‼️آموزش آرایشگری
🔷س ۵۷۱۱: انجام آرایشهای جدید و آموزشهای آنها که توسط کانالهای ماهوارهای تبلیغ و ترویج میشود، توسط آرایشگران مردانه یا زنانه شرعاً چه حکمی دارد؟
✅ ج: فینفسه مانعی ندارد ولی چنانچه منجر به ترویج فرهنگ منحط و معاند غربی میشود، جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️آرایش مو
🔷 س ۵۷۱۲: آموزش دادن و اصلاح موهای سر و صورت به مدلهای فِرَق ضاله و شیطانی چه حکمی دارد؟
✅ ج: جایز نیست و اجرت دریافتی نیز حلال نمیباشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️تشبه زن و مرد به یکدیگر
🔷س ۵۷۱۳: اصلاح موی زنان به مدل مردانه و موی مردان به مدل زنانه چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر تشبه زن به مرد و تشبه مرد به زنان محسوب شود، جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️رشوه
🔷س ۵۷۱۴: اموالی که بعضی از فروشندگان به مأموران خرید ادارات یا شرکت ها بدون آن که آن ها را به قیمت تثبیت شده اضافه کنند، به خاطر برقرارکردن ارتباط می پردازند، نسبت به فروشنده و نسبت به مأمور خرید چه حکمی دارند؟
✅ ج: پرداخت این اموال توسط فروشنده به مأمور خرید جایز نیست و برای مأمور هم دریافت آن ها جایز نیست و آن چه را که دریافت می کند باید به اداره یا شرکتی که مأمور خریدِ آن است، تسلیم کند.
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو و غسل با وجود ناخن بلند
🔷 س ۵۷۱۵: آیا بلند بودن #ناخن مانع رسیدن آب به زیر ناخن و در نتیجه باعث باطل شدن #وضو می شود؟
✅ ج: صرف بلند بودن ناخن، مانعی برای وضو محسوب نمی شود و موجب بطلان آن نیست؛ اما اگر زیر آن مقدار از ناخن که از حدّ معمول بلندتر است، مانعی باشد بايد برطرف شود.
#احکام_وضو #وضو_با_ناخن_بلند
🆔 @resale_ahkam
‼️کسب درآمد از کاشت ناخن
🔷 س ۵۷۱۶: آیا کسب درآمد از خدمات #کاشت_ناخن ، جایز است؟
✅ ج: اگر #ناخن_مصنوعی ، قابل برداشتن باشد، کاشتن آن و دریافت دستمزد به خودی خود اشکال ندارد؛ اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، کاشتن ناخن (بدون ضرورت غیر قابل اجتناب) و دریافت دستمزد، جایز نیست.
#احکام_کسب_و_کار
🆔 @resale_ahkam
‼️شرط تملیک سود
🔷س ۵۷۱۷: آیا کارمند یا کارگر شرکت دولتی یا خصوصی که وظیفه اش وکالت در تأمین نیازهای اداره یا شرکت از مکان های فروش است، می تواند بر کسی که کالاهای مورد نیاز را می فروشد، شرط کند که درصدی از سود حاصل از خرید، از آن او باشد؟ آیا دریافت این سود برای او جایز است؟ در صورتی که مسئول مافوق چنین شرطی را اجازه دهد چه حکمی دارد؟
✅ ج: این شرط از طرف کارمند صحیح نبوده و او نمی تواند سودی را که به نفع خود شرط کرده، دریافت کند و مسئول بالاتر هم حق اجازه چنین شرطی را نداشته و اجازه او در این باره اثری ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ خوردن و آشامیدن
🔷س ۵۷۱۸: در کشورهای غیر اسلامی، کنسرو ماهی به فروش می رسد و معمولا وقتی گوشت حلال در دسترس نباشد، راه حل خوبی برای مسلمانان در این کشورهاست؛ سؤال این است که وقتی نمی دانیم ماهی خارج از آب مرده است یا نه، آیا خوردن آن حلال است؟
✅ ج: ماهی فلس دار، اگر از کشورهای اسلامی وارد شده باشد یا اطمینان داشته باشید پس از صید ـ بیرون آب یا در تور ـ مرده است، حلال است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ اشتباه بودن جهت قبله
🔷اگر با وجود تحقیق در مورد جهت قبله اشتباه کند، چنانچه انحراف از قبله کمتر از سمت راست یا چپ قبله (حدود 90 درجه) باشد، نمازش صحيح است و اگر در اثناى نماز متوجه این اشتباه شود، باید بقيهی نماز را رو به قبله ادامه دهد و فرقى نمیکند که وقت وسعت داشته باشد یا نه.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۴۶
🆔 @resale_ahkam
‼️ استمرار عذر پس از تیمم بدل از غسل
🔷 س ۵۷۱۹: کسی که وظیفه اش #تیمم_بدل_از_غسل است و تا مدتی آب برای او ضرر دارد، آیا برای هر نماز واجب باید تیمم کند یا یک مرتبه تیمم برای آن مدت، کافی است؟
✅ ج: کسی که وظیفه اش #تیمم است، تا زمانی که عذرِ مجوزِ تیمم (در فرض سؤال: ضرر) برطرف نشده است و حدثی مانند بول، خواب و... از او سر نزده است، همان تیمم، کافی است؛ ولی اگر #حدث_اصغر از او سر زد، بنابر احتیاط واجب (برای اعمال مشروط به طهارت) باید مجددا بدل از غسل، تیمّم کند و وضو هم بگیرد و اگر از گرفتن وضو هم معذور باشد، تیمّم دیگری نیز بدل از وضو انجام دهد.
#احکام_طهارت #احکام_تیمم
🆔 @resale_ahkam
‼️دادن سود در برابر قرض
🔷س ۵۷۲۰: شخصی پولی را برای انجام یک کار اقتصادی قرض گرفت، اگر آن کار برای او سودآور باشد، آیا جایز است مبلغی از سود آن را به قرض دهنده بپردازد؟ و آیا جایز است قرض دهنده آن را مطالبه کند؟
✅ج: قرض دهنده حقّی در سود حاصل از تجارت قرض گيرنده با مال قرضی ندارد و نمیتواند هيچ مقداری از آن سود را از او مطالبه کند، ولی اگر قرض گيرنده خودش بخواهد بدون هيچ قرار قبلی با پرداخت مبلغی زائد بر مقدار اصل قرض به قرضدهنده به او نيکی کند، اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بازیافت کاغذهای حاوی اسماء متبرکه
🔷س ۵۷۲۱: راه شرعی محو کاغذهای باطله که دارای اسماء متبرکه است، چیست؟ آیا سوزاندن آنها اشکال دارد؟
✅ج: دفن در خاک یا تبدیل به خمیر، اشکال ندارد ولی از سوزاندن آنها خودداری شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam