‼️ قرض دادن در عوض هزینه سفر
🔷 س ۸۴۳۱: شخصی مبلغی را برای مدتی قرض گرفت، به این شرط که هزینههای سفر قرض دهنده مانند سفر حج را بپردازد، آیا این کار برای آنان جایز است؟
✅ ج: شرط کردن پرداخت هزینههای سفر قرض دهنده و امثال آن در ضمن عقد قرض همان شرط دریافت سود و فائده بر قرض است که شرعاً حرام و باطل میباشد، ولی اصل قرض صحیح است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ تبدیل موقوفه های بلا استفاده
🔷 س ۸۴۳۲: حمام عمومی موقوفه ای در روستای ما بوده که سالهاست مخروبه شده است و با وجود حمام در خانه ها دیگر نیازی به آن نیست؛ آیا می توان از آن جهت غسال خانه بهره برداری کرد؟
✅ ج: اشکال ندارد.
#احکام_وقف #تبدیل_وقف
🆔 @resale_ahkam
‼️ عذر داشتن در هنگام بیان ذکر رکوع در نماز
🔷 کسی که به خاطر بیماری و مانند آن نمیتواند به اندازه گفتن سه «سُبْحانَ اللهِ» در حال رکوع بماند، کافی است که یک مرتبه «سُبْحانَ اللهِ» بگوید و اگر فقط یک لحظه میتواند در حال رکوع باشد، احتیاط واجب آن است که ذکر را در همان لحظه شروع کند و در حال سر برداشتن تمام کند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۳۱
🆔 @resale_ahkam
‼️ ایستادن بعد از رکوع
🔷 نمازگزار باید بعد از تمام شدن ذکر رکوع بایستد و پس از آرام گرفتن بدن به سجده برود و اگر عمداً پیش از ایستادن، یا پیش از آرام گرفتن بدن به سجده برود، نمازش باطل است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۳۲
🆔 @resale_ahkam
‼️ مس اسمائی که نیاز به وضو دارند
🔷 س ۸۴۳۳: اسامی مبارکی که مس بدون وضوی آنها حرام است، کدامند؟
✅ ج: بهتر است از مس اسماء جلاله و اسامی انبیاء و معصومین (علیهم السلام) و القاب و کنیه آنها بدون وضو اجتناب شود.
🆔 @resale_ahkam
‼️ روشهای محو کردن اسماء متبرکه
🔷 س ۸۴۳۴: راههای شرعی محو کردن اسماء مبارک و آیات قرآنی هنگام نیاز کدامند؟ سوزندان اوراقی که در آن اسم جلاله و آیات قرآنی نوشته شده است، هنگام ضرورت برای حفظ اسرار چه حکمی دارد؟
✅ ج: دفن آنها در خاک و یا تبدیل آنها به خمیر به وسیله آب اشکال ندارد. ولی جواز سوزاندن آنها مشکل است و اگر بیاحترامی محسوب شود، جایز نیست، مگر در صورتی که اضطرار اقتضا کند و جدا کردن آیات قرآنی و نامهای مبارک امکان نداشته باشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️کسب درآمد از کاشت ناخن
🔷 س ۸۴۳۵: آیا کسب درآمد از خدمات #کاشت_ناخن ، جایز است؟
✅ ج: اگر #ناخن_مصنوعی ، قابل برداشتن باشد، کاشتن آن و دریافت دستمزد به خودی خود اشکال ندارد؛ اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، کاشتن ناخن (بدون ضرورت غیر قابل اجتناب) و دریافت دستمزد، جایز نیست.
#احکام_کسب_و_کار
🆔 @resale_ahkam
‼️ مس آرم جمهوری اسلامی
🔷 س ۸۴۳۶: آیا مس آرم جمهوری اسلامی ایران بدون وضو، حرام است؟
✅ ج: خیر، حرام نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم نوشتن ا... به جای لفظ جلاله الله
🔷 س ۸۴۳۷: نوشتن اسم جلاله «الله» به صورت «ا...» مرسوم شده است. کسانی که بدون وضو این کلمه را مس میکنند، چه حکمی دارند؟
✅ ج: همزه و نقاط، حکم لفظ جلاله را ندارد، و مس آن بدون وضو، جایز است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم قرآن خط برجسته ویژه نابینایان
🔷 س ۸۴۳۸: نابینایان برای خواندن و نوشتن از خط برجستهای معروف به خط بریل که با لمس انگشتان خوانده میشود، استفاده میکنند. آیا بر نابینایان واجب است که هنگام فراگیری قرآن کریم که با خط برجسته بریل نوشته شده است، وضو داشته باشند یا خیر؟
✅ ج: اگر نقاط برجسته علامت حروف هستند، حکم آن حروف را ندارند ولی اگر در نظر عرف آگاه به عنوان خط محسوب شوند، در مس آنها رعایت احتیاط لازم است.
🆔 @resale_ahkam
‼️وضوی زن در حضور نامحرم
🔷 زن باید در محلی وضو بگیرد که نامحرم ـ مواضعی را که زن باید از او بپوشاند ـ، نبیند و اگر مراقبت نکند و نامحرم او را ببیند گناه کرده است، هر چند وضویش صحیح است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️سجده کسی که نمی تواند پیشانی را به زمین برساند
🔷کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که میتواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی چیز بلندی گذاشته و طوری پیشانی بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است، ولی باید کف دستها و زانوها و انگشتان پا را اگر ممکن است به طور معمول بر زمین بگذارد و اگر چیزی که مهر را روی آن بگذارد وجود ندارد، باید آن را با دست بلند کند و پیشانی بر آن بگذارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam