‼️رو برگرداندن از قبله در هنگام نماز
🔷س 1504: اگر در نماز سهواً صورت به طرف چپ یا راست برگردد آیا نماز باطل است؟
✅ج: اگر التفات صورت فاحش نیست به گونهای که تمام صورت به طرف راست و یا چپ برگردانده نشود، اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خروج خون از بینی نمازگزار
🔷س 1505: اگر کسی بین نماز خون دماغ شد حکم نمازش چیست؟
✅ج: اگر امکان جلوگیری از آن وجود دارد، جلوگیری نماید وگرنه چنانچه وقت نماز ضیق نباشد، نماز را بشکند و تطهیر نماید ولی اگر وقت ضیق باشد، میتواند با همان حال نماز بخواند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️عارض شدن نجاست در حال نماز
🔷س 1506: اگر در حین نماز نجاست حاصل شود، نماز او چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر در اثناء نماز نجاست عارض شود، اگر برای وی ازاله نجاست از بدن یا در آوردن لباس نجس بدون ارتکاب عملی که منافات با نماز دارد، ممکن باشد، باید نجاست بدن را برطرف یا لباس نجس را از خود دور کند و نماز خود را تکمیل نماید و اگر برطرف کردن نجاست با حفظ حالت نماز برای او امکان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است که نماز را قطع کند و با بدن و لباس پاک آن را اعاده نماید.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس طلای همسر
🔷س 1507: آیا به طلایی که شوهر برای همسرش می خرد، خمس تعلّق می گیرد؟
✅ج: اگر به مقدار متعارف و مناسب شأن او باشد، از مؤونه سال محسوب می شود و خمس ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️جهر و اخفات در نماز احتیاط
🔷س 1508: در نماز احتیاطی که بهخاطر فریضه ظهر و عصر و عشا بر انسان واجب میشود، آیا جهر یا اخفات خواندن سوره حمد باید مراعات شود؟
✅ج: احتیاط واجب آن است که سوره ی حمد و «بسم الله الرحمن الرحیم» آن در نماز احتیاط، آهسته خوانده شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نجس شدن اعضای وضو
🔷س 1509: اگر عضوی از اعضای وضو بعد از شستن آن و قبل از اتمام وضو، نجس شود، چه حکمی دارد؟
✅ج: نجس شدن آن عضو، به صحّت وضو ضرر نمی رساند، ولی تطهیر آن عضو برای پاک شدن از نجاست بهخاطر نماز واجب است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نمازهای مستحبی به نیابت از افراد زنده
🔷س 1501: آیا انجام نمازهای مستحبی به نیابت از افراد زنده صحیح می باشد؟
✅ج: بله جایز است، هر چند بهتر است نماز مستحبی را بدون قصد نیابت انجام دهید، و سپس ثواب آن را به شخص زنده مورد نظر، هدیه کنید.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در تعداد تسبیحات اربعه
🔷س 1511: کسی که نمی داند تسبیحات اربعه را در رکعت سوم و چهارم نماز سه مرتبه گفته یا بیشتر و یا کمتر، چه حکمی دارد؟
جواب: یک مرتبه نیز کفایت می کند و چیزی بر او واجب نیست، و تا به رکوع نرفته می تواند بنا را بر اقلّ گذاشته و تسبیحات را تکرار نماید تا یقین کند که آن را سه مرتبه گفته است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وجود زخم در محل مسح
🔷س 1512: کسی که محل مسح او زخم است، چه وظیفه ای دارد؟
✅ج: اگر نمیتواند روی زخم محل مسح دستِ تر بکشد باید به جای وضو تیمّم کند. ولی در صورتی که میتواند پارچه ای روی زخم قرار دهد و بر آن دست بکشد، احتیاط آن است که علاوه بر تیمّم، وضو نیز با چنین مسحی بگیرد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️محدوده پوشش خانم ها و آقایان
🔷س 1514: محدوده پوشش خانمها و آقایان چقدر باید باشد؟
✅ج: خانمها در نگاه نامحرم تمام بدن را باید بپوشانند غیر از دو موضع که واجب نیست پوشانده شود البته در صورتی که آرایشی یا زیوری نداشته باشد. آن دو موضعی که واجب نیست یکی گردی صورت است به مقداری که در وضو لازم است شسته شود، یکی هم دستها از نوک انگشتان تا مچ. این مقدار هم البته اگر آرایش و زینتی داشته باشد حتماً باید پوشانده شود.
به دست داشتن انگشتر هم اگر ساده باشد، چشمگیر نباشد، به نظر حضرت آقا پوشاندنش
واجب نیست اما اگر ساده نیست و چشمگیر است باید پوشانده شود.
اصل حجاب درباره آقایان پوشاندن عورتین است اما اگر در جایی قرار میگیرند که
در معرض نگاه نامحرم یا در معرض نگاه شهوت آلود دیگران یا به گونه ای است که طرف
انگشت نما میشود، باید به مقدار لازم و متعارف بدن را بپوشاند.
📕منبع: khamenei.ir
#پوشش #حجاب
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشش پای خانمها از نگاه نامحرم
🔷س 1515: آیا پوشاندن پا از نگاه نامحرم برای خانمها واجب است یا خیر؟ و حکم پوشش پا برای خانمها در هنگام نماز در صورتی که نامحرم در آنجا نباشد چیست؟
✅ج: خانمها در مقابل نامحرم باید پاها را بپوشانند؛ تنها دو موضع برای پوشش خانمها در حضور نامحرم استثنا شده است: »گردی صورت و دستها تا مچ« البته به شرط اینکه آرایش و زیوری که جلب توجه کند و چشمگیر باشد نداشته باشند.
🔺اما در نماز سه موضع استثنا شده که پوشاندن آن واجب نیست؛ (گردی صورت) به مقداری که در وضو شسته میشود، (دستها تا مچ) و (پاها تا مچ)، به شرط اینکه نامحرمی نباشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اطاعت از شوهر در حجاب و پوشش
🔷س 1516: مرد تا چه اندازه اختیار دارد همسر خود را ملزم به پوشش و آرایش خاصی نماید؟ و زن تا چه حد باید به حرف شوهرش در این باره گوش دهد و رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن را الزامی بداند؟
✅ج: مسئله پوشش و آرایش ربطی به دستور یا نهی شوهر ندارد بلکه حکم خدا است و خانمها باید در جاهایی که حجاب واجب است یعنی در نگاه نامحرم مراعات کنند حتی اگر شوهر مخالفت کند.
🔺بعکس در جاهایی که حجاب واجب نیست، اطاعت از امر شوهر به حجاب باز هم واجب نیست؛ مگر اینکه موردی باشد که اگر خانم اطاعت نکند، اختلاف یا مشاجره به وجود می آید و خدای ناکرده منجر به جدایی خواهد شد یا ترس از این باشد، در اینجا چون امر مهمی در میان است اطاعت لازم می باشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️حلقه ازدواج برای خانم ها
🔷س 1517: آیا استفاده از حلقه ساده ازدواج برای خانم زینت محسوب میشود؟
✅ج: انگشتر خانمها اگر چشمگیر نبوده و ساده باشد -حال فرقی نمیکند که مربوط به ازدواجش بوده یا خودش تهیه کرده و یا هدیه گرفته است- پوشاندنش واجب نیست. اما اگر انگشتر چشمگیر و خاص است باید از نگاه نامحرم پوشانده شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️احکام حجاب و عفاف
🔷س 1519: برخی از خانمها در شبکه های مجازی با قصد خیر و هدف ترویج حجاب اسالمی و چادر مشغول به فعالیت هستند و عکسهای خود را با حجاب کامل منتشر مینمایند. لکن در برخی موارد همین تصاویر موجب سوءاستفاده قرار میگیرد؛ تکلیف چیست؟
✅ج: اگر این تصاویر مورد سوءاستفاده قرار گیرد یا تحریک آمیز باشد یا مفسده ای برای خانم داشته باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشیدن ساپورت و شلوار لی
🔷س 1520: حکم پوشیدن ساپورت و شلوار لی یا شلوار جین و روسری و کفش رنگی و مانتوی کوتاه در زیر چادر چیست؟
✅ج: برای پوشش شرایطی ذکر شده ازجمله اینکه برجستگی های بدن مشخص نباشد. در مورد ساپورت، این گونه است که تمام هندسه بدن مشخص است؛ بنابراین حجاب کاملی نیست اما نسبت به نوع های رنگی شلوار جین و لی، اگر زیر چادر باشد و پیدا نباشد، حکم خاصی ندارد؛ به فرض اینکه پیدا هم باشد اگر به قدری چسبان نباشد که هندسه بدن مشخص باشد -یعنی یک مقداری گشاد باشد که برجستگی بدن مشخص نباشد- و اینکه رنگش به گونه ای نباشد که فرد انگشت نما شود و به اصطلاح لباس شهرت نباشد، اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کفاره تاخیر قضای روزه
🔷س 1521: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅ج: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشاندن زينت
🔷س 1522: با توجه به این که برای بانوان #پوشاندن_دست_تا_مچ لازم نیست، اگر با حنا یا لاک یا انگشتر و مانند آن، دست را #زینت داده باشد نیز پوشاندن آن از نامحرم لازم نیست؟
✅ج: در صورتی که دست یا صورت زینت یا #آرایش داشته باشد، باید از نامحرم پوشانده شود.
احکام_حجاب #زينت_بانوان
🆔 @resale_ahkam
‼️مراجعه به پزشک غیرهمجنس
🔷س 1523: در شهرهای کوچک که متخصص خانم کم است، آیا باید کل شهر را بگردیم تا پزشک خانم پیدا کنیم؟ و در صورت نبود متخصص خانم، آیا لازم است به شهرهای همجوار برویم؟
✅ج: به هر حال لمس بدن نامحرم حرام است و نگاه به آن قسمت هایی که باید پوشانده شود حرام است. خانم هم اگر بیمار باشد بدون مجوز شرعی نمیتواند خودش را در معرض نگاه یا لمس حرام قرار دهد؛ مثالً اگر در آن طرف شهر و یا در شهرهای همجوار، پزشک متخصصی هست و ایشان هم بیماریش شدید نیست و از نظر مالی نیز برایش امکان دارد و به طور معمول هزینه اش را دارد و امکان مراجعه هم هست، این چنین شخصی نمیتواند مرتکب فعل حرام شود.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشش خانم ها در مقابل محارم
🔷س 1524: پوشش خانمها در مقابل محارم غیر از همسر چگونه باید باشد؟
✅ج: قسمتهای خاص بدن باید پوشیده باشد و نگاه به غیر آن قسمتها اشکال ندارد. ولی گاهی همانجا هم حکم ثانوی بار میشود؛ زمانی که خانمی در معرض نگاه بد محرم خود قرار بگیرد یا احتمال دهد که محرمش نگاه بد دارد یا برای او تحریک آمیز باشد یا از نظر تربیتی مشکلی وجود داشته باشد باید آن مواضع را هم بپوشاند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐صلوات خاصه امام رضا عليه السلام به همراه فيلم غبارروبی ضريح مطهر رضوی با حضور رهبر انقلاب
🆔 @resale_ahkam
❤️ امام رضا عَلَیْهِ السلام:
🌹خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد ومى گويد: «صدايى است كه دوست دارم آن را بشنوم» و در اجابت دعاى منافق عجله مى كند و مى گويد: صدايى است كه از شنيدنش بدم مى آيد
📕منبع: فقه الرضا عليه السلام، ص 345
🆔 @resale_ahkam