#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️درآمد در برابر بازدید از سایت
🔷س 730: برخى سايتهاى تبليغاتى براى اينکه تعداد بازديد کنندگانشان بالا برود، بابت بازديد ما از تبليغاتشان، مقدارى پول پرداخت مىکنند، و از اين راه با بالا رفتن تعداد بازديد کنندگان، از شرکتهاى توليدى سفارش تبليغات مىگيرند. با توجه به اينکه بازديد از تبليغات اين سايتها براى ما هم زمان مىبرد و هم هزينه، آيا گرفتن اين وجوه از اين سايتها مصداق اکل مال به باطل مىباشد؟ و آيا اصولاً اشکال ديگرى دارد؟
✅ج: اگر بازديد از سايتهاى تبليغاتى، ترويج فساد از قبيل نشر اكاذيب و ارائه مطالب باطله يا خوف وقوع در حرام نباشد، بازديد از سايتها و دريافت مبلغ مذكور اشكال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
#نذرهای_مربوط_به_اربعین
🔷س 731: خانمی هر ساله روز اربعین نذر پخت غذا دارد امسال قصد پیاده روی اربعین داشته و روز اربعین در عراق است تکلیف ونحوه ادای نذرش چگونه است؟
✅ج: اگرصیغه نذر شرعی نخوانده است عمل به نذر واجب نیست، ولی اگر صیغه نذر با مراعات شرایط شرعی خوانده است، باید همان گونه که نذر کرده عمل کند و تخلف از آن جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷س 732: آيا خواندن سوره هايى که سجده واجب دارند، بر جنب حرام است؟
✅ج: از جمله کارهايى که بر جنب حرام است، خواندن خصوص آيات سجده اين سوره ها است، ولى خواندن ساير آيات از اين سوره ها اشکال ندارد.
📕 #_پی_نوشت
(چهار سوره، سجده واجب دارند: سجده، فصلت، نجم و علق)
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️اجاره به شرط قرض
🔷س 734: آنچه امروزه در بین مردم متعارف شده که هنگام اجاره دادن خانه مبلغی را جلوتر میگیرند، از نظر شرعی چه وجهی دارد؟
✅ج: در صورتی که مالک، خانه خود را به مدّت معیّن و اجرت مشخصی اجاره بدهد به این شرط که مستأجر مبلغی را به عنوان قرض به او بپردازد، اشکال ندارد هرچند مالک با توجه به آن مبلغ اجاره خانه را از اجرةالمثل آن کمتر قرار دهد، ولی اگر از مستأجر قرض بگیرد به این شرط که خانه خود را مجانی در اختیار او قرار دهد و یا خانه اش را به اجرةالمثل یا کمتر و یا بیشتر از آن به او اجاره بدهد، بهطوری که آنچه در ابتدا بین آن دو محقق می شود قرض دادن و قرض گرفتن باشد و اجاره دادن خانه به مستأجر و یا قراردادن آن در اختیار او به عنوان شرط در قرض باشد، همه این موارد حرام و باطل هستند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنه_ای_مدظله_العالی
‼️سفر اربعین برای شخص بدهکار
🔷س 735: فردی که به خویشان ویا دوستان بدهکاراست آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟
✅ج: اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به شما مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد و در صورتی که زمان ادای آن رسیده و بتوانید بدهی خود را بدهید و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نمایید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️مکان نمازگزار
🔷 مکان نمازگزار باید بیحرکت باشد یعنی طوری باشد که شخص نمازگزار بتواند با آرامش بدن و بدون تکان، نماز بخواند، بنابراین نماز در جاهایی که بی اختیار تکان میخورد، مانند خودرو و یا بعضی تختهای فنری و امثال آن صحیح نیست، مگر هنگامی که به خاطر تنگی وقت و غیر آن مجبور باشد در چنان مکانی نماز بخواند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنه ای
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنه_ای_مدظله_العالی
🔷شرایط مکان نمازگزار:
1⃣مباح باشد. (یعنی غصبی نباشد).
2⃣بی حرکت باشد.
3⃣از جاهایی نباشد که توقف در آن حرام است.
4⃣جلوتر از قبر پیغمبر(ص) و امام(ع) نایستد.
5⃣محل سجدهی نمازگزار پاک باشد.
6⃣موجب نجاست لباس و بدن نمازگزار نشود.
7⃣میانزنو مرد در حال نماز بنا بر احتیاط واجب حداقل یک وجب فاصله باشد.
8⃣مسطح باشد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنه ای
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️هبه کردن همه اموال به یکی از فرزندان
🔷س 736: آیا جایز است شخصی همه اموال خود را به یکی از فرزندانش هبه کند و بقیه را از آن محروم نماید؟
✅ج: اگر این کار موجب برانگیخته شدن فتنه و اختلاف در بین فرزندان شود، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️خرید و فروش سگ در انظار عمومی و نگهداری آن
🔷س 737: خرید و فروش سگ و نگه داری آن در خانه چه حکمی دارد؟
✅ج: خرید و فروش سگ نگهبان و سگ گله و سگ شکاری و نگه داری آن در محل مخصوص این حیوانات اشکال ندارد، و سزاوار است از نگه داری سگ به گونه ای که در فرهنگ منحط غرب رایج است جدا خودداری شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam