‼️خمس مال قرض داده شده
🔷س 5366: پولی قرض دادم تا قبل از سال خمسی به من برگرداند ولی عمدا پس از سال خمسی برگرداند و مجبور شدم که خمس آن را بدهم آیا قرض گیرنده ضامن خمس است؟
✅ج: قرض گیرنده، ضامن مبلغ خمس نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم انکار برخی از ضروریات دین مثل روزه
🔷س 5367: آیا اگر کسی بعضی از ضروریات دین مانند روزه و غیر آن را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟
✅ج: اگر انکار هر يک از ضروريات دين به انکار رسالت يا تکذيب پيامبر اکرم اسلام(صلى الله عليه وآله) يا وارد کردن نقصى به شريعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نیت روزه مستحبی با وجود روزه قضا
🔷 کسی که روزهی قضای ماه رمضان بر او واجب است نمیتواند روزهی مستحبی بگیرد حتی اگر زمانی که وقت نیت روزهی واجب تمام شده است (یعنی بعد از ظهر) هم نیت روزهی مستحبی کند صحیح نیست، و چنانچه فراموش کند و روزهی مستحبی بگیرد در صورتی که در اثنای روز (چه پیش از ظهر باشد یا بعد ازظهر) یادش بیاید روزهی مستحبی او باطل میشود، حال اگر پیش ازظهر باشد میتواند نیت روزهی قضای ماه رمضان کند و روزهاش درست است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️سفر با فراهم نبودن موقعیت نماز
🔷س 5368: سفر برای تفريح يا خريد مايحتاج زندگی با فرض فراهم نبودن مکانی برای نماز و مقدمات آن در مسافرت، چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضی از واجبات نماز می شود، احوط اين است که به آن سفر نرود، مگر آنکه ترک آن برای او ضرر يا مشقّت داشته باشد. در هر صورت جايز نيست نماز را در هيچ حالی ترک نمايد.
#احکام_سفرهای_نوروزی
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بلعیدن باقی مانده غذا در حال نماز
🔷س 5369: با توجه به اینکه خوردن و آشامیدن در نماز، #مبطل_نماز است، #بلعیدن_غذای_لای_دندان یا مکیدن شیرینی باقی مانده در دهان جایز است؟
✅ج: فرو دادن خردههای غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن خرده های قند یا شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
🆔 @resale_ahkam
‼️دادن سود در برابر قرض
🔷س 5370: شخصی پولی را برای انجام یک کار اقتصادی قرض گرفت، اگر آن کار برای او سودآور باشد، آیا جایز است مبلغی از سود آن را به قرض دهنده بپردازد؟ و آیا جایز است قرض دهنده آن را مطالبه کند؟
✅ج: قرض دهنده حقّی در سود حاصل از تجارت قرض گيرنده با مال قرضی ندارد و نمیتواند هيچ مقداری از آن سود را از او مطالبه کند، ولی اگر قرض گيرنده خودش بخواهد بدون هيچ قرار قبلی با پرداخت مبلغی زائد بر مقدار اصل قرض به قرضدهنده به او نيکی کند، اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شنیدن غنا
🔷س 5371: آیا فقط گوشدادن به موسیقی، حرام است یا اینکه شنیدن آن هم حرام است؟
✅ج: شنیدن غنا یا موسیقی لهوی حکم گوشدادن را ندارد مگر در بعضی از موارد که شنیدن از نظر عرف گوشدادن محسوب می شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️روزۀ استیجاری با وجود روزۀ قضا
🔷س 5372: در صورتی که روزه قضا بر عهده داشته باشیم می توانیم روزه استیجاری بگیریم؟
✅ج: اشکال ندارد
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کفاره تاخیر قضای روزه
🔷س 5373: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅ج: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ قضای روزه ی مسافر
🔷س 5374: کسی که به خاطر مسافرت در #ماه_رمضان روزه نگرفته است، آیا علاوه بر قضا باید کفّاره هم بدهد؟
✅ج: خیر، فقط قضای روزه ها واجب است و کفّاره ندارد، و بنابر احتیاط واجب تاخیر قضای روزهها تا ماه رمضان بعد جایز نیست، و در صورت #تأخیر_تا_ماه_رمضان_آینده، باید برای هر روزه #یک_مُد_طعام کفّاره بدهد.
#احکام_روزه #احکام_روزه_مسافر #قضای_روزه_به_جهت_مسافرت
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن معذور
🔷س 5375: اگر کسی می تواند #نماز را ایستاده بخواند، ولی هنگام برخاستن فشار زيادي به #زانوهايش وارد مي شود، آیا می تواند نمازش را روی #صندلی بخواند؟
✅ج: اگر با تکیه بر چیزی یا کمک گرفتن هنگام برخاستن ترس ضرر رفع می شود باید بایستند، در غیر این صورت نماز را ایستاده شروع کند و در بین نماز هر گاه برخاستن برای ایشان ضرر یا خوف ضرر داشت، ادامه نماز را #نشسته_بخواند.
#احکام_نماز #نماز_روی_صندلی #نماز_افراد_معذور
🆔 @resale_ahkam
‼️معنای نیت در روزه
🔷روزه مانند همهی عبادتهای دیگر باید با نیت همراه باشد، بدین معنی که: خودداری انسان از خوردن و آشامیدن و سایر چیزهای باطل کنندهی روزه، بخاطر دستور خداوند باشد. و همین که چنین عزمی در او باشد کافی است و لازم نیست آن را بر زبان بیاورد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam