‼️باقی ماندن بر جنابت در ماه رمضان
🔺اگر در شب ماه رمضان جنب شود و بدون تعمد تا اذان صبح غسل نکند، مثل این که در خواب جنب شود و خواب او تا بعد از اذان صبح ادامه یابد روزهاش صحیح است.
🔺باطل شدن روزه به خاطر بقای بر جنابت، مخصوص روزهی ماه رمضان و قضای آن است و در روزههای دیگر به خصوص روزهی مستحبی موجب بطلان نمیشود.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️وضو و غسل با لاک ناخن
🔷س 1387: حکم #لاک زدن انگشتان پا و دست #قبل_از_وضو_و_غسل چیست؟
✅ج: وجود لاک در ناخن دست یا پا ـ که مانع رسیدن آب به ناخن باشد ـ، موجب بطلان غسل است، همچنین در وضو اگر ناخن دست لاک داشته باشد، وضو باطل است، اما اگر #یکی_از_انگشتان_پا لاک نداشته باشد و مسح را روی آن انجام دهد، وضو صحیح است.
#احکام_وضو #احکام_غسل #وجود_مانع_در_اعضای_وضو
🆔 @resale_ahkam
‼️تشهد اضافه در نماز
🔷س 1388: اگر کسی در نماز اشتباه کند و یک تشهد اضافه انجام دهد چه باید بکند؟
✅ج: تشهد اضافی در صورتی که از روی عمد نباشد، مخلّ به صحت نماز نیست.
📕منبع: kkhamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اعمال بدون تقلید
🔷اعمال افرادی که تقلید نمیکنند یا تقلید صحیح ندارند در صورتی محکوم به صحت است که:
1⃣ موافق احتیاط باشد.
2⃣ یا مطابق واقع باشد.
3⃣ یا مطابق با نظر مجتهدی باشد که وظیفه دارند از او تقلید کنند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
❤️امام سجاد عليه السلام:
🔺الرِّضا بِمَكْرُوهِ الْقَضاءِ، مِنْ أعْلي دَرَجاتِ الْيَقينِ.
🔺شادماني و راضي بودن به سخت ترين مقدّرات الهي از عالي ترين مراتب ايمان و يقين خواهد بود.
📕مستدرك الوسائل ج 2 ص 413
🆔 @resale_ahkam
‼️جدا کردن زباله های خشک از زباله های تر
🔷س 1389: آیا در قبال جداکردن زبالههای خشک از زبالههای تر وظیفهای بر عهدهی ما هست؟
✅ج: اگر قانون شهرداری این است که گفتهاند اینها را از هم جدا کنید، بله باید جدا کنید. اگر این را نگفتند و قانون نیست، از جهت تخلف نکردن از قانون اشکالی ندارد؛ اما از جهتی دیگر واقعاً اسراف است که ما زبالههای خشک و قابل بازیافت را با زبالههای تر بهصورت یکجا و بدون تفکیک دور میاندازیم. این ممکن است اسراف محسوب شود که اگر اسراف باشد، حرام است. اما اگر اینگونه نیست، اشکالی ندارد
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از درآمد حرام شوهر
🔷س 1390: تکلیف زنی که #همسرش از راه #حرام #کسب_درآمد دارد چیست؟ آیا باید طلاق بگیرد؟
✅ج: طلاق لازم نیست، تا زمانی که #یقین_به_حرمت_اموال مورد استفاده ندارد، می تواند مصرف کند و اگر نسبت به مالی یقین به حرمت دارد، استفاده از آن جایز نیست.
#احکام_کسب_و_کار #تصرف_در_اموال_مخلوط_به_حرام
🆔 @resale_ahkam
animation.gif
64.1K
❤️امشب شب میلادعلی ابن حسینه
💗امشب دل مازائرِ بین الحرمینه
❤️به همه اهل ولا سید وسرور اومده
💗یاحسین چشم تو روشن
💐 علی اکبراومده💐
#السلام_علی_علي_بن_الحسین
🆔 @resale_ahkam
‼️شکار حیوانات
🔷س 1391: شکار حیوانات چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر شکار از نظر قانون ممنوع بود، یعنی اگر منطقهای بهعنوان یکی از مناطق «شکار ممنوع» اعلام شده باشد، شکار در آن منطقه جایز نیست. یا اینکه اگر مسئولان شکار نوع خاصی از حیوانات را غیرقانونی اعلام کرده باشند، شکار آن حیوان جایز نیست. غیر از اینها شکار یک عمل مباح است و اگر کسی برای گذران زندگی مثلاً برای تأمین خوراک خودش حیوانی را که از نظر قانونی ممنوع نبود شکار کرد، اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن گوشت شکار غیرقانونی
🔷س 1392: خوردن گوشت شکار غیرقانونی چه حکمی دارد؟
✅ج: وقتی کسی حیوانی را که شکارکردنش ممنوع است شکار کرد اصلاً مالک آن نمیشود؛ اگرچه طبق یک حکم شرعی هر کس حیوانهای آزاد را شکار کرد و گرفت مالکشان میشود، اما قانون کشور و نظام اسلامی فوق این حکم است؛ یعنی اگر قانون کشور و نظام اسلامی این بود که شکار یک نوع حیوان ممنوع است، کسی که آن حیوان را شکار کند غاصب است و از گوشت آن حیوان هم نمیتواند استفاده کند و مالک گوشت آن حیوان نیست. ممکن است بگویید که اگر گوشت را دور بریزد که اسراف میشود. در اینجا اگر خود این گوشت را مسئولین تحویل میگیرند باید برود و لاشه را تحویل دهد. اگر مسئولین تحویل نمیگیرند باید پول این گوشت را به بیتالمال برگرداند و حتی اگر گوشت را استفاده کرده است، بابت آن به بیتالمال بدهکار است و باید این پول را برگرداند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کُشتن حیوانات موذی
🔷س 1393: کشتن حیوانات موذی ازجمله مورچه، سوسک و مارمولک چه حکمی دارد؟ کشتن و یا آزار رساندن بدون قصد به آنها چطور؟ حشرات موذی که کشتن آنها جایز است کدامها هستند؟
✅ج: یک قانون و حکم کلی این است که حیواناتی که اذیت نمیکنند و آزاری نمیرسانند را آزار نرسانید؛ اما این حکم کلی استثنا هم دارد. نمیتوانیم بگوییم هیچ حیوانی را نکشید. حالا ممکن است مورچههای داخل خانه آزار میرسانند، خب اگر اذیت میکنند کشتن آنها اشکالی ندارد؛ اگرچه سوزاندن حیوانات نهی شده است. دربارهی سوسک، مگس و مارمولک هم همینطور است؛ حتی ممکن است آزار و اذیت آنها ظاهری هم نباشد، اما ناقل میکروب باشند و سبب بیماری بشوند که این هم خودش یک نوع آزار است. بنابراین ازبینبردن حیوانات موذی اشکالی ندارد.
اما اگر فردی بدون قصد کشتن، مثلاً حواسش نبود و پایش را گذاشت روی یک حیوان بیآزاری و آن حیوان کشته شد، او مرتکب گناه نشده است؛ اگرچه مراقبتکردن خوب است.
اما اینکه کدامیک از حیوانات یا حشرات موذی هستند و کشتنشان جایز است برمیگردد به تشخیص خود افراد. این حیوانات زیاد هستند؛ چه آنهایی که آزار معمولی ظاهری متعارف میرسانند و چه آنهایی که آزارشان در ظاهر نیست اما ناقل بیماری و میکروب هستند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
11.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ رهبر انقلاب: اینکه دشمن از #سپاه بدش میآید، خب معلوم است؛ میخواهید آمریکا از #نیروی_قدس شما خوشش بیاید؟ شما توقّع دارید آمریکا مثلاً فرض کنید از فلان سردار ما که فعّال است در این زمینه، خوشش بیاید؟ خب معلوم است که بدش میآید!
🆔 @resale_ahkam