❤️أمير المؤمنين علي عليه السلام:
🔺إِنَّ لِلْقُلُوبِ شَهْوَةً وَ كَرَاهَةً وَ إِقْبَالًا وَ إِدْبَاراً فَأْتُوهَا مِنْ إِقْبَالِهَا وَ شَهْوَتِهَا فَإِنَّ الْقَلْبَ إِذَا أُكْرِهَ عَمِي
🔺دلها را حالتِ خواستن و ناخواستن و روى آوردن و پشت كردن است. از راه خواسته ها و تمايلات سراغ قلبها برويد، چرا كه اگر دل را به كارى مجبور كنند، كور مى شود.
📕 تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 66 ح 887
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز و روزه کارگزار کاروان زیارتی
🔷س 1066: افرادی که به عنوان روحانی کاروان عتبات یا مداح یا مدیر کاروان عتبات، ماهی دو یا سه مرتبه به سفر می روند و شغلشان محسوب می شود، تکلیف نماز و روزه شان چیست. آیا از سفر اول نماز شان کامل است؟
✅ج: در فرض مزبور که این سفرها عرفاً شغلی محسوب می شود، نماز در طول سفر حتی سفر اول کامل است و اگر ده روز در یک جا توقف داشته باشد در اولین سفر بعد از اقامت، نماز شکسته و در سفرهای شغلی بعد نماز تمام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بازی نرد
🔷س 1067: حکم بازی تخته نرد اگر به عنوان سرگرمی باشد، چیست؟
✅ج: اگر نرد عرفاً از آلات قمار محسوب شود، بازی با آن مطلقاً حتی بدون شرط بندی حرام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خواندن نماز ظهر و عصر در اول وقت ظهر جمعه
🔷س 1068: کسی که توانایی رفتن به #نماز_جمعه را ندارد، آیا می تواند نماز ظهر و عصر را در اوائل وقت بخواند یا این که باید صبر کند تا نماز جمعه تمام شود، و بعد از آن #نماز_ظهر_و_عصر را بخواند؟
✅ج: صبر کردن بر او واجب نیست، و می تواند نماز ظهر و عصر را در اول وقت بخواند.
#احکام_نماز
🆔 @resale_ahkam
‼️اجازه ورثه در بیش از ثلث
🔷س 1069: شخصی به بیش از یک سوّم اموال خود وصیت کرده است و ورثه در زمان حیات، این مازاد را اجازه داده اند؛ فرموده اید که بعد از فوت مورّث، ورثه نمی توانند از اجازه برگردند، آیا قبل از فوت او نیز نمی توانند برگردند؟
✅ج: نمیتوانند برگردند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️احکام واجبات ذکرِ نماز
🔷 اذکار نماز را باید طوری بخواند که تلفظ به آن محسوب شود، و نشانهی آن این است که بتواند خودش آنچه را میخواند و بر زبان جاری میکند - اگر دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نیست - بشنود.
🔷 واجب است همهی ذکرهای واجب نماز به طور عربی صحیح قرائت شود، و اگر نمازگزار کیفیت صحیح تلفظ کلمات عربی را نمیداند واجب است یاد بگیرد، و اگر قادر به یادگیری نیست معذور است
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️واجبات ذکرِ نماز
🔷واجب است تمام ذکرهای واجب و مستحب در حال استقرار و آرامش بدن خوانده شود، و در صورتی که بخواهد کمی جلو یا عقب برود یا بدن را کمی به طرف راست و چپ حرکت دهد، باید ذکری را که به خواندن آن مشغول است در حال این حرکت، قطع کند. بلی گفتن ذکر به قصد ذکر مطلق در حال حرکت اشکال ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️گفتن بسم الله و عدم تعیین سوره
🔷س 1070: کسی که از ابتدا و یا بر حسب عادت قصد خواندن سوره فاتحه و اخلاص را داشت و «بسم الله الرحمن الرحیم» را گفت، ولی سهواً سوره را تعیین نکرد، آیا باید از اول، سوره معیّنی را قصد نماید، و بعد «بسم الله الرحمن الرحیم» را قرائت کند؟
✅ج: اعاده «بسم الله الرحمن الرحیم» واجب نیست، بلکه می تواند برای خواندن هر سوره ای به آن اکتفا کند.
#احکام_قرائت
#خواندن_سوره
#بسم_الله
🆔 @resale_ahkam
15.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️توصیههای امروز رهبرانقلاب به مسئولان. ۹۷/۱۰/۱۹
🆔 @resale_ahkam
❤️امير المؤمنين علي عليه السلام:
🔺خَوَافِي الْأَخْلَاقِ تَكْشِفُهَا الْمُعَاشَرَة
🔺معاشرت، خصلت ها و اخلاق پنهان را آشكار مى سازد.
📕 تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 437 ح 10029
🆔 @resale_ahkam
‼️تفاوت مبلغ نقدی و قسطی ارائه خدمات
🔷س 1071: دفاتر خدماتی بعضاً به صورت نقد به قیمت مثلاً یک میلیون تومان و قسطی (مثلاً شش ماهه) به قیمت یک میلیون و دویست هزار تومان افراد را به زیارت می برند، آیا این اشکال دارد و ربوی است؟
✅ج: چنانچه دفاتر مذکور به عنوان کارگزار شرکت های خدماتی و به نمایندگی از آنها فعالیت می کند و در زمان انعقاد قرارداد با مراجعه گنندگان ، مبلغ نقدی را از طرف آنها به شرکت های خدماتی نقداً می پردازند و سپس از مراجعه کننده آن مبلغ را به صورت قسطی و با مقداری اضافه تر دریافت می کنند ، در این صورت اخذ مبلغ اضافه در حکم ربا و حرام است. ولی چنانچه دفتر خدماتی از ابتدا به عنوان طرف قرارداد خدمات خود را به دو صورت نقد و اقساط و با مبالغ متفاوت ارائه کند، مبالغ اضافه اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️تخلیه خانه، پیش از موعد
🔷س 1072: اگر مستأجر پیش از موعد قرارداد، خانه را تخلیه کند تکلیف چیست؟ آیا بابت مدت اجاره باقیمانده در قرارداد، باید اجاره بدهد؟ آیا در این مسأله میتوانیم به عرف رجوع کنیم ؟
✅ج: چون اجاره عقد لازم است بنابراین تا موعد پایان نیافته باید اجاره را بپردازد. البته اگر اجاره را فسخ یا تراضی بر امری کنند مانعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam