: پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتّب ثواب الهی است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🔰س ۸۷۴۴: مبلغی پول از یکی از دوستانم به عنوان مضاربه گرفتم، به این شرط که آن مبلغ و مقداری اضافه را بعد از گذشت مدتی به او بپردازم و من هم قسمتی از آن را به یکی از دوستانم که به آن احتیاج داشت دادم و قرار شد یک سوم سود پول را او بپردازد. آیا این کار صحیح است؟
ج. گرفتن پول از کسی به این شرط که اصل پول را همراه با مقداری اضافه، بعد از مدتی به او بپردازید، عقد مضاربه نیست بلکه قرض ربوی حرام است، و امّا گرفتن آن پول به عنوان مضاربه، قرض از او محسوب نمی شود و پول نیز ملک عامل نمی گردد، بلکه بر ملکیت صاحب آن باقی می ماند و عامل فقط حق تجارت با آن را دارد و هر دو بر اساس توافقی که کرده اند در سود آن شریک هستند و عامل حق ندارد بدون اذن صاحب مال، مقداری از آن را به دیگری قرض بدهد و یا به عنوان مضاربه در اختیار او بگذارد.
📕 منبع کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
🔰 س ۸۷۴۵: شخصی مبلغی پول را برای تجارت با آن نزد فرد دیگری سپرده و هر ماه مبلغی را علی الحساب از او می گیرد و سر سال مبادرت به محاسبه سود و زیان می کنند، اگر صاحب پول و آن شخص با رضایت هم سود و زیان را به یکدیگر ببخشند، آیا انجام این کار توسط آنان صحیح است؟
ج. اگر آن مال را به عنوان انجام مضاربه به طور صحیح، به او داده باشد، اشکال ندارد که صاحب سرمایه هر ماه مبلغی از سود را علی الحساب از عامل بگیرد و همچنین مصالحه آن دو نسبت به آن چه که هر کدام از آنان شرعاً مستحق دریافت آن از دیگری است، اشکال ندارد، ولی اگر به عنوان قرض باشد و شرط کند که قرض گیرنده هر ماه مقداری سود به قرض دهنده بدهد، سپس در آخر سال نسبت به آن چه که هر کدام از آنان مستحق دریافت آن از دیگری است، مصالحه کنند، این همان قرض ربوی است که حرمت تکلیفی دارد و شرط در ضمن آن هم باطل است، هرچند اصل قرض صحیح می باشد و این کار به مجرّد توافق آن دو بر هبه سود و زیان به یکدیگر حلال نمی شود، بنا بر این قرض دهنده نمی تواند هیچ سودی بگیرد، همان گونه که ضامن هیچ خسارتی هم نیست.
📕 منبع کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عاشقان امام رضا(ع)یا علی بگن و به آشپزخانه حضرت که روزانه داره کلی غذای گرم برای پناهجویان لبنانی در بیروت طبخ میکنه کمک کنن.
🔹شما هم با نیت پیروزی حق در این کار خیر سهیم باشید؛ این آشپزخانه با هماهنگی مجموعه شبابالمقاومة با حزبالله در بیروت در حال فعالیت میباشد
🔹به نیت امام رضا(ع) کمکهای خود به مردم لبنان و امور اجتماعی مربوطه را به این شماره کارت به نام "جبههجهانی شبابالمقاومة" واریز کنید.👇👇
6037997750004344🔸 کانال رسمی شباب المقاومة👇👇 https://eitaa.com/joinchat/3545694224Ccf85b685fb
🔰 س ۸۷۴۶: کمیته امداد امام خمینی(ره) صندوق هایی را در منازل، خیابان ها و اماکن عمومی شهر و روستا برای جمع آوری صدقات و خیرات و رساندن آنان به دست فقرا و مستحقان قرار داده است. آیا جایز است علاوه بر حقوق ماهیانه و مزایایی که کارکنان کمیته امداد از آن نهاد می گیرند، درصدی از پول های آن صندوق ها به عنوان پاداش به آنان داده شود؟ و آیا جایز است مقداری از آن پول ها به افرادی داده شود که در جمع آوری آن ها نقش دارند ولی از کارمندان کمیته امداد نیستند؟
ج. پرداخت مقداری از اموال صندوق های صدقات به کارکنان و کارمندان کمیته امداد به عنوان پاداش، علاوه بر حقوق ماهیانه ای که از آن کمیته می گیرند، اشکال دارد بلکه تا رضایت صاحبان اموال به این کار احراز نشده، جایز نیست، ولی دادن مقداری از آن به کسانی که در جمع آوری موجودی صندوق ها کمک می کنند به عنوان اجرة المثل کارشان اشکال ندارد، به شرطی که برای جمع آوری و رساندن صدقات به افراد مستحق به کمک آنها نیاز باشد، و ظاهر امر نشان دهد که صاحبان اموال راضی به این کار هستند وگرنه صرف این وجوه در هر کاری غیر از مصرف برای فقرا خالی از اشکال نیست.
📕 منبع کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم انجام مجدد اجزاء نماز
🔷 اگر در یکی از اجزای نماز پیش از وارد شدن به جزء بعدی، شک کند و آن را انجام دهد، سپس معلوم شود که آن را دوبار به جا آورده، چنانچه آن جزء از ارکان نماز نباشد، نمازش باطل نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۹
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن جلوتر از قبر مطهر معصومین
🔷 س ۸۷۴۷: نماز خواندن جلوتر از قبر مطهر پیامبر اعظم یا امامان معصوم علیهم الصلاه و السلام چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر داخل روضه منوره و پشت به قبر مطهر باشد جایز نیست و صحت نماز محل اشکال است ولی اگر به گونهای بایستد که پشت به قبر نباشد یا خارج از روضه باشد اشکال ندارد و نماز هم صحیح است حتی اگر جلوتر از قبر مطهر باشد مثلا در طرفین آن.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🚫اینجا از تبلیغِ دروغ خبری نیست🚫
📞چرا از🍀 احرار 🍀خرید کنیم؟؟🤔👀
✅ #قیمتهای_منصفانه برای حمایت از شما🌷
✅ #حراجهای وقت و بی وقت🔥
✅ #پاسخگویی سریع👌
✅ #پیگیری دقیق🙏
✅ #ضمانت تعویض 💯
✅ارسال رایگان🛍️
🔥اینجا کیفیتهای بالا، قیمتهای پایین داره😉
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3565289555C96138da014
‼️ خمس سرمایه و ابزار کار
🔷 س ۸۷۴۸: مقداری پول برای خرید ابزار کار پس انداز کرده ام اما اگر خمس آن را بپردازم، توانایی خرید را از دست خواهم داد؛ تکلیف چیست؟
✅ ج: اگر پول پس انداز شده از درآمد کسب باشد در فرض سوال مشمول خمس است اما اگر قبل از سررسید سال خمسی، ابزار کار را خریداری کنید و مجموع سرمایۀ شما به اندازه ای باشد که اگر خمس آن را بپردازید، درآمد حاصل از باقی مانده سرمایه، برای مخارج زندگی کافی نباشد، سرمایۀ شما خمس ندارد.
#احکام_خمس #خمس_سرمایه
🆔 @resale_ahkam
‼️شرط مبلغ سود ثابت در مضاربه
🔷 س ۸۷۴۹: آیا در قرارداد مضاربه پرداخت مبلغ معینی از سود به صورت ماهیانه اشکال دارد؟
✅ ج: در قرارداد مضاربه باید درصد سهم دو طرف از سود حاصل تعیین شود، پس از تعیین آن میتوانند برای پرداخت مبلغ معین ماهیانه، شرط کنند که هر ماه مبلغ معینی علی الحساب به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و مالک، محاسبه یا نسبت به همان مبلغی که پرداخت شده مصالحه شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam