‼️ حکم نماز و روزه در فاصله بین ترخص و ورودی شهر
🔷 س ۶۵۸۱: اگر مسافری در مسیر ورود، به فاصله بین حد ترخص و وطن (یا محل اقامت) برسد، چگونه نماز بخواند و روزه بگیرد؟
✅ ج: نماز در فاصله بین حد ترخص* و وطن، تمام است اما در فاصله بین حد ترخص و محل اقامت ده روزه، بنابر احتیاط واجب باید جمع خوانده شود و در هر دو صورت روزه، صحیح نیست مگر آنکه پیش از اذان ظهر، به آنجا وارد شود.
🔹حد ترخص مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی شود.
طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود 1350 متر می باشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه گرفتن با وجود منع پزشک
🔷 س ۶۵۸۲: اگر پزشکی به جهت بیماری از گرفتن روزه منع کند، روزه گرفتن چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر از گفتۀ پزشک امین، یقین یا اطمینان حاصل کند یا بترسد که روزه برایش ضرر داشته باشد، روزه واجب نیست، بلکه در مواردی حرام است.
#احکام_روزه #منع_پزشک_از_روزه_گرفتن
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه بیماران دیابتی
🔷 س ۶۵۸۳: از آن جا که مبتلایان به مرض قند مجبورند هر روز یک یا دو بار آمپول انسولین تزریق کنند و نباید در وعدههای غذایی آنها تأخیر و فاصله بیفتد، زیرا باعث پایین آمدن میزان قند خون و در نتیجه نوعی تشنج و بیهوشی میشود، لذا گاهی پزشکان به آنها توصیه میکنند که در روز چهار نوبت غذا بخورند، خواهشمندیم نظر شریف خود را درباره روزه این افراد بیان فرمایید.
✅ ج: اگر بدانند که خودداری از خوردن و آشامیدن از طلوع فجر تا غروب، به آنان ضرر میرساند یا خوف ضرر داشته باشند، روزه گرفتن بر آنها واجب نبوده و بلکه جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ خونریزی دهان روزهدار
🔷 س ۶۵۸۴: آیا اگر از دهان شخص روزهدار خون بیاید، روزهاش باطل میشود؟
✅ ج: روزه به سبب آن باطل نمیشود، ولی واجب است که از رسیدن خون به حلق جلوگیری کند.
🆔 @resale_ahkam
‼️ استمرار نیت روزه
🔷 س ۶۵۸۵: اگر شخصی روزۀ واجب را نیت کند و سپس از نیت خود برگردد و بگوید روزه نمی گیرم، حکم روزه او چیست؟
✅ ج: در روزۀ واجب معین؛ مانند روزۀ ماه رمضان، واجب است نیت از طلوع فجر تا مغرب، استمرار داشته باشد؛ بنابراین اگر بین روز از نیت روزه برگردد و قصد ادامۀ روزه نداشته باشد، روزهاش باطل میشود و قصد دوباره برای ادامۀ روزه فایده ای ندارد؛ البته تا اذان مغرب باید از مبطلات روزه خودداری کند. ولی اگر بین روز مردد شود که روزه را ادامه دهد یا نه و یا تصمیم بگیرد یکی از مبطلات روزه را انجام دهد ولی آن را انجام ندهد، بنابر احتیاط واجب باید روزه را تمام کند و بعداً قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه #احکام_نیت_روزه
🆔 @resale_ahkam
‼️ نماز و روزه مسافر
🔷 کسی که در ماه رمضان مسافر است، چنانچه نمازش قصر باشد، نباید در سفر روزه بگیرد و اگر نماز را در سفر چهار رکعتی میخواند (مانند مسافری که در مکانی قصد ماندن ده روز را دارد یا مسافرت شغل اوست) واجب است روزه بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۳۸
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزهای که قضا دارد ولی کفاره لازم ندارد
🔷 کسی که در روز ماه رمضان نیت روزه نمیکند، یا از روی ریا روزه میگیرد یا قصد میکند که روزه نباشد، ولی هیچ یک از کارهایی را که موجب باطل شدن روزه است انجام نمیدهد، قضای آن روز بر او واجب است ولی کفاره واجب نیست.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۰۱
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم روزه درصورت عدم تحقیق از صبح شدن
🔷 اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد و سپس معلوم شود که آن هنگام صبح بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد ولی اگر با تحقیق و علم به اینکه صبح نشده، انجام داده باشد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۰۵
🆔 @resale_ahkam
‼️ تشخیص ضرر داشتن روزه
🔷 س ۶۵۸۶: مادرم به بیماری شدیدی مبتلاست و پدرم نیز از ضعف جسمانی رنج میبرد و در عین حال هر دو روزه میگیرند که گاهی مشخص است که روزه باعث تشدید بیماری آنها میشود، تا کنون نتوانستهام آنها را قانع کنم که لااقل هنگام شدت بیماری روزه نگیرند. خواهشمندیم ما را در مورد حکم روزه آنها راهنمایی فرمایید.
✅ ج: ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن تشخیص خود روزه دار نسبت به خودش است و اگر بداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد و در عین حال بخواهد روزه بگیرد، روزه گرفتن برای وی حرام است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ ترک روزه به دلیل بیماری
🔷 س ۶۵۸۷: هنگام روزه گرفتن به دلیل افت قند خون در طول روز دچار سردرد میگرنی می شوم و ادامه روزه برایم مقدور نیست؛ آیا لازم است که روزه بگیرم تا زمانی که سردرد ها رخ دهد و بعد ادامه ندهم و یا از ابتدای روز می توانم روزه نگیرم؟
✅ ج: اگر بدانید یا احتمال عقلایی بدهید که روزه موجب بیماری یا تشدید یا افزایش طول آن می شود، روزه واجب نیست و از ابتدای روز می توانید روزه نگیرید ولی در صورتی که تا ماه رمضان بعد بتوانید باید قضای آن را بگیرید.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
🆔 @resale_ahkam
‼️ افطار روزه به تصور ضرر
🔷 س ۶۵۸۸: در ابتدای تکلیف به توصیه پدر و مادرم و با تصور این که بنیه ضعیفی دارم و روزه برایم ضرر دارد، روزهها را افطار کردم و تا ماه رمضان سال بعد هم قضا نکردم، آیا علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده من میباشد؟
✅ ج: اگر مطمئن بودید یا حداقل میترسیدید که روزه برای شما ضرر داشته باشد، کفارهی عمد واجب نیست ولی باید قضای روزهها را بگیرید و برای هر روز، کفارهی تأخیر بپردازید (به ازای هر روز 750 گرم گندم، آرد، نان، برنج یا سایر موادّ غذایی به فقیر بدهید).
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه شخص بیهوش
🔷 کسی که یک یا چند روز بیهوش و در حال اغما بوده و روزه واجب از او فوت شده است، لازم نیست قضای روزه آن روزها را بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۲
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
#اطلاعیه
※ مراسم احیای لیالی قدر
• با سخنرانی : استاد محمد شجاعی
• مناجات خوانی و احیاء:
سید حیدر موسوی/حاج حسن اسکندری
• دعای جوشن کبیر: حسین اناری
• قاری: علی رشیدی /سید مصطفی حسینی
• شاعر: حافظ ایمانی
• اجراء: کمال بابوند
• زمان: ۲۰ / ۲۲ / ۲۴ فروردین ماه
• ساعت ۲۲:۳۰ الی ۲:۳۰ بامداد.
• مکان: ونک، بزرگراه شهید حقانی، خیابان سرو ضلع جنوبی ایستگاه مترو شهید حقانی، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مسجد جامع خرمشهر
📍موقعیت: بلد | نشان
※ پخش زنده تصویری از:
آپارات | یوتیوب | سایت منتظر
※ پخش زنده صوتی:
رادیو منتظر
@Ostad_Shojae
‼️ خلال دندان برای روزه
🔷 س ۶۵۸۹: آیا روزی که قصد داریم روزه بگیریم باید قبل از اذان صبح دندانها را خلال کنیم؟
✅ ج: اگر بدانید که در صورت خلال نکردن یا مسواک نزدن یا مانند آن، در هنگام روزه غذای بین دندانها از گلو فرو می رود، باید برای رفع غذای بین دندانها اقدام کنید و اگر کاری نکنید و در بین روز غذا فرو رود، روزه باطل می شود.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
🆔 @resale_ahkam
🏴دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
التماس دعا🤲
🆔 @resale_ahkam
‼️ نداستن تعداد روزههای فوت شده
🔷 کسی که چند روز از ماه رمضان را به خاطر عذری روزه نگرفته و تعداد آنها را نمیداند، چنانچه شروع عذر را نمیداند؛ مثلاً نمیداند بیست و پنجم ماه رمضان به سفر رفته تا روزههای فوت شده شش روز باشد یا بیست و ششم رفته تا پنج روز باشد، میتواند مقدار کمتر را قضا کند، اما در صورتی که زمان شروع عذر را میداند، مثلاً میداند روز پنجم ماه به سفر رفته ولی نمیداند شب دهم برگشته تا پنج روزه فوت شده باشد یا شب یازدهم برگشته تا شش روزه فوت شده باشد، در این صورت احتیاط واجب آن است که مقدار بیشتر را قضا کند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۸
🆔 @resale_ahkam
دوس داری بدونی چقد اعتماد به نفس داری؟
بااین تست، نمره اعتمادبه نفست رو مشاهده کن
یه دقه برو تو کانال و ببین چه آموزش های جذابی برای #فن_بیان هست.
👈 ما این کانال را بلحاظ محتوایی تاییدمی کنیم
برای عضویت کلیک کن👇
╭┅──────────────┅╮ https://eitaa.com/joinchat/125763618Cbae767ab1a
╰┅──────────────┅╯
آموزش جادویی فن بیان و اعتماد به نفس
‼️ ترتیب روزههای قضا
🔷 اگر کسی از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضای هر کدام را اول بگیرد، صحیح است، ولی اگر وقت قضای آخرین ماه رمضان تنگ باشد، مانند اینکه پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به ماه رمضان مانده باشد، در این صورت احتیاط واجب آن است که قضای رمضان آخر را بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۹
🆔 @resale_ahkam