‼️ شرایط لباس نمازگزار
🔷 لباس نمازگزار باید دارای شرایط زیر باشد:
1⃣ پاک باشد؛
2⃣ مباح باشد؛
3⃣ از اجزای مردار نباشد؛
4⃣ از اجزای حیوان حرام گوشت نباشد؛
5⃣ لباس مرد از طلا نباشد؛
6⃣ لباس مرد از ابریشم خالص نباشد.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۵۶
🆔 @resale_ahkam
‼️فهماندن مطلبی به دیگران هنگام نماز
🔷 اگر كلمهای را با قصد ذكر بگويد، مانند اینکه بگويد: «الله اكبر» و موقع گفتن آن، صدا را بلند كند تا مطلبی را به ديگری بفهماند، اشكال ندارد ولی چنانچه به قصد اینکه مطلبی را به كسی بفهماند ذکری بگويد؛ اگرچه قصد ذكر هم داشته باشد، نماز باطل میشود.
📕 منبع: رساله نماز و روزه مسأله ٣٢٨
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
🆔 @resale_ahkam
‼️جایگزین کردن نماز جعفر طیار با نافله
🔷س ۵۷۴۷: آیا می شود نماز جعفرطیار را به جای نوافل خواند، این نماز جای چند رکعت حساب می شود؟
✅ج: نماز مذکور که چهار رکعت است (دوتا دو رکعتی )، می تواند جایگزین چهار رکعت از نوافل شود.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️کیفیت ادای الفاظ نماز
🔷س ۵۷۴۸: ادای الفاظ نماز چگونه باید باشد؟ اگر هنگام ذکر فقط لب ها تکان بخورد، کفایت می کند؟
✅ج: در نماز، واجب است کلمات بهگونهای ادا شوند که قرائت بر آن صدق کند، از این رو قرائت قلبی، یعنی گذراندن کلمات در قلب و یا صِرف حرکت لب بدون تلفظ آنها، کافی نیست؛ نشانه صدق قرائت این است که نمازگزار (در صورتی که دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نباشد)، بتواند آنچه را که می خواند و بر زبان جاری می کند، بشنود.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اموال دولتی
🔷س ۵۷۴۹: چندین سال است که مقداری از اموال مربوط به بیت المال نزد من است و اکنون می خواهم خود را بریء الذمّه نمایم، وظیفه من چیست؟
✅ ج: اگر آن چه که از اموال بیت المال نزد شماست، از اموال دولتی مختص به اداره خاصی از اداره های دولتی باشد، باید در صورت امکان به همان اداره برگردانید و الا باید به خزانه عمومی دولت تحویل بدهید.
🆔 @resale_ahkam
‼️ استفاده از اموال کسی که خمس نمیدهد
🔷س ۵۷۵۰: پدرم اهل پرداخت #خمس نیست، استفاده از اموال ایشان برای ما اشکال دارد؟ آیا فرزندان ایشان، ضامن خمسِ اموال استفاده شده هستند؟
✅ ج: استفاده از اموال ایشان اشکال ندارد و نسبت به خمس آن وظیفه ای ندارید، ولی در صورتی که یقین دارید خمس نمی دهد، وظیفۀ شما ـ با وجود شرایط ـ تذکر به مسئلۀ خمس و امر به معروف است.
#احکام_خمس
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس کالایی که نسیه فروخته شده
🔷س ۵۷۵۱: اگر کالایی را که از درآمد بین سال تهیه کرده ام نسیه بفروشم و موعد دریافت قیمت آن بعد از سال خمسی باشد، حکم خمس درآمد آن چیست؟
✅ج: قیمت نقدی کالا در زمان معامله جزو درآمد سال معامله و سود فروش نسیه جزو درآمد سال دریافت می باشد.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️هدیه به کارمند
🔷س ۵۷۵۲: چنانچه فردی از باب تشکر و قدردانی از کارمند، هدیه ای به او اهداء کند، حکمش چیست؟ هرچند آن کارمند بدون هیچ گونه چشم داشتی، کاری را انجام داده باشد؟
✅ج: هدیه در محیط کار و از جانب ارباب رجوع، یکی از خطرناک ترین چیزها است و هر چه بیشتر از آن اجتناب کنید، به صرفه دنیا و آخرت شما، خواهد بود. فقط در یک صورت، دریافت آن جایز است و آن، این است که هدیه دهنده، با اصرار زیاد و با امتناع مأمور از قبول، بالآخره به نحوی آن را اهداء کند. آنهم بعد از انجام کار و بدون مذاکره و حتّی توقّع قبلی.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اموال دولتی
🔷س ۵۷۵۳: مبلغی معادل دو ماه حقوق ماهانه ام را بر اثر اشتباه از حسابدار دریافت کردم و مسئول مؤسسه را هم مطلع نمودم، ولی مبلغ اضافی را برنگرداندم و در حال حاضر حدود چهار سال از آن می گذرد، با توجه به این که جزء بودجه مالی سالانه مؤسسات دولتی است، چگونه می توانم آن مبلغ را به حساب مؤسسه برگردانم؟
✅ ج: اشتباه حسابدار مجوّز قانونی برای دریافت مبلغی بیشتر از مقدار مورد استحقاق نیست و واجب است مبلغ اضافی را با احتساب تنزل ارزش پول به آن مؤسسه برگردانید هرچند جزء بودجه سال قبل آن باشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️تجدید چاپ در صورت فوت یا غایب شدن مصنف
🔷س ۵۷۵۴ در صورتی که مصنف به علت سفر یا فوت و مانند آن غایب شود درباره تجدید چاپ از چه کسی باید کسب اجازه شود و چه کسی باید پول را دریافت کند؟
✅ج: در این مورد باید به وکیل مصنف یا ولیّ شرعی او و یا در صورت فوت به وارث او مراجعه شود.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بر طرف شدن عین نجاست
🔷اگر بدن حیوان به چیز نجسی آلوده شد، همین که آن چیز برطرف شد، بدن آن حیوان پاک میشود و احتیاج به آب کشیدن نیست. همینطور است داخل بدن انسان، مانند داخل دهان یا بینی، مشروط بر این که نجاست از بیرون به آن نرسیده باشد، پس خونی که از دندان میاید اگر عین آن در آب دهان از بین برود دهان پاک است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ احتکار و تعزیر مالی محتکر
🔷س ۵۷۵۵: احتکار چه چیزهایی از نظر شرعی حرام است؟ آیا تعزیر مالیِ محتکران به نظر جنابعالی جایز است؟
✅ج: حرمتِ احتکار بر اساس آنچه در روايات آمده و نظر مشهور هم همان است، فقط در غلّاتِ چهارگانه و در روغن حيوانی و روغن نباتی است که طبقات مختلف جامعه به آن نياز دارند، ولی حکومت اسلامی هنگامی که مصلحت عمومی اقتضا کند، حق دارد از احتکار ساير احتياجات مردم هم جلوگيری کند و اجرای تعزير مالی بر محتکر در صورتی که حاکم صلاح بداند، اشکال ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده
🔷س ۵۷۵۶: اگر شخصی #حجامت کند، آیا در همان حال می تواند #امام_جماعت باشد؟ آیا اقتدا به او جایز است؟
✅ج: اگر امام جماعت شرعا معذور باشد، امامت او و اقتدای به او (با رعایت سایر شرایط نماز)، اشکال ندارد.
#احکام_نماز_جماعت #شرایط_امام_جماعت
🆔 @resale_ahkam
‼️ اموال دولتی
🔷س ۵۷۵۷ از طرف نهادهای مربوطه ماشین هایی در اختیار مدیران مؤسسات و مسئولین نظامی قرار می گیرد تا از آن ها در امور اداری استفاده کنند، آیا شرعاً جایز است از آن ها برای کارهای شخصی و غیراداری استفاده شود؟
✅ ج: جایز نیست مدیران و مسئولین و سایر کارمندان در هیچ یک از اموال دولتی تصرّفات شخصی کنند مگر آن که با اجازه قانونی نهاد مربوطه باشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ اموال دولتی
🔷 س ۵۷۵۸: اگر بعضی از مسئولین از بودجهای که جهت خرید غذا و میوه برای میهمانهای رسمی اداری در اختیار آنان گذاشته میشود، سوءاستفاده کنند و آن را در موارد دیگری مصرف نمایند، این کار چه حکمی دارد؟
✅ ج: مصرف نمودن اموال دولتی در غیر مواردی که اجازه داده شده، در حکم غصب است و موجب ضمان می باشد، مگر آن که با اجازه قانونی مقام مسئول بالاتر صورت بگیرد.
🆔 @resale_ahkam
📜فروش ویژه حرز امام جواد (علیه السلام)📜
◼️در آستانه ایام فاطمیه، حرز مبارک امام جواد علیه السلام در فروشگاه طبیعتسرای معصومه عرضه میشود. حرز امام جواد توسط جمعی از طلاب از شهر مقدس قم با رعایت کامل آداب آن تهیه میشود.
🔴 خانوادههای محترم به ویژه خانوادههای طلاب با اطمینان کامل میتوانند به ادمین فروشگاه جهت تهیه و رزرو حرز امام جواد (علیه السلام) مراجعه کنند👇
https://eitaa.com/joinchat/2106523787Cbeca0efbe4
این فروشگاه با نظارت کانال اداره میشود👆
‼️ مرگ زود هنگام یا تحمّل درد
🔷س ۵۷۵۹: بنا بر تشخیص اطباء حاذق در صورت ترک نمودن عمل جراحی، بیمار به زودی خواهد مرد و در صورت اقدام به عمل جراحی، به احتمال قوی زنده می ماند. ولی تا پایان عمر دچار درد و رنج شدید و توان فرسا می شود، تکلیف این بیمار چیست؟
✅ ج: در فرض مذکور که ترک عمل و معالجه موجب مرگ می شود، اقدام به عمل واجب است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ احکام بانوان
🔷س ۵۷۶۰: اگر زنی که به خاطر نذر روزه روز معیّنی روزه دار است، در حال روزه حیض شود، چه تکلیفی دارد؟
✅ ج: روزهاش با عادت شدن، ولو در یک جزء از روز باشد، باطل میشود و قضای آن روز بعد از پاک شدن بر او واجب است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ تجسّس در امور دیگران
🔷س ۵۷۶۱: آیا تجسّس در امور شخصی و غیر شخصی مؤمنین به دلیل امر به معروف و نهی از منکر، در صورتی که از آنان ارتکاب حرام یا ترک معروف مشاهده شود، جایز است؟ اشخاصی که برای کشف تخلّفات مردم تجسّس می کنند با این که مکلف به این کار نیستند، چه حکمی دارند؟
✅ج: مبادرت به امر بررسی و تحقیق قانونی نسبت به کار اداری کارمندان و غیر آنان توّسط مأموران رسمی تفحّص و تحقیق در چارچوب ضوابط و مقرّرات قانونی اشکال ندارد ولی تجسس در کار دیگران و یا تحقیق دراعمال و رفتار کارمندان برای کشف اسرار آنان در خارج از حدود و ضوابط قانونی برای آن مأموران هم جایز نیست.
📕 منبع: khaamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نماز با لباس نجس
🔷 کسی که نمیداند نماز با بدن و لباس نجس باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل است، مگر اینکه غافل یا جاهل قاصر (1) باشد؛ یعنی حتی احتمال باطل بودن نماز با لباس نجس را ندهد.
1) کسی که یا اصلاً متوجه جهل خود نیست و یا اگر متوجه است راهی برای برطرف کردن جهل خود ندارد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۵۷
🆔 @resale_ahkam
‼️ علم به نجاست لباس
🔷 اگر نداند که بدن یا لباسش نجس است و بعد از نماز بفهمد، نمازش صحیح است ولی اگر قبلاً نجاست آن را میدانسته و فراموش کرده و با آن نماز خوانده است، نمازش باطل است.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۵۸
🆔 @resale_ahkam
4_5852679886182812868.mp3
5.94M
#تلنگری
#استاد_شجاعی 🎤
✖️ رفیقم، همکارم، همکلاسیام ... امروز یه چیزی گفت؛ داغونم کرد!
✖️ مادرشوهرم، خواهرشوهرم، جاریام ... بلایی سرم آوردن، که فقــط منتظرم خدا سَر خودشون بیاره !
✖️ باجناقم، مردِ گُنده، فکر کرده، میتونه منو تحقیر کنه، دارَم بَـــراش !
📛 خطـــــر !
شما وارد مسیر انحرافی شدهاید!
سقوط نزدیک است ❗️
※ ویژه ولادت حضرت #زینب_کبری سلاماللهعلیها
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در نجاست لباس
🔷 اگر مکلف شک دارد لباسش نجس شده یا نه، بنا میگذارد که لباسش پاک است و نماز خواندن با آن صحیح است. اما اگر قبلاً نجس شده و شک دارد تطهیر شده یا نه، نمیتواند با آن نماز بخواند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۵۹
🆔 @resale_ahkam
‼️تقلّب و دروغ و فریب در معامله با غیر مسلمانان
🔷س ۵۶۷۲: تقلّب و دروغ و فریب در معامله با غیر مسلمانان برای دستیابی به فائده مالی یا علمی بیشتر (در صورتی که متوجه نباشند) چه حکمی دارد؟
✅ج: دروغ و فریب و تقلّب در معاملات جایز نیست، هرچند طرف مقابل غیرمسلمان باشد.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
🔷 س ۵۶۷۳: اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✅ ج: برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
#احکام_نماز #نیت_نماز
🆔 @resale_ahkam